Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#961 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 13 February 2007 - 09:33 AM

Добре де, всъщност единия тестис има ли значение за здравето на бъдещите кученца? Да, ще се предаде, но ще навреди ли? Пречи ли на способностите на кучето?
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#962 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2007 - 03:49 PM

Не,но нали целта е да не се размножават кучета с вродени дефекти.Иначе за какво се трудят развъдниците?

#963 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 February 2007 - 04:05 PM

Пречи. Имаше тема за крипторхизъм преди доста време във Ветеринарен кабинет.
При хората също го има. Тестисът, който не е в торбичката, е подложен на ненормални условия - друга температура, притискане на други органи и пр. Предразполага към ракови заболявания и хормонален дисбаланс, който пък се сещате, че се отразява на поведението и дори на психическото здраве.
Препоръчва се кастрация, докато тестисът/тестисите не е причинил сериозни увреждания.
При хората е задължителна оперативна намеса, за да се спусне в торбичката.
Няма породен стандарт, който да не завършва с изречението, че крипторхизъм = дисквалификация.
Операция е възможна, зависи къде е заседнал въпросния тестис, ще намали рисковете за кучето, но след като състоянието се унаследява - изключване от разплод е задължително.

#964 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2007 - 04:26 PM

Да,Mil_ е права 1super
Аз исках да кажа,че не пречи да създава поколение със същия дефект.(поне така знам)

#965 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2007 - 05:45 PM

mil_, благодаря за подробното обяснение!
Morti, да, но тези хора не са развъдчици. Тях не ги интересуват родословия и правила. Попринцип несъм компетентна затова няма да изказвам мнение, но дори да беше с два тестиса кучето пак нетрябва да се запложда, защото няма родословие...попринцип. Аз не подкрепям много тази теза.
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#966 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 February 2007 - 05:50 PM

Да, просто в случаят е фрапиращ. Дори напълно да се абстрахираме от родословия и подобни, собственици на женска заплождат кучето си с носител на генетична аномалия!

#967 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2007 - 07:53 PM

Аз направо не виждам смисъл да им обяснявате на тези хора-да беше собственикът на мъжкия,който пуска кучето въпреки порока,да го разбера-низки страсти колкото щеш,обаче собственик на женско куче,който отива при този мъжки,при положение,че ако толкова е приритал за бебета все ще се намери и някой здрав мераклия,просто вече нямам думи a) Резултатът е повече от прекрасен-9 нови ротвайлера,които ще носят този ген (като е напълно възможно дори да са с 2 тестиса мъжките).От там нататък,както няма абсолютно никакъв контрол на размножаването при животни без родословия познайте след време колко ротоподобни кучета с един тестис ще има в региона...нещастна работа
Ето най-елементарният отговор защо е необходимо да си вземете куче с документи-защото има някакъв контрол,защото не само родителите,а и кучетата по-назад в родословието не само,че наистина са ротвайлери,ами ако не друго поне са проверени за наличие на сериозни здравословни проблеми.Нямат пороци,снимани са за дисплазия,държали са тест за характер.
За да е обявено нещо за порок,при това при всички породи най-вероятно има защо-не знам кога ще се научим,че щом са създадени някакви правила е по-добре да се спазват,а не да се философства над тях a)
User's Signature

Качена снимка

#968 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2007 - 09:48 AM

Цитат

не знам кога ще се научим,че щом са създадени някакви правила е по-добре да се спазват,а не да се философства над тях a)

Това е жалкото,че сме малко тези,коит разсъждаваме така, и много тези,които ни мислят за луди фанатици на тема Родословия.А ние просто искаме да запазим една прекрасна порода.
За съжаление освен на изложбите,няма къде да видя красиви истински Ротове.Иначе в квартала няколко "Рота"- и всички от различен по-различен-в един надделява уличната превъзходна,дриг има муцуна на Добреман-подобно ouu Жалка гледка- и с гордост казват "А и аз имам Ротвайлер".Имат- ДРЪЖКИ bash bash bash

#969 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2007 - 04:26 PM

Morti, родословието не ти дава гаранция, че кучето ти ще е хубаво, както и липсата на такова че няма да е хубаво. Виждала съм страхотни на екстериор и характер неродословни кучета от разлини породи-добри за породата си, както и кучета с много лош екстериор с родословия.
User's Signature

#970 Потребителят е офлайн   Е. Огнянов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 February 2007 - 04:42 PM

Morti и всички останали, които се грижат за моето "невежество", ще се опитам да обясня така, че и невежите да разберат. Въпросното куче- с единият тестис не е по рождение така. При сбиване с ризеншнауцер загубва тестиса си. И мисля, че преди да се опиташ да покажеш колко си компетентен трябва наистина да си подготвен. И ние знаем азбуката.

#971 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2007 - 05:15 PM

Цитат

.. И ние знаем азбуката.

Дано да е така!!!

#972 Потребителят е офлайн   Е. Огнянов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 February 2007 - 10:37 PM

Morti,
ти да не си мислиш, че съм някой луд, на когото не му пука за развъждането на качествени кучета?

#973 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2007 - 10:03 AM

Цитат

Morti, родословието не ти дава гаранция, че кучето ти ще е хубаво, както и липсата на такова че няма да е хубаво. Виждала съм страхотни на екстериор и характер неродословни кучета от разлини породи-добри за породата си, както и кучета с много лош екстериор с родословия.

Инче, съгласна съм с теб- родословието дава гаранциа за ПРОИЗХОД , а не за качеството,но точно за това са измислени клубове като НКР- за да следи кое Куче става за развъждане и кое не!Не случайно се явяваме ВСЯКА година на представяне на кучетата от клуба,за да се оценят и на изпит за развъдна годност- за да се оцени поведение,работни качества и характер.Все важни неща!И когато има куче с родословие и дефект, то се води като брак и не се разрешава да запложда.А ако стопанинът му не се вслуша и реши да заплоди с това куче бебетата нямат родословия и така тръгват кучета с вроден дефект,които ако не се е предал на тях може да се предаде на следащото поколение и т.н. и т.н. ...... има си измислени закони и са измислени неслучайно!

#974 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2007 - 10:05 AM

Цитат

Morti,
ти да не си мислиш, че съм някой луд, на когото не му пука за развъждането на качествени кучета?

Нищо не мисля за вас,не ви познавам.Но ,ако искате може да ни се представите и да ни разкажете за кучето си.От къде е родословието ?

ПП.Когато казахте за кучето с един тестис,не споменахте,че НЕ е по рождение.Не ни съдете за реакцията ни!

#975 Потребителят е офлайн   Kireto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 February 2007 - 03:47 PM

здравейте.интересува ме до каква възраст се развиват мъжките ротвайлери?Моя е на 1,4г,много порастна на височина но ми се струва слаб за стандарта на тези породи...а и главата му ми изглежда не достатачно голяма.Ще расте ли още или растат до година и малко?Благодаря ви! :)

Прикачени файлове

#976 Потребителят е офлайн   Nadq And Karma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2007 - 04:13 PM

Здравейте приятели!Днес се разрових в едни документи и намерихкаталога от една изложба, в която е участвал моят Ротвайлер. angelpik Толкова миличко ми стана за него... (love)
User's Signature

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.

#977 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2007 - 05:51 PM

Kireto, какво стана с Тара и Каи? Помня първият ти пост за кученце-каза че се казва тара. След това си спомням Каи - сладичкото кученце с рошавите уши и вратле... Как се казва сегашният ти любимец? И какво стана с другите?
User's Signature

#978 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2007 - 06:06 PM

Съжалявам че ше се изразя така ама вие сте много прости първо не знаете дали това мъжко куче е със вроден дефект второ не искам никои да не нарича алчен в случая Морти.Кучето е със един тестис поради оперативна манеса .Не искам да публкикувате толкова агресивни съобщения.Вие тука ме изкарахте че съм по прост и от вас bash bash bash bash bash bash bash bash bash bash.И между другото когато я заплодих на кучето с така наречения "вроден дефект" кучката не хвана и нямаше кученца

#979 Потребителят е офлайн   Nadq And Karma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2007 - 07:45 PM

Цитат

Съжалявам че ше се изразя така ама вие сте много прости първо не знаете дали това мъжко куче е със вроден дефект второ не искам никои да не нарича алчен в случая Морти.Кучето е със един тестис поради оперативна манеса .Не искам да публкикувате толкова агресивни съобщения.Вие тука ме изкарахте че съм по прост и от вас bash bash bash bash bash bash bash bash bash bash.И между другото когато я заплодих на кучето с така наречения "вроден дефект" кучката не хвана и нямаше кученца

Уоу, крото, ийзи бой... bl)
User's Signature

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.

#980 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2007 - 07:48 PM

какво да направя много се ядосах

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50