Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#61 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 April 2006 - 11:19 PM

1super

Прикачени файлове

#62 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 April 2006 - 11:30 PM

d) 1super

Прикачени файлове

#63 Потребителят е офлайн   Hari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 April 2006 - 10:10 AM

Дог, на първата снимка от Сурчин си снимал наш Аю-Дак. Втората е на сръбската кучка, в клас Интермедия, която стана първа. Третата снимка също е на Дак, а на последната (засега) сме аз и Еркингуш.

#64 Потребителят е офлайн   Бо1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 12:49 PM

На ден Аспето изяжда по 470 грама мокри гранули и кофичка кисело мляко / с 2% масленост/...Висока е 66-68 см. - не съм много точен , гадината много мърда ...А теглото - малко над 30 кг - Сладък , ти помниш , че преди няколко месеца изпатих и сега много - много не смея да я повдигам , за да я измеря ...
Яде и разни добавки - варено патешко , пилешко ; ябълки /сладки/ ...
Храня я два пъти дневно - сутрин и вечер по равно !

#65 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 05:19 PM

Щом е над 30кг.едобре.

#66 Потребителят е офлайн   Бо1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 05:51 PM

Абе не е - вижда ми се доста кльощавичка ...
Сладкия пак ще се изцепи , ама , ако смея да кажа - двамата на стр. 3 мисля си или поне така ми се струва , че имат перфектни глави и добре запълнени муцуни b) !!
Сладък , извинявай , ако това те натъжава !!!

#67 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 08:14 PM

БО1.

Ако говориш за,Арат,и Аждар аз това го знам.Понеже съм ги виждал многократно.

Те за тоя и ти даваш некви прогнози за мелезиране.(Арат.)Я сега го виж,пич от всякъде.

Поздрави!!!

#68 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 20 April 2006 - 09:18 PM

BO

Цитат

На ден Аспето изяжда по 470 грама мокри гранули и кофичка кисело мляко / с 2% масленост/

относно храната: с какво храниш предполагам с някоя храна от клас F , килограмите как си определил на око или с кантар.
При походка гледана от зад и отгоре как се движи "гъне" ли тялото.

#69 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 10:03 PM

е да не забравиме и другото момче

Прикачени файлове

#70 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 10:41 PM

Е това е също мой звяр!Анчар Ак Арслан.Роден брат на кавказеца Арат Ак Арслан super best super best super best .

Давайте да го изкоментираме тоя убавец. b) На снимката е на 8 мес и 15дни.

#71 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2006 - 11:15 PM

Здравейте всички писали до момента в този форум за Средноазиатската овчарка. За съжаление, тъй като всички сте анонимни (единствено под съкращението дог.бг ми е известен участващият в темата) не зная към кого да се обърна.

Нямам претенции за компетентност по темата, но има две неща, които ми впечатлиха и си позволявам да взема отношение.

Първо, някой беше писал за някакво кученце, че е с добър индекс за костна система. Дано не съм се заблудил, но искам да отбележа, че за този (а и не само за него) индекс може да се говори само при кучета със завършен растеж. Освен ако нямаме абсолютно достоверни статистически данни за развитието на породата през различните възрастови периоди. За това обаче са необходими много животни, и данните да са обработени математически, нещо, което едва ли някой е направил.

Второто, което ми направи впечатление е кучето на тази снимка (позволих си да е купирам и поместя отново).

Качена снимка

Така както е заснето кучето, създава впечатление за мастифов тип, което е нежелано при кучетата пазачи от азиатски произход. Преди няколко дни се върнах от семинар именно на тази тема мастифови белези при кучетата пазачи от молосоидния тип. Ставаше дума конкретно за породата Кангал, но като изходим от факта, че в генеалогично и морфологично отношение тя е много близо до Средноазиатската овчарка, си позволявам да открия такива белези и при въпросното куче. Те са особено забележими в главата и формата на задните крайници особено постановката на лапите.

От мене толкова. Успех на темата. Желая от сърце да я разработите професионално без залитане в емоционални тенденциозности. Дръжте се приятелски по между си.

Поздрави,

Николай Атанасов
http://www.cynology.info
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2006 - 10:31 AM

Привет mr Atanassov ще си позволя да взема отношение по написаното от Вас, не бих се съгласил с твърдението, че сме анонимници.

относно

Цитат

Първо, някой беше писал за някакво кученце, че е с добър индекс за костна система. Дано не съм се заблудил, но искам да отбележа, че за този (а и не само за него) индекс може да се говори само при кучета със завършен растеж. Освен ако нямаме абсолютно достоверни статистически данни за развитието на породата през различните възрастови периоди. За това обаче са необходими много животни, и данните да са обработени математически, нещо, което едва ли някой е направил

В необятната вече бивша СССр има страшно много инфо за породата и предполагам за тия 70 години всичко е систематизирано, за всеки етап от възраста.

Относно постнатото куче, би трябвало да сте прочели:

Цитат

За другото куче на снимката,какво да кажа?Ако трябва да бъда искрен,кучето не ми допада

око
не знам на кой е нито на каква възраст е но да не го обсъждаме докато не излезе стопанина с инфо за него.

това е коректното отношение, което ние макар да сме "дървени глави" се стремим да спазваме, когато се появи стопанина ще го коментираме.

инакрая ,
Страхувам се че Вашите титанични знания ще ни дойдат в повече и е възможно да останете неразбран. Убеден съм че в някой други теми отчаяно се нуждаят от Вас.

Пожелавам ВИ весели празници и Ви благодаря за добрите пожелания

#73 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2006 - 10:58 AM

Цитат

Привет mr Atanassov ще си позволя да взема отношение по написаното от Вас, не бих се съгласил с твърдението, че сме анонимници. 

В необятната вече бивша СССр има страшно много инфо за породата и предполагам за тия 70 години всичко е систематизирано, за всеки етап от възраста.

Страхувам се че Вашите титанични знания ще ни дойдат в повече и е възможно да останете неразбран. Убеден съм че в някой други теми  отчаяно се нуждаят от Вас.

Пожелавам ВИ весели празници и Ви благодаря за добрите пожелания

Здравейте,

Влязох в темата най-добронамерено, но явно съм нежелан.

Първо това "даротека" не ми говори нищо, така че лицето под това псевдо име за мене е анонимно.

Второ, никого не съм нарекъл "дървена глава" и никого не съм обвинил в некомпетентност. Изказах лично мнение и то с уговорката, че не съм компетентен по съответната порода, а изхождам от някои общи положения.

Трето, знанията ми не са титанични и който ги е оцинил, ги е оценил, а който не може - проблемът е негов.

Съжалявам, че добронамереността ми бе посрещната по такъв начин, но проблемът остава за тези, които не са на ясно със себе си, а искат да коментират и то язвително, другите.

Да сте живи и здрави.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   Бо1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2006 - 01:59 PM

Цитат

Те за тоя и ти даваш некви прогнози за мелезиране.(Арат.)

Стига , бе - будалках се b) !!...Доста добре наподобих един познат стил на писане !! Извинявай /и всички други/ , че те /ви/ изтормозих !!
Поздрави !!!

#75 Потребителят е офлайн   Бо1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2006 - 02:02 PM

Цитат

BO

Цитат

На ден Аспето изяжда по 470 грама мокри гранули и кофичка кисело мляко / с 2% масленост/

относно храната: с какво храниш предполагам с някоя храна от клас F , килограмите как си определил на око или с кантар.
При походка гледана от зад и отгоре как се движи "гъне" ли тялото.

Не знам какво точно значи да гъне тялото , но доста силно люшка задницата наляво-надясно /всичко след гръдния кош /...не зная на какво се дължи , нормално ли е и ако не - как да се преодолее?!

#76 Потребителят е офлайн   mitzo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2006 - 02:16 PM

Ако на снимка 3 е ГОРАН от А.Соколов/б.АКБАР-той почина,м.АТИЛА/ мастифовия тип е някъде дълбоко в съня му. Интересно откъде е пръсканата муцуна!

#77 Потребителят е офлайн   mitzo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2006 - 02:19 PM

БО
Ако заковеш задните крака с по 2 пирона,задницата ще се ЛЮШКА значително по-малко b) b) b) b)

#78 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2006 - 04:12 PM

Цитат

Не знам какво точно значи да гъне тялото , но доста силно люшка задницата наляво-надясно /всичко след гръдния кош /...не зная на какво се дължи , нормално ли е и ако не - как да се преодолее?!

BO щом не стъпва тежко и не се спъва песа трябва да притежава гъвкавост и лекота при движение това имах впредвид за "гъне". така че е напълно нормално и даже задължително за породата, като израстне ще стане като котарак

напиши нещо за гранулите /марка/, че ме притеснява количеството

#79 Потребителят е офлайн   daroteka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2006 - 04:15 PM

Sladur я сподели с Бо каква е пъргавината на Анчар и да ли движенията, и уменията му се различават много от тези на котките bravoS

#80 Потребителят е офлайн   Бо1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2006 - 05:22 PM

Цитат

BO щом не стъпва тежко и не се спъва песа трябва да притежава гъвкавост и лекота при движение

Т. е. - да "прикляква" ?! Не , това го няма при нас !! Daroteka , изпратих ти ЛС , но нямам голям опит с нета , може и да не съм го изпратил . Моля те за обратна информация ...

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни