Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#2632 Потребителят е офлайн   lub4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 October 2007 - 02:20 PM

не можеш да ме обедиш не на една изложба съм бил какви ли не глупости съм чул не само за моето куче а и за други които неса от развъдници само и само да не вземат първо място а на тая ми казаха че му били червени очите и затова не е станало първо а атина че е дебела а онова шарено не е проблем живи и здрави щом имате желание да се подигреват с кучетата ви ходете на изложби но това не е в интерес на породата защото на такива победи се радват само развъдниците защото така си продават кучетата по-скъпо и в родословието пише че е печелило победи и стига с това 'нали хората я виждат че е хубава' както ми казват всеки път хората ще си вземат куче от това което е станало първо за да казват после че родителите на малкото им са първенци а не втори или трети имаме си футбол за корубция там се правят пари направете така и обикновенните кучета да печелят стига да са хубави нищо че неса на еди кои си собственик или от еди кои си развъдник

#2633 Потребителят е офлайн   lub4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 02:35 PM

не е една излижба а са няколко не ми дадоха отценка на една на която секретар беше иво асассин или нещо такова за да не стане за трети път и да вземе най-красива на БГ или там както се казва и знаеш ли какво ми каза тогава че била с слаба костна система а аз имам снимки за дисплазия на това куче и бетринар ми е казвал че костите са перфектни но това влиза в отценката а един в пловдив ми каза че е дълга а там друг човек от клубът с негово куче се яви за отценка и тои ми каза че кучето му е с криви зъби и не би трябвало да му  дадът отценка а то взе първо място  и утре ще е годно за разплод нормално ли е това да си кажеш че кучето ти не е добре но при тоя садя можеш да вземеш отценка и затова си отишъл както каза един приятел гъзъ е свързан с веждите

#2634 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 October 2007 - 02:41 PM

Няма да си кривя душата - да, има корупция и в кинологията. Да, раздават се титли. За конкретния случай нищо не мога да ти кажа, освен, че по мои наблюдения на специализираните изложби, където се канят авторитетни съдии от чужбина не се случват такива неща.

Относно това, че за кучето ти е било казано, че е с червени очи, а ти обвиняваш конкуренцията, че е дебела. Казано лаишки - кучето може да отслабне, но не и да си смени цвета на очите. Т.е. - нейната дебелина няма да се предава на поколенията и, докато /ако/ твоето куче има червени очи, това е генетично. А цветът на очите е свързан с цялата пигментация на кучето. Конкретно при ротвайлера това е много важен показател, който се следи внимателно, така че би било разбираемо поставянето на твоето куче на трето място.

Още едно нещо - в случаите, когато дадена изложба е "честна", т.е. резултатът не е "нагласен" и печелят развъдници, тези развъдници печелят, защото се ръководят от хора, които познават породата и знаят какво куче да купят/изведат на изложба.

Костната система и зравите тазобедрени стави нямат нищо общо - куче със слаба костна система може да има идеални стави. Да речеч една здрава хрътка или сетер... Така че, научи се да гледаш генерално, а не само през призмата "това е моето куче, следователно то е най-хубаво"...

А за "нали хората я виждат, че е хубава" ще ти кажа така - не слушай хората, слушай съдиите. Защото всеки компромис с развъждане на куче с проблеми /не казвам, че твоето е такова, не съм го виждала/ води до влошаване на качеството на любимата ти порода. А ти си си взел именно ротвайлер благодарение на тъкмо тези хора, които сега оплюваш, развъдчиците - създатали, развили и запазили породата.

И накрая - кой е човекът, който толкова е похвалил кучето ти? Проблемът лесно може да се реши - не е рядкост за дадено куче различни съдии да дадат противоречиви оценки. Казваш кой го е "оплюл", казваш кой го е похвалил и хората сами си правят изводи за това на кого да вярват - зависи от авторитета.

Сори ако не ти харесва, но фактите са си факти, колкото и обидни да ти звучат.
Преглътни го това конкретно куче, проумей какви са му недостатъците /няма идеално куче, надявам се, че поне с това си съгласен/, ако е възможно ги корегирай - ако не е възможно, обичай го каквото си е. Но ако искаш да се занимаваш с развъждане - намери най-доброто куче, което можеш да си позволиш и не прави компромиси с качеството, всичко друго са залъгалки.

Ето, прочети: http://dog.bg/forum/...opic,801.0.html
User's Signature

Качена снимка

#2635 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 02:49 PM

Абе аз не мога да разбера какъв ви е толкоз зора за тия първи места.Отиваш на изложба да ти оценят кучето.Особено на специалка.Да видиш много кучета от тази порода.Други хора пък да видят твоето.Да се видиш с приятели и съмишленици,с които да си поговорите за кучета.Ей такива неща.Така решил съдията.Освен всичко той съди в дадения ден и момент как изглежда кучето.Какво значение има дали ще си първи,или втори,или трети.Няма арменска зала само с първи ред. B)
И стига с тия глупости че кучетата от развъдниците трябвало да са първи-твоето да не би да не е от развъдник
User's Signature

Качена снимка

#2636 Потребителят е офлайн   lub4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 02:59 PM

очите са и точно каквито трябва тъмни а не червени не аз казвам че е хубава  а съдя от него го чух човека от които съм я взел ми е казвал че е по-хубава от тази която си е оставила за нея но все едно явно няма да се оправят нещата

#2637 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 October 2007 - 03:04 PM

Без да се засягаш - но не ти ли се струва логично човекът, от когото си взел кучето да ти казва, че то е прекрасно?
User's Signature

Качена снимка

#2638 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 06:53 PM

Айде малко снимчици и от нас от тазвечершната ни разходка  :blink:

Прикачени файлове

#2639 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 25 October 2007 - 07:03 PM

jikata na kolko godinki e ku4o>?

#2640 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 25 October 2007 - 07:06 PM

kak si prili4at sas moito ku4e

Прикачени файлове

#2641 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 07:57 PM

Кучо  :blink: е малък още на 1 година и 7 месеца...  ;)

#2642 Потребителят е офлайн   mariana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2007 - 11:15 PM

охххххх,имам толкова много въпроси за моя кучо,ама супер много се обърквам в тоя форум.темата за ротвайлер съм я чела сигурно 5 пъти от-до.ставам крива.или маи само на мен не ми е удобно така(май не де :blink:)

#2643 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 08:15 AM

Цитат

иначе толкова забавното за кучето дърпане и късане на авт. гума води до безвъзвратна повреда на зъбния емайл и загуба на зъби...по време на разходчица
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2644 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 09:31 AM

Знаете ли, извинявам се предварително за този пост, но аз с удоволствие чета всичко написано тук, макар че не обичам да пиша много.... и честно казано тези ви спорове кое куче ставало и кое не между развъдчици и дресьори предполагам доста са досадни... поне за мен любителя  :o :rolleyes: :huh:

#2645 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 10:44 AM

Цитат

Знаете ли, извинявам се предварително за този пост...и честно казано тези ви спорове са досадни... поне за мен любителя  :o :rolleyes: :huh:

не ти се приема извинението...честно казано...и такива КАТО ТЕБ са ми досадни ама се налага да Ви търпя...да се извиня аз от своя страна предварително...защото 15 години вече такива теоретици КАТО ТЕБ развалят всичко онова което аз и хора като мен вършим за породата...извинявам се предварително втори път както си му е традицията в този форум...с дълбок поклон:

о.м.

Прикачени файлове

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2646 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 10:54 AM

Цитат

Цитат

иначе толкова забавното за кучето дърпане и късане на авт. гума води до безвъзвратна повреда на зъбния емайл и загуба на зъби...по време на разходчица

Така ли, незнаех, вече няма да му давам, щом е толкова вредно :(
Само ако може малко по-спокойно, моля...

#2647 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 11:03 AM

Цитат

Така ли, незнаех, вече няма да му давам, щом е толкова вредно...  :(

Tочно така,ако искаш да има хубави зъби и зъби:)откажи го от гумите:)И на нас ни беше трудно,но ги отказахме навреме :yahoo:

#2648 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2007 - 12:01 PM

защо трябва да се режат ноктите???
User's Signature

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!

#2649 Потребителят е офлайн   lub4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 12:08 PM

от тази сутрин

Прикачени файлове

#2650 Потребителят е офлайн   lub4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 12:11 PM