Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#2721 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 November 2007 - 07:57 PM

Цитат

а за моя какво ще кажеш  ??   :blink: :blink: а и не мога да разбера защо чак сега започна да лае по често но пък като излае и ми пълни душата има невероятен глас ако мога така да се изразя  :yahoo:

аве братчед ако някои са е впечатлил от него ще ти пише , че е голям сладур и ко харесва в него(примерно)
няма сисал да питаш "ко ще кажеш за моя/та" няма значение дали е с 200 титли или не е ...тря си го обичаш...пък тея дето ги обичат щото носят 4344 титли са пълни смешници...те гледат хората да го харесват не самите те...не казвам, че не трябва да има се земат класни кучета...точо обратното, но ако (примерно) кучето ти има "дефект" или не са савпада със стандарта , д ане ти пука

#2722 Потребителят е офлайн   JackRock Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 November 2007 - 10:11 PM

не бе братчет аз просто попитах от чисто любопитство дали си е нормален едно странично мнение разбираш ли ?? аз си го харесвам и си го обичам и си го гледам както трябва !!!! а дали има титли честно казано не ми пука !!!  B) :P

#2723 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 November 2007 - 10:48 PM

Цитат

.... и много ме озъдачиха а именно че имало руски и немски ротвайлери

Преди години, на едни познати им продали Български ротвайлер, щото е с по дребна костна структура. Големи смехории. ^_^ :podigravka:

Ето и малко исторически данни:

Смята се, че родоначалник на тази порода са древните пастирски кучета от догоподобен тип, но според някои специалисти при породообразуването е била влята кръв от древни молоси и мастифи. Други кинолози са на мнение, че във формирането на породата са участвали швейцарски алпийски кучета. Предполага се, че предшествениците на ротвайлера са били разпостранени в Европа от войнстващите римски легиони. Многочислената римска армия се нуждаела от големи продоволствени запаси, най-вече от прясно месо. За тази цел след войсковата част водели говежди стада, които били охранявани от силни и смели кучета - предшественици на днешния ротвайлер. При придвижването и намаляването на стадата отпадала и нуждата от многобройните охраняващи кучета, които войниците оставяли на местното население. По този начин те били разпространени почти из цяла Европа. Породата е получила наименованието си от малкият германски град Ротвайл, където след завладяването на Южна Германия от Римската империя се настанили римски военни части. По-късно градът станав скотовъден център, като се развила търговията с животни, чиято охрана била осъществява от надеждни и силни кучета. Първоначално тези кучета били наричани ротвайлерски месарски кучета, тъй като ги развъждари предимно скотовъдците месари. Едва в началото на 1900г. започнала целенасочена развъдна работа с тези ценни четирикраки помощници на скотовъдците  и тогава породата е получила сегашното си наименование РОТВАЙЛЕР

Ротвайлерът спада към по-старите породи кучета, а неговите предци са живеели в Германия още по времето, когато тези земи са били в границите на Римската империя. По това време в тези региони широко били използвани бойни и пастирски кучета, които охранявали стадата добитък, прекарвани от едно място на друго. Въпросните животни били много сходни с молоските кучета, носещи името на знатната владетелска фамилия на Молосите от Епир.Родът на Молосите отглеждал отлични кучета, които заедно с римските легиони (които нахлували в днешните земи на Франция, Испания, Германия) в по-късни времена преминали Алпите, участвайки в прекарването на стада и обозите. И досега са известни някои от маршрутите на римските войски - един от тях минава през местата, където днес се намира немското градче Ротвайл - откъдето идва и името на породата. Отначало кучетата били използвани за всякаква работа, включително и за лов. Римските прадеди на ротвайлера в продължение на векове са се кръстосвали с местните пастирски породи. Основните им задачи по това време били да защитават стопаните си, както и да прекарват на големи разстояния стадата добитък, като внимателно ги охранявали. В един момент от своето развитие, през Средновековието, ротвайлерът, обитаващ околностите на имперският град Ротвайл, получил популярното название " ротвайлерско месарско куче ". Защото през 17-18 век именно месарите и търговците на добитък от околностите на този град селекционирали породата, преследвайки една основна цел - да запазят нейните изключителни работни качества за една конкретна дейност - водене на едрия добитък. Независимо от това, кучетата все още били използвани и за придружители на пазачите из горите.
За тежката работа били необходими спокойни, мощни и издържливи кучета - с течение на времето местните жители успели да ги създадат. Симпатичният ротвайлер бил с много добри защитни качества, способен да участва в съпровождането на многобройните стада, както и да тегли количките с тежки товари. Благодарение на своите работни качества, ротвайлерът станал много популярен и скоро спечелил много поклонници навсякъде. Но по-късно, с промяната на икономическите условия, кучето било лишено от възможността да върши тази работа - все по-често добитъкът бил превозван с влакове, а използването на кучета в тази дейност било забранено от закона. И областта на разпространение на ротвайлерите била видимо ограничена, въпреки, че породата не можела да бъде забравена или пренебрегната поради изключителните си качества. Хората си спомнили за тази порода, когато в началото на 20 век се появила нуждата от "по-особено" куче, което да бъде обучавано за специална полицейска служба. Защото благодарение на целенасоченото предишно развъждане, ротвайлерът притежавал необходимите качества. Специалистите го изпробвали за целите на полицията и потвърдили голямата му стойност. Ротвайлерът демонстрирал уникална вярност, издържливост, прилежност и смелост, а при това бил лесно управляем. Още през 1907г. кучето било взето под опеката на множество ротвайлер-клубове, а през 1910г. породата получила официално признание от Първият германски съюз на полицейските кучета. Но както често става, разногласията между споменатите местни клубове ставали причина за разлики в изискванията към това куче. Едва през 1921г., след продължителни преговори, било постигнато съгласие и бил създаден Германският ротвайлер клуб. След това селекцията станала по-целенасочена, което довело до увеличаване на популярността на породата в по-ново време.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2724 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 01 November 2007 - 11:42 PM

Цитат

.....както и да тегли количките с тежки товари.

Скоро гледах " Жак бедняка " - френски филм и в него имаше 2 ротвайлера, впрегнати да дърпат количка.
User's Signature

#2725 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 02 November 2007 - 12:04 AM

Цитат

ето една от вчера. Като решим да я снимаме все не можем да я хванем в цял ръст - все шава. На тази снимка си играе :blink:

Качена снимка

Ммммм, голяма сладурка  :  :wub: :А, така!:
User's Signature

#2726 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2007 - 08:00 AM

аз качвам снимките от фотоапарата в компютъра в папка на работния плот и после направо във форума/по-лесно ми е/

#2727 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2007 - 08:07 AM

малката пръцла е много сладка,но оцветяването и е малко странно.сигурна ли си ,че е чист ротвайлер?не,че ако не е трябва да я обичаш по-малко.

#2728 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2007 - 10:52 AM

dmm, Darkyx,

благодаря ви  :blink:

Darkyx, не давам да я биеш  B) И мен ме избива все да я гушкам....

city_star, знаеш ли къде в Благоевград мога да поръчам да направят медалион за Лиза с името и и с телефонния ни номер? Ако не трябва да поръчвам в София, където ми каза dmm. Бяхте ли на преглед вече?

#2729 Потребителят е офлайн   city_star Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 November 2007 - 11:53 AM

Цитат

dmm, Darkyx,

благодаря ви  :blink:

Darkyx, не давам да я биеш  B) И мен ме избива все да я гушкам....

city_star, знаеш ли къде в Благоевград мога да поръчам да направят медалион за Лиза с името и и с телефонния ни номер? Ако не трябва да поръчвам в София, където ми каза dmm. Бяхте ли на преглед вече?

Ами значи за медалионите, май ги правят в общината, когато одидеш да си регистриращ кучето, но незнам дали могат да ти изпишат това, което ти си искаш- имат си стандарт!  B)
А иначе ако искаш да ти направят специален медалион, може да отидеш при някой маистор в квартал Вароша, чувал съм, че там имало майстори, който се занимавали с такава дейност. Извинявай, че немога да ти дам точни координати,и точен отговор :( ,но не съм се интересувал много от това. :'(
А за прегледа, днес ще я водя! Като свърша работа, това ми първят ангажимент. Разпитах тук-там и разбрах, горе-долу, къде се намира тази клиника :blink:, и ще пиша, какво са ми казали :). Също така, ще ги питам за медалионите, сигурно ще знаят, къде може и веднага ще ти отговоря :), айде чао за сега. :)
User's Signature

KrummM :)

#2730 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2007 - 12:57 PM

Цитат

Ами значи за медалионите, май ги правят в общината, когато одидеш да си регистриращ кучето, но незнам дали могат да ти изпишат това, което ти си искаш- имат си стандарт!  B)

Ние още не сме я регистрирали, но и това ще направим в най-скоро време.

Цитат

А иначе ако искаш да ти направят специален медалион, може да отидеш при някой маистор в квартал Вароша, чувал съм, че там имало майстори, който се занимавали с такава дейност. Извинявай, че немога да ти дам точни координати,и точен отговор :( ,но не съм се интересувал много от това. :'(

Благодаря ти, за информацията. Ще попитам народа у дома като се приберат - сигурно ще знаят ако има някакви майстори в кв. Вароша. Аз все още съм индианец в ориентирането. Иначе аз ги питах преди, но не се сетиха.

Цитат

А за прегледа, днес ще я водя! Като свърша работа, това ми първят ангажимент. Разпитах тук-там и разбрах, горе-долу, къде се намира тази клиника :blink:, и ще пиша, какво са ми казали :). Също така, ще ги питам за медалионите, сигурно ще знаят, къде може и веднага ще ти отговоря :), айде чао за сега. :)

Ние сме питали ветеринарите. Те имат нещо като буренца, където поставяш листче с информация, но аз искам медалионът да е хубав  и метален, нали е мацка нашата принцеса :blink:.  Успех при лекаря и дано се изясни по-бързо какво и е.

п.с. Още един въпрос, знаеш ли къде продават хубави декоратични кожени каишки с метални орнаменти и хубава кожа, в зоомагазините са все едни обикновенни или хубавите са все за малки кучета.

#2731 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2007 - 02:39 PM

Цитат

малката пръцла е много сладка,но оцветяването и е малко странно.сигурна ли си ,че е чист ротвайлер?не,че ако не е трябва да я обичаш по-малко.

знам, че не е
не я взех, защото мислех, че е
а защото неисках да  умре от рани след някой бой, организиран от бившия и стопанин
User's Signature

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!

#2732 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2007 - 04:22 PM

ей нали не се сърдиш

#2733 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2007 - 04:37 PM

не
няма повод за сърдене  :blink:
User's Signature

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!

#2734 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2007 - 04:40 PM

Цитат

ами ако не е чист какво тогава...да го изхвърли на улицата ли...не всеки може да има от чистите пък в крайна сметка.стига си обиждала хората.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2735 Потребителят е офлайн   mariana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2007 - 10:36 PM

Ето Майк отново ;D

#2736 Потребителят е офлайн   mariana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2007 - 10:44 PM

охххх,я сега

Прикачени файлове

#2737 Потребителят е офлайн   mariana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2007 - 10:56 PM

ееее

Прикачени файлове

#2738 Потребителят е офлайн   mariana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2007 - 11:08 PM

колко сме порастнали самооо  :yahoo: качваме около кило и половина-две на седмица :rolleyes:

Прикачени файлове

#2739 Потребителят е офлайн   mariana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2007 - 01:14 AM

малко като смотан е излязал ;D ;D,ама много го беше страх като го качих на пералнята :rolleyes:

#2740 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2007 - 08:46 AM

Към собствениците на пораснали ротвайлери,

Вашите сладури на каква възраст спряха да хапят? Ние сме на 2 месеца и половина и хапем като за световно и всичко. Малко сме намалили хапането, но общо взето хапем всичко. У дома сме обезопасили всичко и сме дигнали всички кабели,цветя, килими заради Лиза и сме барикадирали входа към едната стая да не ходи да яде книги да не и стане нещо. Най ме притеснява, че тя най-много обича да ни хапе ръцете  :rolleyes: :-  Повечето пъти я залъгваме с играчки, но все още хапе ръцете, както и крачоли и ходещи пантофи. Имаме най-голям успех с хапането на пантофи - значително по-рядко ги хапе, но види ли събута обувка или пантоф на секундата го е замъкнала.
Иначе вече за мой потрес и за радост на другия стопанин лаем като има някой на външната врата, но най-смешното е,че се крием от непознати зад стопаните като лаем непознатия и при ветеринарят треперим като лист.  :blink:

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни