Ротвайлер(стара тема)
Публикувано: 14 February 2007 - 04:05 PM
При хората също го има. Тестисът, който не е в торбичката, е подложен на ненормални условия - друга температура, притискане на други органи и пр. Предразполага към ракови заболявания и хормонален дисбаланс, който пък се сещате, че се отразява на поведението и дори на психическото здраве.
Препоръчва се кастрация, докато тестисът/тестисите не е причинил сериозни увреждания.
При хората е задължителна оперативна намеса, за да се спусне в торбичката.
Няма породен стандарт, който да не завършва с изречението, че крипторхизъм = дисквалификация.
Операция е възможна, зависи къде е заседнал въпросния тестис, ще намали рисковете за кучето, но след като състоянието се унаследява - изключване от разплод е задължително.
Публикувано: 14 February 2007 - 05:45 PM
Morti, да, но тези хора не са развъдчици. Тях не ги интересуват родословия и правила. Попринцип несъм компетентна затова няма да изказвам мнение, но дори да беше с два тестиса кучето пак нетрябва да се запложда, защото няма родословие...попринцип. Аз не подкрепям много тази теза.

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 14 February 2007 - 07:53 PM
Ето най-елементарният отговор защо е необходимо да си вземете куче с документи-защото има някакъв контрол,защото не само родителите,а и кучетата по-назад в родословието не само,че наистина са ротвайлери,ами ако не друго поне са проверени за наличие на сериозни здравословни проблеми.Нямат пороци,снимани са за дисплазия,държали са тест за характер.
За да е обявено нещо за порок,при това при всички породи най-вероятно има защо-не знам кога ще се научим,че щом са създадени някакви правила е по-добре да се спазват,а не да се философства над тях a)
Публикувано: 15 February 2007 - 09:48 AM
Цитат
Това е жалкото,че сме малко тези,коит разсъждаваме така, и много тези,които ни мислят за луди фанатици на тема Родословия.А ние просто искаме да запазим една прекрасна порода.
За съжаление освен на изложбите,няма къде да видя красиви истински Ротове.Иначе в квартала няколко "Рота"- и всички от различен по-различен-в един надделява уличната превъзходна,дриг има муцуна на Добреман-подобно ouu Жалка гледка- и с гордост казват "А и аз имам Ротвайлер".Имат- ДРЪЖКИ bash bash bash
Публикувано: 15 February 2007 - 04:26 PM

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 15 February 2007 - 04:42 PM
Публикувано: 16 February 2007 - 10:03 AM
Цитат
Инче, съгласна съм с теб- родословието дава гаранциа за ПРОИЗХОД , а не за качеството,но точно за това са измислени клубове като НКР- за да следи кое Куче става за развъждане и кое не!Не случайно се явяваме ВСЯКА година на представяне на кучетата от клуба,за да се оценят и на изпит за развъдна годност- за да се оцени поведение,работни качества и характер.Все важни неща!И когато има куче с родословие и дефект, то се води като брак и не се разрешава да запложда.А ако стопанинът му не се вслуша и реши да заплоди с това куче бебетата нямат родословия и така тръгват кучета с вроден дефект,които ако не се е предал на тях може да се предаде на следащото поколение и т.н. и т.н. ...... има си измислени закони и са измислени неслучайно!
Публикувано: 16 February 2007 - 10:05 AM
Цитат
ти да не си мислиш, че съм някой луд, на когото не му пука за развъждането на качествени кучета?
Нищо не мисля за вас,не ви познавам.Но ,ако искате може да ни се представите и да ни разкажете за кучето си.От къде е родословието ?
ПП.Когато казахте за кучето с един тестис,не споменахте,че НЕ е по рождение.Не ни съдете за реакцията ни!
Публикувано: 16 February 2007 - 03:47 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1171633621.jpg (15.83K)
Брой сваляния: 61
Публикувано: 16 February 2007 - 04:13 PM

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.
Публикувано: 16 February 2007 - 05:51 PM

Публикувано: 16 February 2007 - 06:06 PM
Публикувано: 16 February 2007 - 07:45 PM
Цитат
Уоу, крото, ийзи бой... bl)

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.