Кане корсо италиано
Публикувано: 06 February 2008 - 05:47 PM
Ех, като пораснем, живот и здраве, искам да се видим с вас, за да поиграем! :yahoo:
Публикувано: 06 February 2008 - 05:59 PM
Пуксай снимки на малката чочка да и се радваме и да ни подсеща и нашите магаренца, че някога са били малки, сладки и ставащи за мачакне в скута :)
Публикувано: 06 February 2008 - 06:25 PM
Обаче на вън..като клекна и го извикам - идва,но иначе си стоиме на една място ако ще и на Луната да се кача,нито пляскане,нито лакомства го вълнуват:)
А при среща с други кучета му говоря тихичко и нежно,че няма страшно, а нашия подпиква от шубе.
Публикувано: 06 February 2008 - 09:42 PM
Цитат
Когато кучето е стресирано, това поведение не се одобрява, говорейки тихичко и нежничко, както бях писала и по-горе. Просто бъди там, бъди спокойна, не го успокоявай, защото той не трябва да "мисли" че има повод за успокоение. Позволи му да го преодолее, не го изисквайот него. Като цяло е рано да се среща и с други кучета, той излиза само от 3 дни. А при неговата нервна система пък особено бих изчакала със срещите. И само на повод! Прекалено малък и нестабилен е за да е без повод навън. Може да вземеш или направиш дълъг повод - 2 или 5 метра и ако хукне лесно ще го настъпиш, но може и от това да се уплаши, че нещо го преследва (поводът).
На твое мястно бях изчакала с много от гореизброените нововъведения, знам, че искаш да сподяш с него всичко и нямаш търппение, но ми се струва че го пришпорваш, а той е чувствителна душица :wub: Полееека-лееека въвеждай новите неща, всеки ден по малко напред, бъди търпелива. Не е малко -раздяла, пътувания, нашийник, повод, разходки по големия свят, срещи с непознати хора и кучета в един ден, за неговата нервна система това са доста дразнители :rolleyes:
Стискам ви палци да напредвате с времето, хубаво е, че може да прекарваш толкова време с него! И не се травмирай прекалено, че не искаш да се държи еди как си, предаваш фрустрацията си и на него.
Публикувано: 06 February 2008 - 10:16 PM
ритка: то няма как да ги сбъркаш, ако е имала глисти щеше да ги познаеш, особенно, ако си направила и по обстоен "оглед" на "уликата" :) Най-добре попитай и жената, от която я взе дали и е давала нещо за обезпаразитяване... а за това, че е била умърлушена попринцип е възможно след ваксина...ще чакаме да чуем какво е казал доктора...стискам палци всичко да е наред :)
Публикувано: 07 February 2008 - 01:59 PM
Публикувано: 07 February 2008 - 04:14 PM
Но не мога да разбера колко точно да й давам на ден. Върху пакета пише за 7 седмица кученце 380 г., като тегло на възрастно куче ще е 25 кг. Обаче теглото ще бъде според мен повече на възрастното кане корсо. Пък 380г. не ми звучи малко за нея. И още нещо. Пише, че се дава суха тази храна и отделно вода. Но ти мисля че каза, че трябва да се накисва. Как е по-добре според теб?
Ние днес бяхме в зона Б5 при твоя лекар, много сме доволни. И той каза да те питаме за повечето неща, защото знаеш по-добре от него даже :blink: Каза, че Казя е здравичка, нацелува я, тя също го хареса много. Ще ходим при него за втора ваксина. Голяма мъка ни е само пътуването с кола, че малката през цялото време плаче и й се повдига. Но на връщане успя да заспи, слава богу.
Извинявай, че те засипвам пак с въпросите, сигурно ти се струват досадни, но ти си най-опитен човек, който мога да питам. ;)
Публикувано: 07 February 2008 - 06:31 PM
Иначе за грамажа - каквото пише на опаковката ...
Публикувано: 07 February 2008 - 06:49 PM
Публикувано: 07 February 2008 - 10:45 PM
Относно дозата: доколкото виждам ровейки в гугъл, максималната доза дадена за стартер е 280гр (за 8 седмично) и 225 за 7 седмично. 380гр за вашето мъниче си е доста. Имайки предвид, че е дребничка - бих започнала с 200-220гр и наблюдавайки теглото и. За другите версии на тази храна таблиците по чувалите специално за моето куче са завишени (съдейки по дебелеенето и), но това не е задължително да е така за всяко куче.
Вярвайте на предценката си, вие живеете с кученцето и виждате кое как му понася.
Това с повръщането може да е белег, че кученцето е прехранено, хранено грешно или с нещо което не му понася, или пък физическата активност му е дошла много след хранене :rolleyes:. Ако се случва често помислете няма ли някаква закономерност.
Публикувано: 08 February 2008 - 12:42 PM
Публикувано: 08 February 2008 - 03:46 PM
Публикувано: 08 February 2008 - 03:55 PM
или разбридваме каквото намериме ;)
Публикувано: 08 February 2008 - 09:00 PM