Dog.bg Форуми : Нужда от съвет (глутница кучета)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нужда от съвет (глутница кучета)

#1 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 June 2007 - 07:25 PM

проблемът е следния:
на ъгъла на отсрещния блок от около 3-4 седмици "дебнат" 3 кучета(бедомни),които живеят в квартала, и когато мине от там момиче/жена изскачат и от ден на ден все по яростно лаят и скъсяват дистанцията
реакцията на изплашените е истерично пищене и мятане на чанти...което на кучетата  явно им харесва...
няма малки кученца в района(които биха пазили,а и тогава щеше да скача само майката...),просто им харесва да го правят и писъците ги озверяват още повече

днес се случи 2 пъти и много скоро ще има ухапани...мислех да им дам малък урок,но ефектът ще е временен и то само спрямо мен...
давайте идеи какво може да се направи,защото става сериозно положението  
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#2 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2007 - 07:56 PM

Като начало - кастрирани ли са? Ако не са - обадете се в Екоравновесие, ще ги приберат и ще ги кастрират. Тел.: 931 41 60.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 10:08 AM

хаха как по-точно да разбера дали са кастрирани-докато летят към мен или докато ме хапят по крака?
мисля,че нямат нашийници,ако слагат такива при всяка кастрация...
User's Signature

#4 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 July 2007 - 10:14 AM

Кастрирани или не - обаждате се на Екоравновесие и те си си оправят и преценяват какво да правят.Реално щом са там само от 3-4 седмици - най-вероятно има разгонена или има нов ангел-хранител на този ъгъл.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#5 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 06:49 PM

по-скоро второто
те са си тук отдавна,но номера го правят отскоро...тази сутрин пак е пищяла някаква и си метнала чантата по кучетата.... bl)
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 06:57 PM

хм...това ли са коортинатите?
ОП "Екоравновесие", 1202 София бул. "Княгиня Мария Луиза" № 88, ет.З
тел: 931 41 60; факс: 831 01 77
ecoravnovesie@mail.orbitel.bg
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2007 - 06:58 PM

оопс,не съм видяла телефона в горния пост n)
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2007 - 01:55 PM

Цитат

хаха как по-точно да разбера дали са кастрирани-докато летят към мен или докато ме хапят по крака?
мисля,че нямат нашийници,ако слагат такива при всяка кастрация...

В последно време (от 2-3 години насам) не се слагат нашийници, защото падат и се крадат, а след кастрация се рязва върха на ухото. Ако са с подрязана ухо, значи са кастрирани. Ако не - по-вероятно не са.
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2007 - 04:25 PM

не знам за ухото,но днес се обадих и ми казаха,че вече са получили сигнал...иииииии познайте!кучетата още са под прозореца ми и вече скачат и на мъже,и изобщо на всеки който мине оттам...сутрин се събуждам от писъците на минаващите("охраняват" единствената пътека до съседния блок)

оказа се,че едната наскоро е родила(не бях обърнала внимание в началото) n)
но интересното е,че малки не се виждат,а тя постоянно е в компанията на двамата "джентълмени" bl)
както и да е...утре пак ще ги тормозя по телефона,докато не дойдат да ги приберат
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 July 2007 - 07:19 PM

М да, ако се кастрира въпросната майка може нещата да се уталожат. А за бебетата може някой доброжелател да сее "погрижил".
Вместо някой да си направи труда да я заведе да я кастрират или да се обади на същите телефони по-горе да дойдат да я вземат и кастрират ПРЕДИ да се стигне до това.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#11 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2007 - 08:00 PM

м не знам...знам само,че в момента никой никъде не може да я заведе-чакаме екипа да дойде,защото е бяс и половина...а и "обожателите" й вървят в комплект с нея
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 05:20 PM

still waiting...

днес ми обясниха по телефона,че понеже имат само 4 екипа не могат да побързат и вече били пратили екип НА ПРОВЕРКА.... това май не го разбирам...
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 July 2007 - 10:20 AM

Има хора по места , доброволци ,членове или не на природозащитни организации ,които са поели ангажимент да помагат на общинското предприятие и гражданите за сигналите за бездомни кучета.Те отиват на мястото и се свързват с хората, които обгрижват животните.Събират мнения и на съседи .Описват подробно проблема писмено като го формулират точно.Примерно - има такива и такива кучета - брой ,пол , здравен статус ,обгрижвани или не постоянно от хора ,кастрирани или не. Ако има прояви на агресивност - причини за това - разгонена женска ,бебета или проблемно поведенчески куче.Ако има хора, които са загрижени за животните и се грижат за тях - заедно се опитват да решат проблема ,ако е по силите им- да не се хранят животните там ,а другаде където не пречат , да се кастрират и ваксинират, да се отстранят наистина проблемни кучета.
Тези доброволци проверяващи жалбите вършат много добра работа като посредник между всички страни в проблема.На тях лелите ,които се грижат имат доверие и често вдяват къде грешат.От друга страна много пъти жалбите са просто с невярно съдържание- често просто няма истински проблем ,а някой не искал кучето да го има .Без даже да му пречи с нищо.Много пъти при наистина агресивно куче няма точно описание и екипът не знае кое куче да залови- прибират няколко ,а "злият зъб" си остава и вилнее. Такива неща.
Изчакай ден - два и позвъни пак ,за да питаш накъде върви твоята жалба.
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2007 - 03:04 PM

agalina,става дума за Студентски град(...да това обяснява доста неща)-на мен тези кучета не ми пречат-аз не минавам оттам
като гледам минаващите как взеха да се оглеждат и после да подминават с усмивка(защото този път им се е разминало)...
а за описанието на кучетата-никой не ме попита и двата пъти,когато звънях!много ми е интересни как ще ги намерят-все пак за живи същества и не са вързани за блока,които им казах по телефона...но тяхна си работа-аз се отказвам вече
мисля,че направих каквото мога-втория път даже се МОЛЕХ на жената,обясних й,че наистина е сериозно
толкова от мен
ouu
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 July 2007 - 09:57 PM

Не разбирам какво те ядоса в моят отговор имам- предвид емотиконката .Той беше по принцип и понеже попита какво е проверката.
Ако искаш на ЛС ми прати адреса ,където вилнеят тез кучета и аз ще се обадя .Имам добър диалог с тази служба.
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2007 - 11:24 PM

ааа не!!!не беше нищо срещу теб! b) а за това,че се опитах да направя нещо,вероятно и жената,която ми отговаря на телефона се е опитала,но резултат-никакъв(това ме ядоса)

благодаря за обяснението относно проверката-не бях запозната

(пиша ти ЛС за адреса)
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 July 2007 - 09:25 AM

Сега говорих със служителката.Оказа се, че за този адрес вече имат 4 сигнала ,вкл. от управителя на някакво общежитие.Вчера са ходили 2 момичета ,които познават района и около час са обикаляли ,но не са видяли такива. Единственото куче ,което видяли ми обясниха - на някакъв строеж, отстрани на бл.18 ,през пътя- младо ,мъжко, сивокафяво куче .Така ,че служителката помоли да ти дам телефона и или ти да оставиш твоя ,за да се уточните като прати кола с ловци дали можеш да ги чакаш и да ги упътиш точно -евентуално в понеделник.На ЛС ти пращам тел.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2007 - 10:03 AM

Любопитно ми е кучетата ще бъдат ли приспани като "агресивни"?
А и ако женската наистина е с малки - как се процедира с малките в подобна ситуация? Приспиват ли се защото не могат да бъдат кастрирани?

#19 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 July 2007 - 10:27 AM

Никой от жалбоподавателите, както разбрах ,не иска да бъдат убити тези кучета.Целта е да бъдат кастрирани и след период на задържане в изолатора ,докато се ваксинират и поуспокоят от страстите си - ще бъдат върнати.
А тази женска, на вид родила скоро , няма малки.Или са били убити и тя е изперкала от това или е нещо в този смисъл.В изолатора на София вече не убиват малки .Задържат ги докато и ако доживеят - кастрират ги .Това може да стане дори на 3-4 месечна възраст.Операцията е рутинна и не носи риск, поне не повече от този при всяка хирургическа интервенция.
А ако куче е доказано агресивно - примерно медицински свидетелства и т.н. - и ако няма приют, който да го приеме или гражданин ,който да го осинови - да , евтаназира се.
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2007 - 01:47 AM

emetic,мисля,че вече ти обясних на ЛС,че въпросните кучета все още не са титуловани като "агресивни",но когато нахапят някого в скоро време,ще бъдат такива и тогава няма да се разминат само с кастрация
мисля,че това,което се опитах да направя е да им помогна,а не да ги натикам в клетка или да им "изпрося" смъртна присъда...
User's Signature

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни