Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#2261 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 February 2008 - 10:10 PM

Цитат

До преди малко ми беше смешно, сега вече се чудя как ще изкараме тез ден-два при това чудовищно обгазяване  :sos:

Е, още ми е малко смешно  ;) но на тия китове не им е комфортно и ги наблюдавам внимателно как им понася натъпкването  :rolleyes:

Дано поне си вземат поука!  :angry: И дано да няма "бомби" през нощта от преяждането...  :sarkastichen: :kuchence:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#2262 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2008 - 10:37 PM

Благодаря, че се отзова толкова скоро. Имам много въпроси за бебето, преди не сме имали куче :yahoo: Взехме я още преди 10 дена и се чувства прекрасно, не страда изобщо.Много се е привързала към нас вече. Искам да попитам теб, защото си с опит. Колко да й давам храна на ден? Сега яде от бебешки холандски консерви по 6 кубчета, 5 пъти на ден и веднъж й давам от сухата храна. И тежи 3,5 кг, а прочетох в един руски сайт, че трябва да тежи на 1,5 месеца около 6-10 кг. Като я взехме беше само 2 кила. Дали нещо не е наред?
Още нещо: утре ще й слагаме първата ваксина.Чух, че трябва да й се сложи чип. Дали е важно?
И има ли в България клуб на кане корсо? Нашето момиче се казва  Казимира, накратко Кази. Майка й се казва Ирис, а бащата Бруно, на майката не са й взели родословие, но бабата и дядото са от много добър произход и са от Италия. Видяла съм само майката, бащата само на снимки. Дали ще може да се явява на конкурси в България, като твоята Алира без такива документи?
:rolleyes: Май много станаха въпросите, но толкова се зарадвах, че имаме опитни приятели вече. :yahoo:
Снимките сега ще слагам, иначе на аватара е тя. Проявява характер вече, играе, тича из къщи,даже вече разбира някои команди.Страхотна е! :->)
User's Signature

Качена снимка

#2263 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2008 - 10:41 PM

Снимките сега ще слагам, иначе на аватара е тя. Проявява характер вече, играе, тича из къщи,даже вече разбира някои команди.Страхотна е! :->)
User's Signature

Качена снимка

#2264 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2008 - 10:43 PM

Боже каква красота!!!  :yahoo: Да ти е живо и здраво това неверотно черно муцунче!!!  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2265 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 February 2008 - 11:24 PM

Не е ли сивичко това муцунче - или пак е от моя монитор  :blink:? Раничко е отделена от майка си, не става дума за това дали страда, а за нормалното му развитие. Малко е дребничка ако на тази възраст е тези килограми, но може да навакса. Въпреки, че ако майката, която съм виждала на снимки е по-дребна, може би е нормално да е с такива габарити в момента ако си му е ген. Не я прехранвайте, колко едра ще стане не зависи от това с колко храна се тъпче, не е добре да е дебела, но за мометна ми се вижда нормално закръглена сладурана. На всеки чувал или консерва храна пише какви са препоръчителните дози. За всяка храна те са различни, не знам какви са тези консерви, нямам впечатления от тях. Относно отглеждането на бебето би трябвало да ви помагат и консултират хората от които сте го взели на първо място според мен. Моите възгледи са субективни и може да не съвпадат с техните.

Клуб на кане корсо още няма. Относно изложбите - можете да участвате за експертна оценка, но за "нормално" участие ви трябва родословие. Такова няма как да се издаде на бебето ако майката няма. Най-важното е да ви е здравичко!
Относно послушанието - много бързо разбират какво се иска, по-трудно е да се установите като лидер за кучето. Ако ви възприема като такъв ще учи лесно и ще изпълнява с удоволствие. За първо куче не е лесна порода обаче.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#2266 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 February 2008 - 11:37 PM

Eeee twoofo най-после и една приятелка за Алирка, че с тия мъже и се замя главата :)
Честито за новото бебе! Колко приятно...всеки ден като влезна във форума и ново бебе....и кое от кое по-сладки :)
ритка: разкажи ни повече от за твоето бебе - от къде го взе, къде живеете (ако сте в София ще е страхотно да излизаме заедно), какви пакости прави и въобще всичко за новото дунде в нашата група :)
User's Signature

Качена снимка

#2267 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2008 - 11:54 PM

Мда, Казимира ме изненада, още една дамска муцунка!
Още едно момиченце ще приветстваме следващата седмица живот и здраве  ;)
User's Signature

Качена снимка

#2268 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 12:40 PM

Благодаря на всички за чудесни пожелания!  :kuchence:
Питам за всичко вас, защото стопаните на нашето момиченце са много приятни и отзивчиви хора, но те са бизнесмени и са много заети. Само на GSM-ите мога да ги открия и не винаги имат време да ни обърнат внимание. Само вчера разбрах, че е трябвало да й се дава вече калций на Казимира. Аз мисля, че те не искат да имат развъдник на кучета, а само са  пуснали Ирис да роди веднъж. И съм много учудена, че продават дога си, виждала съм го - много е красив и голям наистина. Когато питам нещо, те винаги са насреща.Но не мога да се сетя за всичко да питам, защото не знам даже за какво да питам.
Търся в интернет информация,и понеже съм наполовин украинка, гледам руските сайтове. Но там названията на храни и много други неща не съвпадат с българските. И затова ви моля всичките, които сте отгледали кучета и имате опит да ми помогнете със съвети, ако това не е професионална тайна, разбира се.
Чух, че трябва да й се дават витамините, какви са те точно? И каква храна тук в България е най-подходяща за такова куче? Освен сухата и консерви дали трябва и още нещо да й давам? Трябва ли да й давам някакви специални играчки сега?Иначе тя играе с всичко, което срещне на пътя си- чехли, чорапи, торбички.... :Танц:
Скоро е намерила в кухнята торбичка с ябълки, не знам как е успяла да извади една огромна ябълка и е изяла половината от нея, между другото изплювайки люспите. Много е хитра, яла е само крехкото от ябълката. Моркова обаче е само нагризкала и исплюла на парченца.
:yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#2269 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 12:49 PM

Ритка, нямам корсо, но гледам също куче от едрите породи. Храни малката бебка само с храни с качество супер премиум. Консервите са бъкани със соя, с овкусители и консерванти, не ги препоръчвам на никого. Хубави храни са Royal Canin, Hill's, Eukanuba, Nutram, Nutra Nuggets и други... Има си храна за бебета от тези серии, за подрастващи и за възрастни кучета. На чувалите си пише по колко грама се дават на ден.  :blink: Тук twoofo ще помогне, дали за корсо са подходящи тези дажби.  :blink: А калций не е нужен. Предозирането е също толкова опасно, колкото и недостига му. В храните от висок клас, има необходимото количество калций и витамини. Допълнително може да даваш извара и кисело млекце.  :blink: Това е в общи линии, дано съм ти била полезна. И ще чакаме twoofo, за да каже спецификите при храненето на кане корсо.  :kuchence:
User's Signature

Качена снимка

#2270 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2008 - 01:54 PM

ритка, да не би случайно да си взела кученцето от Нови хан(ако помня добре),на 10ина км от София посока Вакарел?
Мисля,че много рано са го продали,трябвало още да постои при мама,ама свършен факт вече.
За съжаление аз не мога да помогна със съвети за храната,понеже още съм начинаеща (така да се каже) ;)

ние в момента сме на суха храна Адванс.

Какъв цвят е малкото?
Направи му снимки да го видиме бебешора ;D

#2271 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 February 2008 - 02:00 PM

Мисля, че всички се сетихме от къде си взела твоето бебче...но нека ти е живо и здраво и да слушка много :)
За храна според мен на тази възраст най-добре ще е да го храниш със starter на Royal Canin - тя си е за съвсем малки кученца.А какви са тези консерви с които я храниш?И каква суха храна и даваш?Консервите да не са Belkando? И жената от която си я взела с какво ти каза, че я хранила (въпреки че тя е била толкова мъничка)? Най-добре е да не я храниш с консерви... и аз се присъединявам към shadow за това....много по-вкусни са им, но не до там полезни...а сега, особено, до като е малко бебето има нужда от хубава храна(и след това де).А и само едно пояснение - няма нужда да даваш калций, ако храниш кучето с хубава храна, в която има необходимите съсътавки (като изброението от shadow),  а ако го храниш с консерви или по-нисък клас храна си трябва и калций и витаминни добавки...:) Това е моето мнение де, ако някой не е съгласен нека ме поправи :)
А то това малко сладкишче е още със сини очички и сигурно мирише на бебенце....лелелеле как ти завиждам, че си имаш едно толкова мъничко чоче вкъщи...мойто магаре вече ми се струва много далече от бебето и в същото време си го възприемам като на мама чоченцето...смахната работа :) И послушай twoofo да си я снимаш много, защото няма да се осетиш как ще порасне и ще се окаже, че имаш 2-3 нейни бебешки снимки...:) То това и за други бебета се отнася де :)
Нацелувай малката красавица :)
User's Signature

Качена снимка

#2272 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 03:15 PM

ритка, всички са ти казали правилно. Относно това да питаш хората на които е майката - не беше нападка, просто те може да имат други методи на хранене на кучето, ако са ти препоръчали консерви, такъв съвет няма да чуеш тук, та да не създадем конфликти...

За толкова малко бебе съм на мнение, че една подходяща храна е Стартер на РК, гранулите се дават разкиснати, лесно поемат доста влага и омекват. Храните изброени от shadow също са супер премиум и към края минават в премиум клас. Разликата между класовете храни е в съставките и усвояемостта, нормално супер премиум е по-скъпа но дозите са по-ниски, така че нещата се уравновесяват. Не давай нищо допълнително, никакъв калций на 40 дни  :o Радвам се, че и другите са ти го казали, да не излезе че говоря пълни глупости (както някои преди си помислиха) но аз не съм привърженик на блъскането с калций ако кучето се храни със супер премиум храна, с адекватни дажби. Калций за профилактика - не е нужно при нормално развиващо се  и здраво куче, това че едрите породи се нуждаели от Х таблетки калций на ден за мен може да е много опасно твърдение при все че кучето се храни оптимално. Потърсете и литература по въпроса, аз намерих достатъчно уважавани източници, за да не давам калций на кучето си, въпреки твърденията на всеки втори кучкар и лекар. Може да се добавя в малки количества в периода на смяна на зъбките само. Адекватни дажби нормално се оказват малко по-ниски от тези на чувала. Алира яде около 80гр по-малко от написанато на опаковката, просто ако и давам пълна дажба качва над оптималното тегло. За сега кученцето е бебче и е нормално тумбачето му да е закръглено, но започне ли да се издължава наблюдавайте теглото му стриктно, трябва да не е дебело (трудно се напипват ребрата с натиск) и да не е мършаво. По-добре е да е в долната граница, отколкото в горната. Не се водете по лакомията му.

Специални играчки - такива, който не може да глътне или разкъса на пърченца + глътне. ВНимавайте с ябълките - може да си докара разстройство, особено ако са със семки. Като цяло се сдържайте да и давате човешка храна и не сменяйте нейната всекидневно - това разваля баланса, постигнат при добрите храни и разклаща съотношението на хранителните вещества, като капак и бебешките чувствителни стомаси често реагират бурно на смяната на храната.

Бебешочето е много сладко!
User's Signature

Качена снимка

#2273 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2008 - 03:37 PM

ето още снимки на Кхан ;D

#2274 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 06:27 PM

Супер са снимките! А това бяло покривало (ако не е само по повод снимките) няма да е дълго бяло  ;D
Ей, че хубаво да има бебешки снимки  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2275 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2008 - 06:55 PM

ама как за снимките?! ние си спиме на беличко..едното вече виси на простора,сега е ред на второто ;)
днес комшийката дойде да ни гали и ние като започнахме да лаеме,да ръмжиме..лелеееей!Очертаваме се с лош нрав :o

#2276 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 07:13 PM

Много, много благодарности за вас всичките! Преди малко се върнахме от ветеринара, направихме й първата ваксина. Лекарят ни каза, че е задължително да се дава калций. Обаче сега, като прочетох всичко това му нямам голямо доверие. При това като я опипал навсякъде, не е казал нищо дали има някакъв проблем. И това също не ми направи добро впечатление. Ако имате някой добър ветеринар, бихте ли дали координати, за да мога да сравня?
От сега нататък ще й давам от RC starter. Иначе консервите й се казват Rokus, холандски са. Самите бившите й стопани ни ги препоръчаха и са хранили бебета с това преди да я вземем.
Още веднъж ви благодаря всички за помощта!
User's Signature

Качена снимка

#2277 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 07:39 PM

Кхан е страхотен, много е сладък! На колко месеца е?
Моята Казя наистина още мирише на бебе, обожавам този мирис! Не мога да повярвам, че ще стане като Кхан голяма, или като Алира.
Ето днешните й снимки, тя се върти непрекъснато и качествени снимки стават само когато спи. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#2278 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2008 - 07:59 PM

ааааа,малка сладка мишкааааа! :yahoo: :yahoo: :yahoo:
много ти е миличко бебчето! :wub:

Кхан е на 3 мес. още и вече започва да прилича на куче ;) ;DАма и той прави едни физиономии... ;D

#2279 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 08:06 PM

Еха, на тези вече се вижда какво е мъниче. Иначе доста лекари са на мнение, че калцият е задължителен, аз лично не смея да съдя компетентността им само по това изказване. Просто такава е българската школа, пък и сигурно е останало от време оно, когато кучетата са се хранили с попари и остатъци - а и има доводи ЗА и ПРОТИВ, в България явно по-масово е да се дава калций, независимо от обстоятелствата. Всеки решава за себе си и своето куче, аз за моето съм преценила след като съм изчела това-онова, че ще се доверя на немски и американски източници, които твърдят, че не е нужно, и дори вреди. Наистина трябва да се има предвид индивидуалното куче и неговото меню, но това, че е едра порода не е довод за мен. И все пак преценявайте си сами - повечето лекари при които сме ходили настояват да се дава калций, въпреки че има и такива, които са абсолютно против  :rolleyes:

Аз не обичам да препоръчвам лекари и ще се въздържа, просто всичко е прекалено субективно и този, който е добър за мен, за друг може да не е, понеже не препоръчва калций примерно  ;)

Ето една статия по въпроса за храненето и добавките при едрите породи (включително калция): ТУК
User's Signature

Качена снимка

#2280 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 08:48 PM

Да, разбирам, че е субективно за лекаря. Но искам все пак да пробваме с твоя. Защото този, при който днес бяхме, не знаеше даже, че има такава порода кане корсо. А все пак искам да чуя мнението на другия лекар, това е абсолютно на моя отговорност, и ще съм ти много благодарна. Благодаря за статията, ще я прочета внимателно сега. :blink:
User's Signature

Качена снимка

• (255 Страници) +
  • « Първа
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема