Dog.bg Форуми : Бях излъгана от зоомагазин

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бях излъгана от зоомагазин Оцени темата: -----

#241 Потребителят е офлайн   shidzune-sama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 30 August 2008 - 10:24 AM

значи,никой да не се обижда,ама туй да знаеш че дадена агенция са мошенници,да са те предобредеили,и пак от там да копуваш,и да се оплакваш после те да са ти виновни,те тва е върха просто :->) :mazohist:
titinat,не разбрах в крайна сметка взел/а ли си кучето,но има и много други такива случеи-хем знам че тея ша ма метнат,хем пак от тях :- не взимаме от дума,после ходим и ревем насам-натам,ама нъ!
тъпата ми глава не може да го побере и туй то :huh: не е като да кажеш,че няма от къде да се информира човек,не е като да не се знае,ама и да знае-пак  своето си знае  Качена снимка
извинявайте ако някой се е обидил,ама при наличието на толкова много теми тип ''излъган/а от зоомагазин/борса''...ама кой да чете,кой да поразпита тук-там!? :huh: или не искат да знаят/не ги интересува,или си викат ''аааа ма то единични случеи,виж ги кви са сладки и здравички иглеждат''...ма не е :- и защо всички само си искат парите и реват,а не вземат да съдят въпросната агенция/зоомагазин за измама,а?аз поне не съм чула до сега някой да е подал жалба-само по форумите се жалват,и като им го кажат после в очите че те са си виновни и се сърдят :rolleyes: в тая държава само със съд и санкции ще се опраят тея :gnqv: ако всички купили болни или не отговарящи на породата кученца бяха се емнали да ги съдят,дали щяха да продължават толкова масово да продават,а!? :gnqv: ана на  :samoubiec:
после-парен каша духа,ама късно :- онея са си прибрали паричките,внесли са си нова касичка кученца и са си пуснали гнусните обявки в интернет...пък нека измамените да си се ядосват тихичко пред комоютрите и да си се вайкат... :chaika:
бай дъ уей сега се сетих че в една тема/бе не беше само една де/е писано че такива борси ползват снимки на съфорумци-СЪДЕТЕ ГИ БЕ!ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА СТЕ,А ТЕ СА ПРОСТИ,САМО ЩЕ СЕ ДЗВЕРЯТ НА СРЕЩА ВИ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ С ИЗМАМИТЕ!СЪД СЪД СЪД СЪД СЪД И САМО СЪД ЗА ТЯХ  :gnqv: :viking: :gnqv:

#242 Потребителят е офлайн   spider_dd Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 August 2008 - 08:23 PM

хора нека всички които са имали проблеми с тази агенция Нети ако имат възможност да ми разкажат по подробно защото искам да пратя хора  аз например бях заплашена от шефа им със натрошаване на кокалчетата и ако кучето ми не почине той щял да го убие това му бяха думите  Аз мисля да се съдя с тях ако не се разберем доброволно 

ето ви и имейла ми  pitbull_di@yahoo.com

#243 Потребителят е офлайн   spider_dd Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 August 2008 - 08:45 PM

Цитат

Цитат

И аз не бих си взела "отново" от това място... Най-вероятно изходът от ситуацията ще е същият. По-добре си вземете от развъдник, ако имате възможност. Успех!  :palec:
И аз имам куче от тази агенция! :rolleyes: Не веднъж съм казвала,че съм сбъркала жестоко в избора си от къде да купя първото си куче,но тъй като и аз като повечето хора първо купувам после чета (а и преди 7г нямаше мн от къде да прочета) се излъгах.
Да чукна на дърво най-важно кучето ми излезе здраво и право което за мен е най-важното,особено и,че е немска овчарка винаги съм се чудила от де тоя късмет да няма тазобедрена дисплазия  :-
Хора,моля ви не правете моята грешка!!!  :( Не си заслужава просто да рискувате,риска е прекалено голям.
Не съм виждала по нагли хора от тези в тази агенция.Веднъж си позволих да им пиша и да им кажа прекалено много истини в очите,при което бях заплашена за клевета  :rolleyes:

то и мен ме заплашиха с мутри ама въобще не се хванах вика ми че ще ми прати братята маргини ми то красимир си няма друга работа ми с тоя кучкар ще се занимава

#244 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 01 September 2008 - 08:09 PM

На времето и аз взех куче от т.н. развъдник! Беше отдавна! Фирма " Сокай" , ако на някой му говори нещо ;D
Кучето не беше за мен, а за приятел от Варна!? Търсеше спешно доберман, а нямаше. В смисъл, че точно в този момент- нямаше! Свързаха ме със " Сокай" , а аз, като един все още млад и наивен кучкар, се вързах! Първо ме извика в " развъдника" да платя капаро! Т.н. развъдник представляваше буквално кокошарник( миришещ), с някакви малки, само външни клетки! Спомням си, че имаше много малки кученца( купени на килограм, предполагам)- бебенца, приличащи на Ши- тцу, а времето беше студено!
След седмица ми се обади да взема доберманчето и да доплатя! Каза ми, че е на 3 месеца, с всички ваксини! Като отидох, видях едно недохранено, мършаво, едномесечно пале и му казвам: " Човече, този момък не е отбит още" , а той: " Или взимайте или...." Взех го! Слава богу, малко беше преседял в кокошарника и беше здрав. Приличаше си на породата и хората, които го взеха, го отгледаха перфектно! Израсна здрав, висок... симпатичен!
Но тогава за първи път разбрах, че има развъдници- менте!

#245 Потребителят е офлайн   llizard Икона

Публикувано: 11 December 2008 - 06:12 PM

Защо не сте написали името на магазина?
Утре и аз да отида там и мен ли да излъжат?

Аз съм нов във форума и търся куче!
търся истинско породисто куче порода немска овчарка или хъски.
Не го търся за да го гледам, Аз в малката си квартира! А за подарък за баща ми, за който разбрах че харесва кучета от тази порода.
Трябва ми породисто и здраво, куче което да може да ходи в планината и да може да пази вила/двор! Нагледах се на помияри и мелези, които или са тъпи като пън или са хилави и слаби или пък по болни от дядо ми на 80години... Та то всяко улично куче е по-куче от такива... 

п.п
Мале мила защо се регистрирах???
17 страници тема пълна с глупости!
Автора е задал въпрос? Какво да прави след като са го излъгали?
Видях само няколко отговора на този въпрос и 17 страници плява и спам....
А аз се регистрирах, защото търся куче и като го купя искам да е здраво, а не да ми умре след 2 дена
А масово и баш най-изявените тука потребители нищо ценно не отговарят. От тях само "Ох", "Ах", "Милото!" "Горкото!"... и масово отговори от сорта "ти не трябва да си купуваш куче", щото видите ли тука явно са се събрали най-видните екстрасенси и преценяват по 5 реда текст какъв е човека и какво куче му трябва!

Ако аз трябва да дам определение на потребителите по мненията, които прочетох в тази тема то ще е "Лигльовци! Лапета, които нямат престава от гледане на животно, които не могат да поемат отговорност и за които света все още е розов!".... Може и да бъркам, нали?!?

Първо впечатление от този форум не е добро, но ще продължа да търся информация!

#246 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 December 2008 - 06:18 PM

Цитат

Първо впечатление от този форум не е добро, но ще продължа да търся информация!

Нито пък моето впечатление от вашия първи пост - грубо и нахално влизане, пълно с обвинения.
Ако бяхте чели наистина тия тъпи 17 страници щяхте да разберете, че куче просто не се купува нито от борса, нито от магазин. Купува се от развъдник. А за развъдниците има още няколко теми тук. Но за вас може и да са пълни с глупости...
Все пак - който търси - намира. ;)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#247 Потребителят е офлайн   llizard Икона

Публикувано: 11 December 2008 - 09:13 PM

Цитат

Купува се от развъдник. А за развъдниците има още няколко теми тук. Но за вас може и да са пълни с глупости...
Все пак - който търси - намира. ;)

Съгласен съм за развъдниците. Но също така много от зоомагазините се рекламират с това, че кучетата им са от развъдници.

Извинявам се ако съм реагирал остро, но много се издразних на голяма част от коментарите.
Аз също гледам домашен любимец, не е куче, незнам много за кучета... Но тъй като не съм студент по ветеринарна медицина няма как да разбера едно животно дали е болно само по 5-те минути прекарани с него в зоомагазина или развъдника...
Пак се извинявам за "острото" си нахлуване във вашия форум, надявам се да намеря информацията, която търся.

#248 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2008 - 11:26 PM

Цитат

Но също така много от зоомагазините се рекламират с това, че кучетата им са от развъдници.
Така е. То вече никой не знае какво точно е "развъдник", хората тотално се объркаха. И е факт, че не е лесно за човек, който сега влиза в това да разбере.
Но се радвам, че все пак има търсещи като вас.
Тук ще разберете това, което ви интересува.

И още нещо - животно, купено от развъдник, не е гаранция, че ще е 100% здраво. Първо, защото те са все пак живи същества, с техните си проблеми. Проблеми, които развъдчиците се опитват да "чистят", породни проблеми, просто нещастни случаи или в най-лошия случай безхаберие или новобранство.
Важното е и че и от развъдник до развъдник също има разлика.
Така че  - успех в търсенето и образоването.  :blink:
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#249 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 06:34 PM

По някоя от тв-тата имаше кратък репортаж от параза в Подуене. Някои от хората имаха разрешително да продават там, но не и документ, за здравословното състояние на жвотните. Една лелка с клетка (не видях дали с кучета или котки) се изнизваше "по трелъци", с репликата :"не ме снимайте"  :rolleyes:
Казаха, че са пуснати доста жалби за този пазар, но ефект - нулев. Представител на "На ти с природата" каза две думи, до колкото знам, те са едни от подачвачите на жалби срещу пазара.
User's Signature

#250 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 14 December 2008 - 06:41 PM

Гледах репортажа вчера по БТВ в късните новини. Имаше всякакви животни от птици до кучета и котки. Тъжна картинка. Изказа се и ветеринарен лекар, който преди месец си бил купил чинчила от пазара. Направил й изследвания в клиниката си и се оказала заразена с множество болести(не мога да цитирам с точност какви). Дано жалбата даде резултат!

#251 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 06:43 PM

Цитат

Гледах репортажа вчера по БТВ в късните новини. Имаше всякакви животни от птици до кучета и котки. Тъжна картинка. Изказа се и ветеринарен лекар, който преди месец си бил купил чинчила от пазара. Направил й изследвания в клиниката си и се оказала заразена с множество болести(не мога да цитирам с точност какви). Дано жалбата даде резултат!
Уф, и това исках да пиша и забравих. Добре, че го спомена.
Чинчилата имала тения. Готинко, нали? Животинче, което купуваме обикновено за децата си...

Отделно спомена букет от болести, които е диагностицирал в практиката си при животни купени от подобни места.
User's Signature

#252 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 07:26 PM

Цитат

Една лелка с клетка (не видях дали с кучета или котки) се изнизваше "по трелъци", с репликата :"не ме снимайте"  :rolleyes:

В клетката на лелката имаше кученца Хъски.Такива пазари има на доста места в страната.И то от доста години,традиционно.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#253 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 14 December 2008 - 08:03 PM

Ето и видео материала:
http://www.btv.bg/ne...?cont_id=123004

"Еколози в момента работят по наредба, с която да се забрани продажбата на животни на открито."
Да попитам, по това действително ли се работи?

#254 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 11:52 PM

Аз питам - кога ще се заемат със зоомагазините??? И не носят ли те повече вреда от такива пазари? Колко души си купуват от пазара в Подуене, който е за няколко часа в един ден от седмицата и колко души купуват всеки ден от зоомагазини животни??? Защо не се захванат с това? Аз нетвърдя, че пазара е прекрасно нещо и трябва да остане, но мисля, че трябва целта да е друга и за друго да са репортажите и разните му там напудрени наредби! Защото ако тези институции се вършеха работата нямаше да има тема "Бях излъгана от зоомагазин"!!!

#255 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2008 - 12:02 AM

Как да си вършат работата  без "напудрени разпоредби"?
User's Signature

#256 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2008 - 12:38 AM

Защо се хващаш за една дума? Много добре се вижда какво съм искала да кажа! Не си вършат работата! Това е! И се хващат за нещо, което е далеч по-маловажно от всички стотици зоомагазини, които има във всеки град!!!

#257 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2008 - 12:41 AM

Ок, не съм те разбрала  :blink:
Надявам се да се появят разпоредби със строги изисквания за магазини и подобни пазари.
После остава да чакаме пък някой да следи дали се спазват, но пак ще е крачка напред.
User's Signature

#258 Потребителят е офлайн   sav Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 June 2009 - 10:57 AM

Здравейте, в петък си купихме териерче, но за голямо съжаление се оказа глухо. Сега ни е страх , че ако го върнем ще го убият. От друга страна е изключително трудно да се възпитава, какво мислите, как да постъпим?

#259 Потребителят е офлайн   volokin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2009 - 02:20 PM

Към сав- никой не би могъл да те посъветва за това. Аз лично не бих го върнал и бих се опитал да си го отгледам, вярно трудно ще е, но това си е животинче и би било жестоко ако го умъртвят за това, че е глухо.

#260 Потребителят е офлайн   Chriss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2009 - 10:55 PM

Съгласна съм с volokin, че никой не може да даде такъв съвет. В момента живея в съседство с младеж, който заедно с приятелката си се грижи за глухо френско булдоче. Малкото е такъв сладур, че и през ума им не би минало да го оставят. При тях е от няколко месеца, но вече се научи на доста жестове, като много добре възприема мимиките на лицето - винаги усеща отношението към него. Но тях ги улеснява това, че те имат още 3 кучета в същата къща и малкото много бързо се учи от другите на това кое е редно и кое - не. От друга страна когато кученцето е Джак е по-трудно, защото са страшно жизнени и няма как да го възпиташ без да викнеш по него ... сложно е, sav ... успех с решението. Прати ни някоя снимка на мъника ... :)

• (16 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни