Черен списък на осиновители, злоупотреби с животни
Публикувано: 31 May 2010 - 11:08 AM
тел. 0884462262
мейли nerra_the_princes@mail.bg и dogg_vs_cat@mail.bg (нов!)
Писа ми по обява за родословен шар-пей. В писмото твърди, че има женски ротвайлер и измайстори някаква невероятна история, че телефонът й в гугъл щял да даде резултат обява за лабрадорчета, които неин познат й бил оставил пред вратата с бележка да ги продаде и тя ги видяла като излизала за училище (в предния мейл ми беше писала, че има две деца). Твърдеше, че ги продала на символична цена от 50лв, но в обявите й пише 300
Има обяви както за лабрадорчета, така и за очаквано кучило от някакви "немски овчарки"
Публикувано: 02 June 2010 - 02:30 AM
От онези хора, които не са безразлични към животните, имат любов към тях, но когато не могат да се справят с някой проблем нямат смелостта, доблестта, човещината да се обадят на попечителя и да признаят честно и просто, че не са успели да се справят с проблемите. И заради това, че не могат да признаят свой неуспех, нарушават и писмен договор, и дадена дума, в резултат на което повереното му кученце по негови думи отново е на улицата, като доста усилия ни струваха първо да се свържем с него, защото не вдигаше телефона нарочно, второ да го разбера на ЛС какво всъщност е станало. Ако може да се вярва на думите на такъв човек, де.
Тъй като потребителят е отправил запитване за друго кученце от форума, явно няма да се откаже да си намери такова. Ако пишете в други сайтове с обяви за кученца и там има черни списъци, моля публикувайте и тази информация - да знаят хората какво може да се очаква от този човек.
Публикувано: 02 June 2010 - 03:07 PM
ПП. Към долния пост - коригирах, благодаря!
Публикувано: 03 June 2010 - 12:11 PM
Взе ето това кученце. Пърия 1 месец поддържахме връзка, сега не си вдига телефона и не отваря вратата. Съседите са виждали да разхожда кученцето, сега го нямало.
Висок, добре сложен със зелени очи. С обици на ушите - едното 2.
Семеен с бебе на 5-6 м., оказа се, че бил бивш наркоман - бивш или настоящ?
Ако някой живее там и има възможност по-редовно да наминава.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 03 June 2010 - 12:47 PM
В писмото пишат, че имат друго женско и му търсят другарче за игра и водене на изложби.
Оказва се, че са поредната борса-прекупвач (Зоомагазин САФИ) с обяви от рода на:
Изкупувам всички видове домашни
директен внос на кучета и котки
и много други подобни
Зоомагазин Сафи
гр. Пловдив, жк Тракия, бл.20
ЕТ Сърпедон - Албена Митова
тел 0882007315
сайт www.safi.hit.bg
Скайп belereofont
мейл sarpedon@mail.bg
Публикувано: 03 June 2010 - 09:02 PM
MechoPuh, в 10 February 2009 - 01:35 PM, написа:

Пак да си допълня мнението! Сега последно ме застреля с това, че даже 2 котета имала и малки чакала. Хора, моля ви, кажете как да я проверим тази жена! Сигурна съм, че има нещо гнило покрай нея. Не може човек да се рови непрекъснато из обявите и да пише за всяко по-атрактивно коте месеци наред ако в горното твърдение има нещо вярно! Няма ли някой от Шумен, който да може да помогне? Някой познава ли доктора в шуменския приют поне?
Същата вече пише и от мейл mimoviki@abv.bg
Неин телефон 0899065588, може би и 0887734356
Публикувано: 04 June 2010 - 12:10 AM
Мариан Георгиев от гр. Карнобат
мейл kamaka@mail.bg
тел 0878442529
Скайп yamakashi94
Има доста обяви за пинчерчета, добермани, американски кокери в разплодна възраст, дори заменя и др.
kamaka, в 09 May 2010 - 08:26 PM, написа:
Публикувано: 06 June 2010 - 05:15 PM
ninachup, в 27 May 2010 - 05:23 PM, написа:
iliapo@abv.bg = iliapo@dir.bg = ilia_golemia (skype name) = 0898860837 = 0885033594
Момчето е непълнолетно. По няколко обяви явно са му отказали куче, поради тази причина и е започнал да се представя за възрастен на име Илия, като когато го попитате за разговор по телефон чичо Илия казва ето ви телефона на племенника ми, че моето работно време е много сложно. Момчето може и да не е злончмерено, но е непълнолетно и пише по всякакви обяви от хамстери до кучета. Ето няколко от обявите, по които iliapo е писал, както и такива, които сам е пускал:
За кокер шпаньоли на 1-2 месеца,:
(1) http://obiavi.grad.b...%B5%D1%82%D0%B0
(2) http://obiavi.grad.b...%BE%D0%BB%D0%B8
(3) http://www.infodir.o...KlbqRgduXzsjKlb
Търся кокерче като подарък - http://www.kuchetata...biava_11123.php
Търся каквото и да е породисто кученце - http://podariavam.co...o-kuchence-.htm
http://kuchetata.com/obiava_10843.php
По обява за бездомничета: http://forum.zoomani...hp?f=1&p=193690
Този потребител вайка един приятел да му подари кученце. В зооманиа мисля беше темата. Непременно ще кажа на моя човек да не се занимава с тоа
Публикувано: 06 June 2010 - 06:47 PM
PogeH B MpaKa, в 06 June 2010 - 05:20 PM, написа:
ninachup, в 27 May 2010 - 05:23 PM, написа:
iliapo@abv.bg = iliapo@dir.bg = ilia_golemia (skype name) = 0898860837 = 0885033594
....................
Не цитирам всичко, че става много дълго...
Аз също мога да споделя за този потребител нещо. Наскоро и ние търсихме дом за 5 малки кученца. Същото момче се свърза с нас и много искаше едното кученце, но отказахме да го му изпратим до Ст. Загора, тъй като не искахме да пътува с автобуса и най-вече не бяхме сигурни, че ще е желано в къщата на момчето. Тогава говорих и с бабата на момчето, която обясни, че имат малко дете у тях и нямат възможност да вземат и куче въпреки, че малкия много искал. После той продължи да ни моли и бомбардира буквално с мейли, че проблема у тях бил решен след разговор с вуйчото и че бабата уж била се съгласила да имат куче. Говорих по телефона с вуйчото уж, който потвърди тази информация, но така или иначе решихме да не рискуваме и го насочих към dikari, за да му съдейства за кученце от тамошния приют. Малкия уж каза, че ще я потърси и дори щял да организира акция в училището си за помощ за приюта и осиновяване на животинчета от там. От dikari знам, че Илиян не я е потърсил....В заключение мога да кажа, че има смисъл да се комуникира с момчето, ако кучето е от СТара Загора и се провери на място ситуацията у тях.
Публикувано: 06 June 2010 - 07:55 PM
Моето мнение е, че има още да учи как се гледа животинка, каквато и да е... Не е лошо момчето, мисля, че няма лоши намерения, но е тийн все пак и не е ориентиран още. Може би след някоя друга година ще е готов и подготвен да си има куче.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 06 June 2010 - 08:25 PM

Публикувано: 09 June 2010 - 05:36 PM

Beauty always comes with Dark Thoughts!
Публикувано: 09 June 2010 - 07:39 PM
Punky, в 09 June 2010 - 05:41 PM, написа:
Виж момчето не изглежда лошо наистина. Както казах и преди той каза, че е отговорник на някакъв еко клуб в училището си и иска да организира нещо за приюта. Каза, че доскоро не е знаел, че изобщо има приют в Ст. Загора. Може би наистина се опитва да направи нещо добро. Недейте да го заклеймявате така без да сте сигурни. Детето на мен ми изглежда доста будно и съвестно. Виждам, че и други хора от тук имат подобни впечатления. Също така на нас сподели, че е имал пинчер, който е починал. Ако настроиш хората от фб срещу него и накарая се окаже, че не си права как ще се почувстваш?
Публикувано: 09 June 2010 - 07:52 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 23 June 2010 - 02:43 PM
00359 893 235 802
ivory.ebony@wanadoo.fr
Полски Тръмбеж
Това са семейство англичани, които осиновиха възрастен ротвайлер (Роки - http://bulgariadogs....edrockydog.htm) от немско-българския приют в Русе. По тяхна молба рекламирахме за осиновяване 6 кучета, които спасили от улиците. Тези хора после изчезнаха безследно и от Д-р Маркова от немско-българския приют в Русе научих, че Роки бил починал под грижите на Мириам и Роджър при странни обстоятелства. 3 от спасените кучета ги завели в приюта като казали на д-р Маркова, че ако не ги вземе ще ги евтаназират. Излъгали са, че кучетата са ваксинирани и обезпаразитени и съответно 2 от 3те са се разболели и са починали. Може отдавна вече да не са в България, нито пък да са злонамерени хора, но за всеки случай качвам информацията.
Публикувано: 04 July 2010 - 04:04 PM
sandradavis2@hotmail.co.uk
0884318315
с. Грамада, Видин
Осиновиха коте на име Ема (тигровото коте на прикачената снимка). След известно време им се обадихме да питаме как е Ема и ни беше казано, че е изчезнала. Жената изобщо не звучеше разстроена, че Емма и другата и котка Рагдол са изчезнали, само коментира "Сигурно не трябваше да пускам Ема навън през нощта след като Рагдол изчезна..." След което каза, че иска да осинови друго коте, на което естествено и отказахме. След проучване по интернет открихме, че жената е имала 2 хъскита в Англия преди да дойде в България и ги е или поне се е опитала да ги продаде. Ето обявата - http://www.classifie...ies_dog_puppies
В английските форуми е пълно с нейни писания, че продава пилета, прасета, тръби, има "хотел" за кучета и котки, предлага превоз от летището в София, продава имоти. Ето уебстраницата им за имоти - http://www.bulgarianrenovations.eu/ Пише че има едно дете, на друго място пише че има 3 деца. Хубавото, е че другите чужденци по форумите, не и отговарят, явно са преценили какъв човек е.
Тъй като и отказахме да осинови второ коте от нас и да и пращаме спасени кучета и котета от София в "хотела" за по 15 лева на ден на куче/коте, ни заплаши че щяла да говори и пише срещу нас. Попаднахме на нейн коментар във форум, където пише че кастрацията на бездомни кучета е пълна глупост и трябвало да се убиват или задомяват. Ето поста и в expat in Biulgaria ('culling' означава убиване на кучета):
uklady
Junior member
Posted: Tue Apr 13, 2010 1:13 am
Post subject: I totally agree
Yes I met with some (npo) or whatever there called about 2 months ago.. they strongly beleive in "Ear Tags" yes tag a dog, and everyone will instantly know that its not gonna reproduce as its had the chop! lol.. they then send them straight back to the streets to form packs and attack people !!! thats where the donations are going.... culling some of them is the only way other than possibly re-homing and taming so that they can be re-homed.. not returning them to the streets to form packs and attack children or the old and vunerable !!!!!
Ако тази жена ви пише, че иска да осинови куче или коте, целта и e или да го продаде или да го използва по друг начин за правене на пари.
Публикувано: 06 July 2010 - 12:42 AM
Търся си кученце
Здравейте на всички! Търся си малко куценце от дребна порода, може и да не е чистокръвно, само да не става по голямо от болонка. По възможност да е най-много на 5/6 месеца. Ако някой подарява моля да ми пише на e-mail: tseni_ki@abv.bg или gsm: 0878/ 121 -242 Благодаря предварително :)
http://www.oferti.bg...=show&id=191787
Опитах да намеря момичето в скайп, чрез посочения имейл. Излезнаха ми 5 различни ника:
angelsko_mom4e
ceni_83
ceni_ki
ing.ivanova
rozi4ka002
При вписването на вторият посочен имейл излезе само този абонат:
dqwol4e_
както и фейсбук профил на Cenka Ivanova.
Не знам какво да мисля, имайки предвид различната информация, която излезе. Не искам да набеждавам момичето на 100%, но винаги е полезно да си имаме едно на ум.
Публикувано: 07 July 2010 - 02:00 PM
miloca, в 07 July 2010 - 11:56 AM, написа:
stefi__1990@abv.bg
Вчера получих писмо от този e-mail, жената се представя като Стефани Стефанова, живеела близо до Русе и се интересува от куче-бебче, на което търся дом. Не сме разговаряли, защото я изпревариха. Не зная дали фигурира в черния списък, просто реших да споделя, че е писала и на мен.
Публикувано: 07 July 2010 - 02:16 PM
Pepi71, в 07 July 2010 - 01:05 PM, написа:
miloca, в 07 July 2010 - 11:56 AM, написа:
stefi__1990@abv.bg
Вчера получих писмо от този e-mail, жената се представя като Стефани Стефанова, живеела близо до Русе и се интересува от куче-бебче, на което търся дом. Не сме разговаряли, защото я изпревариха. Не зная дали фигурира в черния списък, просто реших да споделя, че е писала и на мен.
Да, абсолютно същатата инфо имам и аз. ОК. Мерси. Ще се чуя с нея и ще споделя впечетления.