Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#532 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 14 September 2006 - 08:57 PM

Цитат

Интересът ми да откликна в тази тема бе заинтригуван от въпроса на "аркус", на който така и никой не отговори. А този въпрос мен ме накара да си припомня онези безсънни нощи в четене на стандарти - след това и в гледане на фотографии, за да открия нещо, което не спираше да ме човърка отвътре.

Аркус,
макар че не ви познавам ще си позволя да ви отговоря на въпроса. Не бих си позволил да категоризирам нечие куче. Със сигурност знам едно - има стандарт, има порода. Няма стандарт, няма порода. Кой как го чете и как го интерпретира, и дали я признава или не - той съществува и е еталон. Той ни води, черно на бяло, не ние него.

Цитат

Не бих си позволил да категоризирам нечие куче. Със сигурност знам едно - има стандарт

E Големи дебили сме това за разказа как е минало куче подир някой си
го има в един от руските сайтове, за преводите благодарим

Имам 11 ника ама не се правя на луд, Собственика на Габо чака ........

#533 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2006 - 09:00 PM

песа е чистокръвен /................................../

Прикачени файлове

#534 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 September 2006 - 09:30 PM

Ще има да чакаш.

#535 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2006 - 09:32 PM

Жоре,как е ГАБО? l) Оправи ли се?

#536 Потребителят е офлайн   arkus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2006 - 11:59 PM

Престанете да гоните хората от този форум,не ви прави чест.Ако искате да сте си само двамцата,моля, нямате проблем.Даротека,не мога да коментирам куче,без знанието на собственикът му.Ако не се лъжа,мисля че стана 1во.За Габо,дори и в най-смелите си мечти,не можете да си помислите.Съжалявам че ви насадих в подсъзнанието,малко натрапчива мисъл,която виждам не ви дава покой,но не се безпокойте,това е плод на въображението ми.Виждам,че вечерните ми постинги,са по-плодотворни от вашите дневни.Не разбирам,злостните ви нападки с-щу хората и също така,невъзможността ви да пишете за кучетата.Опс,забравих че отглеждате Азиати от година и половина.Явно с хората,опитът ви е по-голям,или и тук си въобразявам.На някой като Страхил,(от чийто пост лъхаше искренност и заинтересованост),беше му убит ентусиазмът още в самото начало,но тук си пролича манталитетът на някои хора.Дори човекът да е преписал отнякъде,уважавайте го само заради факта че харесва породата и си е направил труда да го публикува във форума,на който вие сте модератори.В противен случай по-добре си пишете на лични. brows

#537 Потребителят е офлайн   Страхил Икона

Публикувано: 15 September 2006 - 12:27 AM

Добър вечер Хари, Митсо и Сладур!

Извинявам се, че малко късно се включвам, но метаболизмът ми е напълно преобърнат. Вече.

Хари,
исках да ви попитам - това първият азиатец, който учавства в спортни дисциплини в България ли е?

Митсо,
не твърдя, че породата е за всеки. Дори не познавам тази порода. Питате ме какво ме е впечатлило - би ми било трудно да го опиша с думи. Тогава усетих присъствие, което сякаш ми беше познато отпреди. Никога не бях виждал подобно куче в живота си, а имах усещането, че вече нищо няма да е същото. За съжаление не разполагам с досттъчно време, за да обикалям страната ни, също така и извън нея. Това е и главната причина все още да нямам куче от тази порода. "Всичко с времето си" - както казват мъдреците.

Посетих изложбата организирана на 09.09.2006г. в Дианабат с огромното желание да видя представители на тази порода. Останах малко разочарован, че от цяла България там имаше доста малко на брой кучета. Изглежда хората пренебрегват тези събирания, поради каква причина не мога да си обясня. И не искам. До колкото прочетох и тази тема, тук доста участници не посещават изложби поради една или друга причина. Би ми излязло доста скъпо /говоря за време/ да обикалям от къща на къща, за да видя всички азиатци. Не разбрах и съревнование между две кучета, които нямат нищо общо помежду си. Нито критериите според които бяха оценявани. "Идеалът" е нещо което или го има, или го няма. Трудно би се изграждал с времето. Моят е идеал е субективен и е свързан с онзи пес, който видях за първи път.

Разгледах сайта, който ми посочихте преди около половин година. Хубаво е че има такива организации които обединяват хората, според интересите им. Би било прекрасно ако всички можеха да се съберат на едно място и по-лесно за хора като мен, вместо да ми се налага да обикалям толкова много. /от друга страна е хубаво, че любителите на тази порода са се увеличили толкова, през последните няколко години cheers /

Сладур,
харесаха ми някои от снимките на кучетата ви. Майсторски са. Уловено е присъствието.

Даротека,
/надявам се обръщението ми към вас да не ви обижда/, макар че перфектно владея руски нямам необходимото време да превеждам материали и не мога да ви бъда полезен. Въпреки това се възхищавам на откровеността ви.

Аркус,
надявам се че не съм споменал нещо нередно. Ако с нещо не сте съгласен моля да уточните, за да направя изводи за себе си.

Желая лека и спокойна нощ на всички!

#538 Потребителят е офлайн   Страхил Икона

Публикувано: 15 September 2006 - 12:40 AM

Аркус,
извинете ме, но не видях че сте изпратили съобщение преди мен. Пиша бавно, нямам "трейнинг" с клавиатурите - за това предпочитам и да чета.

Интересно ми е, кога за първи път видяхте средноазиатска овчарка и от какво бяхте впечатлен?

С уважение,
Страхил

#539 Потребителят е офлайн   arkus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2006 - 02:04 AM

Здравей,Страхил.До 1992-93год. отглеждах НОК.Един приятел полицай,ми даде една книжка на ДОСАФ,за обучението на служебните породи на СССР.Книжката беше издадена през-70тегод.За Източно- европейската овчарка имаше много инфо,по-малко за Южно-руската овчарка,много малко за Кавказката и почти нищо за САО.Нямаше снимки,само рисунки и тогава за първи път,видях САО.Не бях виждал куче с такова телосложение и ми направи страхотно впечатление.Година по-късно,видях наживо Азиата,със страхотното име Атила,собственост на г-н Бранко Илиев.На живо,бе още по-впечатляващ.След едно заплождане със Голуба Ракш(невероятно животно),взех първото си куче от породата,женско с име Хера.На първо място ме впечатли примитивизмът който излъчва всеки екземпляр от тази порода.Фактът,че от древни времена до днес се е съхранила породата в първоначалният си вид,е красноречив.Имам чувството,че нашите прадеди са познавали САО,все пак районът който са обитавали и едните и другите е един и същ.Това куче има нещо много общо с нас,българите,не мога да го докажа,но го усещам.Любителите на САО в България стават все повече,защо това не е така в другите страни,може би се заблуждавам,но така мисля.Каквото и да кажа,няма да е достатъчно,който притежава САО знае за какво става въпрос.Дразни ме факта,че всеки се пъчи с кучето си и сме разединени.Забравяме за надписа с-щу коня.А ще бъде хубаво,някой ден, куче родено в нашата страна,да стане интершампион,било то на изложба или друг вид мероприятие.

#540 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2006 - 08:47 AM

Аркус,никой неще да гони никого!

Даже ми е приятно когато има повече хора.Не само четящи,които от време на време, се включват,или да оплюят някой,или да се подмажат на някой.

Разгледай постовете и ще се сетиш за какво ти говоря. wink

Всеки се прави на спец.Някой нещо съществено да е написъл?Някой да е дал,полезен съвет за нещо?

Ти като от толкова време гледаш азиат,и сам казваш че си допуснал грешки,в отглеждането му.Дай съвет какво трябва да се направи зада могат хората,които искат да се занимават,със САО да не допуснат твоите грешки.

п.с.В един от постовете си пишеш:
САО е селектиран да не напада хора.
А сега аджеба,обясни ти какво толкоз направи,че твоя пес е толкова агресивен?
Ако имаш желание разбира се.

#541 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2006 - 08:55 AM

Аре чакам да се включат повечко хора.Има достатъчно знаещи.

Давайте съвети.

Например,с каква храна е по добре да се храни тази порода.Необходимо ли е да се дават калций, на малки. Разни такива неща.

Моля включете се полезно,не само да четете,и да говорите,че този или онзи е мелез,или неща от този род.

#542 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2006 - 07:24 PM

ТИШИНА,В ЗАЛАТА. super best

#543 Потребителят е офлайн   arkus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2006 - 08:00 PM

Това са теми за начинаещи. bravoS

#544 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2006 - 08:05 PM

песа от снимката е казахски Тобет, зhttp://www.tobet.kz/а мен си е чисто САО, това го пречупвам през призмата на три годишното отглеждане на породата. Аркус имам и кучка на 3 години която е с баща Акс.

Прикачени файлове

#545 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2006 - 09:50 PM

Здравеите
пращам една снимка на моето куче с родителите -малко си поиграх с photoshop.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  2222.jpg (90.19K)
    Брой сваляния: 211

#546 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2006 - 10:44 PM

Цитат

Това са теми за начинаещи. bravoS

Ние сме начинаещи. b)

Поучи ни.Ти нали имаш повече опит.На доста хора ще бъде интересно.

Ти с какво храниш,твоят пес,и как?

И къде допусна грешка,в отглеждането?(социализация),и(изкривявания).

#547 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2006 - 10:46 PM

Цитат

Здравеите
пращам една снимка на моето куче с родителите -малко си поиграх с photoshop.

Акело.

Ако не се лъжа,бащата,на твойта кучка,е Горан.
А майката?Коя е?И кой е производител?

#548 Потребителят е офлайн   arkus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2006 - 12:32 AM

В страните от Средна Азия,САО си има име на местният език,в това число Казахстан не прави изключение.Даротека,разбира се че кучето е САО.

#549 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2006 - 10:06 AM

Да, Маиката е назира (кашар,султана),от сокис пазарджик.

#550 Потребителят е офлайн   Сукера Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2006 - 10:00 PM

Много ви моля!Забравете за тези глупости които ви мъчат!Просто обичайте азиата който до вас!!!!!!!!!! w) bravoS super best w)

#551 Потребителят е офлайн   akelo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2006 - 10:59 PM

b) w)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Rony.jpg (107.87K)
    Брой сваляния: 202

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 26