Dog.bg Форуми : Ротвайлер(стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (141 Страници) +
  • « Първа
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Ротвайлер(стара тема)

#2741 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 November 2007 - 09:30 AM

ако искаш да знаеш моята троя също няма родословие!и ти явно не четеш какво съм написала.това беше просто въпрос.аз никага не съм обиждала когото и да е за разлика от други хора!пък и аз съм имала доста кръстоски и не съм ги обичала по-малко. :angry:

#2742 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2007 - 12:41 PM

Цитат

Към собствениците на пораснали ротвайлери,

Вашите сладури на каква възраст спряха да хапят? Ние сме на 2 месеца и половина и хапем като за световно и всичко. Малко сме намалили хапането, но общо взето хапем всичко. У дома сме обезопасили всичко и сме дигнали всички кабели,цветя, килими заради Лиза и сме барикадирали входа към едната стая да не ходи да яде книги да не и стане нещо. Най ме притеснява, че тя най-много обича да ни хапе ръцете  :rolleyes: :-  Повечето пъти я залъгваме с играчки, но все още хапе ръцете, както и крачоли и ходещи пантофи. Имаме най-голям успех с хапането на пантофи - значително по-рядко ги хапе, но види ли събута обувка или пантоф на секундата го е замъкнала.
Иначе вече за мой потрес и за радост на другия стопанин лаем като има някой на външната врата, но най-смешното е,че се крием от непознати зад стопаните като лаем непознатия и при ветеринарят треперим като лист.  :blink:

Ами да ти кажа, моя живее навън и затова нямам оглед на това как се държи с книги и разни такива  ;D , но вече е на 1 година и почти 8 месеца, а като започнем да играем все още посяга да хапе на игра и ръмжи, това е нормално, те не знаят друг начин на игра ;) , но това не значи, че не трябва да свикне по-рядко да хапе, тоест само когато си играете може би. Ние имаме голям проблем с ръкавиците от онези най-евтините, дето са от плат и изкуствена кожа, защото там където го изкарвам има място където продават дърва и тези ръкавици са навсякъде. Само да види някоя захапва я и няма пускане  :( , иначе торбички такива няма проблеми, вече като му се скарам и пуска, но да се надяваме, че и това ще отмине... За ветеринаря и моя си трепери като лист, ляга и се навира под бюрото до доктора, не го е страх от самия доктор, а може би от помещението, защото както казах живее навън и може би не му е комфортно в затворено място  :blink: , и опашката съответно между краката  ;D , а иначе е гордо вирната.

Снощи си играха за втори път с една лабрадорка Ашли на 7 месеца, и тя е като него луда глава и много хубаво си играят, бягат, дърпат платове, но сякаш разбира че е повече от 2 пъти по-тежък от нея и много внимава  ;) , големи сладури са заедно  :yahoo:

#2743 Потребителят е офлайн   city_star Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 02:40 AM

Здравейте на всички , вчера бях в ветеринарната килиника и там ми казаха, че жлезите и били запушени и ми казаха, че е най-вероятно е от храната, с която я храня  :(. Затова ми препоръчаха да я храня с дуга и ми казаха, че ако не се повлиае значи е от нещо друго, но не било много спешно тъй като изглеждала в много добро здраве - малко затлъстяла де  ;D.
  И така, айде приятно на всички и си ценете кучетата, защото те ви ценят най-много от всичко на света  ;)
User's Signature

KrummM :)

#2744 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 November 2007 - 10:22 AM

Здравей city_star ,
Послушай ветовете и й смени хрната, въпреки, че Ротовете трябва периодично да се следят за аналната жлеза. За предпочитане е възможно най-рядко да се изстисква. А щом са ти казали и за наднорменото тегло, добре е да й намалиш храната. Не е полезно кучетата да са дебели, това води до много заболявания, а също и сърцето страда. Примерно, ако трябва да й даваш 500гр. гранули - давай й 450-400гр. докато влезе в нормите. Увеличи и движенията, да тича, да скача или всичко, което тя обича да прави на игра, натоварвай я повече. Така много по ефективно ще влезе във форма.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2745 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 November 2007 - 11:09 AM

Цитат

Към собствениците на пораснали ротвайлери,

Вашите сладури на каква възраст спряха да хапят? Ние сме на 2 месеца и половина и хапем като за световно и всичко.

Здравей orchid ,
Всяко кученце като малко хапе, на игра. Хапе и когато започнат да падат млечните зъби. Тогава не хапе на игра, а защото го сърбят венците и всяко нещо е добре дошло за чесане. Хапе и когато порасне и трябва да се защитава или да напада. Тогава пак хапе.
Всяко хапане е различно. Всичко си зависи от теб - какво ще й позволиш и какво не. Не позволявай малката Лиза да хапе каквото и както си иска. Разбери, че всичко зависи от теб как ще я научиш. Има хапане и хапане. Когато го прави върху теб или другите в семейдтвото ВИНАНИ използвай НЕ и не й позволявай тя да е Шефа и да си прави каквото си е наумила. Прави тези неща с хващането за врата, притискане на пода и ако не стане тогава - перни я през муцуната (там мястото е много чувствително).
Давай й да си играе с играчките. Тези, които писукат са много занимателни за палетата, а има и едни занимавки в зоомагазините правени в различни форми. Има ги предимно във формата на кокали. Направени са от пресована кожа и също са занимателни. Хем хапят кокала, хем и си похапват от него.
Вземи й такива и пробвай.
Успех!!!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2746 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 01:27 PM

Цитат

Здравейте на всички , вчера бях в ветеринарната килиника и там ми казаха, че жлезите и били запушени и ми казаха, че е най-вероятно е от храната, с която я храня  :(. Затова ми препоръчаха да я храня с дуга и ми казаха, че ако не се повлиае значи е от нещо друго, но не било много спешно тъй като изглеждала в много добро здраве - малко затлъстяла де  ;D.
  И така, айде приятно на всички и си ценете кучетата, защото те ви ценят най-много от всичко на света  ;)

Остана ли доволен от ветеринарите? При кой беше точно?

#2747 Потребителят е офлайн   city_star Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 02:11 PM

Ами да добре се представи момчето, ма не му помня името. Беше леко пълен с гола глава :( . Също така ми каза и програма за хранене-разходки, за да свали някое килце  :blink: иначе найстина са добра килинка с добра апаратура и май си разбират от раобтата  :yahoo: :P
User's Signature

#2748 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 02:14 PM

Цитат

Давай й да си играе с играчките. Тези, които писукат са много занимателни за палетата, а има и едни занимавки в зоомагазините правени в различни форми. Има ги предимно във формата на кокали. Направени са от пресована кожа и също са занимателни. Хем хапят кокала, хем и си похапват от него.
Вземи й такива и пробвай.
Успех!!!

Здравей, dmm.
Благодаря ти за коментара. Ние сме и купили един пиукащ кокал и един пиукащ клон за игра плюс едно топче. Кокалът от пресована кожа се разпадна вчера на 3 части и го хръвлихме да не се задави. След 2 дни ще и купим пак. Иначе все по-често се сеща сама да играе с играчките без да и се налага да и ги подаваме ние.Вчера нагрижа и бюрото ни. Досега не беше грижала мебели.  :rolleyes: :angry:
Просто не разбирам как може Лиза да изпълнява команди, а в същото време да си прави оглушки за хапането. Всичко това го правим, което ти писа, намаляло е хапането, но пустите ръце не искаме да ги откажем. Кавам и "Лиза, дай лапа" и тя гледа умно и подава лапа, но ме хапе  :o Вече поне мога да ходя у дома спокойно без да имам закарфичено куче на пантофите и панталона. Като цяло вече хапе значително по-рядко, но имаше един инцидент по време на игра и ме ухапа по лицето и ми пусна малко кръв. Аз така и се развиках и я хванах за врата, че сега като ме види ядосана или и повиша тон, веднага ляга и ме гледа жално и ако направи нещо нередно ме поглежда да ми види реакцията. Вчера като бях в кухнята и Лиза си играеше из другите стаи и по едно време се чу трясък. И аз изтичах и видях, че сладураната е подместила една закачалка, но Лиза като ме видя,че съм сериозна веднага легна. Не успях да я хвана на местопрестъплението да и кажа "не" и сега и казах "Лиза, дай лапа",защото нямаше смисъл да и се карам за нещо, което няма да разбере. Тя все ми даде лапичка и отогава като ме види леко по-сериозна или леко ядосана идва и ми дава лапа сама. :huh:

#2749 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 02:16 PM

Цитат

Ами да добре се представи момчето, ма не му помня името. Беше леко пълен с гола глава :( . Също така ми каза и програма за хранене-разходки, за да свали някое килце  :blink: иначе найстина са добра килинка с добра апаратура и май си разбират от раобтата  :yahoo: :P

Радвам се,че си доволен. Дано се оправи твоята сладурана по-бързо...

#2750 Потребителят е офлайн   city_star Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 02:51 PM

Aми да вече съм малко по-спокоен  :blink:, човекът ми каза, да не се притеснявам, защото щяла да се оправи  :blink: :blink: :blink:
User's Signature

#2751 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 05:05 PM

Днес излезохме на кратка разходка....
Качена снимка

#2752 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 06:42 PM

ааа я кажи каде живеете да оида да я открадна  :wub:

#2753 Потребителят е офлайн   city_star Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 06:45 PM

Ей Orchid, много ти е готина, каква е сладурана  :P, кажи са кога ще ги запознаеме с мойта  :blink: :blink:
User's Signature

#2754 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2007 - 08:29 PM

Цитат

Днес излезохме на кратка разходка....

Леле горката как стреснато гледа, и ние бяхме така влачих го надолу по пътя да отидем на поляните първите дни  ;D , ама ще се отпусне  ;) много е хубавичка...

#2755 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 04 November 2007 - 10:26 PM

имам много готина снимка на ри4и ето  :yahoo:

Прикачени файлове

#2756 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2007 - 10:40 PM

ето ни си4ки

Прикачени файлове

#2757 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2007 - 10:46 PM

иска наградка  :->) 

Прикачени файлове

#2758 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2007 - 11:00 PM

сладури

Прикачени файлове

#2759 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2007 - 08:08 AM

Цитат

ааа я кажи каде живеете да оида да я открадна  :wub:

а не си я давам нашата принцеса  :P

#2760 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2007 - 08:22 AM

Цитат

Ей Orchid, много ти е готина, каква е сладурана  :P, кажи са кога ще ги запознаеме с мойта  :blink: :blink:

city_star, с удоволствие ще ги запознаем сладураните, но първо ми се иска да мине известно време първо Лиза да свикне с разходките навън и  да я видя как ще реагира при среща с по-малко куче и да мине още малко време след ваксините. В момента сме за по-много малко навън и свикваме с шумовете. Засега сме много страхливи и като мине кола се гуши. Няма и следа навън от онова наперено хапещо беснеещо сладурче. Иска ми се да мине още малко време от ваксините преди да я срещам с кучета изобщо. Предполагам другата неделя, може да ги срещнем, ако имаме напредък с излизането и сме по-спокойни.

Иначе твоята красавица как се казва? Срещал ли си я с по-малки кучета? Как реагира към тях? Качи и още снимки на нея да я видим, ако можеш  :blink:

• (141 Страници) +
  • « Първа
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни