Dog.bg Форуми : Средноазиатска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (305 Страници) +
  • « Първа
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Средноазиатска овчарка

#2761 Потребителят е офлайн   Ak_Ezger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 September 2007 - 11:50 PM

Ей,няма,няма и напишете някой хит. l) l) l) Чак си вярвате. wink Мечтите са голямо нещо,никой неможе да ги отнеме!!!

Живи и здрави да сте!!!

п.с.Гъзар,нали знаеш,че топлият хляб не е за предпочитане. wink

#2762 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2007 - 11:44 AM

Уважаеми, колеги не бива да изнервяме диалога, а трябва да обменяме полезни мисли, информация и опит. От общуванета в сайта трябва да сме доволни, с позитивно настроение, обективни истини и постройка на възходящо развитие и селекция. Правя забалежка на г-н. Басар, който не познавам, но аплодирам за мъжката му позиция и на Кирето, който е известно лице в породата, отделят много внимание на лъжи и посредственост вместо да си правим удоволствието и работата с породата. Аз отдавна смятам да го направя, но ще си позволя само още едно изключение тъй като във форума влизат много хора и четат невярна информация, а аз съм възпитаван от дете с пословицата : "Платон ми е скъп,но истината ми е по-скъпа". Та преди да приключа с ГЪЗАРА ще кажа на уважаемите участници във форума, че той пише невярни и некоректни неща, с което манипулира много хора. И давам примери: Първо кученцата от Поля не се продадоха, а се подариха на Валери Илиев. Второ : внученцата и правнучетата не са купени , а подарени и не от Пазарджик, а ат София където се вече ЧЕТИРИ поколения и всички ние се опитваме да си ги върнем и такива има и във Велинград и в Пазарджик и в София и в Гоцето и на много други места. Пазарджик отдавна не продава , а купува и му подаряват кутрета по Поля. Тошко е много широко скроен човек и често подарява великолепни и от скъпоструващи родители кутрета, някои от които са по Поля и разбира се с негови водещи кучета, но само когато той реши и по преценка на собствениците. Естествено той и продава, но нима някой има право да го обвинява,след като е положил толкова много усилия, а е вложил и не малко средства. Трето: Ники Събев никой не го е обиждал и не се е конфронтирал с него и аз винаги съм бил в отлични отношения и съм обичал и харесвал безкрайно някои от кучетата му, като и до днес някои като Вайнурата, НурІ Бег и други са ми на душата. Но трябва да се знае че той допусна някои основни грешки и нарушения по отношение на БРФК и FCI. Работейки с нас -визирам членовете и мероприятията на гореупоменатите организации, той не само отиде да участва в такива на алтернативи, но и не си плати членски внос продължавайки да идва и при нас. Да не говорим за писанията му по адрес на БРФК, БРКСАО и изказванията му по адрес на членове на ръководството на тези две доказани общества! Айде мен кучета ме яли, аз нито съм чул нещо по мой, нито съм казал нещо по негов адрес и до ден днешен. Но нали сме екип от много хора. FCI е най-голямата организация в света с най-голяма членска маса, но не само в киноложкия свят , а въобще и единствена по-многобройна от МОК- Международния Олимпийски Комитет, с няколко стотици милиона члена. Защо му трябваше на баир лозе да ходи в организации от по един файтон народ, където отива всичко недъгаво и негодно за киноложкия свят. Той сам участвува не един път на мероприятия на FCI и БРФК и успя да спечели много награди с отличните си кучета, не малко от които с мое- надявам се обективно съдийство. И пак питам : Що му требаше на баир лозе, та отиде да възражда посредственността. По тази причина Управителния Съвет на БРФК излезе със становище и предписание той да бъде изключен от дейността на БРКСАО и БРФК и аз колкото и да бях против, мнозинството надделя. Хубавото е че точно в този период се появиха много силните кучета на братя Гергови, на Христо Костадинов и други мераклии, което даде огромен тласък на развитието на САО у нас.
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2763 Потребителят е офлайн   silviq petrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2007 - 01:07 PM

Цитат

Уважаеми, колеги не бива да изнервяме диалога, а трябва да обменяме полезни мисли, информация и опит. От общуванета в сайта трябва да сме доволни, с позитивно настроение, обективни истини и постройка на възходящо развитие и селекция. Правя забалежка на г-н. Басар, който не познавам, но аплодирам за мъжката му позиция и на Кирето, който е известно лице в породата, отделят много внимание на лъжи и посредственост вместо да си правим удоволствието и работата с породата. Аз отдавна смятам да го направя, но ще си позволя само още едно изключение тъй като във форума влизат много хора и четат невярна информация, а аз съм възпитаван от дете с пословицата : "Платон ми е скъп,но истината ми е по-скъпа". Та преди да приключа с ГЪЗАРА ще кажа на уважаемите участници във форума, че той пише невярни и некоректни неща, с което манипулира много хора. И давам примери: Първо кученцата от Поля не се продадоха, а се подариха на Валери Илиев. Второ : внученцата и правнучетата не са купени , а подарени и не от Пазарджик, а ат София където се вече ЧЕТИРИ поколения и всички ние се опитваме да си ги върнем и такива има и във Велинград и в Пазарджик и в София и в Гоцето и на много други места. Пазарджик отдавна не продава , а купува и му подаряват кутрета по Поля. Тошко е много широко скроен човек и често подарява великолепни и от скъпоструващи родители кутрета, някои от които са по Поля и разбира се с негови водещи кучета, но само когато той реши и по преценка на собствениците. Естествено той и продава, но нима някой има право да го обвинява,след като е положил толкова много усилия, а е вложил и не малко средства. Трето: Ники Събев никой не го е обиждал и не се е конфронтирал с него и аз винаги съм бил в отлични отношения и съм обичал и харесвал безкрайно някои от кучетата му, като и до днес някои като Вайнурата, НурІ Бег и други са ми на душата. Но трябва да се знае че той допусна някои основни грешки и нарушения по отношение на БРФК и FCI. Работейки с нас -визирам членовете и мероприятията на гореупоменатите организации, той не само отиде да участва в такива на алтернативи, но и не си плати членски внос продължавайки да идва и при нас. Да не говорим за писанията му по адрес на БРФК, БРКСАО и изказванията му по адрес на членове на ръководството на тези две доказани общества! Айде мен кучета ме яли, аз нито съм чул нещо по мой, нито съм казал нещо по негов адрес и до ден днешен. Но нали сме екип от много хора. FCI е най-голямата организация в света с най-голяма членска маса, но не само в киноложкия свят , а въобще и единствена по-многобройна от МОК- Международния Олимпийски Комитет, с няколко стотици милиона члена. Защо му трябваше на баир лозе да ходи в организации от по един файтон народ, където отива всичко недъгаво и негодно за киноложкия свят. Той сам участвува не един път на мероприятия на FCI и БРФК и успя да спечели много награди с отличните си кучета, не малко от които с мое- надявам се обективно съдийство. И пак питам : Що му требаше на баир лозе, та отиде да възражда посредственността. По тази причина Управителния Съвет на БРФК излезе със становище и предписание той да бъде изключен от дейността на БРКСАО и БРФК и аз колкото и да бях против, мнозинството надделя. Хубавото е че точно в този период се появиха много силните кучета на братя Гергови, на Христо Костадинов и други мераклии, което даде огромен тласък на развитието на САО у нас.

Напълно съм съгласна с вас!До всички във форума:кажете нещо,което би било полезно на повечето хора,четящи в този форум,как се грижите за вашите кучета,въобще какви са вашите впечатления от породата.За пореден път се опитвам да науча нещо полезно за породата от този форум и искрено се надявам този път наистина да набавя някяквя полезна информация за породата САО,защото и последният път беше неуспешен, а имам огромното желание да науча нещо,макар и малко,тъй като ужасно много харесвам тези кучета!Предварително благодаря!
User's Signature

На кучето не му трябват скъпи коли, големи къщи или дизайнерски дрехи. То не се интересува дали си богат или беден, хитър или прост, умен или глупав. Дай му сърцето си и то ще ти даде неговото. За колко хора можете да кажете това? Колко хора могат да Ви накарат да се чувствате специални? Колко хора могат да Ви накарат да се чувствате изключителни?

#2764 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 15 September 2007 - 07:40 PM

Веднъж помолих, повторих втори и трети път, за съжаление резултата е нулев.

Темата се заключва временно. Моля, намерете си друго място да се обиждате и изяснявате - не желаем това да е този форум.

#2765 Потребителят е офлайн   KIARRA79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 September 2007 - 12:37 PM

d) Има ли собственици и любители на тази страхотна порода кучета?
Можем да обменяме инфо! dribble

Прикачени файлове

User's Signature

Elika [FONT=Times][SIZE=7][COLOR=blue]

#2766 Потребителят е офлайн   silviq petrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2007 - 11:12 PM

Цитат

d) Има ли собственици и любители на тази страхотна порода кучета?
Можем да обменяме инфо! dribble  
ооо ето ме!Страшно много харесвам породата и наистина нека всеки знаещ по нещо полезно го сподели с останалите!Хайде ;)
User's Signature

На кучето не му трябват скъпи коли, големи къщи или дизайнерски дрехи. То не се интересува дали си богат или беден, хитър или прост, умен или глупав. Дай му сърцето си и то ще ти даде неговото. За колко хора можете да кажете това? Колко хора могат да Ви накарат да се чувствате специални? Колко хора могат да Ви накарат да се чувствате изключителни?

#2767 Потребителят е офлайн   KIARRA79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 September 2007 - 01:09 PM

Sega 6te kaja ne6to!
Malko sme6no no.....
Imam priateli s takova ku4e na 1g.
Predi 1 mesec im se rodi detence) da im e jivo i zdravo!
Ta.... prez no6tta stanal ba6tata da go hrani i malkia(ku4eto-Roni) go izramjalo predupreditelno!
Stanala maikata- Nikakva reakcia!
Ku4eto dalo samo na maikata da si nahrani deteto!
Ba6tata hem be6e udovletvoren- 4e niama da hrani bebeto prez ni6tta, hem razdraznen ot reakciata na ku4eto!
Noa ne e srdit ve4e!
Ina4e imat prekrasni otno6enia pomejdu si!
I ne misliat da mahat ku4eto!
Iskat o6te edno da si vzemat- ama po-natam! :D
User's Signature

Elika [FONT=Times][SIZE=7][COLOR=blue]

#2768 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2007 - 12:43 AM

Уважаеми, приятели на САО. От душа се радвам, че отново сме заедно и че заради малкото-неумеещи да контактуват в подходяща форма няма да страдат повеляващото мнозинство коректни участници във форума. Изпращам няколко снимки с не дотам притенциозно качество, тъй като са правени с мобилен телефон, но пък са от сърце. Показвам  новата млада надежда Акбай на братя Гергови, който  е уникално създание с невероятна глава и характер.Симеон Янакиев е най-щастливия човек държейки със собствените си ръце Спартак на Тошко Гергов /на 2 снимка/, който с думи, а и чрез фотографии не може да се опише, а трябва да се види на живо за да се изживее тази естетическа наслада, която изпитвам при всяка среща с прекрасния исполин.

Прикачени файлове

User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2769 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2007 - 09:57 AM

Браво Стевчо за снимките :) кучетата са найстина невероятни но немисля че е трябвало господин Янакиев така да държи испънат и стегнат повода тъй като от това което съм виждъл лично и двете кучета са си достатъчно наперени.А именно със тва искуствено старание да излязът още по добри кайшката стяга кучето събира  му кожата и създава илюзия за лек стоп което го няма на живо и затва бях длъжен да го кажа на алдиторията.Неси мисли че се заяждъм подчертавъм го тва за да не останат хората със грешно впечатление за Акбай това е.Жив и здрав.

#2770 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2007 - 03:41 PM

Най-напред си позволявам да благодаря на КИАРА 79 за изключителната фотография и да я помоля за малко повече информация за прекрасния екземпляр. Поздрав и на моя приятел и градски ТОВАРИЩ Бързевой, който смело мога да кажа има един от най-красивите питомници с едни от най-красивите питомци САО не само у нас но и в Европа. За негова и на Киара информация, както и на всички останали наши сподвижници, искам да предам една чудесна новина. В България от съвсем скоро живее семейство Ира и мъжът и Толя Веселови от Москва заедно с 15 изключителни кучета. Ира се възстановява след тежка травма и продължително лечение у нас и ще остане с мъжа си продължително време в България. Измежду кучетата им има  шампиони и вице-шампиони на Света, Европа и Русия, а самата Ира е дългогодишен главен отговорник по развъждането и Вице-президент на националния клуб за САО на Русия. Утре сме на експедиция с мъжа и Толя и след това ще се опитам да ги запозная с ръководството и членовете на клуб БРКСАО. Надявам се че това ще е изключително полезно за развитието на клуба и породата а и за всеки един от запалените азиатчици. :-*
User's Signature

#2771 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2007 - 04:11 PM

Цитат

Най-напред си позволявам да благодаря на КИАРА 79 за изключителната фотография и да я помоля за малко повече информация за прекрасния екземпляр. Поздрав и на моя приятел и градски ТОВАРИЩ Бързевой, който смело мога да кажа има един от най-красивите питомници с едни от най-красивите питомци САО не само у нас но и в Европа. За негова и на Киара информация, както и на всички останали наши сподвижници, искам да предам една чудесна новина. В България от съвсем скоро живее семейство Ира и мъжът и Толя Веселови от Москва заедно с 15 изключителни кучета. Ира се възстановява след тежка травма и продължително лечение у нас и ще остане с мъжа си продължително време в България. Измежду кучетата им има  шампиони и вице-шампиони на Света, Европа и Русия, а самата Ира е дългогодишен главен отговорник по развъждането и Вице-президент на националния клуб за САО на Русия. Утре сме на експедиция с мъжа и Толя и след това ще се опитам да ги запозная с ръководството и членовете на клуб БРКСАО. Надявам се че това ще е изключително полезно за развитието на клуба и породата а и за всеки един от запалените азиатчици. :-*

Неразбирам какво значи и по точно какво имаш впредвит със това "градски ТОВАРИЩ Бързевой" ще се радвъм да ми обесниш значението понеже несъм го чувал.
Благодаря предварително.А доколкото експедицията винаги е добре дошъл всекиго и при мене да разгледа съдържанието на развъдника ни на живо.

#2772 Потребителят е офлайн   gn.Basar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2007 - 09:00 PM

Специално за Гошката ;)Багира на 5м. :-X

Прикачени файлове

#2773 Потребителят е офлайн   roni_6666 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2007 - 09:05 PM

Здравеите,аз също имам САО и тезе кучета са много красиви и умни :-*

#2774 Потребителят е офлайн   gn.Basar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2007 - 09:28 PM

И пак :) :) :)

Прикачени файлове

#2775 Потребителят е офлайн   Gandev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2007 - 09:31 PM

Тук май най-накрая се говори на нормален език ... Поздравления  :)

Страхотни кучета, да са ви живи и здрави!

#2776 Потребителят е офлайн   remetalk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 September 2007 - 11:53 PM

СПАРТАК,е найстина изключителен екземпляр и е един от малкото азиати,които са ме грабнали.За тези които не са го виждали на живо-от снимките не се добива пълна представа за излъчването на този АС!!!Дочух,че може да има специалка тази есен и ако там се покаже този изключителен екземпляр,ще бъде най- добрата реклама за породата!

#2777 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2007 - 10:09 AM

:)Багира явно е чудесно кутре. Отлично "държи" земята и е с много отворено предгърдие. Да е жива и здрава и да ДАВА- имам предвид кутрета. А по кои кучета е произхода на Багира?
User's Signature

#2778 Потребителят е офлайн   gn.Basar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2007 - 11:07 AM

Благодаря за похвалата.И дано продължи да се развива така и за напред :)Това е баща й.За майка й знам,че е сестра на Варнай но не съм я виждал.

Прикачени файлове

#2779 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2007 - 04:27 PM

Г-н. Басар, ако това е Джабай- син на Молдовския Бабай, то тя е дъщеря на едно от любимите ми кучета. Джабай в момента е в Гостивар - Тетово при албанци, които са изключителни не само фенове, но и разбирачи и имат едни от най- стойностните азиатци. Това куче е невероятно и като екстериор и като характер и аз съм направо влюбен в него.  ;)
User's Signature

#2780 Потребителят е офлайн   gn.Basar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2007 - 05:30 PM

Точно така гн.Попв това е великия Джабаи.Багира за момента се развива отлично,на неина територия не дава пиле да прехвръкне,като я пускам на разходка е плаха малко но се надявам,че ще го израсне и този проблем.А иначе е чудесен треньор на малкия Басар.

Прикачени файлове

• (305 Страници) +
  • « Първа
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема