Нужда от съвет (глутница кучета)
Публикувано: 30 June 2007 - 07:25 PM
на ъгъла на отсрещния блок от около 3-4 седмици "дебнат" 3 кучета(бедомни),които живеят в квартала, и когато мине от там момиче/жена изскачат и от ден на ден все по яростно лаят и скъсяват дистанцията
реакцията на изплашените е истерично пищене и мятане на чанти...което на кучетата явно им харесва...
няма малки кученца в района(които биха пазили,а и тогава щеше да скача само майката...),просто им харесва да го правят и писъците ги озверяват още повече
днес се случи 2 пъти и много скоро ще има ухапани...мислех да им дам малък урок,но ефектът ще е временен и то само спрямо мен...
давайте идеи какво може да се направи,защото става сериозно положението

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"
Публикувано: 02 July 2007 - 01:55 PM
Цитат
мисля,че нямат нашийници,ако слагат такива при всяка кастрация...
В последно време (от 2-3 години насам) не се слагат нашийници, защото падат и се крадат, а след кастрация се рязва върха на ухото. Ако са с подрязана ухо, значи са кастрирани. Ако не - по-вероятно не са.
Публикувано: 02 July 2007 - 04:25 PM
оказа се,че едната наскоро е родила(не бях обърнала внимание в началото) n)
но интересното е,че малки не се виждат,а тя постоянно е в компанията на двамата "джентълмени" bl)
както и да е...утре пак ще ги тормозя по телефона,докато не дойдат да ги приберат

Публикувано: 02 July 2007 - 07:19 PM
Вместо някой да си направи труда да я заведе да я кастрират или да се обади на същите телефони по-горе да дойдат да я вземат и кастрират ПРЕДИ да се стигне до това.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 July 2007 - 10:20 AM
Тези доброволци проверяващи жалбите вършат много добра работа като посредник между всички страни в проблема.На тях лелите ,които се грижат имат доверие и често вдяват къде грешат.От друга страна много пъти жалбите са просто с невярно съдържание- често просто няма истински проблем ,а някой не искал кучето да го има .Без даже да му пречи с нищо.Много пъти при наистина агресивно куче няма точно описание и екипът не знае кое куче да залови- прибират няколко ,а "злият зъб" си остава и вилнее. Такива неща.
Изчакай ден - два и позвъни пак ,за да питаш накъде върви твоята жалба.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 04 July 2007 - 03:04 PM
като гледам минаващите как взеха да се оглеждат и после да подминават с усмивка(защото този път им се е разминало)...
а за описанието на кучетата-никой не ме попита и двата пъти,когато звънях!много ми е интересни как ще ги намерят-все пак за живи същества и не са вързани за блока,които им казах по телефона...но тяхна си работа-аз се отказвам вече
мисля,че направих каквото мога-втория път даже се МОЛЕХ на жената,обясних й,че наистина е сериозно
толкова от мен
ouu

Публикувано: 04 July 2007 - 09:57 PM
Ако искаш на ЛС ми прати адреса ,където вилнеят тез кучета и аз ще се обадя .Имам добър диалог с тази служба.

Публикувано: 04 July 2007 - 11:24 PM
благодаря за обяснението относно проверката-не бях запозната
(пиша ти ЛС за адреса)

Публикувано: 05 July 2007 - 09:25 AM

Публикувано: 05 July 2007 - 10:03 AM
А и ако женската наистина е с малки - как се процедира с малките в подобна ситуация? Приспиват ли се защото не могат да бъдат кастрирани?
Публикувано: 05 July 2007 - 10:27 AM
А тази женска, на вид родила скоро , няма малки.Или са били убити и тя е изперкала от това или е нещо в този смисъл.В изолатора на София вече не убиват малки .Задържат ги докато и ако доживеят - кастрират ги .Това може да стане дори на 3-4 месечна възраст.Операцията е рутинна и не носи риск, поне не повече от този при всяка хирургическа интервенция.
А ако куче е доказано агресивно - примерно медицински свидетелства и т.н. - и ако няма приют, който да го приеме или гражданин ,който да го осинови - да , евтаназира се.

Публикувано: 06 July 2007 - 01:47 AM
мисля,че това,което се опитах да направя е да им помогна,а не да ги натикам в клетка или да им "изпрося" смъртна присъда...