Бях излъгана от зоомагазин
Публикувано: 28 June 2009 - 12:14 AM
Публикувано: 28 June 2009 - 12:18 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 28 June 2009 - 07:13 AM
Jack daniels, това не ни е първото куче, гледали сме с години, хайде по-леко с квалификациите! Не го третирам като вещ, но и компромиси с дететто си няма да правя заради куче. Хайде сега изяжте ме.

Глухото кученце беше докарано от Харватска и след като го върнахме е било върнато пак там, понеже развъдчика си го е искал. Това ни казха, като поискахме да го откупим на по-ниска цена, че хората си го искат. Имало пазар за тях в Западна Европа, но нищо не ви пречи да попитате в "Нети".
Публикувано: 28 June 2009 - 09:40 AM
sav, в Jun 28 2009, 08:13 AM, написа:
Jack daniels, това не ни е първото куче, гледали сме с години, хайде по-леко с квалификациите! Не го третирам като вещ, но и компромиси с дететто си няма да правя заради куче. Хайде сега изяжте ме.

Глухото кученце беше докарано от Харватска и след като го върнахме е било върнато пак там, понеже развъдчика си го е искал. Това ни казха, като поискахме да го откупим на по-ниска цена, че хората си го искат. Имало пазар за тях в Западна Европа, но нищо не ви пречи да попитате в "Нети".
А от къде сте сигурни, че кученцето Ви (опа, бившото...) е докарано от Хърватска? Ами не от борсата във В. Търново например?

Публикувано: 28 June 2009 - 09:54 AM
goldroks, в Jun 28 2009, 10:40 AM, написа:

И аз това се чудех?!
Ако беше докарано от чужбина със сигурност щеше да има чип и европаспорт!
Но всъщност как не ни е срам да поставяме под съмнение коректносттана едни търгаши!
Публикувано: 28 June 2009 - 10:10 AM
elena07, в Jun 28 2009, 07:54 AM, написа:
goldroks, в Jun 28 2009, 10:40 AM, написа:

И аз това се чудех?!
Ако беше докарано от чужбина със сигурност щеше да има чип и европаспорт!
Но всъщност как не ни е срам да поставяме под съмнение коректносттана едни търгаши!
Принципно зависи от къде е внесено,през коя граница е минало.
Това все още не е показател,че кучето НЕ Е ВНОС.

Публикувано: 28 June 2009 - 06:24 PM
ОБАДИХ СЕ НА ДАНИНА АЛ МУСАВИ ЗА ДА ПОТЪРСЯ ОТГОВОРНОСТ ИЛИ ПОНЕ НЯКАКВО ОБЯСНЕНИЕ. ТЯ МИ КАЗА, ЦИТИРАМ "ТАКА Е С МАЛКИТЕ КУЧЕТА, ТОВА Е НЕЩО НОРМАЛНО, ТЕ УМИРАТ ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ!"!!!! КАКТО И ЧЕ И НА ДРУГИТЕ КУЧЕТА ОТ КОТИЛОТО СЕ Е СЛУЧИЛО СЪЩОТО НЕЩО, И ЧЕ МОЖЕЛА ДА МИ ДАДЕ ДРУГО КУЧЕ, СЛЕД 2-3 СЕДМИЦИ, НО ПАК НЯМАЛО ГАРАНЦИЯ,. ЧЕ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ.
УЖАСА, КОЙТО ПРЕЖИВЯХМЕ ТОГАВА, НАПРАВО МИ УБИ ВСЯКАКВО ЖЕЛАНИЕ ЗА ДРУГО КУЧЕ, НО НЕ ЗАЩОТО НЕ ОБИЧАМ КУЧЕТА, А ЗАЩОТО НЕ МИСЛЯ ЧЕ МОГА ДА ПРЕЖИВЕЯ НЕЩО ТАКОВА ОЩЕ ВЕДНЪЖ.
НА ТАКИВА "ХОРА" КАТО ТАЗИ ДАНИНА, ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ОТНЕМАТ ВСЯКАКВИ ПРАВА ВЪОБЩЕ ДА СЕ ДОБЛИЖАВА ДО КУЧЕТА, КАМО ЛИ ДА ГИ ПРОДАВА. ЗА НЕЯ ТЕ НЕ СА НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ СТОКА, ОТ КОЯТО БЪРЗО ДА ПЕЧЕЛИ КЪРВАВИ ПАРИ, А НЕ ЖИВИ СЪЩЕСТВА.
ТОВА Е НАЙ-БЕЗДУШНОТО, МРЪСНО СЪЩЕСТВО, С КОЕТО СЪМ СЕ СБЛЪСКВАЛА ПРЕЗ ЦЕЛИЯ МИ ЖИВОТ. АКО НЕ МИ СЕ БЕШЕ СЛУЧИЛО НА МЕН ЛИЧНО, МОЖЕ БИ НЯМАШЕ ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ ИМА ТОЛКОВА АЛЧНИ И БЕЗСЪРДЕЧНИ ХОРА.
В ПОСЛЕДСТВИЕ ПРОВЕРИХ В ИНТЕРНЕТ И ВИДЯХ, ЧЕ НЕ СЪМ ЕДИНСТВЕНА- МНОГО ХОРА СА ИЗМАМЕНИ И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ МНОГО ЖИВОТНИ СА СТРАДАЛИ ЗАРАДИ НЕЯ!
МОЛЯ ВИ, НЕ КУПУВАЙТЕ КУЧЕТА ОТ ДАНИНА АЛ МУСАВИ!!!!
Публикувано: 28 June 2009 - 06:45 PM
ПРОДАВАТ КУЧЕТА НА ПО 15-20 ДНИ, КОИТО СА БОЛНИ И ОЩЕ НЕ ОТБИТИ ОТ МАЙКИТЕ ИМ!!!!!!!!!!!
ИМА СТОТИЦИ ХОРА, КОИТО СЕ ЛЪЖАТ ПО ВИДА НА САЙТА ИМ, С КРАСИВИТЕ СНИМЧИЦИ НА МАЛКИ КУЧЕНЦА И ПРИЕМЛИВИТЕ ЦЕНИ!!! А ТОВА, КОЕТО ПОЛУЧАВАТ СА БОЛНИ, ПРЕКАЛЕНО МЛАДИ КУЧЕНЦА, КОИТО НЕ ОЦЕЛЯВАТ, А УМИРАТ В СТРАШНИ МЪКИ!!!
С МЕН СЕ СВЪРЗАХА МНОГО ХОРА, КОИТО СА СИ КУПИЛИ КУЧЕТА ОТ ДАНИНА И ХАРИ И НА 95% ОТ ТЯХ КУЧЕТАТА ИМ СА УМРЕЛИ В АГОНИЯ!
А ВЪПРОСНИТЕ "ТЪРГОВЦИ" ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ РЕКЛАМИРАТ БЕЗ НИКАКВИ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ НЕЧОВЕШКИТЕ ИМ ДЕЙСТВИЯ.
ПРИЛАГАМ ТЕХНИТЕ ТЕЛЕФОНИ ЗА ВРЪЗКА, ЗАЩОТО ДОРИ ЕДИН ЧОВЕК ДА ГИ ПРОЧЕТЕ И ДА НЕ ЗАКУПИ КУЧЕНЦЕ ОТ ТЯХ, ТОВА ЩЕ Е ЕДНО КУЧЕ, СПАСЕНО ОТ СИГУРНА СМЪРТ!!!
ДАНИНА: 0899/20 72 12
ХАРИ: 0895/64 10 80
0898/24 22 44
+421915569088
КРАЙНО ВРЕМЕ Е НЕЩО ДА СЕ НАПРАВИ И ТЕЗИ "ЗВЕРОВЕ" ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО!!!!!!!!!!!!!!!
ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ И НА ВАС, А ПОВЯРВАЙТЕ МИ- ГЛЕДКАТА НА УМИРАЩО В СТРАШНИ МЪКИ МАЛКО КУТРЕ, И БЕЗСЪННИТЕ НОЩИ, ПРЕКАРАНИ В ОТЧАЯНИ УСИЛИЯ ЗА СПАСЯВАНЕТО НА КРЕХКИЯ МУ ЖИВОТ, ОСТАВЯТ ПОСТОЯНЕН ОТПЕЧАТЪК В СЪЗНАНИЕТО НА ЧОВЕК ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
ТОВА Е СНИМКА НА КУЧЕНЦЕТО КОЕТО, КУПИХ ОТ НЕЯ- ЕДИН ДЕН ПРЕДИ ДА УМРЕ.
Публикувано: 28 June 2009 - 10:05 PM
sav, в Jun 28 2009, 08:13 AM, написа:

Ясно .... щом така са преценили докторите (при наличие на апарат само на 2 часа път от София) - ОК. Няма какво повече да се говори по темата. Често казано, съжалявам, че за пореден път реагирам емоционално, но .... явно е късно да се променям

Според Вас, въпросната агенция е "коректен бизнес-партньор", а според такива като мен - това нито е бизнес, нито е партньорство. Могат да обясняват до безкрай на някой друг, не и на мен, че за такива клети създания има "пазар" в Западна Европа. Най-вероятно кучето е евтаназирано. В повечето случаи постъпват така и това също е факт. Дали е хуманно или не ... не ми се иска да отварям темата ....твърде сложна е и не може да се разглежда едностранно. Но също така е факт, че ако има такова куче в нормален развъдник на запад от Сърбия, то това ще стане ясно преди 45-тия ден и никой няма да го крие, защото това е част от селекцията и развъждането и не може да се избегне на 100 %. Клубовете водят статистика и се опитват да помагат на развъдчиците по този начин. В голяма част от "нормалните" страни, ако планираш да имаш кучило през съответната година, независимо от "стажа" ти на развъдчик си задължен да посещаваш ежегодния семинар на клуба, на който ти опресняват знанията и осъвременяват наблюденията върху породата. За мен това е показател за сериозна работа и партньорство. Всичко останало ....без коментар .... чиста проба "Карбовски"

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 28 June 2009 - 10:21 PM

Публикувано: 28 June 2009 - 10:21 PM
Съжалявам за кутрето, както и за всички останали невинни животни, които са били жертва на човеците.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 28 June 2009 - 10:28 PM
Тя тази ще си го получи рано или късно,има една поговорка - "Господ бави,но не забравя!"
Публикувано: 28 June 2009 - 10:39 PM

С уважение към изстрадалите ви души и бъдещи такива!

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 28 June 2009 - 10:41 PM
Тук отново за нея.
Самта тя, като участник в този форум казва:
Jadi, в Jun 29 2005, 07:43 PM, написа:
Цитат
Да, аз съм собственик на зооборса, никога не съм го крила! a) И в същото време съм собственичка на две персийски котки (Лео и Амира) и един папагал жако (Жади), които много си обичам и ми е приятно да говоря тук за тях, както и да задавам въпроси свързани с отглеждането им. Ако не съм добре дошла, няма проблем, веднага ще спра да пиша тук, ако това е нещо като частен клуб, забранен за собственици на зооборси, зоомагазини, и за всеки който през живота си е дръзнал да пусне обява за продажба на котета например!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 June 2009 - 10:59 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 June 2009 - 11:19 PM

Публикувано: 29 June 2009 - 07:38 AM
Цитат
Деси, какво се случва като се открие по-рано, така или иначе дефекта е непоправим?
Йоана, да сравняваш кученце с бебе е малко глупаво. Като не ти пречи глухотата и парите не са важни за теб, вземи го ти.