Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#1181 Потребителят е офлайн   stoenjo Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 12 April 2007 - 07:31 PM

Цитат

а това го правим с голям кеф..... super best

повярвай ми не само твоето го прави с голям кеф super best

Колко трябва да тежи горе-долу ротвайлер на точно една година?

#1182 Потребителят е офлайн   yoki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 08:19 AM

здрасти на хера палавничката . имаше ли сватба?кога ще минете да видите нашето чудовище?

#1183 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 08:49 AM

здрасти.... в понеделник бяхме при мъжкия и ще чакаме бебетата към 9-ти юни worthy bravoS super best
ние миналата събота бяхме пред блока ама вас май ви нямаше.... обаче ни казаха, че Тара е станала голям звяр dribble

#1184 Потребителят е офлайн   diyana Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 12:43 PM

Цитат

Цитат

а това го правим с голям кеф.....  super best

Мъжки или женски рот.Аз имам женски ротвайлер-Матига.На 1 година тежеше около 40 кг.,но вет ми каза,че е дебеличка и трябва да намаля храната.
Как да намалиш храната бе бате,като тя е прахосмукачка,даже не дъвче,направо гълта.Според ветеринарите,по-добре с поднормето тегло в периода на разтеж,отколкото прехранени и дебели.Чувала съм мнения,че на кучето трябва да се дава толкова храна колкото е способно за изяде за 5 минути.
Да ви кажа честно,ако го послушам тоя съвет ще фалирам.Матига може за 5 мин.да се справи с едно чувалче от 10кг.,а съм сигурна ,че и вашите животинки също.Просто лакомията е силна черта от характера на рота.

#1185 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 02:36 PM

Цитат

.Матига може за 5 мин.да се справи с едно чувалче от 10кг.,а съм сигурна ,че и вашите животинки също.Просто лакомията е силна черта от характера на рота

да ама моя рот както казах е на 6 месеца и ваоб6те не яде сас апетит а го храним сас дарлинг гранули и до колкото знам са хубави само ако му дам не6то мазничко или кокалче тогава много му плющат ушите направо 6те фракне r) това според вас означава ли нешто т.е. на добре ли или на зле bl)
User's Signature

Качена снимка

#1186 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 04:58 PM

Тази храна Дарлинг и особено гранулите не мисля, че е много хубава.... Дори мисля, че е голяма химия.... незнам нека още някой друг да се изкаже относно това. Има много по-хубави храни с които можеш да храниш и на същата цена... А за това, че са лакоми го вярвам, защото аз имам доберман, който може да изяде 2кг. храна за 10 мин. и това е без изобщо да преувеличавам bl) Но не е хубаво да се прехранват.... 500 гр. на ден е добро количество храна за едрите породи... но да е хубава разбира се.

#1187 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 05:12 PM

еми предложете ми някоя друга храна за ку4ета гранули от сорта на 30 40 лв 15 кг .педигри не се ли води за наи хубавата bl)
User's Signature

Качена снимка

#1188 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 05:21 PM

Аз доскоро хранех с РОЯЛ КАНИН, която ми излизаше 97лв. за чувал 15 кг, но от скоро храня с БОШ, която е отлична, ама супер храна, по-добра е от РОЯЛ-а, който се внася в БГ ! От нея 20 кг. чувал ми излиза 75 лв. т.е. 3,75лв. на килограм, което е меко казано евтино за храна премиум качество! Ако се интересуваш повече за тази храна, мога да ти дам координатите на вносителя, който ще те упъти по-нататък.... Аз друго лично не мога да ти препоръчам, защото не съм хранил с друго.... Пробвал съм АДВАНС, която също е хубава, но незаслужено скъпа....

#1189 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 April 2007 - 06:07 PM

Няма да намериш добра храна за подрастващо куче на цена 30-40 лв. за 15 кг.
Опитай различни марки, като гледаш храната да е premium или super premium и да е за подрастващи кучета, техните нужди са различни от тези на израсналите. Твоето куче само ще ти подскаже кое е най-подходящо за него.

#1190 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 08:35 PM

Chappi хубава ли е?Ние с нея се храним

#1191 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2007 - 09:34 PM

Еми не знам... Моето куче като беше малко го хранихме с Pedigree Junior и давахме калций Delis... Но след това съседа ни от горната къща ни светна да му готвим... и наистина така хем ни излиза изключително евтино, хем кучето е здраво и много силно и косъма лъщи ;)

#1192 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 April 2007 - 09:55 PM

За да няма сега изреждане на всички комерсиални марки, ще ви подскажа, че храните продавани в Била, Метро и подобни са нисък клас, а цената им е сравнително висока за това качеството.
Съпоставено с храна премиум или супер премиум купувана в чували по 15-20кг, от която също давате и по-малък грамаж дневно и чиято усвояемост е къде-къде по-добре - разликата в цената не е чак такава.
Относно готвеното - ако съставяте диетата пълноценно е вариант. В такъв случай обаче разлика в сравнение с цена на гранулирана храна от клас супер-премиум нормално е в полза на гранулите - като по-изгодни. Но ако сравнявате Педигри с готвено ви вярвам, че кучето се чувства и изглежда по-добре когато му готвите.
Правилният начин на хранене е този, при който кучето е в най-добра форма, така че всичко е много индивидуално, изпробвайте (с плавен преход към различна храна) и наблюдавайте животното, храненето е много индивидуално. Например моето куче не понася храна, от която други са много доволни, и от нея той няма подобрение нито външно, нито като енергия, което забелязвам при хранене с друга.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#1193 Потребителят е офлайн   diyana Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 April 2007 - 01:04 PM

И аз съм на мнение,че ако имаш възможност е най-добре да готвиш на кучето си!
Но не както правят хиляди идиоти-да сготвят 10 оглозгани кокали без грам месо,с един бульон и след това да надроби един сух хляб вътре и ....да ви е сладко кученца!!!
В зоомагазините си продават специални кокали с месо,ама найстина с месо.Ако сготвиш един такъв пакет и някакви зеленчуци,може и ориз или картоф да сложиш+бульон,кучето ти ще е доволно.Това разбира се,ако го храниш 2 пъти дневно,понеже една порция от това може би няма да му стигне.Няма да е нито гладно,нито дебело-каквито са кучетата хранени с бая хляб(е,хляба не бива да се изключва напълно.).За подрастващите кучета е много полезно да се дава веднъж седмично и едно сурово яйце с черупката смесено с малко извара(някой кучета не понасят черупката,но за да разбереш-пробвай.)

#1194 Потребителят е офлайн   valmar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 12:58 PM

Здравейте,
Отдавна не съм влизала в това форумче.Моят Бруно е вече на година и 2 месеца.Расте,хубавее и дивее дзверо, ама от известно време не иска да яде.И не мога да разбера защо.Правим му готвена храна ,но не иска да я куса.Опитахме с гранули пак неще.Иначе е много енергичен,всеки ден правим разходки и тренировки,но като му сложим храната в чинията и не я кусва.Храня го от ръката си и така яде,ама пак не изяжда всичко.Давам му и витамини, а сега и едни скъпи дето уж щели да му усилят апетита, ама няма никакъв ефект.Сега се принудих да му купя Роял Канин, утре ще ми ги донесат и ще видим.Интересувам се много от тази храна Бош, щото ако трябва да го храня с Роял Канин направо ще се разоря.Възможно ли е да не яде на нервна основа, щото до преди няколко месеца живееше с нас в апартамента, а сега е при майка ми на двора, вързан е защото не остави нищо от градината и парапетите,сега сме засадили райграс, и няма как докато не поникне няма пускане, но иначе му правим големи разходки и тренировки сутрин и вечер, а понякога и по-често.Иначе е много чувствителен,добър,лигав,темпераментен и незлоблив и затова си мисля че може и да е на нервна основа.Вие какво мислите, какво ще ме посъветвате?Сблъсквали ли сте се с подобен проблем?
Благодаря предварително! nok

#1195 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 02:09 PM

Аз мисля, че нехраненето може наистина да е на психическа основа. Но ако кучето не хаби достатъчно енергия сигурно няма да се храни добре... Ако обаче запазва добър външен вид и енергичност, то тогава сигурно няма място за притеснения, ще се оправи. Това с връзването не е най-добрата идея за такова куче. По-добър вариант е оградено място с къщичка или клетка отколкото синджира. Най-важното обаче е - не хранете с нисък клас гранули, така тровите кучето си!
Ще ви изпратя телефон на вносителя на храна БОШ на лични.

Даването на витамини като добавка към храната, особено не до там скъпи и добри в повечето случаи не би довело до добри резултати.

#1196 Потребителят е офлайн   BoaTa Икона

Публикувано: 15 April 2007 - 11:06 PM

Здравейте,
имам ротвайлерка, която заведохме на мъжки преди две седмици.
Интересуваме поколко кученца раждат ротвайлерите

#1197 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 07:07 AM

Предполагам между 3 и 13 b) , но нека някой който има опит да сподели!

#1198 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 08:58 AM

оф моята се измъчи с 15. За съжаление не оцеляха всичките.

#1199 Потребителят е офлайн   Хера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 09:01 AM

Цитат

Цитат

Цитат

а това го правим с голям кеф.....  super best

Мъжки или женски рот.Аз имам женски ротвайлер-Матига.На 1 година тежеше около 40 кг.,но вет ми каза,че е дебеличка и трябва да намаля храната.
Как да намалиш храната бе бате,като тя е прахосмукачка,даже не дъвче,направо гълта.Според ветеринарите,по-добре с поднормето тегло в периода на разтеж,отколкото прехранени и дебели.Чувала съм мнения,че на кучето трябва да се дава толкова храна колкото е способно за изяде за 5 минути.
Да ви кажа честно,ако го послушам тоя съвет ще фалирам.Матига може за 5 мин.да се справи с едно чувалче от 10кг.,а съм сигурна ,че и вашите животинки също.Просто лакомията е силна черта от характера на рота.

Забелязала съм, че повечето ротовци са големи лакомници. Отварят устата и гълтат.. dribble dribble dribble
Колкото им дадеш толкова ще изядат, че ще търсят и още. worthy

#1200 Потребителят е офлайн   sa6ik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 04:28 PM

Мда големи са лакомници и най-вече пакостници?Един път Корина беше набарала чувала ама я хванах на време.

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни