Бях излъгана от зоомагазин
Публикувано: 10 May 2008 - 03:16 PM
Публикувано: 10 May 2008 - 03:51 PM
Цитат
Трябва да се синтезира най-важното от всички тези теми, с нагледен материал - пострадали от зоомагазини и да се сложи на видно място.
Макар че в справочника по теми има линкове към основните теми по въпроса - те все пак са доста разводнени и определено са за четене от някой, който все пак иска да си загуби времето. Повечето хора, предполагам като видят толкова дълги теми няма да ги прочетат.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 May 2008 - 05:17 PM
Публикувано: 17 May 2008 - 08:04 AM
Цитат
То идеята си е супер :->)
Само едно мъничко ме притеснява доста хора влизат тук след като са направили белята (покупката )
На мен ми се върти още една точно тази важна тема да се принтира и да се разлепи по зоомагазините ;D ;D
Само трябва да измислим как да я напишем да е неразбираема за търговците
Публикувано: 17 May 2008 - 08:08 AM
Цитат
След като си кръщават борсите "развъдници" и така подлъгват хората - значи са много на ясно как точно да си пробутат с измама стоката :rolleyes:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 21 May 2008 - 04:22 PM
Прочетох всички негативни мнения за зоомагазините и не мога да се съглася, че всички търговски представители са лоши. Взех си хъски от зоомагазин и смея да кажа, че съм доволна. Продавачката беше собственик на много красива дама (не съм сигурна за породата) която беше в магазина, а мъниците ги пускаха да играят. На втория етаж на магазина- съответно ветеринарен кабинет. Получих невероятно полезни съвети как да се грижа за животинката и като подарък- храна Хилс (половин килограм), сух шампоан с изричната забрана да не къпя кучето докато е малък, безплатни ваксинации , четчица със съвети за груминг, памперси и т.н.
За съжаление както разбрах от историите съм имала редкия късмет да попадна на свестни хора. Определено съм далеч от идеята да хваля търговията с животни, но да се забранява на клиента да пазарува от зоомагазин ми се струва нередно. Според мен ще е полезно за хората да се състави списък с магазини от които сте доволни (примерно - разнообразие от храна, отношение, не е задължително да ги препоръчвате за закупуване на животно), развъдници, които със сигурност предлагат чисти породисти животни и се гледат в добри условия. В този списък е хубаво да участваме всички, за да се избегнат грешки и нещастия. Ако има вече такъв- простете, не съм го забелязала и ще се радвам да го линкнете, за да го прегледам.
Публикувано: 21 May 2008 - 04:26 PM
Вие, с покупката си сте помогнали това да го има и да продължава. Това хубаво ли е?

Публикувано: 21 May 2008 - 05:30 PM
Още повече, че се осигурява дом, топлина, храна и грижи на кученце. Смятам се за отговорен човек и подхода ви е ужасно неправилен към това което исках да споделя.
Какво означава хубаво и лошо- разказах ви моята история която е смея да кажа добра. Зоомагазините не са единствените виновници, още по-малко са виновни купувачите. Вместо да си губите времето да се нахвърляте върху мен по форума като имате толкова негативна настройка и ви се прави нещо различно от приказване- направете нещо! Моето предложение е да се направи списък с лекари, развъдници, места които са проверени, с няколко описателни думи и мнения на хора които са изпитали метода и да е достъпно за всички които влизат във форума. Много ви е лесно да раздавате линкове и да създавате чувство за вина. Това което ми линквате няма да спре защото аз , Петко , Ганчо или Анчо откажем да купуваме нещо от зоомагазин. То ще се намали значително ако ние като купувачи и бъдещи собственици на домашен любимец, знаем от къде да вземем и какво. Естествено сама не мога да съставя подобен списък. Полезен ще е и "черен списък" на местата които са абсолютно забранени. На практика нахвърляйки ми се вие създавате ужасно впечатление без да предложите нищо конструктивно. Лесно е да сочиш с пръст и да казваш - всички магазини са отвратителни места!
Мисля че твърдението че всички магазини са едва ли не чудовища е неправилно по няколко причини, а именно:
- Там можеш да си купиш качествена храна за твоите любимци. Или може би вие bushkata тичате до Била, Метро или Ал март да пазарувате храната за вашите галеници?
- Там можеш да си купиш прекрасни аксесоари за новия член на семейството- от каишки, играчки, легълца, до панделки за връзване на козинка.
- Там се продават специфични продукти като шампоани и таблетки, памперси и много други полезни за отглеждането на вашето животинче неща.
Така че зоомагазините са мястото където отиваме за да може да направим живота на нашите любимци добър.
Моля без такива мнение чиято цел е единствено да си изкараш нещо на някого.
Публикувано: 21 May 2008 - 05:47 PM
П.П. В магазина срещу дома ми, бяха започнали да зареждат един ужасен кашкавал- като подметка. Спрях да го купувам, както и всички останали. От кашкавала сега няма и помен. Примерът ми е търговски, щото продажбата на кутрета в зоомагазини си е чиста търговия.
П.П.2. След този пост, сигурно ще последват нови и нови, все сърцераздирателни- как ще си гледате кучето, ще си го обичате и т.н. Това не ме интересува- интересува ме това, че освобождавате нова клетка/аквариум за следващата "стока". Е, не че ви пука де..
Публикувано: 21 May 2008 - 06:03 PM
Цитат
П.П. В магазина срещу дома ми, бяха започнали да зареждат един ужасен кашкавал- като подметка. Спрях да го купувам, както и всички останали. От кашкавала сега няма и помен. Примерът ми е търговски, щото продажбата на кутрета в зоомагазини си е чиста търговия.
П.П.2. След този пост, сигурно ще последват нови и нови, все сърцераздирателни- как ще си гледате кучето, ще си го обичате и т.н. Това не ме интересува- интересува ме това, че освобождавате нова клетка/аквариум за следващата "стока". Е, не че ви пука де..
Аман от некултурни и неразбрани хора! Вадите си изводи и пишете заключение без реална обосновка. Нямам намерение да влизам в тона ви и да се принизявам до нивото ви.
По темата- кои са "за" да се направи списък с проверени места?
Публикувано: 21 May 2008 - 06:06 PM
Цитат
Не мога да разбера кьде видяхте агресия ? Защо ние бьлгарите сме такива , че когато някой не одобри нашето собствено мнение и веднага хоп "нападат ме " " агресия " , "злоба " и т.н. Още повече важи това в интернет ....
Ми никой не ви напада , просто ви показват друга гледна точка , барем ви светне нещо в главата , следващия пьт когато някой познат каже , че иска да се сдобие с домашен любимец
Публикувано: 21 May 2008 - 06:10 PM
Така че аз сьм против да се правят такива списьци !
Единствено подьржам закупуването на куче от легитимен развьдник или чрез клубове по породи . Знам че е наивно , но за мен , единствено това е правилния начин .
Публикувано: 21 May 2008 - 06:14 PM
Моят списък е:
1. от нито един зоомагазин не купувай нещо по-голямо от рибка или хамстер.
2. купувай храна, като преди това се консултирай за подходяща за вида и възрастта на кучето ти.
3. не купувай за храна замразени пилешки крака, глави и прочее рога и копита.
4. купувай аксесоари, играчки, четки, каишки, легълца, книги ....
И всичко това е проверено.

JulyVell Siberians
Публикувано: 21 May 2008 - 06:18 PM

Публикувано: 21 May 2008 - 07:04 PM
Цитат
Мисля, че става дума за магазин с веткабинет. Такъв има в центъра на Сф. Тоя номер с безплатните ваксини и т.н. е се цел да те направят и клиент на кабинета. Но толкова доволните хора от милата дама и кабинета не знаят, че за този магазин имаше обяви в нета, че си търсят лекар. Интерсно кой е този лекар, който си няма собствен кабинет, та е отишъл там, независимо дали на процент или заплата.
Защото същата дама прави бизнес, не подбира персонала по знания и опит.
Същия този магазин се снабдяваше с котки по обяви. Обяви, в които се казваше, че иска коте за роднини. След което отивали в магазина за продажба. Собственичката си е намерила хитър начин да си доставя котки без пари. Сигурно е добър човек...
п.п. Същата тази жена изнася клетка с кученца на тротоара, за да си рекламира магазина, който не се вижда от улицата. Който не знае - има такава тема тук. Там е описано как чудесно си прекарват малките животни на тротоара в клетка.
Няма как да правиш бизнес с животи, много животи и да си читав.

Публикувано: 21 May 2008 - 08:51 PM
Точно и за това се поставих на мястото на такива хора и честно да си кажа и аз ако не бях част от този форум вече може би година,щеше да ми е неприятно някой да ми говори с този ...хъм хайде не агресивен,но "хаплив" и ироничен тон който блика от всяка тема към новодошлите.
Да,даа знам,че ви е писнало да обяснявате едно и също във всяка тема и,че не ви се повтаря само защото някой го мързи да чете,да ама като искате резултат ще повтаряте и то до припадък :- и аз го правя и на мен ми е досадно,но друг начин няма.
С тези плоски коментарчета от по едно изречение,които наистина не съдържат нищо конструктивно кое,как и защо не трябва да се прави,не през седмица,а през ден ще се натъкваме на такива постове.

Публикувано: 21 May 2008 - 08:58 PM
Цитат
Точно и за това се поставих на мястото на такива хора и честно да си кажа и аз ако не бях част от този форум вече може би година,щеше да ми е неприятно някой да ми говори с този ...хъм хайде не агресивен,но "хаплив" и ироничен тон който блика от всяка тема към новодошлите.
Да,даа знам,че ви е писнало да обяснявате едно и също във всяка тема и,че не ви се повтаря само защото някой го мързи да чете,да ама като искате резултат ще повтаряте и то до припадък :- и аз го правя и на мен ми е досадно,но друг начин няма.
С тези плоски коментарчета от по едно изречение,които наистина не съдържат нищо конструктивно кое,как и защо не трябва да се прави,не през седмица,а през ден ще се натъкваме на такива постове.
Абсолютно съм съгласна!!! Трябва да се проумее хората са почти като кучетата!За да научиш някой на нещо(бил той човек или куче) не е най-умно да го направиш на мешана салата, трябват тършение и повтаряне - това е тайната!!!
Публикувано: 21 May 2008 - 09:05 PM

Публикувано: 22 May 2008 - 01:01 PM
А относно въпросното родословие, честно казано не ме интересува. За мен е важно малкия ми палавник да е здравичък. Поинтересувах се за белезите на породата и ги прочетох внимателно сравнявайки с моето мъниче. Разбира се не съм специалист и мнението ми сигурно не е обективно, но за 90% от това, което видях като описание е характерно за Неро. Естествено въпроса със заболяванията от които има опасност при "негарантиран" произход определено ме притесняват, но съм убедена че със всичко ще се справим.
bushkata това което пишеш ми звучи хммм...неприятно. Защо просто не поясни, че нещата не са такива каквито изглеждат?