Кане корсо италиано
Публикувано: 03 February 2007 - 07:50 PM
Ето за последиците от безразборно рамножаване погледнете ТОВА, никакво развъждане не е това.
Дано бъдещите собственици имат късмет да са им здрави кученцата, защото тук работата е ограничена до шанс, не може да става дума за отговорност на собственици на мъжки, женски и т.н
Публикувано: 03 February 2007 - 07:51 PM
Публикувано: 03 February 2007 - 07:54 PM
Публикувано: 03 February 2007 - 08:11 PM
Цитат
И без това има малко корси в БГ, само това липсва да се навъдят маса близкородствени, от все по-изнеощяващи кучки. Ще стане чудничко после ако и новите собственици си заплождат насам-натам, няма да е ясно кой е брат, сестра, леля, баба на кого, пък и добър пример им дават в Пазарджик. Та ще си навъдим едни корсо-подобни с подобна съдба като на корсите от клипа, с безчет болести и неврологични проблеми - жертви на човешка жестокост.
Мен много ме съмнява кученцата да се дохранват както трябва, а при 14 е задължително, ама ще намалят печалбата тия разходи все пак bash Не бих препоръчала и на враг кученца израстнали при такива условия, то си е бомба със закъснител (с евентуална опция да не гръмне) и за новите собственици... ouu
Публикувано: 03 February 2007 - 10:02 PM
в бг няма много Кане Корсо а те по 14 на кучило вадят и при това заплождат веднага след това при първа възможност ... не ми се правят сметки но изкартват доста по този подъл начин a) !!!

I Love DOGO ARGENTINO !
Публикувано: 03 February 2007 - 10:10 PM
Публикувано: 04 February 2007 - 11:43 AM
Тангра е станал много хубав super best super best
Ето една снимка и на Хан и излизаме да му правил снимки със снежинки
Прикачени файлове
-
__________.JPG (36.79K)
Брой сваляния: 82
Публикувано: 04 February 2007 - 02:06 PM
Прикачени файлове
-
DSC00017.JPG (74.23K)
Брой сваляния: 84
Публикувано: 04 February 2007 - 10:28 PM
Цитат
много красиви екземляри са и трите, доколкото може да се еиди от видеото
Публикувано: 04 February 2007 - 10:40 PM
Цитат
Аз пък не мисля, че нищо не може да се направи!
Ако цялостно "киноложката култура" или да кажа културата на кучелюбителите се вдигне - и има начини за това, всеки може да допринесе макар и с малко, ето в този форум го правят някои - то процента на готовите да плащат за мизерията на живи същества би бил много по-малък. Ето например Hardy по-горе разбра за какво става дума и няма да си вземе кученце при такива условия. При желание да има куче от тази порода може да го има с чиста съвест, че не е допринесла за добрия ръст на подобен гаден бизнес.
Аз съм на мнение, че българина хич не е толкова тъп и неморален както често самият българин се класифицира, може би защото от дълго живея в чужбина и виждам нещата отстрани, слава богу малко остана....
С повече публичност и вдигане на шум, за което и форумите дори допринасят, с течение на времето на все повече хора ще им "светне" защо не се купува куче от ферма за кученце, хич не искам развъдник да го нареча, би било комплимент и защо не от магазин (който зарежда от точно такива места).
Ако всеки, който е против такова размножаване обясни поне на един от хората, които
Цитат
Освен това една кучешка ферма си личи, че е такава и че не е съвестно развъждане на здрави животни, отговарящи и на темперамента на породата и на всичко присъщо за нея. Има ги клетките, в много случаи мизерни и мръсни, има ги кучилата, не едно а няколко в повечето случаи, кученцата често са недотам социални, защото не получават вниманието, което им е нужно, а ранните месеци са определящи за това как малкото същество възприема света около себе си и ефекта от кученца растящи в клетка може да е погубен... Нормално е и човек да се поразтърси, поразпита, информира за място от където да си вземе компаньон за следващите 10-15 години, има ли желание има и начин да разбереш това ли е правилното място - задават се въпроси и т.н все пак. Ако повече хора правят подобни усилия, по-малко ще са излъганите, по-малко теми ще има като "защо моя ротвайлер изправя ушите" и по-малко кучета ще се озовават на улицата защото не са се оказали това, за което са ги взели в началото. Защото много често това е съдбата на без вина неизпълнилите нечии очаквания душици.
И всеки може да допринесе за да стане ясно това на повече хора, как да няма какво да се направи???
Капка по капка - вир става!!! bgflag
Публикувано: 05 February 2007 - 08:48 AM
Прикачени файлове
-
post_29_1170658088.jpg (20.34K)
Брой сваляния: 76
Публикувано: 05 February 2007 - 09:36 AM
tanta, много добре знам какво е да търсиш хубаво корсо и да искаш да направиш всичко както трябва и как в БГ за момента е трудно. Обаче няма да се примиря, само защото имало една двойка в момента (едно кучило май имаш предвид, защото една двойка не е от отдавна) да пълня гушата на някой, който извършва за мен нещо престъпно. И аз търсих, и аз питах и всичко там както си го знаеш. Стигнах до заключението, че трябва да си разшира периметъра на търсене. Ето защо и ще си взема кученце от Сърбия, не знам защо хората си мислят, че границите са нещо страшно. Не е нещо повече отколкото да пътувам до Бургас например. Само, че ще знам откъде идва кучето, знам какви са майка му и баща му, питам за снимки за дисплазия, поддържам връзка с развъдчика, следя ги какво правят с кучетата си, ето и клипчето горе изнамерих, търсейки информация за тях. Не мисля, че в случая има невъзможност, има нежелание....да се положат малко повече усилия и търпение. А ако е незнание, това се оправя, другото е по-лошо.
Съвсем не са само форумите, има изложби например, там има хора, които са запознати. Отиди, попитай... Ето и Буда не са го взели от магазина за кучета на килограм, и те не са знаели от къде да си вземат корсо, но са питали запознати, които са им помогнали начаса да се сдобият с корсо. И майката на плевенските кучовци не мисля, че е дойна крава, така че не е такава трагедия, има ли желание - има и начин r)
Публикувано: 05 February 2007 - 10:33 AM
Цитат
slaviad И аз го бях намерила някъде видеото и после го затрих, мерси!!!
значи, че ще имаме страхотно корсо попълнение worthy dribble bravoS
Публикувано: 05 February 2007 - 04:24 PM
Публикувано: 05 February 2007 - 04:38 PM
Тази порода ми е слабост макар да нямам такова куче...един ден може би...
Преди година две твърдо бях решила да си взема едно кученце,но мисията се оказа почти невъзможна...
В Германия има много малко ( не повече от 5) развъдника за породата и в тях имаше крайно посредствени екземпляри за жалост...
Открих и една ферма за Кане Корсо във Франция на границата с Германия,там освен Кане се отглеждаха и Дого Аржентино...прочетох тук таме из немските форуми и се оказа,че доста хора се оплакват от тях,масово са продавали дисплазни кученца,такива с проблемен характер и безобразно грозно купирани уши и опашки...
И всичко това за цена от 1 600 евро палето и без право на избор...с две думи отиваш ,плащаш и взимаш под ръка това което ти дадът и се молиш да стане Корсо... n)
Мисля си,че и в БГ на този етап няма хубави Корсота...за жалост ще изминат поне 10 -15 години докато започнат и у нас да се раждат хубави кученца,а не просто набедени за Кане Корсо...
Поздрав и очаквам снимки на твоя прекрасен пес!