Dog.bg Форуми : Черен списък на осиновители, злоупотреби с животни

Към съдържанието

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Черен списък на осиновители, злоупотреби с животни

#161 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 May 2010 - 11:08 AM

Натали / Нера
тел. 0884462262
мейли nerra_the_princes@mail.bg и dogg_vs_cat@mail.bg (нов!)

Писа ми по обява за родословен шар-пей. В писмото твърди, че има женски ротвайлер и измайстори някаква невероятна история, че телефонът й в гугъл щял да даде резултат обява за лабрадорчета, които неин познат й бил оставил пред вратата с бележка да ги продаде и тя ги видяла като излизала за училище (в предния мейл ми беше писала, че има две деца). Твърдеше, че ги продала на символична цена от 50лв, но в обявите й пише 300
Има обяви както за лабрадорчета, така и за очаквано кучило от някакви "немски овчарки"
User's Signature

Качена снимка

#162 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 02 June 2010 - 02:30 AM

Потребител kal0qn.

От онези хора, които не са безразлични към животните, имат любов към тях, но когато не могат да се справят с някой проблем нямат смелостта, доблестта, човещината да се обадят на попечителя и да признаят честно и просто, че не са успели да се справят с проблемите. И заради това, че не могат да признаят свой неуспех, нарушават и писмен договор, и дадена дума, в резултат на което повереното му кученце по негови думи отново е на улицата, като доста усилия ни струваха първо да се свържем с него, защото не вдигаше телефона нарочно, второ да го разбера на ЛС какво всъщност е станало. Ако може да се вярва на думите на такъв човек, де.

Тъй като потребителят е отправил запитване за друго кученце от форума, явно няма да се откаже да си намери такова. Ако пишете в други сайтове с обяви за кученца и там има черни списъци, моля публикувайте и тази информация - да знаят хората какво може да се очаква от този човек.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#163 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 02 June 2010 - 03:07 PM

Забравила съм да добавя повече данни за kal0qn - Калоян Касабов, 0886/14 05 14, Варна, най-вероятно работи в автооказион "КаридаКар". Ако познавате хора, които са или имат намерение да ползват услугите на тази автокъща, обяснете им, моля, с какъв човек ще имат работа, та да не се окажат и те излъгани накрая, че договори и обещания изобщо не се спазват.

ПП. Към долния пост - коригирах, благодаря!
User's Signature

#164 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 June 2010 - 12:11 PM

0899 040830 - Венци, живее в "Люлин" ІХ ч., бл. 914.
Взе ето това кученце. Пърия 1 месец поддържахме връзка, сега не си вдига телефона и не отваря вратата. Съседите са виждали да разхожда кученцето, сега го нямало.
Висок, добре сложен със зелени очи. С обици на ушите - едното 2.
Семеен с бебе на 5-6 м., оказа се, че бил бивш наркоман - бивш или настоящ?
Ако някой живее там и има възможност по-редовно да наминава.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#165 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2010 - 12:47 PM

От мейл sarpedon@mail.bg пишат по обяви за породисто куче.
В писмото пишат, че имат друго женско и му търсят другарче за игра и водене на изложби.

Оказва се, че са поредната борса-прекупвач (Зоомагазин САФИ) с обяви от рода на:
Изкупувам всички видове домашни
директен внос на кучета и котки
и много други подобни

Зоомагазин Сафи
гр. Пловдив, жк Тракия, бл.20
ЕТ Сърпедон - Албена Митова
тел 0882007315
сайт www.safi.hit.bg
Скайп belereofont
мейл sarpedon@mail.bg
User's Signature

Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2010 - 09:02 PM

Показване на мнениетоMechoPuh, в 10 February 2009 - 01:35 PM, написа:

Даниела Радева, от Шумен. И аз и rave_ бяхме писали за нея тук. Е, пак изплува въпросната особа. Пише ни по всяка обява за по-интересно изглеждащо коте. А уж ни беше обидена, че не искаме да и доставим коте в Шумен и си беше намерила вече коте. Не ми е ясно каква игра играе, но си имайте едно наум за нея. Вече пише от друг мейл - vikito.2006@abv.bg. Преди пишеше от vm_dk@abv.bg. Сега като и написах, че вече ми е известна и коте няма да и дадем е отговорила, че тя всъщност не била искала коте. Само ни проверявала  :huh: Нещо не ми се вярва да е така обаче! Няма ли някой от Шумен да я провери тая? Няма да се изненадам ако се окаже или някоя луда събирачка на животни или някоя психо развъждачка. И някои по-лоши мисли ми идват. Коя я знае дали и по обяви за кученца не пише под Бог знае какво име и от каква поща. Много много внимавайте с тази персона!
Пак да си допълня мнението! Сега последно ме застреля с това, че даже 2 котета имала и малки чакала. Хора, моля ви, кажете как да я проверим тази жена! Сигурна съм, че има нещо гнило покрай нея. Не може човек да се рови непрекъснато из обявите и да пише за всяко по-атрактивно коте месеци наред ако в горното твърдение има нещо вярно! Няма ли някой от Шумен, който да може да помогне? Някой познава ли доктора в шуменския приют поне?

Същата вече пише и от мейл mimoviki@abv.bg
Неин телефон 0899065588, може би и 0887734356
User's Signature

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2010 - 12:10 AM

Потребител kamaka от този форум!
Мариан Георгиев от гр. Карнобат
мейл kamaka@mail.bg
тел 0878442529
Скайп yamakashi94

Има доста обяви за пинчерчета, добермани, американски кокери в разплодна възраст, дори заменя и др.

Показване на мнениетоkamaka, в 09 May 2010 - 08:26 PM, написа:

може би се изразявам твърде философски макар че съм от село...миличка не си имала проблема на измамена и затова е така но аз се радвам че е така...аз имам аз имам 9 кучита и си ги обичам нито едно от тях няма родословие макар че две от тях са елит на породата си но ти казвам от опит виждал съм и съм чувал за да ти казвам не си мисли че тойа няма работа и се чуди ко да прай...я си представи един намахан тузар дето има не милиони ми хиляди и си купи помияр...дето ще го нарита ми ако е още живо ще излезе на улицата....

User's Signature

Качена снимка

#168 Потребителят е офлайн   PogeH B MpaKa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 05:15 PM

Показване на мнениетоninachup, в 27 May 2010 - 05:23 PM, написа:

Здравейте, има момче на име Илия от Стара Загора, което през последните няколко месеца усилено се опитва да си набави безплатно малки кученца, за предпочитане породисти, от обяви в интернет. Данните, с които разполагаме са:
iliapo@abv.bg = iliapo@dir.bg = ilia_golemia (skype name) = 0898860837 = 0885033594

Момчето е непълнолетно. По няколко обяви явно са му отказали куче, поради тази причина и е започнал да се представя за възрастен на име Илия, като когато го попитате за разговор по телефон чичо Илия казва ето ви телефона на племенника ми, че моето работно време е много сложно. Момчето може и да не е злончмерено, но е непълнолетно и пише по всякакви обяви от хамстери до кучета. Ето няколко от обявите, по които iliapo е писал, както и такива, които сам е пускал:
За кокер шпаньоли на 1-2 месеца,:
(1) http://obiavi.grad.b...%B5%D1%82%D0%B0
(2) http://obiavi.grad.b...%BE%D0%BB%D0%B8
(3) http://www.infodir.o...KlbqRgduXzsjKlb
Търся кокерче като подарък - http://www.kuchetata...biava_11123.php
Търся каквото и да е породисто кученце - http://podariavam.co...o-kuchence-.htm
http://kuchetata.com/obiava_10843.php
По обява за бездомничета: http://forum.zoomani...hp?f=1&p=193690

Този потребител вайка един приятел да му подари кученце. В зооманиа мисля беше темата. Непременно ще кажа на моя човек да не се занимава с тоа

#169 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 06:47 PM

Показване на мнениетоPogeH B MpaKa, в 06 June 2010 - 05:20 PM, написа:

Показване на мнениетоninachup, в 27 May 2010 - 05:23 PM, написа:

Здравейте, има момче на име Илия от Стара Загора, което през последните няколко месеца усилено се опитва да си набави безплатно малки кученца, за предпочитане породисти, от обяви в интернет. Данните, с които разполагаме са:
iliapo@abv.bg = iliapo@dir.bg = ilia_golemia (skype name) = 0898860837 = 0885033594
....................

Не цитирам всичко, че става много дълго...
Аз също мога да споделя за този потребител нещо. Наскоро и ние търсихме дом за 5 малки кученца. Същото момче се свърза с нас и много искаше едното кученце, но отказахме да го му изпратим до Ст. Загора, тъй като не искахме да пътува с автобуса и най-вече не бяхме сигурни, че ще е желано в къщата на момчето. Тогава говорих и с бабата на момчето, която обясни, че имат малко дете у тях и нямат възможност да вземат и куче въпреки, че малкия много искал. После той продължи да ни моли и бомбардира буквално с мейли, че проблема у тях бил решен след разговор с вуйчото и че бабата уж била се съгласила да имат куче. Говорих по телефона с вуйчото уж, който потвърди тази информация, но така или иначе решихме да не рискуваме и го насочих към dikari, за да му съдейства за кученце от тамошния приют. Малкия уж каза, че ще я потърси и дори щял да организира акция в училището си за помощ за приюта и осиновяване на животинчета от там. От dikari знам, че Илиян не я е потърсил....В заключение мога да кажа, че има смисъл да се комуникира с момчето, ако кучето е от СТара Загора и се провери на място ситуацията у тях.
User's Signature

Качена снимка

#170 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 07:55 PM

Момчето iliapо пише редовно във форума на zoomania /там пише, че е на 16г./ Наскоро си купи морско свинче. Направи ми впечатление, че си е взел свинчето без да попрочете основна информация с какво се храни и как се гледа. Но има желание да учи, след като му бяха дадени съвети какво да купи на животинчето, какво да дава и да не дава- веднага ги спази, каза, че е купил сено и други важни неща за свинчетата. Интересуваше се какъв пол е животното му, слага снимки, търси съвети и прочие. Не мога да кажа със сигурност как се грижи, но е факт , че изглежда заинтересован и пита, признава като е сбъркал с нещо. Надявам се да опази прасенцето.
Моето мнение е, че има още да учи как се гледа животинка, каквато и да е... Не е лошо момчето, мисля, че няма лоши намерения, но е тийн все пак и не е ориентиран още. Може би след някоя друга година ще е готов и подготвен да си има куче.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#171 Потребителят е офлайн   PogeH B MpaKa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 June 2010 - 08:25 PM

Трябва да се внимава с такива. Може и да е добронамерен, но от незнанието и неинформираността му относно отлгеждането на животни - може да навреди вместо да помогне. Междувременно проведох телефонен разговор с човека който беше замесен с този Илия. (малко зор докато загрее за кой става дума, но се разбрахме :ab_041: ) Оказа се, че изобщо не го е взел на сериозно и куче от него няма да види. :db_046:

#172 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 June 2010 - 05:36 PM

Почти сигурна съм, че мернах този тип преди 4-5 дена във Фейсбук, във групата "заедно срещу насилието над животни". Направи ми впечатление, че беше пуснал пост в който питаше, дали някой знае приют в Стара Загора и че иска да осинови кученце. Жалко, че виждам чак сега постовете, трябваше да запазя снимката и фамилията :/ Сега ще предупредя и там.
User's Signature

Beauty always comes with Dark Thoughts!

#173 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2010 - 07:39 PM

Показване на мнениетоPunky, в 09 June 2010 - 05:41 PM, написа:

Почти сигурна съм, че мернах този тип преди 4-5 дена във Фейсбук, във групата "заедно срещу насилието над животни". Направи ми впечатление, че беше пуснал пост в който питаше, дали някой знае приют в Стара Загора и че иска да осинови кученце. Жалко, че виждам чак сега постовете, трябваше да запазя снимката и фамилията :/ Сега ще предупредя и там.

Виж момчето не изглежда лошо наистина. Както казах и преди той каза, че е отговорник на някакъв еко клуб в училището си и иска да организира нещо за приюта. Каза, че доскоро не е знаел, че изобщо има приют в Ст. Загора. Може би наистина се опитва да направи нещо добро. Недейте да го заклеймявате така без да сте сигурни. Детето на мен ми изглежда доста будно и съвестно. Виждам, че и други хора от тук имат подобни впечатления. Също така на нас сподели, че е имал пинчер, който е починал. Ако настроиш хората от фб срещу него и накарая се окаже, че не си права как ще се почувстваш?
User's Signature

Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 June 2010 - 07:52 PM

Мнението на Калоян е преместено ТУК.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#175 Потребителят е офлайн   ninachup Икона

Публикувано: 23 June 2010 - 02:43 PM

Miriam and Roger (Мириам и Роджър)
00359 893 235 802
ivory.ebony@wanadoo.fr
Полски Тръмбеж

Това са семейство англичани, които осиновиха възрастен ротвайлер (Роки - http://bulgariadogs....edrockydog.htm) от немско-българския приют в Русе. По тяхна молба рекламирахме за осиновяване 6 кучета, които спасили от улиците. Тези хора после изчезнаха безследно и от Д-р Маркова от немско-българския приют в Русе научих, че Роки бил починал под грижите на Мириам и Роджър при странни обстоятелства. 3 от спасените кучета ги завели в приюта като казали на д-р Маркова, че ако не ги вземе ще ги евтаназират. Излъгали са, че кучетата са ваксинирани и обезпаразитени и съответно 2 от 3те са се разболели и са починали. Може отдавна вече да не са в България, нито пък да са злонамерени хора, но за всеки случай качвам информацията.

#176 Потребителят е офлайн   kareng Икона

Публикувано: 04 July 2010 - 04:04 PM

Sandra & Richard Davis (Сандра и Ричард Давис)
sandradavis2@hotmail.co.uk
0884318315
с. Грамада, Видин

Осиновиха коте на име Ема (тигровото коте на прикачената снимка). След известно време им се обадихме да питаме как е Ема и ни беше казано, че е изчезнала. Жената изобщо не звучеше разстроена, че Емма и другата и котка Рагдол са изчезнали, само коментира "Сигурно не трябваше да пускам Ема навън през нощта след като Рагдол изчезна..." След което каза, че иска да осинови друго коте, на което естествено и отказахме. След проучване по интернет открихме, че жената е имала 2 хъскита в Англия преди да дойде в България и ги е или поне се е опитала да ги продаде. Ето обявата - http://www.classifie...ies_dog_puppies

В английските форуми е пълно с нейни писания, че продава пилета, прасета, тръби, има "хотел" за кучета и котки, предлага превоз от летището в София, продава имоти. Ето уебстраницата им за имоти - http://www.bulgarianrenovations.eu/ Пише че има едно дете, на друго място пише че има 3 деца. Хубавото, е че другите чужденци по форумите, не и отговарят, явно са преценили какъв човек е.

Тъй като и отказахме да осинови второ коте от нас и да и пращаме спасени кучета и котета от София в "хотела" за по 15 лева на ден на куче/коте, ни заплаши че щяла да говори и пише срещу нас. Попаднахме на нейн коментар във форум, където пише че кастрацията на бездомни кучета е пълна глупост и трябвало да се убиват или задомяват. Ето поста и в expat in Biulgaria ('culling' означава убиване на кучета):

uklady
Junior member
Posted: Tue Apr 13, 2010 1:13 am
Post subject: I totally agree

Yes I met with some (npo) or whatever there called about 2 months ago.. they strongly beleive in "Ear Tags" yes tag a dog, and everyone will instantly know that its not gonna reproduce as its had the chop! lol.. they then send them straight back to the streets to form packs and attack people !!! thats where the donations are going.... culling some of them is the only way other than possibly re-homing and taming so that they can be re-homed.. not returning them to the streets to form packs and attack children or the old and vunerable !!!!!

Ако тази жена ви пише, че иска да осинови куче или коте, целта и e или да го продаде или да го използва по друг начин за правене на пари.

#177 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 July 2010 - 12:42 AM

Попаднах на следната обява:

Търся си кученце
Здравейте на всички! Търся си малко куценце от дребна порода, може и да не е чистокръвно, само да не става по голямо от болонка. По възможност да е най-много на 5/6 месеца. Ако някой подарява моля да ми пише на e-mail: tseni_ki@abv.bg или gsm: 0878/ 121 -242 Благодаря предварително :)

http://www.oferti.bg...=show&id=191787

Опитах да намеря момичето в скайп, чрез посочения имейл. Излезнаха ми 5 различни ника:

angelsko_mom4e
ceni_83
ceni_ki
ing.ivanova
rozi4ka002

При вписването на вторият посочен имейл излезе само този абонат:
dqwol4e_

както и фейсбук профил на Cenka Ivanova.
Не знам какво да мисля, имайки предвид различната информация, която излезе. Не искам да набеждавам момичето на 100%, но винаги е полезно да си имаме едно на ум.

#178 Потребителят е офлайн   miloca Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 July 2010 - 01:51 PM

Някой би ли могъл да ми каже дали следният email фигурира в черния списък. Не го намерих в темата, но може да съм го пропуснала...
stefi__1990@abv.bg

#179 Потребителят е офлайн   Pepi71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2010 - 02:00 PM

Показване на мнениетоmiloca, в 07 July 2010 - 11:56 AM, написа:

Някой би ли могъл да ми каже дали следният email фигурира в черния списък. Не го намерих в темата, но може да съм го пропуснала...
stefi__1990@abv.bg

Вчера получих писмо от този e-mail, жената се представя като Стефани Стефанова, живеела близо до Русе и се интересува от куче-бебче, на което търся дом. Не сме разговаряли, защото я изпревариха. Не зная дали фигурира в черния списък, просто реших да споделя, че е писала и на мен.

#180 Потребителят е офлайн   miloca Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 July 2010 - 02:16 PM

Показване на мнениетоPepi71, в 07 July 2010 - 01:05 PM, написа:

Показване на мнениетоmiloca, в 07 July 2010 - 11:56 AM, написа:

stefi__1990@abv.bg

Вчера получих писмо от този e-mail, жената се представя като Стефани Стефанова, живеела близо до Русе и се интересува от куче-бебче, на което търся дом. Не сме разговаряли, защото я изпревариха. Не зная дали фигурира в черния списък, просто реших да споделя, че е писала и на мен.

Да, абсолютно същатата инфо имам и аз. ОК. Мерси. Ще се чуя с нея и ще споделя впечетления.

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни