Кучето съсипва дома ми
Публикувано: 04 July 2007 - 07:26 PM
Дали някога това ще спре?Винаги ли ще съсипва?През целия си живот или само докато расте?
Като го видях че е скъсало тапетите му се скарах със заплашителен тон и то се расърди и легна да спи.Май по-строго ще трябва вече защото не може така да прдължава.Помаагйте със съвети
Публикувано: 04 July 2007 - 08:54 PM

прочети правилата за подписите
Публикувано: 04 July 2007 - 11:50 PM
Цитат
ми много ясно,че ще се разсърди!скарвате се на МОМЕНТА,а не когато видите стореното bl) тогава вече няма смисъл-кучето не е човек,няма да разбере за какво му се карате,освен ако не го е правило в момента на скарването
така само ще загуби доверието си във Вас,което и без това сега се гради
както е писала Eni -купувате му играчки(от подходящ материал),показвате му,че играта става с тях,че те са негови и са му на разположение постоянно(дори и това да е само в определено ъгълче на стаята)
за препаратите Ви съветвам да забравите(мое мнение)-няма препарат за научаване на дадена команда-пръсвате и кучето вече я знае...всичко се учи системно и с много упоритост
когато го сварите да дъвче нещо друго-скарвате се на МОМЕНТА и го заигравате с играчките му
и така всеки път,докато не се научи да не руши чужда собственост
b)
а относно скарването- малко по-внимателно с тона,кучето е още малко и навярно не искате всеки път,когато чуе по-силен говор да изпада в истерия или да се скрива под леглото
сериозен,по-нисък и равен глас би свършил много по-добра работа от крещене над главата му

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"
Публикувано: 05 July 2007 - 12:16 AM
Публикувано: 05 July 2007 - 05:53 AM
Намерете му неща, с които му харесва да играе и го забавлявайте повечко с тях, белите идват като му стане скучно и няма какво друго да прави... r) r) r)
Публикувано: 10 July 2007 - 03:38 PM
Този път обаче не мога да се въздържам.
Аман от вещомани. a)
Направо побеснях, като го прочетох това "Толкова си харесвам дома и не искам да се съсипе".
Извинявайте, Вие това куче за украшение на дома си ли сте го взели?
Пораженията, които описвате така сърцераздирателно, са просто повод за празнуване на всеки стопанин на куче, че се е разминал толкова лесно.
Който иска да не му се съсипе дома, не си взема животно, за куче пък съвсем да не говорим. Повече от ясно е, че в периода на израстване на животинката, а понякога и след това, ще има изгризани мебели, книги, джапанки, а понякога и мобилни телефони, дистанционни...пази боже, кабели. Човешките бебета също правят така, не знам дали сте забелязали тази малка подробност.
И, между другото, отношението на стопанина има значение. Ако осигурявате достатъчно и подходящи играчки, поощрявате играта само с тях , не се карате и не наказвате "постфактум" (със сигурност кучето няма да Ви разбере, като му се скарате два часа след белята), не оставяте кученцето по 8-10 часа само, и когато сте в къщи, му обръщате достатъчно внимание, рискът да бъде изядено нещо ценно или опасно намалява значително (е, не изчезва напълно).
Очевидно нямате опит с гледане на кучета. И също очевидно е, че животът с кучето Ви създава проблеми и Ви тежи. Може би наистина е добре да намерите по-търпелив и не толкова влюбен във вещите си нов стопанин, който да се грижи за животното с мисъл за неговото добро, а не за доброто на шкафовете и тапетите.
bash
Публикувано: 10 July 2007 - 03:47 PM
Ако топлината в погледа на кучо и любовта ,която Ви дава не могат да ви накарат да забравите и да компенсират така да се каже за направената беля,изядената вещ и т.н то нямам какво да кажа...Животните ни правят по-добри и склонни на компромиси при вас явно не е така.Щом една изядена книга е повод на такива тревоги не знам,по -добре намерете дом на малечко където това няма да им е проблем s)
Публикувано: 10 July 2007 - 05:37 PM
Но пък има "кокали", "гевреци" и "цървули" за гризане, които също вършат чудесна работа.
Моят гризач си има един голям "цървул", като се заиграе с него - по един час го дъвче и се занимава. Да чукна на дърво, той предпочита меки играчки (гумата не му харесва) но досега (от 8 до 14 седмици) играчка не е скъсал или разпрал, нищо, че ги разнася и гняви по цял ден. Е, отначало понадъвка една-две непредпазливо забравени джапанки, но вече си играе основно с играчките.
Т. е. с тях играе, когато я няма любимата му играчка - човешка ръка или крак. b)
Публикувано: 11 July 2007 - 08:40 AM
След, което за да не сме валат продължихме забавленията и сега вече телевизора ми е без кабел - слава богу, че поне е успял да го изключи преди да го прегризе... l)
За съжаление обаче, това си е в реда на нещата, интересни са много неща и като при малките деца, като по правило не играчки - мобилни телефони, книги, четки, кърпи и др...Чет и брой нямат повредените, но пък това е все пак докато кучо порасне, после се надявам, че ще улегне и тогава не знам дали въобще ще може да се разиграе b) b) b)
Публикувано: 11 July 2007 - 08:56 AM
Но инцидентите обикновено намаляват и спират след година-година и половина.
Ама и тогава гаранция няма. Спомням си, че като бях малка, тогавашното ни домашно куче изгриза един за времето си много луксозен и скъп калкулатор "Касио" - от онези, които можеха да се купят през осемдесетте години само от Кореком и то с връзки. Хем гадинката беше на 3-4 години, не беше бебе, да речем. Веднъж същият пес изяде обувките от естествена кожа на една приятелка на майка ми, както се беше жената на гости вкъщи - събула патъците под масата, че й стискали, и после се наложи да й дадем нещо да обуе, за да се прибере... b) b)
Публикувано: 11 July 2007 - 09:01 AM
Все пак ако ги няма белите няма да е весело.
Публикувано: 11 July 2007 - 09:10 AM
Иначе и ние сме в постоянна смяна на тапети, пренасяне и подреждане на различни предмети - не знам защо но любими са му чорапите ми, много обича като хване някои от тях да го направи на малки парченца.... b) b) b)
но както се казва това си моят кучо и аз си го обичам такъв...
Силно се надявам като порасне да бъде все така игрив. Само веднъж като беше болен беше най-послушното куче, което съм виждал и не искам по никакъв повод отново да става такъв.... b) b) b) b)
Публикувано: 11 July 2007 - 09:33 AM
Не че съм вещоман, ама... не ми е съвсем безразлично как изглежда къщичката ми l)
Моля се с две ръце като порасне още малко Ари да спре да изяжда всичко вкъщи, защото сега има такава склонност - особено налита на мебели от дърво, но също обича килими, дрехи, чорапи, носни кърпи, кабели и разбира се, мобилни телефони....... Ако и като порасне не спре и трябва вечно да качвам всичко ценно на 2 метра височина, ще откача. Дайте надежда...

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]

Публикувано: 11 July 2007 - 09:41 AM
Patita надявам се и при вас да помогне 1super Пък и Ари изглежда много послушен и кротичък
Публикувано: 11 July 2007 - 09:55 AM
Публикувано: 11 July 2007 - 10:13 AM
Иначе надежда има, че колкото по-големи стават толкова по-малко бели правят... r)
Публикувано: 11 July 2007 - 10:39 AM