Dog.bg Форуми : Развъдникът - теория и практика

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Развъдникът - теория и практика Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 January 2005 - 04:12 PM

Цитат

С това искам да подчертая че не извършваме заплождания за развъждане а селекционираме Питомци,достойни за породата.

Ех, няма картинка за сваляне на шапка:-)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#42 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2005 - 04:23 PM

b) b) b)

s) опс,ще се намеси някой анонимен и край на удоволствието s)
User's Signature

Marten BG

#43 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2005 - 04:36 PM

Marten BG , не се впрягай на разни злобари. Едва ли си представяш колко много си ми помогнал с това, което си изписал по разните форуми. И сигурно не само на мен. Имах КОЛИ, което почина на 13 години тази пролет. Сега имам малко лабрадорче. Опитвам се да избегна грешките във възпитанието му, грешки, които бях допуснала с предишното ми куче и то само от прекалена обич. Сега се съобразявам с това, което пишеш ти, и FURIA S и други,на които пропускам имената,защото не съм ги запомнила. Наистина съм ви благодарна и се чудя защо хора, които няма какво да напишат, се включват във форума.А това,което правиш за своите питомци е прекрасно. d)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#44 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 08 January 2005 - 04:55 PM

Ясно!Мерси!:)
А за кучило,котило?Кое е по-правилно и каква е разликата?

Ени,защо не си взе пак коли?Не че не обичам лабрадори,напротив,страхотни са!;)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#45 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2005 - 05:01 PM

Отговора на въпроса ти се съдържа в самите думи : кучило е когато кучка има малки,а котило е когато котката има малки.И двете думи са правилни,зависи дали говориш за малките на куче или котка.
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#46 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2005 - 06:47 PM

Точно по тая причина, защото са страхотни! Моето КОЛИ беше от Москва,един такъв аристократ - заобикаляше локвите, в къщи нищо не ми е изяло, ама абсолютно нищо, като мъничък пишкаше и акаше само на две места в къщи и изобщо не съм разбрала, че гледам куче. Но не знам защо много хапеше. И мен, дето го хранех, и доста други хора и то поне на пръв поглед без причина - хората му се радваха, защото беше красавец, козината му стигаше до земята. И реших да си взема по-дружелюбно куче - лабрадор. Но то пък е пълна противоположност на КОЛИ-то - някаква непресекваща енергия,всичко яде из къщи, къса вестниците и ака и пишка където му падне , но пък е такъв сладур и чаровник, че не е възможно човек да се ядоса.Е, възпитаваме се, доколкото е възможно.Още няма два месеца,но много добре разбира "НЕ".Невероятен е! d) w)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#47 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 January 2005 - 07:05 PM

Eni
хапеше защото не са му обяснили така че да разбере, че това е абсолютно забранено:-) хората често си мислят че "колито не хапе". Всяко куче е в състояние да ухапе, независимо от породата:-)
User's Signature

#48 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 08 January 2005 - 07:39 PM

Ами да,така е.В квартала има едно коли,което е исползвано за охрана на някакъв склад,а сега го гледа една жена...тва куче не дава да се доближи човек до него(въпреки че аз съм се доближавала и съм го галила),но всеки според късмета си.Много е хапливо,и само хора напада,и като ги съберем едно до друго с мойто-една порода,а са пълни противоположности.Всичко е въпрос на възпитание и характер:)Ама май сменихме малко темата...

sheltie,подозирах че е така,но не бях сигурна.Мерси!
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#49 Потребителят е офлайн   Actor#39s best fan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2005 - 01:07 AM

Цитат

[B][FONT=Impact] d)
И ако това не се казва завист? Ей Ели, явно се опитваш да си направиш ефтина реклама май? Да си призная не познавам лично vabank и не съм ходил в развъдника или кучкарника (както рикаш го разбирай) но от това, което чета от нея тук мога само да и свалям шапка за това, което прави b) Но завистта е наистина присъщо качество у някои (защо ли си кривя душата- у теб :Р).

Аууууууу, какъв красавец имаш на аватара!!! bl) l) w) w) w) Каква порода е? Много е готино w) w) w)
User's Signature

Хъски...хъски...хъски I'm love in it ![br][br][br][br]ИВО И КЛАВДИЯ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ

#50 Потребителят е офлайн   papugay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2005 - 10:23 PM

[[/FONT]
Наистина се отклоняваме от темата. Нека уважаваме форума и Vabank- от това, което чета тук от нея наистина мога да науча много за това как правилно да си отглеждам любимеца а защо не и някой ден знанията й да ми помогнат и на практика в областта на "Развъдникът". Е все още страдам от финансовият дефицит оказан в темата "Как станахте фен?" (или нещо от сорта) но кой знае някой ден......(листа се обръща r) )- се пееше в една песен b) .Очаквам още интересни неща на тема "Развъдникът" d) а сладурът е от породата Кане корсо
[/B]

#51 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2005 - 07:41 PM

Защо тази тема е замряла?! За мен лично тази тема е най- интересната на , която съм попадала в този форум. Работата е там , че незнам какво да питам специалистите, та те да започнат отново да говорят по въпроса. s) s)
Ок..Измислих въпрос!!
Ако, аз сама искам да започна развъдна дейност да речем на Golden Retriever , а не искам да съм член на национален клуб, ще мога ли въбще да бъда регистрирана някъде и къде ?? После идва още един въпрос: След като никой от собствениците на по- добрите европейски развъдници за тази порода, никога не са чували за мен, как бих могла да убедя някой от тях да ми продаде куче? Чувала съм , че собствениците на добри развъдници са доста предричиви към " клиентите" си. Аз лично съм живяла известно време в Германия , тамошните развъдници държаха новите собственици на ритрийвър да живеят в къща ...
Дори да не ми бъде отговорено на въпросите (за, който имам подозрения, че и без това са малко глупави) то поне се надявам по тази тема отново да се пише!

#52 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2005 - 09:53 PM

Цитат

След като никой от собствениците на по- добрите европейски развъдници за тази порода, никога не са чували за мен, как бих могла да убедя някой от тях да ми продаде куче? Чувала съм , че собствениците на добри развъдници са доста предричиви към " клиентите" си.

Охххххх, настъпа ме по мозолааа, това е моята мъка - след като никой не е чувал за мен, откъде накъде ще ми продава хубаво куче? и аз това се питам. А отговорните развъдчици наистина са внимателни в това на кого продават кученцета си, и така трябва да бъде.... на моята позната в съседен двор живее чау вързан на верига - със сплъстена козина и окаяно състояние... такива хора може да ги връщаш от вратата още щом ти влязат вкъщи за да видят кученцата...Но никой не е застрахован че и най-убедителни и добре представящите се купувачи накрая няма да излязат точно обратното...
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2005 - 10:26 PM

А, за твоята порода сигурно е още по- трудно. Ти имаш ли желание да се занимаваш по- сериозно с Чау? Аз за сега съм на период , събиране на информация , четене , питане и мислене. Този период ще ми отнеме сигурно година и нещо. d) d)

#54 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2005 - 10:41 AM

аз съм вече в период на оглеждане. Докато намеря това което искам пак ще мине година-две може би....
User's Signature

#55 Потребителят е офлайн   Blazy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2005 - 11:40 AM

Развъдчиците от Европа по лесно контактуват теб ако видят ,че си от развъдник после гледат резултатите постигнати от теб но това не значи ,че няма да продадът хубаво куче на човек без развъдник но по трудно и поскъпо /поне според мен/. Елитно куче трудно се купува една година водих преговори за две хъскита от чужбина докато се разберем и те да повярват,че наистина трябва да ми дадът хубави кучета , че ще ги водя по изложби и тук и извън Б-я. А пък като купувахме пуделът, който ни е на съсоб. с Пламен когато той сам си писа цените бяха едни а и желанието за даване не беше голямо . После почнахме преговори от ноше име и ето сега дъщерята наЕвропейския шампион зо 2003г. е тук В България и стартира дабра изложбена кариера и произоводителите и са доволни и ние w)

#56 Потребителят е офлайн   aneri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2005 - 12:05 PM

Тези неща са нормални. Все пак друго е кученцето да бъде продадено на развъдник - освен шоу кариера, то ще покаже и качества като производител след това.

#57 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2005 - 03:48 PM

работа е там че понякога опира и до индивидуална стратегия на продавача: някои клубове или развъдници предпочитат да не продават надалеч перспективни и качествени женски, а да ги държат в обсега, за да са им под ръка за по-нататъшната работа.... има логика, защото колкото и да е прекрасна една женска, отгледана неправилно и заплодена с неподходящ мъжкар тя става по-скоро антиреклама на продавача, да не говорим че отива нахалост ценен генетичен материал - негов труд за няколко години....
User's Signature

#58 Потребителят е офлайн   aneri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2005 - 04:23 PM

Оставяйки ценните екземпляри наблизо се повишава конкуренцията в този район /или държава/, която от своя страна е основна движеща сила за това нещата да вървят нагоре и в правилна посока.

#59 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2005 - 06:43 PM

aneri
точно това мисля аз - много трудно ще се продаде надалеч на неизвестен човек добър екземпляр....бая усилия ще трябва да се положат да се убеди продавача да го продаде
User's Signature

#60 Потребителят е офлайн   anita_ff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2005 - 07:40 PM

А, също така е много важно да си познавач на породата , която търсиш за да знаеш къде и какво точно да търсиш. За това смятам да прочета много и да ходя на изложбите поне тук в България за да се науча да разпознавам добрите "екземпляри". Прави ми впечатление, че в някой развъдници в Европа имат много хубави кучета, но не се водят по изложби, което е странно. В доста немски развъдници е така. Може би най- вече в семейните развъдници, който имат по 3-4 кучета. Лично аз единственият развъдник от , който получих e-mail ( след като има бях писала , че ме интересува породата ) беше един словенски. Дори ми предложиха да изчакам един месец и ще мога да си купя кученце и то на разумна цена. Аз нямам намерение да го правя за сега, но този отговор само ме кара да се замисля, дали кученцата са добри след като са склонни да ми продадат едно от тях на мен?!?! Абе, доста е сложно... n) n) Ще ми отнеме наистина много време докато ще знам със сигурност какво искам.

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни