Публикувано: 05 February 2008 - 03:15 PM
ритка, всички са ти казали правилно. Относно това да питаш хората на които е майката - не беше нападка, просто те може да имат други методи на хранене на кучето, ако са ти препоръчали консерви, такъв съвет няма да чуеш тук, та да не създадем конфликти...
За толкова малко бебе съм на мнение, че една подходяща храна е Стартер на РК, гранулите се дават разкиснати, лесно поемат доста влага и омекват. Храните изброени от shadow също са супер премиум и към края минават в премиум клас. Разликата между класовете храни е в съставките и усвояемостта, нормално супер премиум е по-скъпа но дозите са по-ниски, така че нещата се уравновесяват. Не давай нищо допълнително, никакъв калций на 40 дни :o Радвам се, че и другите са ти го казали, да не излезе че говоря пълни глупости (както някои преди си помислиха) но аз не съм привърженик на блъскането с калций ако кучето се храни със супер премиум храна, с адекватни дажби. Калций за профилактика - не е нужно при нормално развиващо се и здраво куче, това че едрите породи се нуждаели от Х таблетки калций на ден за мен може да е много опасно твърдение при все че кучето се храни оптимално. Потърсете и литература по въпроса, аз намерих достатъчно уважавани източници, за да не давам калций на кучето си, въпреки твърденията на всеки втори кучкар и лекар. Може да се добавя в малки количества в периода на смяна на зъбките само. Адекватни дажби нормално се оказват малко по-ниски от тези на чувала. Алира яде около 80гр по-малко от написанато на опаковката, просто ако и давам пълна дажба качва над оптималното тегло. За сега кученцето е бебче и е нормално тумбачето му да е закръглено, но започне ли да се издължава наблюдавайте теглото му стриктно, трябва да не е дебело (трудно се напипват ребрата с натиск) и да не е мършаво. По-добре е да е в долната граница, отколкото в горната. Не се водете по лакомията му.
Специални играчки - такива, който не може да глътне или разкъса на пърченца + глътне. ВНимавайте с ябълките - може да си докара разстройство, особено ако са със семки. Като цяло се сдържайте да и давате човешка храна и не сменяйте нейната всекидневно - това разваля баланса, постигнат при добрите храни и разклаща съотношението на хранителните вещества, като капак и бебешките чувствителни стомаси често реагират бурно на смяната на храната.
Бебешочето е много сладко!
"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"