Черен списък на осиновители, злоупотреби с животни
Публикувано: 17 July 2010 - 12:55 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 July 2010 - 02:11 PM
Пуснах обява за едно кученце освен тук и в без дом и се появи осиновител. Но искам да питам някой дали е срещал този мейл - qni_sladkiq@abv.bg? Писа ми, каза, че кученцето е красиво, дали има хигиенни навици и иска да го осинови... Как да постъпя и да разбера дали човекът е свестен и наистина ще се грижи за малкото сладурче?
Pitah go na kolko god. e, imal li e kuche i kade shte go gleda. Eto kakvo otgovori...
"ami da imam ku4ence otvunka go gledam na dvora na 18 sum pochi v semeistvoto mi vsi4ki sa duglasni da vzema ku4e v apartamen jiveeq i sum ot sofia"
Qni Ivanov izliza na mail-a....
Благодаря ви!
Публикувано: 23 July 2010 - 06:23 AM

Kak да дам кучето на такъв човек?!
Публикувано: 23 July 2010 - 12:48 PM
Kateto_87, в 22 July 2010 - 02:16 PM, написа:
Пуснах обява за едно кученце освен тук и в без дом и се появи осиновител. Но искам да питам някой дали е срещал този мейл - qni_sladkiq@abv.bg? Писа ми, каза, че кученцето е красиво, дали има хигиенни навици и иска да го осинови... Как да постъпя и да разбера дали човекът е свестен и наистина ще се грижи за малкото сладурче?
Pitah go na kolko god. e, imal li e kuche i kade shte go gleda. Eto kakvo otgovori...
"ami da imam ku4ence otvunka go gledam na dvora na 18 sum pochi v semeistvoto mi vsi4ki sa duglasni da vzema ku4e v apartamen jiveeq i sum ot sofia"
Qni Ivanov izliza na mail-a....
Благодаря ви!
Същото момче писа и на мен. След като му казах, че кученцето, което иска е още малко да изчака десетина дни, той се отказа от него... Явно не е сериозен кандидат.
Публикувано: 26 July 2010 - 01:57 AM
Поканете кандидата на 'оглед' - уж да види животинката наживо и да прецени, дали ще се харесат. Да не говорим, че и това е необходимо.
Но така най-вече вие ще видите кандидата и с кого си имате работа.
На място го затрупайте с въпроси.
Има прекрасна тема Как да изберем бъдещ стопанин , с много полезни въпросници

За черния списък искам да добавя следния телефон на жена от София: 0878659986 За съжаление, името не е известно.
Поискала е да осинови кученце от Казанлък, а когато са й го докарали, не си вдигала телефона. Установили са контакт от друг номер, но тогава жената е започнала да мотае, че нямала време в момента да говори... В Гугъл нищо не излиза за този номер, но ако случайно въпросната персона се обади да иска друго кученце, да се има предвид нейната некоректност.
Публикувано: 26 July 2010 - 10:47 PM
Поисках да даде повече информация за себе си,да се представи, но беше много пестелива в приказките и дори името не си написа.
След което я помолих да даде телефон на родителите си, за да говоря с тях дали са съгласни и желаят да имат котка.
Тя не отговори повече.
Разполагам само с този нейн имейл. Получих писмото на пощата си от сайта бездом.инфо. Хората, които имат регистрация там могат да пуснат имейл директно от сайта, който се получава пък в личната поща на човека, който е пуснал обявата.
Явно момичето има регистрация там.
Имайте я предвид, вероятно пита и за други животни.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 15 August 2010 - 11:44 PM
Nickey, в 03 June 2010 - 07:07 PM, написа:
MechoPuh, в 10 February 2009 - 01:35 PM, написа:

Пак да си допълня мнението! Сега последно ме застреля с това, че даже 2 котета имала и малки чакала. Хора, моля ви, кажете как да я проверим тази жена! Сигурна съм, че има нещо гнило покрай нея. Не може човек да се рови непрекъснато из обявите и да пише за всяко по-атрактивно коте месеци наред ако в горното твърдение има нещо вярно! Няма ли някой от Шумен, който да може да помогне? Някой познава ли доктора в шуменския приют поне?
Същата вече пише и от мейл mimoviki@abv.bg
Неин телефон 0899065588, може би и 0887734356
Днес се случи нещо странно! Същата тази пак ни писа, но ето по какъв повод:
Цитат
Вече съвсем не разбирам каква игра играе!
Публикувано: 18 August 2010 - 11:46 AM
Росен < kasi_21@abv.bg > (като с този e-mail във фейсбук излиза неизползван профил с име Николай Георгиев)
"Здравеите,Аз и семеиството ми имаме желание да вземем кучето Но имаме въпроси Пишете ми на скаипа на съпругата ми darla211"
Според тази обява гледа чистокръвни Каракачанки и отново се казва Росен.
Според тази обява продава Каракачанки. Вече имаме и фамилия - Янчев, както и телефон: 089703552 .
От тук разбираме, че във форума на zoomania се пише с ник nakata29 , тук се казва Николай Георгиев.
От тук разбираме, че живее в или около Нови пазар, област Шумен.
+ още един телефон: 0897035524 + още един е-mail: nakata_iv@abv.bg .
От тук разбираме, че притежава онлайн ферма съвсем безплатно.
От тук можем да предположим за любимата му музика.
А от тук разбираме, че заподозреният играе така известната компютърна игра WOW.
От последните 3 можем да си направим извод за човек на възраст между 15 и 40 г. Яко, а? х))
От тук пък разбираме, че е от град Кърджали, което няма нищо общо с Нови пазар.
А от този линк разбираме, че Росен Янчев - nakata29 е на 36 години и е от Кърджали.
Май това е от мен засега.
Публикувано: 21 August 2010 - 03:52 PM
bushkata, в 03 March 2009 - 11:40 PM, написа:
navar, в Feb 12 2009, 06:27 PM, написа:
REGINA.ILIEVA@ABV.BG
Ако не бъркам, обявата е пусната от Мая - детето, раздаващо кучета наляво и надясно. Някой от форума контактуваше с нея. Моля, ако е възможно, опитайте поне да обясните на това дете, че не бива да дава кучетата на всеки срещнат. Тук има тема, в която тя явно не поглежда, иначе щеше да види цитираният пост. И изобщо - отново повече вреда, отколко полза.
п.п. Отварям си пощата точно след като написах горното и що да видя:
отговор на моя обява:
Цитат
Здравейте, bushkata!
regina.ilieva@abv.bg изпратете отговор на вашата реклама Подарявам кучета за пазачи добавена на Dalavera на 2009-03-03
Неговото съобщение е:
"moje li snimki za da gi vidim."
Явно се проверява наред.
Жена със същото име днес ми се обади да иска от мен кученце . Държеше да е мъжко.
Разговорът започна с въпрос, на каква порода приличат малките, на което аз разбира се обясния, че ако иска да "прилича" на порода, това не са моите кученца. Настоя, че не държи да е породисто. След близо 45-минутен разпит по скайп как ще ги гледа и размяна на снимки , на някои от които се вижда и ротвайлероподобната ми кучка, ме пита дали кучката е женски ротвайлер, при което още повече се усъмних. Но най-съмнително ми се стори, че увърта да види кученцата до София (автобусен билет Пловдив София е 13 лв!!!, а и аз и предложих да ги закарам в обратната посока стига да се харесат на живо). По едно време ми изпрати по погрешка съобщение " кога ще я пуска, колко ще върят кученцата" и аз направо изтрещях, но продължих разговора все едно нищо не съм забелязала. Поисках снимка на нейното куче, изпрати ми. Но тя на мой ред ме пита какви са мойте кучета. Умишлено и казах и половете им освен породата, при което тя ме попита дали ги "пускам". Благодарение на google & dog.bg, я открих в черния списък. Главата ми не го побира как може да иска безпородно куче, знаейки изрично, че е безпородно, за да върши мизерии с него. Не ми се мисли какво щеше да стане, ако се бях съгласила да и дам.
Публикувано: 26 August 2010 - 11:18 AM
Разговор 1:
- Добър ден, обаждам се от Пловдив, искам да осиновя кучето.
- ЗДравейте ... така и така... това е сериозно куче, което изисква определени познания. Имали ли сте друго куче от породата до сега?
- Да, аз и сега си имам няколко питбула.
- Добре, за какво ви е тогава и това?
- Ами да си я имам. Харесва ми.
Разговор 2:
- Добър ден, обаждам се от Пловдив. Искам да осиновя кучето. - ЗДравейте ... така и така... това е сериозно куче, което изисква определени познания. Имали ли сте друго куче от служебна порода до сега?
- Да, аз и сега си имам няколко ротвайлера и каракачанки.
- Добре, за какво ви е тогава и това?
- Ами да си я имам. Харесва ми.
Познайте кога се усетих, че говоря със същия човек.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 02 September 2010 - 12:27 PM
Иван Нешев Диковски
София ул. САН СТЕФАНО 22 вх.Бет.2
В гуугл ми излиза единствено, че е подписал две петиции.
Много бих искала да се направи нещо, за да му се попречи да храни питона си с жива храна, затова ще пусна отделна тема за него.
Публикувано: 02 September 2010 - 03:00 PM
Публикувано: 05 September 2010 - 07:16 AM
Nickey, в 31 March 2009 - 08:46 AM, написа:
Получен мейл от ivon_rossi@abv.bg:
" Здарвейте отново!Поздрави за професионалният подход!!!Изкрено се радвам на толкова отговорни хора.
Извинявам се,че ще пренебрегна въпросникът Ви.Търся родословно бебе за разплод с легитимно родословие.От 1989г. професионално работя с кучета и котки в клиниката в ж.к. Дружба /преди да започна да уча/,а после и в други...13г. имах собствени зоомагазини/ зоокът Ла Росси-също/ и др.и вет.кабинети ,а от една година се отдадох изцяло на кучетата си и трите ми прекрасни деца. Избягах от хората!!!В момента отглеждам над 40кучета ,17 породи и в рамките на три години целя да изградя най-професионалният и голям развъдник за домашни любимци,но до тогава...трябват много финанси/теренът го имам и началото е положено/.
Не ходя по изложби,защото обичам и УВАЖАВАМ животните,а родословието е нещото,което формира цената.
Благодаря за вниманието и успех!
Роси Първина"
За това име излизат интересни резултати в гугъл, вкл. препоръки.
Допълнитено инфо, намерено от мен:
http://www.zookyt.dir.bg
Бул. Цар Борис ІІІ № 58,
д-р Роси Първина,
управител
Телефон: 0878696997
Намира се в локалното платно срещу "Софарма" на спирка "Петър Берон"
Продажба на кучета - котки - екзотични животни - акваристика - храни - аксесоари - и всичко необходимо за животните ви.
Ветеринарни консултации, лечение и подстригване на домашни любимци...
ЕТ,РОСС-Росица Първина
гр.София
Хора, не съм сигурна дали тази особа има лиценз въобще да практикува!
Не вярвам да е съвпадение на имена, но една "дама" със същите имена преди време (преди около 13 години) "практикуваше" в нашия квартал ("Ова купел 1"), в един трафопост си беше спретнала нещо като "лечебница"и едновременно зоомагазин, в който продаваше храни, папагали, канарчета, гризачи и постригваше кучета. Въпросната Росица казваше, че е ветеринарен лекар, но след като причини смъртта на редица домашни любимци: кучета, котки, птици, гризачи от чиста некадърност - кучкарите от квартала се спретнаха и намериха доста инфо за нея и основното: тя не е завършила ветеринарна медицина, няма лиценз, изгонена е от университета след редица нарушения и няма право да продължи образованието си като ветеринарен лекар. Доколкото помня, казвала на хората, че живее в къща някъде по "Красно село" и се хвалела, че у тях отглежда какви ли не животни: кучета, котки, гризачи, маймуна. След като срещу нея се надигна обществено негодувание тя затвори трафопоста точно за един ден и изчезна някъде. Повече не чухме нищо за нейната особа в квартала.
Твърде е възможно горепосочената жена в цитирания пост да е същата Росица. Твърде съмнително е да съвпадат, както имената й, така и местоживеенето й, а и доколкото виждам развъжда животни безразборно...просто ужас!
Много внимавайте с тази жена!!! Не се оставяйте да ви лекува домашния любимец, ако попаднете случайно на нея, защото ще трябва да се простите с него!!!
Публикувано: 05 September 2010 - 10:16 PM
Относно: Отговор : Рита - черна Немска овчарка
nogomi xaresva telamie 0889188111
2)Подател:dan4o <mitkoivailovo@seo.r1servers.com>