Черен списък на осиновители, злоупотреби с животни
Публикувано: 10 December 2010 - 03:12 PM
Та не знам доколко може да се сбие информацията.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 December 2010 - 05:28 PM
Публикувано: 10 December 2010 - 05:37 PM

Публикувано: 10 December 2010 - 11:30 PM
ShiBumi_GirL, в 10 December 2010 - 04:42 PM, написа:

Таблицата може да се сложи в първия пост - за бърз преглед. Останалото си седи и който иска рови и чете подробности.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 11 December 2010 - 09:49 AM

Публикувано: 12 December 2010 - 01:03 AM
Божидар Денков, гр. София
Обичайно потребителско име: bdenkov или Bozhidar (профил в подарявам.ком, в базар.бг, в сладур.ком и др.)
Мейл: bdenkov@abv.bg, proengineer76@abv.bg (вторият използва в обяви а запознанство)
моб. тел.: 0889 951834
Стационарен тел.: 02/ 8282718
Снимка:

Под моя обява за подаряване на шар-пей Бони е пускал интересни "компетентни" коментари от сорта на:
"изкъпи и среши кучето, че да не изглежда старо и болно. Шар- пей с клепнали уши няма- това е някакъв микс",
"Без да съм ветеринар според мене това куче е на около 10-12 години и много се съмнявам, че му оставя и 2 год. живот.",
"Защо не кажеш, че кучето е Ваше и понеже е болно и скоро ще умре искаш да го дадеш с договор за усиновяване, та друг да ви гледа и лекува"

Излишно е да обяснявам, че всичко това са глупости...
Човекът, обаче все проявява интерес към обяви за породно изглеждащи кучета и пуска десетки обяви от типа на "Подарете ми породисто куче", само примерчета от текстовете:
"Моля подарете ми малка немска овчарка за да ме прави щастлив.Не мога да си купя поради парична недостатачност, ще сам ви много благодарен."
"Моля да ми подарите породисто куче без значение бебе или възрастно. Предпочитам Немска овчарка, Белгийска овчарка, Хъски, Коли, Голден Ретривър или Каракачанка. Може и куче от други породи."
Изглежда нещо не му е минал номерът, та впоследствие е пуснал и една много интересна обява:
Осиновяване на проблемни кучета, с текст "Вашето куче е направило голяма пакост и е нахапало някого или повече нямате възможност да се грижите за кучето си - тогава вместо да го оставяте в кучкарник , моля подарете ми го на мене. Ще се грижа добре за него и ще го храня само със специална храна. Гарантирам, че кучето, което ми подарите няма да бъде използвано за кучешки боеве, а ще бъде за домашен пазач на къща с двор и свободно ще тича. Ако кучето е бебе ще бъде дресирано. Обещавам човешко отношение към кучето, което ще ми подарите. Гарантирам, че няма да попадне и в ЗОО магазин"
Надявам се да е очевидно, че е доста съмнителен и ненадежден.
Публикувано: 14 December 2010 - 01:48 PM
имейл: bino98@abv.bg ; bincho.milanov1@gmail.com
в подарявам.ком пише под всяка обява за куче, котка или каквото има там. почти няма обява в която да не е напсувал някой, убидил или да не е писал. това е профилът му. правете си изводите. http://www.podariava...anov1@gmail.com

Ако стопанина е направил нещо, не си го изкарвай на кучето му!
Не са ме хапали животни ... само ХОРА!
Публикувано: 27 December 2010 - 12:03 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 05 January 2011 - 12:26 AM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 11 January 2011 - 02:56 PM
Публикувано: 12 January 2011 - 06:03 PM
Рано тази сутрин получихмейл от alex <doggus@mail.bg>. Просто пише "имам интерес за кучето."
Върнах му обратно писмо с въпроси кой е, от къде е, къде ще гледа кучо и т.н. Досега (17.07 ч.) отговор няма.
Има ли някой информация за човек с такъв мейл адрес?
Тигра е или много прилича на стафордшир и се притеснявам да не ме налазят онези с боевете.

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 18 January 2011 - 04:36 PM
Някой има ли опит с този човек? Представя се за жена на име Марияна. Пише ужасно на латиница. Търси мъжко кучнеце. Не отговаря адекватно.
В същото време с този имейл открих няколко обяви - една за продажба на булонка и една за продажба на немска овчарка.
Все още разговарям с жената по имейл, но ми се струва като много добър кандидат за черен списък.

Nobody made a greater mistake than he who did nothing because he could do only a little.
Публикувано: 18 January 2011 - 04:57 PM
Di@n@, в 18 January 2011 - 03:41 PM, написа:
Някой има ли опит с този човек? Представя се за жена на име Марияна. Пише ужасно на латиница. Търси мъжко кучнеце. Не отговаря адекватно.
В същото време с този имейл открих няколко обяви - една за продажба на булонка и една за продажба на немска овчарка.
Все още разговарям с жената по имейл, но ми се струва като много добър кандидат за черен списък.
На мен се представи като Теодора, но която и да е, е абсолютно ненадеждна, да не кажа и безнадеждна!
Публикувано: 18 January 2011 - 06:39 PM
Инфо 1
Инфо 2
Инфо 3
и още няколко подобни.
Та чудя се, да си губя ли времето изобщо да се срещам с него или....

Публикувано: 18 January 2011 - 07:05 PM
MechoPuh, в 18 January 2011 - 05:50 PM, написа:
Дам, отсвир, отсвир...ако изобщо се обади пак де. Ако все пак звънне, ще го поразпитам хубаво, че да дам повече инфо, ако се появи пак някъде като кандидат-осиновител.

Публикувано: 19 January 2011 - 12:41 AM
elena07, в 18 January 2011 - 04:02 PM, написа:
Di@n@, в 18 January 2011 - 03:41 PM, написа:
На мен се представи като Теодора, но която и да е, е абсолютно ненадеждна, да не кажа и безнадеждна!
Също дава скайп dorceto1 и следния телефон 0885642082.
Като пуснах едно търсене по телефона в google.bg, ми стана лошо - овчарки, булонки, пинчери, гледане на възрастни хора с/у имоти...

Nobody made a greater mistake than he who did nothing because he could do only a little.
Публикувано: 20 January 2011 - 12:34 PM

Ако стопанина е направил нещо, не си го изкарвай на кучето му!
Не са ме хапали животни ... само ХОРА!