Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#1572 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 12 January 2007 - 10:34 PM

Имам въпрос, като сте толкова просветни: " има ли САО в Туркменистан,"

Сладур

Цитат

Стараем се да запазим кучетата в тип туркменски алабай.
това е цитат от http://www.maximus-hanmo.com/ предлагам ти там да направим една анкета за това кой какво куче гледка според преценката на собственика /развъдчика/ няма да се караме я, та ако ще и осмарски вълкодави да гледаме /вече знам няколко/ b)

#1573 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 12 January 2007 - 11:52 PM

sladur, какъв по добър материал да дам от мнението на един от най уважаваните кинолози в Русия ? Човек, това е Марина Герасимова, един от най големите кинолози и познавачи на руските породи !

Няма интрига. Търсеше се отговора на въпроса - съществува ли туркменския алабай. По мотивиран и обяснен отговор от мнението на специалист не мога да дам. Разбирам, че той не ти стига, но аз и да искам, не мога да бъда на нейното ниво и познания.
Повече материал - съжалявам, нямам. Имам на диктофона интервю с Ерусалимски, което още не съм превел, но той изрази същото мнение.

Не търся интрига. Казвам моето мнение, ще се радвам да споделите вашето.

Hauseofbarzev, аз не познавам кучетата на всички, не развъждам вашата порода и не познавам добре популацията в страната. Не аз, а вие можете да ми кажете - има ли чисти туркменски линии в България и кои кучета са ?

Ще се радвам да споделите.

#1574 Потребителят е офлайн   arkus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 January 2007 - 12:23 AM

Това е моето лично мнение, аз не се занимавам с породата. Ще ви разкажа една история ...
Абе Дог, как може да публикуваш мнения на хора,които не се занимават с породата, плюс това, световно неизвестни пухкави дилетанти. Извинете ме за чуждицата,ама аман от специалисти.Малки трябва да са им очите,защото обитават пустинята,леле майко,на китайците и на монголите,защо тогава не са им малки очите,като си имат Гоби. Алабая идва от ТИБЕТ,от големите Тибетски догове, които и днес живеят в полудиво състояние и от там се разпространява в цяла Азия, как от Тибет се е телепортирал в Туркмения, без да мине през редица страни и територии, светни ме че не вдявам. Първо се учи история, успоредно с нея география и на края пишеш в киноложки форум,но твоя гледна точка, а не на някоя си Герасимова. Още по-лошо, имам чувството че си го преписал от някой ... ти знаеш кой. И къде са ти снимките за сравнение, лично ще ги коментирам, ама се измъкваш с интервюта, които даже няма да си направя труда да прочета. Е... си и смеха,нямам думи. w)

#1575 Потребителят е офлайн   arkus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 12:33 AM

Цитат

sladur, какъв по добър материал да дам от мнението на един от най уважаваните кинолози в Русия ? Човек, това е Марина Герасимова, един от най големите кинолози и познавачи на руските породи ! 

Няма интрига. Търсеше се отговора на въпроса - съществува ли туркменския алабай. По мотивиран и обяснен отговор от мнението на специалист не мога да дам. Разбирам, че той не ти стига, но аз и да искам, не мога да бъда на нейното ниво и познания.
Повече материал - съжалявам, нямам. Имам на диктофона интервю с Ерусалимски, което още не съм превел, но той изрази същото мнение.

Не търся интрига. Казвам моето мнение, ще се радвам да споделите вашето.

Hauseofbarzev, аз не познавам кучетата на всички, не развъждам вашата порода и не познавам добре популацията в страната. Не аз, а вие можете да ми кажете - има ли чисти  туркменски линии в България и кои кучета са ?

Ще се радвам да споделите.

Дог,кой ти каза че САО,Алабай или както я наричаш породата, е руска. Това пък от къде го изкопа. Че руснаците държат/руският си стандарт/ на породата, не значи че е тяхна. Типично руската порода е Меделян,която е изчезнала от непрестанните им революции, нищо друго не е руско. С мегаломанските си амбиции и САО ще опропастят.

#1576 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 01:24 AM

Ех,Дог.
Твърдиш неща (с които неможеш да се аргументираш)постваш някъкви интервюта(които повечето знаем от къде са ;) )и дотам!Не можеш да ме обориш поради простата причина,че не си в час,с някой тънкости!Мислиш,че много си запознат,но много бъркаш и ме караш да се смея с глас! l) l) l)

Ще ти кажа,че има хора които са от БГ запалени развъдчици и са били в прехвалената Тюркмения.(совите на са това което са b) )

п.с.кофти е че нямате свое мнение и виждане!
Ако даден човек ви каже,че кокошката е ОРЕЛ,за вас тя е най красивия и качествен ОРЕЛ,а тя си е проста кокошка,ама неможете да го осъзнаете!
А истинския ОРЕЛ, за вас е просто една птица!(дано ме разбереш за какво говоря)

#1577 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2007 - 05:17 PM

Не обичам да преписвам. Интервюто е мое и с мои въпроси, част от семинар над час и половина, на който присъствах и записах.

Относно темата в момента и въпроса - съществува ли туркменския алабай, отговора ми бе да, съществува. И до днес има запазени чистокръвни кучета, наследници на великите туркменски шампиони. Развъждането им се прави по кръв, а не по екстериор. Кучета от туркменските линии са участвали в формирането на породата средноазиатска овчарка и все още по целия свят има развъдници и личности, които не правят компромис и работят единствено на преценка кръвна линия. В самата родина на породата кучето е обявено за национална ценност, съществува стандарт на туркменския вълкодав, приет от тяхното аграрно министерство.

Кое не е ясно от тук и кое не е така ?

#1578 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2007 - 05:24 PM

А Ерка расте .. тук са Диди и Ерка на полянката на Сириус. Снимките са от тази събота. 1super

Прикачени файлове

#1579 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2007 - 05:24 PM

1super

Прикачени файлове

#1580 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2007 - 05:25 PM

b)

Прикачени файлове

#1581 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 06:35 PM

Ерка е станала красавица!

г-н ДОГ,ми кажи Еркингуш от Мартен,от коя порода е?(имали нещо общо с туркменски вълкодав)обаче се аргументирай !!! Без да шикалкавиш !!!

На мен ми е пределно ясно що си я бацнал във форума,ама обясни на хората!!!

п.с.Понеже много говорите за стари туркменски кучета и за Карагез,от скоро има негов внук в БГ.

Които имат фрапантна прилика!!!Ама снимки по натам. b) b) b)

#1582 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2007 - 07:10 PM

Цитат

На мен ми е пределно ясно що си я бацнал във форума, ама обясни на хората!!!

Значи нищо не ти е ясно. Ерка е на моя приятелка, видях ме се в събота и я снимах на полянката. Нищо общо с темата по горе. b)

Ерка е от породата средноазиатска овчарка. Дали в кръвта и има само чиста туркменска кръв, не зная, трябва да и се проследи родословието, но няколко пъти писах, че не съм компетентен да отговоря - нямам нито база данни, нито някъде има публична такава. А и мисля, че Диана може да ти отговори най добре.

Внук на Карагез на Горохов ? Супер, това е страхотно. Бих се радвал да го видя наживо някой път, на снимка не е същото. 1super

#1583 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 08:20 PM

може ли един въпрос...какво е оптималното тегло на 9 месеца bl) r) r)
мерси от сега w)
User's Signature

Качена снимка

#1584 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 09:00 PM

Здравеи
зависи ,за коя порода става въпрос,ако е за азиатец ,няма оптимално тегло ,всичко зависи от самото куче ,зависи от това дали се отглежда свободно,от вижданията на собственика как трябва да изглежда любимеца му.Важното е да не се бърза с свободното хранене на младото куче ,тъи като до една година са доста лакоми и може да се стигне до повече кила и натоварване на ставите,казвам го от собствен опит.

#1585 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 10:22 PM

c) f

Прикачени файлове

• Прикачен файл  azamat.jpg (9.81K)
    Брой сваляния: 136

#1586 Потребителят е офлайн   arkus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 08:10 AM

Цитат

Не обичам да преписвам. Интервюто е мое и с мои въпроси, част от семинар над час и половина, на който присъствах и записах.

Относно темата в момента и въпроса - съществува ли туркменския алабай, отговора ми бе да, съществува. И до днес има запазени чистокръвни кучета, наследници на великите туркменски шампиони. Развъждането им се прави по кръв, а не по екстериор. Кучета от туркменските линии са участвали в формирането на породата средноазиатска овчарка и все още по целия свят има развъдници и личности, които не правят компромис и работят единствено на преценка кръвна линия. В самата родина на породата кучето е обявено за национална ценност, съществува стандарт на туркменския вълкодав, приет от тяхното аграрно министерство.

Кое не е ясно от тук и кое не е така ?

Дог,върни се няколко поста назад и ще си отговориш сам на въпросите,а ако целта ти е да събудиш темата и да предизвикаш интерес... bl)

#1587 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 01:34 PM

Обаче немога да разбера защо това куче от развъдник кара келле има такава космена покривка според мен не е чисто има белези характерни за кавказ вие как ще коментирате този факт как мислите вие, приятели за това куче.

Прикачени файлове

#1588 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 01:37 PM

Изглежда и истинските туркменски кучета и те се делят на различни типове стигнах то този извот понеже сравнявам две туркмески кучета които са много различни ето ги и тях Бергут и Карагез

Прикачени файлове

#1589 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 01:37 PM

1super

Прикачени файлове

#1590 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 01:39 PM

Ето още едно което е много различен тип куче от карагез

Прикачени файлове

#1591 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 01:52 PM

Бързев,здравеи
Това куче от каракеле,си е азиатец-както знаеш,че има и азиатци с по дълга космена покривка,на снимката е състия акбаи ,които си публикувал.Да тълкуваш единствено само по един белег дали е чистокръвно или обратното е несериозно.Все едно да кажа когато вида дългокрако куче ,туркменски алабаи и да кажа ,че е кенгуру,Както често се произнася един добър познавач на породата.

Прикачени файлове

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема