Dog.bg Форуми : КОНЕ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

КОНЕ

#31 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 06 January 2005 - 09:17 PM

Цитат

Какво ще кажете да прехвърля темата в клуба ? Поне да са на едно място, става ли ?

Ами добре...съгласна...
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#32 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2005 - 12:06 PM

Цитат

Породата коне за които говориш се нарича шетландско пони.Родината на породата са Шетландските острови.

Много задрави кончета....ще взема да потърся нещо за тях в интернет.А, Инче, не вярвам да са колкото Коли и да тежат един тон-те са ниски коне но не чак толкова-ти ги изкара джуджета!:-)
Aaa това за което говоря не е шетландско пони....Сега влезнах в Гуугъл и ми показва верно някакви малки същества като от филмчето "Малкото пони".Говоря за едър мускулест, здрав кон с много дълга козина около копитата...боже как се наричаше.
Eто една снимкаКачена снимка
И още една
Качена снимка
Не е ли прекрасен.Пу за мене!Аз ще отворя тема тука за тези коне и ще намеря нещо за тях;-) Породата е Белгийски кон, обаче след белгийски има някаква дума на английски която не и разбирам смисъла в този случай.Аконякой знае пълното име на породата кон?
Значи на английски го наричат Belgian Draft Horse, думичката за която есе замислих е draft, което е "чернова"по принцип но видях в речника че значи и военен....ЗНАЧИ породата би трябвало да Белгийски Военен Кон....Хмм.Кажете така ли е?
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#33 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2005 - 12:29 PM

Цитат

Цитат

Породата коне за които говориш се нарича шетландско пони.Родината на породата са Шетландските острови.

Много задрави кончета....ще взема да потърся нещо за тях в интернет.А, Инче, не вярвам да са колкото Коли и да тежат един тон-те са ниски коне но не чак толкова-ти ги изкара джуджета!:-)
Aaa това за което говоря не е шетландско пони....Сега влезнах в Гуугъл и ми показва верно някакви малки същества като от филмчето "Малкото пони".Говоря за едър мускулест, здрав кон с много дълга козина около копитата...боже как се наричаше.
Eто някаква рисунка намерих
Качена снимка

Да ама рисунката ти не се вижда;)Ами тези за които говориш са някакъв вид пони,но какво точно незнам...Аз породите коне не ги знам много...Само най-известните,или тука-там където съм видяла нещо повече;)Има едни Берберски коне,които са ги исползвали във войните.Най-вече турските войници които са се присъединили към френската армия при едни от всичките войни.Сега се исползват по разните паради в САЩ.И те са красиви:)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#34 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2005 - 04:01 PM

Ели,ще потърся нещо за тези коне.Засега разбрах,че породата е само Draft Horse...ето ти една снимка:)Качена снимка

Приготвила съм ти историята,но сега ще се ходи на ветеринар и като се върна ще ти я пусна:)
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   Eli i Droopy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2005 - 04:42 PM

Недей че както съм тръгнала ще зарежа и басети и всичко заради един такъв кон....
Представяш ли си на лов в гората с такова конче и 7-8 басета размахват уши в краката му, търсейки заешката следа...Ох размечтах се :-)))
Добре Инче помогни и заедно ще намерим материали за породата.

Цитат

,че породата е само Draft Horse

значи това специално е Белгийски Тегличен кон пък може да има и дуги видове теглични коне...незнам не съм спец.
User's Signature

Качена снимка[br]BG Басет сайт изцяло за породата басет хаунд.[br]Кога ми се преработи сядам и чeкaм да ми мине.

#36 Guest_Анброзия_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 January 2005 - 05:53 PM

аз и сестра ми много обичаме конете на нас те са ни лубимите животни. С радост ще ви подкрапим за отварянето на сайт специално за тези красиви и грациозни животни!!!!!!!!!!

#37 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2005 - 09:13 PM

w) ДА КОМЕНТИРАМ И АЗ ЧЕ КОНЕТЕ СА ГОЛЯМАТА МИ ЛЮБОВ Е ИЗЛИШНО!!!
ЗА ВСИЧКИ ОТ СОФИЯ МОГА ДА КАЖА ЧЕ АЗ ХОДЯ ДА ЯЗДЯ В БАНКЯ КОННАТА БАЗА 10 ЛВ НА ЧАС!!! ЗА УДОВОЛСТВИЕТО И ВРЕМЕТО ПРЕКАРАНО С ТЕЗИ ПРЕКРАСНИ ЖИВОТНИ ВСИЧКИ ЗНАЕМЕ !!!
ТАКА ЧЕ ЗАПОВЯДАЙТЕ НА КОННАТА БАЗА В БАНКЯ ЩЕ СИ СТАНЕМ ГРУПА И ЩЕ НИ Е ОЩЕ ПО ИНТЕРЕСНО!!!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#38 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2005 - 09:54 PM

Цитат

ЗА ВСИЧКИ ОТ СОФИЯ МОГА ДА КАЖА ЧЕ АЗ ХОДЯ ДА ЯЗДЯ В БАНКЯ КОННАТА БАЗА 10 ЛВ НА ЧАС!!! ЗА УДОВОЛСТВИЕТО И ВРЕМЕТО ПРЕКАРАНО С ТЕЗИ ПРЕКРАСНИ ЖИВОТНИ ВСИЧКИ ЗНАЕМЕ !!!
ТАКА ЧЕ ЗАПОВЯДАЙТЕ НА КОННАТА БАЗА В БАНКЯ ЩЕ СИ СТАНЕМ ГРУПА И ЩЕ НИ Е ОЩЕ ПО ИНТЕРЕСНО!!!

Ами значи когато решите вие,защото аз спадам към свободни по всяко време,казвате и отиваме:)Ще падне купон,за пръв път ще се кача на кон:)
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2005 - 09:36 PM

Цитат

Цитат

Ами значи когато решите вие,защото аз спадам към свободни по всяко време,казвате и отиваме:)Ще падне купон,за пръв път ще се кача на кон:)

;) МНОГО ЩЕ ТИ ХАРЕСА ПЪРВИЯ ПЪТ ЩЕ ГО ЗАПОМНИШ!!! ИЗЖИВЯВАНЕТО Е СТРАХОТНО w) !!!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#40 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2005 - 11:40 PM

Не се съмнявам b) Още от сега ми е интересно l)
User's Signature

#41 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2005 - 03:41 PM

Конете са много добри животни.
Аз като малка много се радвах на коня на баба ми и дядо ми.
Кобила,казваше се Елза r)
User's Signature

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   Hari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2005 - 10:30 AM

Форум на Арабския Чистокръвен Кон
w)

Качена снимка

Ето и една хубава ФОТОГАЛЕРИЯ на асоциацията на арабските коне w)

#43 Потребителят е офлайн   tedi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2005 - 05:53 PM

Много красиви коне w) w) w)
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   deni_york Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2006 - 08:48 PM

Здравейте!
Чак сега забелязах,че има тема за конете! oleeee
Аз също съм им голяма почитателка,но никога не съм се качвала... така де,
слушайки разказите на опитните ездачи,язденето ми се трува много приятно
занимание. l)

#45 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2006 - 10:38 PM

Направо с въпроса!
Имат ли порода работните коне??? Или по-точно най-обикновенните селски коне??? Или е същото, както при кучетата...??? или това са нещо, като... ''помияри'' самоче коне...??? извинявам се , ако пиша пълни глупости!? oleeee
А някои знае ли нещо за ''Кабиук"???

#46 Потребителят е офлайн   lary Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2006 - 09:46 AM

Цитат

На мен мечтата ми е дървена къща в планината, средноазиатска овчарка на двора и самоед до камината. И кон естествено, а в хола - огромен аквариум с дискуси. И интернет ! И фотоапарат ... по възможност с ски писта наблизо, ако не - зимата ще си скитам с самоеда из гората на ските, а лятото с коня и саотата. И мейкун ... това е една страхотна котка. Надявам се някой ден да стане ...

Моята е 2-3 арабски коня,стабилно количество ягдове къща в планината.Коня аз ягдовете пушката в калъфа на седлото.Ауууууу само като си го помисля.Е и да не е арабски може и източно български по достъпен е
User's Signature

[br]

#47 Guest_memory_*

Публикувано: 14 April 2006 - 08:39 PM

Много вълнуващо ми се струва да се създаде някаква такава общност на любители на коне и кучета, аз също намирам себе си в тези животни, но ми трябват насоки накъде да насоча интереса си в практически план. Имам нужда от структура на подобни занимания, затова ако имате идея какво можем да си измислим, организираме, приемам всичко с ентусиазъм!
И всъщност, има ли някакъв транспорт до Банкя, сравнително бърз, маршрутка или нещо подобно, което да дава достъп до конната база там?

#48 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2006 - 11:18 PM

В началото на ХХ в. в по-малко заселените райони на западна Америка бродят приблизително 2 милиона мустанги, които се считат за потомци на закалените испански коне. В началото те били питомни животни, но още през 1550г. стават толково многобройни, че преселниците не знаят какво да правят с тях. Някои започват да подивяват. Двеста години те се размножават на свобода. С течение на времето индианците започват да ги ловят и обяздват. След тях това започват да правят и белите заселници. Опитомените мустанги се използвали в пощенските служби и в кавалерията на САЩ. Човекът е опитомил мустангите преди хиляди години. Постепенно хората са променили облика на див кон по своите виждания и потребности. Така се появяват много и разнообразни породи коне - от крехките понита до "великаните" товарни коне.
Дивите коте коне са останали много малко и то само в Азия.
Прежевалски:
Мустангите са едри, с големи глави, буйни гриви. Окраската е най-често пясъчна, но опашката и гривата - черни. Тези цветове ги правят незабележими на фона на степната растителност. През зимата по тялото им се появява гъста козина.
User's Signature

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.

#49 Guest_Petkov_*

Публикувано: 02 May 2006 - 10:30 AM

Здравейте колеги,
някой може ли да ми помогне със съвет?
Интересува ме с какъв препарат мога да напръскам нашето конче ,
за да има по малко проблеми през лятото с мухите?
10х

#50 Потребителят е офлайн   dexter_sum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2006 - 06:29 PM

Цитат

Прежевалски:
Мустангите са едри, с големи глави, буйни гриви. Окраската е най-често пясъчна, но опашката и гривата - черни. Тези цветове ги правят незабележими на фона на степната растителност. През зимата по тялото им се появява гъста козина.

Някъде четох, че не били останали чисти коне на Пржевьлск, тези, които в момента се отглеждат в монголските степи в по-малка или по-голяма степен имали кръв от питомни коне. Не си спомням вече причината, поради която това се е случило.

Надявам се това да не е вярно.
User's Signature

-------------------------------------------------------[br][br]Качена снимка[br][br]История на пуделите - една невероятна порода[br]Нож и виличка

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни