КОНЕ
Публикувано: 14 January 2005 - 10:30 AM
w)

Ето и една хубава ФОТОГАЛЕРИЯ на асоциацията на арабските коне w)
Публикувано: 19 March 2006 - 08:48 PM
Чак сега забелязах,че има тема за конете! oleeee
Аз също съм им голяма почитателка,но никога не съм се качвала... така де,
слушайки разказите на опитните ездачи,язденето ми се трува много приятно
занимание. l)
Публикувано: 20 March 2006 - 10:38 PM
Имат ли порода работните коне??? Или по-точно най-обикновенните селски коне??? Или е същото, както при кучетата...??? или това са нещо, като... ''помияри'' самоче коне...??? извинявам се , ако пиша пълни глупости!? oleeee
А някои знае ли нещо за ''Кабиук"???
Публикувано: 21 March 2006 - 09:46 AM
Цитат
Моята е 2-3 арабски коня,стабилно количество ягдове къща в планината.Коня аз ягдовете пушката в калъфа на седлото.Ауууууу само като си го помисля.Е и да не е арабски може и източно български по достъпен е

[br]
#47 Guest_memory_*
Публикувано: 14 April 2006 - 08:39 PM
И всъщност, има ли някакъв транспорт до Банкя, сравнително бърз, маршрутка или нещо подобно, което да дава достъп до конната база там?
Публикувано: 18 April 2006 - 11:18 PM
Дивите коте коне са останали много малко и то само в Азия.
Прежевалски:
Мустангите са едри, с големи глави, буйни гриви. Окраската е най-често пясъчна, но опашката и гривата - черни. Тези цветове ги правят незабележими на фона на степната растителност. През зимата по тялото им се появява гъста козина.

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.
Публикувано: 09 May 2006 - 06:29 PM
Цитат
Мустангите са едри, с големи глави, буйни гриви. Окраската е най-често пясъчна, но опашката и гривата - черни. Тези цветове ги правят незабележими на фона на степната растителност. През зимата по тялото им се появява гъста козина.
Някъде четох, че не били останали чисти коне на Пржевьлск, тези, които в момента се отглеждат в монголските степи в по-малка или по-голяма степен имали кръв от питомни коне. Не си спомням вече причината, поради която това се е случило.
Надявам се това да не е вярно.

-------------------------------------------------------[br][br]

Публикувано: 09 May 2006 - 08:23 PM
Цитат
някой може ли да ми помогне със съвет?
Интересува ме с какъв препарат мога да напръскам нашето конче ,
за да има по малко проблеми през лятото с мухите?
10х
Има всякакви мазила(пък и за пръскане) по магазините... Не е много сигурно дали имат ефект, но можеш да провериш 1super

You live, you laugh, you love, you learn. You scream, you cry, you crash, you burn.
Публикувано: 11 May 2006 - 10:27 PM
Цитат
Цитат
Някъде четох, че не били останали чисти коне на Пржевьлск, тези, които в момента се отглеждат в монголските степи в по-малка или по-голяма степен имали кръв от питомни коне. Не си спомням вече причината, поради която това се е случило.
Надявам се това да не е вярно.
Да си призная, не знам дали това, което казваш, е вярно, но не бих се учудила, ако е така. В древността конят е бил най-почитаното животно, поради което на неговата селекция и подбор се е обръщало изключително голямо внимание. Получени са над 300 породи коне (ездитни, впрегатни, тежкотоварни, състезателни и др.). Сега обаче дивите коне са едни от най-рядко срещаните животни.

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.
Публикувано: 11 May 2006 - 10:42 PM
През ХV в. в курсовете на европейските крале се появяват първите училища за дресировка на коне. През ХХ в. се появява и конната езда като спорт за удоволствие.

Публикувано: 13 May 2006 - 05:35 PM
Мълчаливият полиглот
Някои вярват, че най-големият мълчаливец сред животните , е конят. Той никога не изразява страданието си и много скромно изказва задоволство, а още по-рядко възмущение или омраза. Но специалистите горещо препоръчват на начинаещия ездач да говори на коня си. По този начин се създавала силна емоционална връзка между човека и животното. Някои учители по езда съветват в различните случаи да му се говори на различен език. За дресировка например се препоръчва немски, защото кратките гърлени звуци се запомняли веднага и били най-подходящи за заповеди. Когато обаче ездачът иска да успокои животното, да го похвали и насърчи, за предпочитане е да използва италиански заради музикалното му звучене. А като се има предвид страстта на англичаните към ездата, нищо чудно конете да разбират английски език по рождение. l)

Публикувано: 24 May 2006 - 06:35 PM
Цитат
Ще направя всичко , за да дойда! Айде среща там - идвайте да пием бира и да гледаме! cheers

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 May 2006 - 06:27 PM
Цитат
Цитат
Ще направя всичко , за да дойда! Айде среща там - идвайте да пием бира и да гледаме! cheers
Моля те, Буши - малко снимки от бяганията.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !