Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#1081 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 February 2007 - 07:50 PM

Ооооо, не, това не е само в България s) Просто другаде могат да се вземат мерки....

Ето за последиците от безразборно рамножаване погледнете ТОВА, никакво развъждане не е това.

Дано бъдещите собственици имат късмет да са им здрави кученцата, защото тук работата е ограничена до шанс, не може да става дума за отговорност на собственици на мъжки, женски и т.н
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#1082 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 February 2007 - 07:51 PM

да така е, но българина е тъпо копеле и е... мамата на всичко n)

#1083 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 07:54 PM

може би е най-добре да си остане с 14 кане корсо и да си ги гледа докато остареят при него, за да усети дали трябва да се заплождат толкова често кучките bl)

#1084 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 08:11 PM

Цитат

да така е, но българина е тъпо копеле и е... мамата на всичко
- Ето горното клипче е "посветено" на канадски "размножители". И там ги има,има ги и тук в Германия, само че при сигнали има и последствия за тези хора. Трябва правата на животните да се защитават, да се забранява търговията с тях. Не може да се живее на гърба на няколко кучки скъсващи се да раждат и това да остава ненаказано, живи същества са и са виновни само, че са попаднали точно в тези ръце.

И без това има малко корси в БГ, само това липсва да се навъдят маса близкородствени, от все по-изнеощяващи кучки. Ще стане чудничко после ако и новите собственици си заплождат насам-натам, няма да е ясно кой е брат, сестра, леля, баба на кого, пък и добър пример им дават в Пазарджик. Та ще си навъдим едни корсо-подобни с подобна съдба като на корсите от клипа, с безчет болести и неврологични проблеми - жертви на човешка жестокост.

Мен много ме съмнява кученцата да се дохранват както трябва, а при 14 е задължително, ама ще намалят печалбата тия разходи все пак bash Не бих препоръчала и на враг кученца израстнали при такива условия, то си е бомба със закъснител (с евентуална опция да не гръмне) и за новите собственици... ouu
User's Signature

Качена снимка

#1085 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 February 2007 - 08:12 PM

Цитат

Ето за последиците от безразборно рамножаване погледнете ТОВА, никакво развъждане не е това.

Нямам думи просто! n) s) Човекът е дал живот на едно невинно същество...с какво сърце? cry2

#1086 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 10:02 PM

Тия са големи долници и са надушили от къде да правят сумата ... по-по лесния начин
в бг няма много Кане Корсо а те по 14 на кучило вадят и при това заплождат веднага след това при първа възможност ... не ми се правят сметки но изкартват доста по този подъл начин a) !!!
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#1087 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 10:10 PM

Стига да има желаещи за кученца на конвейр се осигурява и средата за този род бизнес. Аз не виждам как ще си кучелюбец уж, пък ще подкрепяш и подпомагаш такъв род бизнес, взимайки си такова кученце, знаейки за каква експлоатация иде реч.
User's Signature

Качена снимка

#1088 Потребителят е офлайн   Dog4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 12:34 AM

To това е така но хората от къде да знаят че тия са тъкива "ХОРА" просто няма как .... всеки да го знае за съжаление !!!
User's Signature

I Love DOGO ARGENTINO !

#1089 Потребителят е офлайн   mim4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 11:43 AM

Има ги секви хора,този човек от Пазарджик има и 2 дого канарио,и мислия че има и 3 кане корсо.
Тангра е станал много хубав super best super best
Ето една снимка и на Хан и излизаме да му правил снимки със снежинки

Прикачени файлове

#1090 Потребителят е офлайн   mim4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 02:06 PM

и малко снежинки който почти несе виждат-снимано е с телефон

Прикачени файлове

#1091 Потребителят е офлайн   tanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 09:40 PM

здравеите мисля 4е ништо неможете да направите...хората наистина нямат представа 4е е така.на дали някои од вас ште жземе друго ку4е от тях ,но другите хора няма да знаят.и пак ште вартят бизнес.аз поне така мисля....

#1092 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip
  • Interests:Секретар на Български национален клуб Немски дог & Модератор на Клубния форум за породата немски дог.

Публикувано: 04 February 2007 - 10:03 PM

Привет, днес докато рових за информация за договете, попаднах на това видео с канета - от изложбата в Любляна 2007 е...настинете върху снимката b)

Качена снимка

Привет!!

#1093 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 10:28 PM

Цитат

Привет, днес докато рових за информация за договете, попаднах на това видео с канета - от изложбата в Любляна 2007 е...настинете върху снимката  b)

Качена снимка

Привет!!

много красиви екземляри са и трите, доколкото може да се еиди от видеото

#1094 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 10:40 PM

Цитат

здравеите мисля 4е ништо неможете да направите...хората наистина нямат представа 4е е така.на дали някои од вас ште жземе друго ку4е от тях ,но другите хора няма да знаят.и пак ште вартят бизнес.аз поне така мисля....

Аз пък не мисля, че нищо не може да се направи!

Ако цялостно "киноложката култура" или да кажа културата на кучелюбителите се вдигне - и има начини за това, всеки може да допринесе макар и с малко, ето в този форум го правят някои - то процента на готовите да плащат за мизерията на живи същества би бил много по-малък. Ето например Hardy по-горе разбра за какво става дума и няма да си вземе кученце при такива условия. При желание да има куче от тази порода може да го има с чиста съвест, че не е допринесла за добрия ръст на подобен гаден бизнес.

Аз съм на мнение, че българина хич не е толкова тъп и неморален както често самият българин се класифицира, може би защото от дълго живея в чужбина и виждам нещата отстрани, слава богу малко остана....
С повече публичност и вдигане на шум, за което и форумите дори допринасят, с течение на времето на все повече хора ще им "светне" защо не се купува куче от ферма за кученце, хич не искам развъдник да го нареча, би било комплимент и защо не от магазин (който зарежда от точно такива места).

Ако всеки, който е против такова размножаване обясни поне на един от хората, които

Цитат

наистина нямат представа 4е е така
то ето, че има какво да се направи! Това е много и ИМА значение, нали затова и рекламата от уста на уста е най-ефективна!

Освен това една кучешка ферма си личи, че е такава и че не е съвестно развъждане на здрави животни, отговарящи и на темперамента на породата и на всичко присъщо за нея. Има ги клетките, в много случаи мизерни и мръсни, има ги кучилата, не едно а няколко в повечето случаи, кученцата често са недотам социални, защото не получават вниманието, което им е нужно, а ранните месеци са определящи за това как малкото същество възприема света около себе си и ефекта от кученца растящи в клетка може да е погубен... Нормално е и човек да се поразтърси, поразпита, информира за място от където да си вземе компаньон за следващите 10-15 години, има ли желание има и начин да разбереш това ли е правилното място - задават се въпроси и т.н все пак. Ако повече хора правят подобни усилия, по-малко ще са излъганите, по-малко теми ще има като "защо моя ротвайлер изправя ушите" и по-малко кучета ще се озовават на улицата защото не са се оказали това, за което са ги взели в началото. Защото много често това е съдбата на без вина неизпълнилите нечии очаквания душици.
И всеки може да допринесе за да стане ясно това на повече хора, как да няма какво да се направи???
Капка по капка - вир става!!! bgflag
User's Signature

Качена снимка

#1095 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 10:45 PM

pyts Вторият куч от видеото ще е нашият татко, ако всичко е наред w)

slaviad
И аз го бях намерила някъде видеото и после го затрих, мерси!!!
User's Signature

Качена снимка

#1096 Потребителят е офлайн   tanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 08:48 AM

здравеите и аз живея в 4ужбина и тука е сащото като в бг. несе заблуждаваите всеки ги пуска когато иска и колкото иска.И аз искам да не е така но е така хората виждат в това добар бизнес и го правят затова. Добре аз когато исках да взема корсо в бг имаше само на едно място за какви форуми ми говориш, зна4и трябваше да ходя до Италия ли.Тогава имаше само една двоика в бг кое щеше да ми помогне кои форум според тебе. Неме разбираи погрешно просто питам,и аз сам на вашето мнение......... wink етого и Бруно

Прикачени файлове

#1097 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 09:36 AM

Бруно много ми харесва!Не са ли му купирани малко ниско ушетата, или вие така искахте?

tanta, много добре знам какво е да търсиш хубаво корсо и да искаш да направиш всичко както трябва и как в БГ за момента е трудно. Обаче няма да се примиря, само защото имало една двойка в момента (едно кучило май имаш предвид, защото една двойка не е от отдавна) да пълня гушата на някой, който извършва за мен нещо престъпно. И аз търсих, и аз питах и всичко там както си го знаеш. Стигнах до заключението, че трябва да си разшира периметъра на търсене. Ето защо и ще си взема кученце от Сърбия, не знам защо хората си мислят, че границите са нещо страшно. Не е нещо повече отколкото да пътувам до Бургас например. Само, че ще знам откъде идва кучето, знам какви са майка му и баща му, питам за снимки за дисплазия, поддържам връзка с развъдчика, следя ги какво правят с кучетата си, ето и клипчето горе изнамерих, търсейки информация за тях. Не мисля, че в случая има невъзможност, има нежелание....да се положат малко повече усилия и търпение. А ако е незнание, това се оправя, другото е по-лошо.

Съвсем не са само форумите, има изложби например, там има хора, които са запознати. Отиди, попитай... Ето и Буда не са го взели от магазина за кучета на килограм, и те не са знаели от къде да си вземат корсо, но са питали запознати, които са им помогнали начаса да се сдобият с корсо. И майката на плевенските кучовци не мисля, че е дойна крава, така че не е такава трагедия, има ли желание - има и начин r)
User's Signature

Качена снимка

#1098 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 10:33 AM

Цитат

pyts Вторият куч от видеото ще е нашият татко, ако всичко е наред w)

slaviad
И аз го бях намерила някъде видеото и после го затрих, мерси!!!

значи, че ще имаме страхотно корсо попълнение worthy dribble bravoS

#1099 Потребителят е офлайн   tanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 04:24 PM

абе приятел поинтересуваи се 2003 колко ку4ила имаше в бг и кого да питам за корсо .то4но бях и с този на аssasino на ротваилерите и на изложби то няма и корсо по изложбите тогава.имаше в бг 3-4 корсота тогава. ами ела в california има доста за по сигурно

#1100 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 04:38 PM

tanta,не се ядосвай а разкажи нещо повече за твоето куче като характер и ще се радвам много да видя и повечко негови снимки.
Тази порода ми е слабост макар да нямам такова куче...един ден може би...
Преди година две твърдо бях решила да си взема едно кученце,но мисията се оказа почти невъзможна...
В Германия има много малко ( не повече от 5) развъдника за породата и в тях имаше крайно посредствени екземпляри за жалост...
Открих и една ферма за Кане Корсо във Франция на границата с Германия,там освен Кане се отглеждаха и Дого Аржентино...прочетох тук таме из немските форуми и се оказа,че доста хора се оплакват от тях,масово са продавали дисплазни кученца,такива с проблемен характер и безобразно грозно купирани уши и опашки...
И всичко това за цена от 1 600 евро палето и без право на избор...с две думи отиваш ,плащаш и взимаш под ръка това което ти дадът и се молиш да стане Корсо... n)
Мисля си,че и в БГ на този етап няма хубави Корсота...за жалост ще изминат поне 10 -15 години докато започнат и у нас да се раждат хубави кученца,а не просто набедени за Кане Корсо...

Поздрав и очаквам снимки на твоя прекрасен пес!

• (255 Страници) +
  • « Първа
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни