Dog.bg Форуми : Кучето съсипва дома ми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето съсипва дома ми Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   peci07 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 July 2007 - 07:26 PM

Здравейте.Имам куче.Сега му растат зъби и просто взе да съсипва дома ми.Пръскам уж с препарат да не гризе, но не помага.Скъса тапетите,изкриза един шкаф,изяде една книга.....много ми е мъчно.Толкова си харесвам дома и не искам да се съсипе.Онбичам кучето, но е много неприятно.
Дали някога това ще спре?Винаги ли ще съсипва?През целия си живот или само докато расте?
Като го видях че е скъсало тапетите му се скарах със заплашителен тон и то се расърди и легна да спи.Май по-строго ще трябва вече защото не може така да прдължава.Помаагйте със съвети

#2 Потребителят е офлайн   myki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2007 - 07:39 PM

.."изяде една книга"..... b) b) ....само една??...то си е за черпня wink

търпение....обучение..търпение...разходки.....пак търпение...в огромни количества r)

#3 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2007 - 08:54 PM

Най-общо - по-често му казвай "не", но не го удряй, купи му играчки, кучешки кокали за дъвчене, за да има с какво да се занимава, прибери всички ценни неща и предмети на място, недостъпно за кучето. Може да му намерите клонки /по-дебелички/ от бреза, за да дъвче тях, те са меки и не се забиват тресчици от тях . Това ще продължи известно време, не цял живот, но все пак и от вас си зависи - нали вие го възпитавате. Но и то ще ви възпита и научи на ред wink - поне вкъщи така се получи, всичко разхвърляно и оставено не на място бързо започна да се прибира и слага където трябва, за да не го докопа кучо. Иначе има доста изписано във форумите, виж постовете на Mil - в тях имаше линкове. Успех във възпитанието! b)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#4 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2007 - 11:50 PM

Цитат

Като го видях че е скъсало тапетите му се скарах със заплашителен тон и то се расърди и легна да спи

ми много ясно,че ще се разсърди!скарвате се на МОМЕНТА,а не когато видите стореното bl) тогава вече няма смисъл-кучето не е човек,няма да разбере за какво му се карате,освен ако не го е правило в момента на скарването
така само ще загуби доверието си във Вас,което и без това сега се гради

както е писала Eni -купувате му играчки(от подходящ материал),показвате му,че играта става с тях,че те са негови и са му на разположение постоянно(дори и това да е само в определено ъгълче на стаята)

за препаратите Ви съветвам да забравите(мое мнение)-няма препарат за научаване на дадена команда-пръсвате и кучето вече я знае...всичко се учи системно и с много упоритост

когато го сварите да дъвче нещо друго-скарвате се на МОМЕНТА и го заигравате с играчките му

и така всеки път,докато не се научи да не руши чужда собственост
b)

а относно скарването- малко по-внимателно с тона,кучето е още малко и навярно не искате всеки път,когато чуе по-силен говор да изпада в истерия или да се скрива под леглото
сериозен,по-нисък и равен глас би свършил много по-добра работа от крещене над главата му
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#5 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 July 2007 - 12:16 AM

Вижте какво , първо не си знаете пола на кучето и тъй на татък... a) Мога само да Ви предложа да потърсите по-сериозен стопанин на Вашето пале. Освен това е твърде малко, за да си сменя зъбките !!!! Замислете се сериозно и да не го захвърлите , а потърсете нов стопанин , който поне е докосвал куче ,а не от картинка да му се е радвал. n)

#6 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2007 - 05:53 AM

Наистина трябва търпение в голямо количество. "Хубавото" на тези бели е че продължават само в периода на растежа, по-късно кучето уляга и спира с тези си изпълнения, но до тогава само като усетите, че някъде се е свряло и не го чувате потърсето го веднага обикновенно прави поредната си беля b) b) b)
Намерете му неща, с които му харесва да играе и го забавлявайте повечко с тях, белите идват като му стане скучно и няма какво друго да прави... r) r) r)
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Miranda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2007 - 03:38 PM

Обикновено гледам да се въздържам от радикални мнения.
Този път обаче не мога да се въздържам.
Аман от вещомани. a)
Направо побеснях, като го прочетох това "Толкова си харесвам дома и не искам да се съсипе".
Извинявайте, Вие това куче за украшение на дома си ли сте го взели?

Пораженията, които описвате така сърцераздирателно, са просто повод за празнуване на всеки стопанин на куче, че се е разминал толкова лесно.
Който иска да не му се съсипе дома, не си взема животно, за куче пък съвсем да не говорим. Повече от ясно е, че в периода на израстване на животинката, а понякога и след това, ще има изгризани мебели, книги, джапанки, а понякога и мобилни телефони, дистанционни...пази боже, кабели. Човешките бебета също правят така, не знам дали сте забелязали тази малка подробност.
И, между другото, отношението на стопанина има значение. Ако осигурявате достатъчно и подходящи играчки, поощрявате играта само с тях , не се карате и не наказвате "постфактум" (със сигурност кучето няма да Ви разбере, като му се скарате два часа след белята), не оставяте кученцето по 8-10 часа само, и когато сте в къщи, му обръщате достатъчно внимание, рискът да бъде изядено нещо ценно или опасно намалява значително (е, не изчезва напълно).
Очевидно нямате опит с гледане на кучета. И също очевидно е, че животът с кучето Ви създава проблеми и Ви тежи. Може би наистина е добре да намерите по-търпелив и не толкова влюбен във вещите си нов стопанин, който да се грижи за животното с мисъл за неговото добро, а не за доброто на шкафовете и тапетите.
bash

#8 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 July 2007 - 03:47 PM

oleeee Божее ами аз тогава като знам моя колко неща е изял и скъсал докато беше бебе трябва да съм умряла от мъка.
Ако топлината в погледа на кучо и любовта ,която Ви дава не могат да ви накарат да забравите и да компенсират така да се каже за направената беля,изядената вещ и т.н то нямам какво да кажа...Животните ни правят по-добри и склонни на компромиси при вас явно не е така.Щом една изядена книга е повод на такива тревоги не знам,по -добре намерете дом на малечко където това няма да им е проблем s)

#9 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2007 - 05:03 PM

Има играчки дето пускат гранули, това е нещо което прави чудеса, говоря сериозно!!!
А и извинета, ама какво ви правят книгите на достъпни места за кучето. Те наситина са нещо ценно, аз за това си ги пазя добре.
User's Signature

В приятелството няма породи!

#10 Потребителят е офлайн   Miranda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2007 - 05:37 PM

Да бе, много полезно нещо са - Kongs им викат на запад. Ама аз такива не съм виждала още по нашите магазини.
Но пък има "кокали", "гевреци" и "цървули" за гризане, които също вършат чудесна работа.
Моят гризач си има един голям "цървул", като се заиграе с него - по един час го дъвче и се занимава. Да чукна на дърво, той предпочита меки играчки (гумата не му харесва) но досега (от 8 до 14 седмици) играчка не е скъсал или разпрал, нищо, че ги разнася и гняви по цял ден. Е, отначало понадъвка една-две непредпазливо забравени джапанки, но вече си играе основно с играчките.
Т. е. с тях играе, когато я няма любимата му играчка - човешка ръка или крак. b)

#11 Потребителят е офлайн   myki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2007 - 07:05 PM

..човека се отказа от повече питане wink l)

#12 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2007 - 08:40 AM

Определено занимаването с играчки си е най-добро, но какво да се прави, когато и те не помагат не заради друго а поради простата причина, че нещо много им е кратък живота...Последната топка, която купихме изтрая само 15-20 минути. Много голяма игра падна, но само толкова. Вчера взех един гумен кокал от магазин за кучешки аксесоари и отново петнадесетина минути и вече не става за нищо... r) r) r)
След, което за да не сме валат продължихме забавленията и сега вече телевизора ми е без кабел - слава богу, че поне е успял да го изключи преди да го прегризе... l)
За съжаление обаче, това си е в реда на нещата, интересни са много неща и като при малките деца, като по правило не играчки - мобилни телефони, книги, четки, кърпи и др...Чет и брой нямат повредените, но пък това е все пак докато кучо порасне, после се надявам, че ще улегне и тогава не знам дали въобще ще може да се разиграе b) b) b)
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Miranda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2007 - 08:56 AM

Аааа, сигурно ще играе кучо и като порасне - ние със покойния ми звяр близо до единадесет-дванадесетгодишната му възраст си играехме редовно на "захапи другарче". Той си имаше също кусури, милия, но пък няма в историята си дори един-единствен изгризан чехъл, уред или кабел, просто не си падаше по гризане на предмети.

Но инцидентите обикновено намаляват и спират след година-година и половина.
Ама и тогава гаранция няма. Спомням си, че като бях малка, тогавашното ни домашно куче изгриза един за времето си много луксозен и скъп калкулатор "Касио" - от онези, които можеха да се купят през осемдесетте години само от Кореком и то с връзки. Хем гадинката беше на 3-4 години, не беше бебе, да речем. Веднъж същият пес изяде обувките от естествена кожа на една приятелка на майка ми, както се беше жената на гости вкъщи - събула патъците под масата, че й стискали, и после се наложи да й дадем нещо да обуе, за да се прибере... b) b)

#14 Потребителят е офлайн   TediampAra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2007 - 09:01 AM

Моята принцеса има толкова много играчки, но въпреки това любимото занимание й е да ми разплита килима. Преди него изяде едно зарядно за телефон, няколко ъгъла, реши, че тапетите са за смяна, но от както почна килима, просто нищо друго не пипа. Все него си чопли. А и леглата от време на време оправя за лягане. r) Да се чуди човек какво да прави, да му се кара ли или да се смее. b) Разбира се в повечето случаи всички се смеем на изненадите, които ни е спретнала. l)
Все пак ако ги няма белите няма да е весело.
User's Signature

Качена снимкаwww.sestrenka.ru[br][br]

#15 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2007 - 09:10 AM

При нас е същото и повечето случай го обръщаме на смях, защото и да има беля знам настина, че вината си е моя. Аз не съм бил достатъчно внимателен, за да не позволя да се повреди това. Ето вчера с кабела ами, че аз го гледам да виси този кабел поне от 2 месеца и все го прибирам, защото знам каква радост предизвикват всички висящи предмети...настина е добре, че не е станала по-голяма беля..
Иначе и ние сме в постоянна смяна на тапети, пренасяне и подреждане на различни предмети - не знам защо но любими са му чорапите ми, много обича като хване някои от тях да го направи на малки парченца.... b) b) b)
но както се казва това си моят кучо и аз си го обичам такъв...

Силно се надявам като порасне да бъде все така игрив. Само веднъж като беше болен беше най-послушното куче, което съм виждал и не искам по никакъв повод отново да става такъв.... b) b) b) b)
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2007 - 09:33 AM

Ох, това, че има кучета, които и на 3 години да изяждат предмети направо ме уплаши доста bl) r) n)

Не че съм вещоман, ама... не ми е съвсем безразлично как изглежда къщичката ми l)

Моля се с две ръце като порасне още малко Ари да спре да изяжда всичко вкъщи, защото сега има такава склонност - особено налита на мебели от дърво, но също обича килими, дрехи, чорапи, носни кърпи, кабели и разбира се, мобилни телефони....... Ако и като порасне не спре и трябва вечно да качвам всичко ценно на 2 метра височина, ще откача. Дайте надежда...
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#17 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 July 2007 - 09:41 AM

Ако с това мога да те успокоя ние с всеки изминал ден сме все по-послушни и правим все по-малко бели.След месец правим годинка r).При нас тайната на успеха е разходки по 2 часа след ,които се прибираме с изплезен до земята език и след като хапнем заспиваме от умора и играчки разхвърляни из цялата къща, за да има право на избор l) l) l) Както казват хората изморен кокер =послушен кокер b) А какво ми коства докато постигнем изморен кокер не ме питайте

Patita надявам се и при вас да помогне 1super Пък и Ари изглежда много послушен и кротичък

#18 Потребителят е офлайн   TediampAra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2007 - 09:55 AM

Е ти си късметлийка тогава щом успява да се измори. Моята Ара няма умора. Навънка тича като луда, бори се с другите кучета и въпреки това като се приберем първия половин час спи, но после... И особено ако има някой, които да й угоди и да се заиграе с нея - може да го откарат до ранните часове на деня. b)
User's Signature

Качена снимкаwww.sestrenka.ru[br][br]

#19 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2007 - 10:13 AM

И при нас разходките помагат, но не винаги. Ако има някои нов човек около него и започне да му обръща внимание вече няма значение, че се е разхождал много време и е уморен...Ето вчера например от 19 до 23 часа бяхме на полянката - на училище и на разходка. Беше много изморен и въпреки това като се прибрахме и имаше гости започна да си играе с тях и забрави за умората... b) b) b)

Иначе надежда има, че колкото по-големи стават толкова по-малко бели правят... r)
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 July 2007 - 10:39 AM

l) l) l) А вие да не си помислихте ,че това със спането и умората продължава повече от 30-40 минути.Дремва и пак скача и търси с кой да играе.На моменти имам чувството ,че чак не е нормално oleeee Снощи сме седели до 1 часа да играем.Неговата мания е някой да му хвърля топка и той да я носи.Направо е лудница вкъщи.А сутрин всичко започва отначало още в седем часа.Да са ни живи и здрави пък на белите и на вещите м.....а им ще купим нови.Както каза ceasar не искам никога да го виждам кротък и послушен какъвто беше като беше болен.Предпочитам си лудницата.Така и така съм си свикнала с нея b)

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни