Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#951 Потребителят е офлайн   chain_gang^diva Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 February 2007 - 10:39 AM

ако на някой му трябва инфо за ротвайлер да пише super best

#952 Потребителят е офлайн   barnet Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 08 February 2007 - 08:20 AM

Здравейте,бих искал да ви попитам случайно някой от вас да е закупувал кученце от гр.Айтос или някой, който да е от там и има контакти с хора развъждащи породата?

#953 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2007 - 01:16 PM

Цитат

undefinedsa6ik, живея до "Тангра".
Я чек да те питам да на би случайно кучето ти да е със един тестис???

#954 Потребителят е офлайн   Е. Огнянов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 February 2007 - 10:25 PM

sa6ik,
моето куче е женско, а ти сигурно говориш за Бък, чийто собственик е притежателят на "Тангра". Бък е с един тестис, но миналата година запложда моята Сара и се родиха девет кученца. Шест мъжки и три женски.

#955 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 09:21 AM

Случайно да сте чували,че куче,което е с един тестис не бива да влиза в разплод??? NNN Просто нямам думи NNN
User's Signature

Качена снимка

#956 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 11:27 AM

Роткостопани, кажете какво давате допълнително за козина?Целогодишно, за месе-два или само като почне смяната на косъма?
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#957 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 12 February 2007 - 12:30 PM

Цитат

sa6ik,
моето куче е женско, а ти сигурно говориш за Бък, чийто собственик е притежателят на "Тангра". Бък е с един тестис, но миналата година запложда моята Сара и се родиха девет кученца. Шест мъжки и три женски.

Как ще заплождате с куче с един тестис ??? Това е безумие някакво ... направо не мога да повярвам.

Има клуб на ротвайлера, хората работят за породата, ако имате въпроси - обръщайте се към тях, а не към кварталните псевдо специалисти ! n)

#958 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 02:31 PM

Цитат

Цитат

sa6ik,

Как ще заплождате с куче с един тестис ??? Това е безумие някакво ... направо не мога да повярвам.

Има клуб на ротвайлера, хората работят за породата, ако имате въпроси - обръщайте се към тях, а не към кварталните псевдо специалисти ! n)

Дреме им на гъза,че кучето е с един тестис.Вече изобщо не ме учудва хорското невежество и алчност за пари. ouu

#959 Потребителят е офлайн   blondy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 February 2007 - 07:17 PM

аз от боста вр не бях жлизала тука ама ми се налойи да потурся съвет.кучето ми е на 8 месеца женски ротвайлер и на последък взе мн да откача в смисъл като си е в къщи нямам грижи и то не само в къщи но не трябва да има чуждихора около на с защото им се нахвърля иначе на мен ми дава да правя каквото си поискам с нея но както си я разхождам разминеме ли се с няко човек тя скача лае абе вобще страшна картинка. купих и наморник и строг нашииник и са малко се кротнахме ама оше си го има тоя лош навик даите някакъв савет да деиствам бързо докато е малка и още може да се преваспита .ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ

#960 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2007 - 09:01 AM

Кучето ти е много агресивно!И ще стане много по зле работата като порасне.Обърни се спешно към професионалисти, да ти помогнат да се справиш с проблема,много трябва да се работи с нея,социализацията и куца.А дали изобщо си правила корекции когато изръмжи или скочи към човек- незнам??????????
Провети темата за агресиата тук,във "възпитание,обучение,етология" и си направи някакви изводи.Моя съвет е да не оставаш проблема да се задълбочи а да потърсиш помощ -сама няма да се справиш!!!!!!!!!!

#961 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 13 February 2007 - 09:33 AM

Добре де, всъщност единия тестис има ли значение за здравето на бъдещите кученца? Да, ще се предаде, но ще навреди ли? Пречи ли на способностите на кучето?
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#962 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2007 - 03:49 PM

Не,но нали целта е да не се размножават кучета с вродени дефекти.Иначе за какво се трудят развъдниците?

#963 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 February 2007 - 04:05 PM

Пречи. Имаше тема за крипторхизъм преди доста време във Ветеринарен кабинет.
При хората също го има. Тестисът, който не е в торбичката, е подложен на ненормални условия - друга температура, притискане на други органи и пр. Предразполага към ракови заболявания и хормонален дисбаланс, който пък се сещате, че се отразява на поведението и дори на психическото здраве.
Препоръчва се кастрация, докато тестисът/тестисите не е причинил сериозни увреждания.
При хората е задължителна оперативна намеса, за да се спусне в торбичката.
Няма породен стандарт, който да не завършва с изречението, че крипторхизъм = дисквалификация.
Операция е възможна, зависи къде е заседнал въпросния тестис, ще намали рисковете за кучето, но след като състоянието се унаследява - изключване от разплод е задължително.

#964 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2007 - 04:26 PM

Да,Mil_ е права 1super
Аз исках да кажа,че не пречи да създава поколение със същия дефект.(поне така знам)

#965 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2007 - 05:45 PM

mil_, благодаря за подробното обяснение!
Morti, да, но тези хора не са развъдчици. Тях не ги интересуват родословия и правила. Попринцип несъм компетентна затова няма да изказвам мнение, но дори да беше с два тестиса кучето пак нетрябва да се запложда, защото няма родословие...попринцип. Аз не подкрепям много тази теза.
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#966 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 February 2007 - 05:50 PM

Да, просто в случаят е фрапиращ. Дори напълно да се абстрахираме от родословия и подобни, собственици на женска заплождат кучето си с носител на генетична аномалия!

#967 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2007 - 07:53 PM

Аз направо не виждам смисъл да им обяснявате на тези хора-да беше собственикът на мъжкия,който пуска кучето въпреки порока,да го разбера-низки страсти колкото щеш,обаче собственик на женско куче,който отива при този мъжки,при положение,че ако толкова е приритал за бебета все ще се намери и някой здрав мераклия,просто вече нямам думи a) Резултатът е повече от прекрасен-9 нови ротвайлера,които ще носят този ген (като е напълно възможно дори да са с 2 тестиса мъжките).От там нататък,както няма абсолютно никакъв контрол на размножаването при животни без родословия познайте след време колко ротоподобни кучета с един тестис ще има в региона...нещастна работа
Ето най-елементарният отговор защо е необходимо да си вземете куче с документи-защото има някакъв контрол,защото не само родителите,а и кучетата по-назад в родословието не само,че наистина са ротвайлери,ами ако не друго поне са проверени за наличие на сериозни здравословни проблеми.Нямат пороци,снимани са за дисплазия,държали са тест за характер.
За да е обявено нещо за порок,при това при всички породи най-вероятно има защо-не знам кога ще се научим,че щом са създадени някакви правила е по-добре да се спазват,а не да се философства над тях a)
User's Signature

Качена снимка

#968 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2007 - 09:48 AM

Цитат

не знам кога ще се научим,че щом са създадени някакви правила е по-добре да се спазват,а не да се философства над тях a)

Това е жалкото,че сме малко тези,коит разсъждаваме така, и много тези,които ни мислят за луди фанатици на тема Родословия.А ние просто искаме да запазим една прекрасна порода.
За съжаление освен на изложбите,няма къде да видя красиви истински Ротове.Иначе в квартала няколко "Рота"- и всички от различен по-различен-в един надделява уличната превъзходна,дриг има муцуна на Добреман-подобно ouu Жалка гледка- и с гордост казват "А и аз имам Ротвайлер".Имат- ДРЪЖКИ bash bash bash

#969 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2007 - 04:26 PM

Morti, родословието не ти дава гаранция, че кучето ти ще е хубаво, както и липсата на такова че няма да е хубаво. Виждала съм страхотни на екстериор и характер неродословни кучета от разлини породи-добри за породата си, както и кучета с много лош екстериор с родословия.
User's Signature

#970 Потребителят е офлайн   Е. Огнянов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 February 2007 - 04:42 PM

Morti и всички останали, които се грижат за моето "невежество", ще се опитам да обясня така, че и невежите да разберат. Въпросното куче- с единият тестис не е по рождение така. При сбиване с ризеншнауцер загубва тестиса си. И мисля, че преди да се опиташ да покажеш колко си компетентен трябва наистина да си подготвен. И ние знаем азбуката.

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни