Dog.bg Форуми : Бях излъгана от зоомагазин

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бях излъгана от зоомагазин Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   nesrin Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 03 July 2007 - 04:39 PM

Реших да се обърна към вашия форум защото не искам и други хора като мен да изгорят по същият начин. Купихме си куче за 350 лева от зоомагазин на XXXXXXXXXXXX, .дадоха ни го без касова бележка без договор и гаранция че кучето е здраво.след два дена след като не е яло ништо това кученце на 2 месеца уж с ваксина то получи разстройство.заведохме го на лекар и след оште 3 дена то се влоши.получи жалти сополи и кашлица.пок го занесохме на лекар и след три вида антибиотик то не се оправи а влоши.заведохме го там от кадето сме го взели.обяснихме им че кучето не е наред нешто му има или да ми го заменят с друго или да ми враштат парите.уговорката им беше че ште ми го излекуват и ако умре ште ми варнат половината пари.сагласихме се и на това след луди скандали.оставихме им го и след 4 дена постоянно обаждане как е кученцето научаваме че му е правена операция и му изрязжат 6см. от червата.гаранция че ште ойивее пак няма.на следваштите 3 дена пак има саштот но без озрязжане а само операция.след 2 дена оново операция и на другия ден ми казват че е починало.отиваме там.и те не ни дават парите заштот не сме имали уговорка да ни ги варнат.даже ми искат още пари за друго да си купя.кажете ми какво да напрая.имам само касова бележка а куче не.и то издадена две седмици след това.това означава че един вид сам си дала парите а не са ми дали куче.моля ви за савет  worthy

п.с. Ако желаете името на зоомагазина да бъде изписано, моля, оставете вашите координати или телефон на някой от модераторите или към мен на лични съобщения. [/size]

Прикачени файлове

#2 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2007 - 04:54 PM

Темата е дискутирана многократно и доста обширно в този форум. Трябваше първо да опитате да се информирате, преди да решите откъде да вземете куче

Просто не мога да проявя съчувствие. Но всъщност имам странното чувство, че Вие не го и търсите.

От начина ви на изразяване и поставяне на въпроса съм склонна да мисля, че Вашият проблем са най-вече парите, а не това което се е случило с кучето. Ок, съгласна съм - парите са важни, но във Вас някак си не вижам някакво чувство към животинката и това което й се е случило. Взехме го, върнахме го, искахме си парите, ама половината да ни дадат, ама всичките, ама друго куче - съжалявам, но не мога да разбера подобно отношение. Извинявам се предварително, ако нещата не стоят така, но на мен така ми звучи.

Успех. Пожелавам Ви да си върнете парите, защото от друга страна съм съгласна че не е честно да плащаш, а да не получаваш нищо.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 05:01 PM

мисля като renshi a)
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#4 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 July 2007 - 05:11 PM

Нека не прибързваме със заключенията....
За съжаление още една злощастна участ на бебче! Не подкрепяйте такава търговия, няма как правилното място за взимане на куче да е магазин, дано повече хора го осъзнаят.

Иначе - търсете правата си,тръбете и разказвайте навсякъде защо не се дават пари на някой, който държи куче/коте в аквариум! Няма куче, няма пари, има още кандидати за такава развръзка само!
Върнали сте кучето - трябва да ви върнат и парите, освен ако няма споразумение, че "стока" на промоция примерно не се връща или заменя n) Но е трябвало да настоявате това да се случи веднага, какви операции.....глупости са това, ако на някой му дремеше за здравето на животните - те нямаше да се намират там. Доста наивна постъпка от ваша страна. Не съм запозната с възможности за жалба до комисията за защита на потребителите в такъв случай, но бих го обмислила и задействала като вариант.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#5 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2007 - 05:17 PM

Аз изразих собственото си мнение в емоционалния аспект на нещата, и никого не ангажирам с него. Тук всички малко или много ни боли, когато чуем за такива случаи, но това не личеше от първия пост. Това ме подразни.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   tsveta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 05:29 PM

Съжалявам , но съм потресена от отношението ви към кучето.Според мен трябва сериозно да се замислите преди да си вземете нов домашен любимец , защото това не е вещ, на която можеш да направиш рекламация и да върнеш, това е част от семейството.Поне при мен и моите приятели е така.Все апк дано си върнете парите, но се замислете за отношението ви към кученцето.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 05:43 PM

Да, renshi, аз също съм на мнение, че е добре да се преосмисли "покупката"" на куче в случая, на което се надявам. n)
Особено ако е била импулсивна в стил "Ама какво е сладко и как гледка само". Но не съм сигурна, че с нападки може цялостно да се промени нещо. Oсобено да се съди по фрагменти от цялата картинка каквото представлява едно съобщение в един форум. Тази тема със зоомагазините сме я коментирали много наистина, но има ли хора, които им се връзват - има и нужда да я коментираме конструктивно и информативно....Струва ми се r)
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 05:53 PM

Само тази част: върнахме го и казахме, че кучето не е наред - или да го заменят или да върнат парите bl)

Значи за хората в случая, трудно ми е да съчувствам: като се купува стока, трябва да се изисква касова бележка. Това от една страна. От друга, редно е да се информират ПРЕДИ, а не СЛЕД. Така че, след спонсорирането на този вид бизнес, те поуките вероятно сами ще си ги извадят. Но не съм много убедена, щом са склонни да вземат друго куче пак оттам, ако може на половин цена, да се приспадне платеното на 50%.

От цялата история мога да кажа само, че съжалявам за животинчето, че е имало толковна кратък и тъжен живот.
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#9 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2007 - 05:56 PM

twoofo, че нищо не може да се промени по този начин - не може. Редактирах си поста, за да не звучи толкова нападателно (за което се извинявам, това ми беше първосигналната реакция), но мнението ми относно отношението към кучето остава същото. Убедена съм, че разбираш какво имам предвид.
Но за зоомагазините и борсите ТРЯБВА да се говори, наистина. Просто тъй като това е отделно обособена тема, взех и по-друго отношение. Ако беше пост в другата тема, може би щях да реагирам различно - знам ли. Жалко наистина, че хората започват да се информират едва СЛЕД, а не ПРЕДИ.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 July 2007 - 06:19 PM

Вие не сте пуснали темата, за да търсите съчубствие, интересуват ви само парите. В случая моята тъга е за кученцето - още едно, заминало си просто ей така ... чудя се - как не ви трепна нещо, когато сте го "връщали" ? Че то е живо същество, изпитва болка и страх, има нужда от грижи, то е бебе ... би трябвало да бъде част от вашето семейство. Не ви разбирам, наистина ... бих се борил до последно, бих направил всичко, което мога, за да го спася ... вещ - счупи се, върнахме го, ами то умря ... n)

Никога не си купувайте куче заради манията да имам куче. Ако не сте готови от момента на вземането, от момента на първото гушкане, от момента, в който за първи път видите очите му, ако от този момент нататък не сте готови винаги да бъдете с него, в добро или лошо, в радост или болест, да живеете заедно и да остареете заедно, да изпитате всичко, което този живот е готов да ви поднесе и пак да бъдете заедно - не си вземайте куче.

Вие сте виновна. Когато отидете да си вземете хляб за 60 стотинки, ви дават касове бележка. Когато си купите цигари за 2 лева, ви дават касова бележка. Когато си купите кисело мляко, ви дават касова бележка. Когато си купите обувки за 30 лева, ви дават гаранция. Вие не сте изисквали нищо.

Запишете си го :

Според НАРЕДБА за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община, чл. 3

Чл. 3. (1) Придобиването на животно домашен любимец се удостоверява:
1. С договор за покупко-продажба от търговски обект, лицензиран, респективно нелицензиран развъждач, приют, изолатор, други физически и юридически лица

Съдете ги. Подайте жалба в прокуратурата, че са ви излъгали. Подайте жалба в данъчното, че магазина работи без касов апарат. Подайте жалба в Столична община, че не се спазва наредбата. Това можете да направите.

Но не си вземайте куче.

#11 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2007 - 06:31 PM

Благодаря на dog.bg, затова, че каза всичко, което на мен ми се искаше да кажа, но не посмях; или не намерих точните думи..
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 06:50 PM

Абсолютно. Виждам, че в случая разсъждаваме еднакво. Аз затова и написах: като си купуват СТОКА да искат бележка, че да не изгорят с парите.

А че кученцето е умряло и не е имало до него някой, който да го е грижа - някой да го погали? Някой, за който не е стока?

Човечността е дар. Всичко друго се купува.
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#13 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 July 2007 - 07:36 PM

Вие сте първият и единствен човек ,който пише във този форум не за да получи сучъвствие, а за да се ожали ,че е претърпял финансова загуба.Ка не ви е срам да приравнявата една жива душа на стока и придобиването на един нов член на семейството със облигационно отношение.Хора като вас не заслужават да имат никакво животно защото не заслужават любовта и предаността която то ще им даде.Вие нямате сърце ,с което да отговорите със същото.Какво толкова е искала от вас тази малка невинна душа -освен любов,внимание и грижи,а вие вместо това какво-приравнили сте го на счупен тостер и сте изтичали да ви уважат гаранцията.Спирам с коментара дотук защото в противен случай ще премина границите на добрият тон a)

#14 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 07:47 PM

Защо изобщо коментирате и давате отговори и мнения на подобни постинги!!!!!!

Боже прибери си джуногите версии!!! fow

Тук властва негово вели4ество КУ4ЕТО !!!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#15 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2007 - 08:17 PM

Защото е тъжно, че има такива хора. Много е тъжно.
Аз рядко си позволявам да коментирам, но това вече ме изкара извън контрол.
Моето куче има в момента някаква никому неизвестна алергия - сега какво, да я върна ли? Напротив, и аз както всички останали тук, винаги когато е била болна съм търсила всевъзможни лекари, консултирала съм се, чела съм, ходила съм до на майната си за по-сериозните неща, била съм стотици километри само и само да й осигуря най-добрата медицинска помощ, която е по силите ми, по цели нощи не съм спала да треперя над нея, но никога не ми е хрумвало дори и за секунда да я връщам където и да било, или да искам "неустойки" или друго куче. Нямам нужда да си улеснявам живота, имам нужда от любовта на ТОЧНО ТОВА куче, а то не я пести. Какво повече да искам?? Идва ми да кажа толкова много неща, че чак се вбесявам наново. Така че по-добре и аз да замълча, за да запазя и аз що-годе добрия тон!
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 08:50 PM

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Yasna Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 08:59 PM

Искрено се надявам, че от лакомия да спечелят още, това нещастно бебенце са го препродали на друг, по-грижовен и човечен стопанин s)

#18 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 10:44 PM

Само дето...по този начин няма да обясним на никой защо не трябва да се взима куче от зоомагазин. Или в случая - защо да не си взимат куче и с какво е свързано сдобиването с такова s)
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 July 2007 - 10:59 PM

Можем ли да обобщим 10 правила на тема

"Защо не трябва да си купуваме куче от зоомагазин ?"

#20 Потребителят е офлайн   dakelche5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2007 - 11:04 PM

Аз също съм потресена.Първо-научете се да пишете правилно.Второ-как можете да искате гаранция за живо същество?!!!Нямам думи,но просто толкова се ядосах че ...и аз незнам.Хора-никой не Ви кара да си взимате куче ако не обичате кучета.Знам,че е модерно,но все пак.... a) a) a) a) a) a) a)
User's Signature

Вани и Лори

• (16 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни