Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#321 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 April 2006 - 09:30 AM

Цитат

При вас как е? Добре ли се чистят зъбите с тези кокалчета?

Оо, за ефект, незнам, освен, че има дъх на мента после:))хахаха:)Иначе,нейните зъби са белички все още и нямам такъв проблем:)Но за зъбен камък и аз знам,че се чисти с машинка:(((Имаше и едни спрейчета ,с които се пръска по зъбите и венците,престоява и после се избързва- нещо като съвета с домат и сода,но това е спрай.И за него не знам дали има ефект:)Аз лично бих купила кокали от тези,с яблъчната кост(кръглата какрая).Знам,че те чистат добре.

#322 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 09:42 AM

Старият трик с домат и сода не само че премахва лошия дъх,но и трепе всички микроорганизми които се въдят в устата,опитайте и ще видите,че след това миене зъбите започват чак да скърцат от чистота.
Кучето ти е малко но ще порасне,а доколкото видях има проблем с показване на зъбите.Затова започвайте различни хора да му ровите в устата за да си спестиш проблемите после.Приучването става елементарно и много бързо,ако няма кой да ти покаже как да решиш този проблем,питай някой път на поляната ще ти покажа какво да правиш. b)

#323 Потребителят е офлайн   Poohi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 09:50 AM

Цитат

Ще си позволя да ви дам няколко съвета,без претенции,че знам всичко. b)

Благодаря за съвета. Такъв тон по- ми се нрави. Чак до зъбен камък не сме го докарали все още. По принцип нямаме и проблеми с бъркането в устата. То ръцете ни почти през цялото време са там! Нашия много обича да се закача и апетита му за игри е много голям. Така, че ще опитам с домата (и без това много ги обичаме!), но със содата не знам как ще се справим. Наш лигльо е много придирчив към нещата, които яде и предполагам, че щом усети содата ще има голямо дърпане и борба.

#324 Потребителят е офлайн   alanvi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 11:34 AM

здравейте на всички.ще ви пратя няколко снимки и искам да ми кажете мнението си за кучето на тях.това е моя бари -на 1г и 10месеца е.чакам отзиви

[span style='color:red']Мод: alanvi, снимките, които пускаш във форума трябва да бъдат не по-широки от 500 пиксела. Съобразявай се, моля.[/span]

Прикачени файлове

• Прикачен файл  ROTT.JPG (23.38K)
    Брой сваляния: 108

User's Signature

[B][U][COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Arial]ако не можеш да помагаш на другите,поне не им пречи

#325 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 12:57 PM

Цитат

Така, че ще опитам с домата (и без това много ги обичаме!), но със содата не знам как ще се справим.

Домата е за да разяде налепите а содата мие,кучешките зъби се търкат,като примерно стара монета,а всички останали като движите памука напред и назад.Мокрите памука във вода и следтова го топите в содата и без нея няма да стане.Не е лесно но се получава.Колкото за тона ми,вие се набъркахте в неща които имат дълга предистория с която не сте запозната и не ви засяга.Въпреки малкият ми умствен багаж според вас,никъде не ви убидих или нагрубих,ако все пак се чуствате убидена или засегната, и най вече защото сте дама Ви се извинявам. b)

#326 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2006 - 02:43 PM

Днес ми се родиха осем ротвайлерчета,пет момичета и три момчета. b) BEER

#327 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2006 - 02:46 PM

Честито cheers Да са ти живи и здрави. BEER

#328 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 21 April 2006 - 02:51 PM

Цитат

Днес ми се родиха осем ротвайлерчета,пет момичета и три момчета. b) BEER

Честито ! Да са живи и здрави ! 1super

#329 Потребителят е офлайн   NORDINA Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 April 2006 - 08:54 PM

cheers Сина ми има желание да си вземем още един ротвайлер.Ние сме от Варна.Бихте ли ми дали координати за връзка.

#330 Потребителят е офлайн   alanvi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2006 - 09:53 AM

честито да са ти живи и здрави малките,дай боже всекиму.и аз чакам началото на юни,досега моита женска е раждала 2 пъти-единия път12,а втория 13,като вторият път имаше само 1 мъжко,което си оставих-това е моя бари,по повод на него исках да попитам дали е късновече,защото той е на 1г и 10месеца,да му се отворят гърдите,ако не то моля ви дайте примерни упражнения,които трябва да правим с него.благодаря ви предварително bravoS

Прикачени файлове

• Прикачен файл  post.jpg (51.98K)
    Брой сваляния: 106

User's Signature

[B][U][COLOR=blue][SIZE=3][FONT=Arial]ако не можеш да помагаш на другите,поне не им пречи

#331 Потребителят е офлайн   alanvi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2006 - 09:56 AM

съжалявам за големината на снимката,но не зная как да я намаля

Ами разбери как, не е толкова сложно.
User's Signature

#332 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2006 - 10:22 AM

Цитат

cheers Сина ми има желание да си вземем още един ротвайлер.Ние сме от Варна.Бихте ли ми дали координати за връзка.

Малките са от майка CH.BG. Fara von Kalacberg и първия в света за 2004г. ADRK Klubsieger 2004.- Xavier vom Haus Rumpel.
За координати вижте в My Webpage

#333 Потребителят е офлайн   alanvi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2006 - 12:22 PM

явно всички вече сте запразнили,защото няма никой.пожелавам ви весело изкарване на великден,и искрено се надявам след празника някой да ми отговори навъпроса:късно ли е да се тренира рот-р на 22месеца,с цел отваряне на гръдния кош,натрупване на мускули на врата и увеличаване на телесната маса.а на въпроса,който сигурно ще ми зададете защо до сега не съм го тренирал,отг. е че ме бяха посъветвали до 2г. да не се натоварва кучето.жисок е 66см и тежи 42кг,но като го погледна отпред ми изглежда тясен,а майка му и баща му са много едри,та за това ви питам .ако някой може да помогне със съвет аз сам насреща. 1super
User's Signature

#334 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 April 2006 - 12:42 PM

alanvi, без да конкретизирам порода (не разбирам от ротвайлер) ще кажа, че не е късно.
Но по-тесен гръден кош не е само въпрос на тренировка, а и на вродени качества.
Примери колкото искаш, да речем братя от същото кучило, с идентично отглеждане и натоварване, различна костна структура и замускуляване.
Хубави тренировки са винаги добра идея b) , не мога да прогнозирам дали ще доведат до видим ефект, но кучето ще подобри физическата си форма. Както при всеки спорт.

#335 Потребителят е офлайн   didoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2006 - 01:43 PM

Здравеите на всички,
Като за начало едно голямо благодаря на всички които ми помагат с отглеждането на малкия Рой -така се казва звера.Поздрави на joroassassin за малките кутрета (сигурем съм че в тях се крият още шампиони каквито са и родителите им ) 1super .Малкото вече доста по-добре не спи по цял ден доста играе,хапе,ръмжи и т.н.Незнам дали е нормално на тази възраст да проявява такъв характер надявам се вие да ми кажете.Според мен това са игрите му за сега нали все пак е куче b) .Едвам успях да му намеря Роял Канин-стартер ,оказа се че в Русе не на всякъде може човек да намери това което търси.Все пак вече имаме и я ядем с доста голяма ухота -така както е в сухо състояние.Оставил съм му да има винаги водичка при него и незнам дали щте има нужда от сухото мляко.Ако е необходимо задължително кажете ми и ще взема задължително.Също така не съм взел и комплексния витамин за който говорехме защото във вет.клиниката ми казаха че тази храна е достатъчно обогатена и няма нужда.Не съм се отказал да купя ,но реших първо да попитам вас.Не искам да се подмазвам (не ме разбирайте погрешно )просто според мен вашето мнение е по-адекватно от човека от който купих храната.Благодаря ви още един път за съдействието и желая на всички весело изкарване на празничните дни.Чао и доскоро cheers

Прикачени файлове

#336 Потребителят е офлайн   alanvi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2006 - 02:03 PM

здравей mil мен ми е ясно,че тренировките по принцип ще доведат,така или иначе до някакви резултати,но аз питам за някои по-конкретни упражнения ако знаеш.благодаря
User's Signature

#337 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2006 - 04:02 PM

Радвам се,че си намерил подходящата храна,сухото мляко не е задължително а витамините няма да му навредят.Не забравяй да му даваш сирене и извара.Задължително стартера трябва да го даваш омекотен или с вода или най добре с кисело мляко и малко вода.Омекотен но не да става на каша.Като го гледам на снимката си е добре.Дневната дажба му я раздели на 4-5 пъти хранене.Нормално е сега да ръмжи ида хапе на игра,когато са заедно малките кученца в кучилото по цял ден се боричкат ръмжат и хапят.
весели празници b)

#338 Потребителят е офлайн   joroassassin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2006 - 04:28 PM

Цитат

явно всички вече сте запразнили,защото няма никой.пожелавам ви весело изкарване на великден,и искрено се надявам след празника някой да ми отговори навъпроса:късно ли е да се тренира рот-р на 22месеца,с цел отваряне на гръдния кош,натрупване на мускули на врата и увеличаване на телесната маса.а на въпроса,който сигурно ще ми зададете защо до сега не съм го тренирал,отг. е че ме бяха посъветвали до 2г. да не се натоварва кучето.жисок е 66см и тежи 42кг,но като го погледна отпред ми изглежда тясен,а майка му и баща му са много едри,та за това ви питам .ако някой може да помогне със съвет аз сам насреща. 1super

Никога не е късно за тренировки,аз моите кучета започвам да ги натоварвам физически след 15 месец.Не искам да те отчайвам но вече трябваше да е отворил гърди и глава.Принципно ротвайлера узрява на 2,5г - 3г.Големината на кости,височина и форма на глава е ген,като можеш да подобриш физиката на кучето с тренировки и да изглежда по добре.Ротвайлера е работно куче така че трябва да му намериш занимание.
За 66см.килограмите са му малко,независимо от големината на кучето то трябва да изглежда пропорционално.Защото ако е с тънки кости и малка глава и му направиш прекалено здраво тяло ще е смешен.
това куче е Inter.CH.Mult.CH Brita Siki Rottweiler женско 61см около 50кг.на тази снимка е в много добра форма и здраво изтренирана.

Качена снимка

#339 Потребителят е офлайн   alanvi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2006 - 04:39 PM

joroassasin,благодаря за отговора.аз твоя сайт го знам,итвоите кучета.просто нямам думи,разкошни са.мисалта ми е конкретни упражнения,сега мисля да го пускам да тегли авт.гума с нагръдник,а освен това всеки ден от 2 седмици бяга по 3км с мен с колелото,но освен това ако се сещаш за нещо друго казвай. bravoS
User's Signature

#340 Потребителят е офлайн   didoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2006 - 05:07 PM

Едно въпросче за непросветените може ли ???
Имали потваилери с по-дълга и с по-къса козина(имам впредвид не дългокосмести а просто с малко по-гъста козина и такива дето са по-гладки)при възрастните индивиди разбира се. d)

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни