Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#2271 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 05 February 2008 - 02:00 PM

Мисля, че всички се сетихме от къде си взела твоето бебче...но нека ти е живо и здраво и да слушка много :)
За храна според мен на тази възраст най-добре ще е да го храниш със starter на Royal Canin - тя си е за съвсем малки кученца.А какви са тези консерви с които я храниш?И каква суха храна и даваш?Консервите да не са Belkando? И жената от която си я взела с какво ти каза, че я хранила (въпреки че тя е била толкова мъничка)? Най-добре е да не я храниш с консерви... и аз се присъединявам към shadow за това....много по-вкусни са им, но не до там полезни...а сега, особено, до като е малко бебето има нужда от хубава храна(и след това де).А и само едно пояснение - няма нужда да даваш калций, ако храниш кучето с хубава храна, в която има необходимите съсътавки (като изброението от shadow),  а ако го храниш с консерви или по-нисък клас храна си трябва и калций и витаминни добавки...:) Това е моето мнение де, ако някой не е съгласен нека ме поправи :)
А то това малко сладкишче е още със сини очички и сигурно мирише на бебенце....лелелеле как ти завиждам, че си имаш едно толкова мъничко чоче вкъщи...мойто магаре вече ми се струва много далече от бебето и в същото време си го възприемам като на мама чоченцето...смахната работа :) И послушай twoofo да си я снимаш много, защото няма да се осетиш как ще порасне и ще се окаже, че имаш 2-3 нейни бебешки снимки...:) То това и за други бебета се отнася де :)
Нацелувай малката красавица :)
User's Signature

Качена снимка

#2272 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 February 2008 - 03:15 PM

ритка, всички са ти казали правилно. Относно това да питаш хората на които е майката - не беше нападка, просто те може да имат други методи на хранене на кучето, ако са ти препоръчали консерви, такъв съвет няма да чуеш тук, та да не създадем конфликти...

За толкова малко бебе съм на мнение, че една подходяща храна е Стартер на РК, гранулите се дават разкиснати, лесно поемат доста влага и омекват. Храните изброени от shadow също са супер премиум и към края минават в премиум клас. Разликата между класовете храни е в съставките и усвояемостта, нормално супер премиум е по-скъпа но дозите са по-ниски, така че нещата се уравновесяват. Не давай нищо допълнително, никакъв калций на 40 дни  :o Радвам се, че и другите са ти го казали, да не излезе че говоря пълни глупости (както някои преди си помислиха) но аз не съм привърженик на блъскането с калций ако кучето се храни със супер премиум храна, с адекватни дажби. Калций за профилактика - не е нужно при нормално развиващо се  и здраво куче, това че едрите породи се нуждаели от Х таблетки калций на ден за мен може да е много опасно твърдение при все че кучето се храни оптимално. Потърсете и литература по въпроса, аз намерих достатъчно уважавани източници, за да не давам калций на кучето си, въпреки твърденията на всеки втори кучкар и лекар. Може да се добавя в малки количества в периода на смяна на зъбките само. Адекватни дажби нормално се оказват малко по-ниски от тези на чувала. Алира яде около 80гр по-малко от написанато на опаковката, просто ако и давам пълна дажба качва над оптималното тегло. За сега кученцето е бебче и е нормално тумбачето му да е закръглено, но започне ли да се издължава наблюдавайте теглото му стриктно, трябва да не е дебело (трудно се напипват ребрата с натиск) и да не е мършаво. По-добре е да е в долната граница, отколкото в горната. Не се водете по лакомията му.

Специални играчки - такива, който не може да глътне или разкъса на пърченца + глътне. ВНимавайте с ябълките - може да си докара разстройство, особено ако са със семки. Като цяло се сдържайте да и давате човешка храна и не сменяйте нейната всекидневно - това разваля баланса, постигнат при добрите храни и разклаща съотношението на хранителните вещества, като капак и бебешките чувствителни стомаси често реагират бурно на смяната на храната.

Бебешочето е много сладко!
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#2273 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2008 - 03:37 PM

ето още снимки на Кхан ;D

#2274 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 06:27 PM

Супер са снимките! А това бяло покривало (ако не е само по повод снимките) няма да е дълго бяло  ;D
Ей, че хубаво да има бебешки снимки  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2275 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2008 - 06:55 PM

ама как за снимките?! ние си спиме на беличко..едното вече виси на простора,сега е ред на второто ;)
днес комшийката дойде да ни гали и ние като започнахме да лаеме,да ръмжиме..лелеееей!Очертаваме се с лош нрав :o

#2276 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 07:13 PM

Много, много благодарности за вас всичките! Преди малко се върнахме от ветеринара, направихме й първата ваксина. Лекарят ни каза, че е задължително да се дава калций. Обаче сега, като прочетох всичко това му нямам голямо доверие. При това като я опипал навсякъде, не е казал нищо дали има някакъв проблем. И това също не ми направи добро впечатление. Ако имате някой добър ветеринар, бихте ли дали координати, за да мога да сравня?
От сега нататък ще й давам от RC starter. Иначе консервите й се казват Rokus, холандски са. Самите бившите й стопани ни ги препоръчаха и са хранили бебета с това преди да я вземем.
Още веднъж ви благодаря всички за помощта!
User's Signature

Качена снимка

#2277 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 07:39 PM

Кхан е страхотен, много е сладък! На колко месеца е?
Моята Казя наистина още мирише на бебе, обожавам този мирис! Не мога да повярвам, че ще стане като Кхан голяма, или като Алира.
Ето днешните й снимки, тя се върти непрекъснато и качествени снимки стават само когато спи. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#2278 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2008 - 07:59 PM

ааааа,малка сладка мишкааааа! :yahoo: :yahoo: :yahoo:
много ти е миличко бебчето! :wub:

Кхан е на 3 мес. още и вече започва да прилича на куче ;) ;DАма и той прави едни физиономии... ;D

#2279 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 08:06 PM

Еха, на тези вече се вижда какво е мъниче. Иначе доста лекари са на мнение, че калцият е задължителен, аз лично не смея да съдя компетентността им само по това изказване. Просто такава е българската школа, пък и сигурно е останало от време оно, когато кучетата са се хранили с попари и остатъци - а и има доводи ЗА и ПРОТИВ, в България явно по-масово е да се дава калций, независимо от обстоятелствата. Всеки решава за себе си и своето куче, аз за моето съм преценила след като съм изчела това-онова, че ще се доверя на немски и американски източници, които твърдят, че не е нужно, и дори вреди. Наистина трябва да се има предвид индивидуалното куче и неговото меню, но това, че е едра порода не е довод за мен. И все пак преценявайте си сами - повечето лекари при които сме ходили настояват да се дава калций, въпреки че има и такива, които са абсолютно против  :rolleyes:

Аз не обичам да препоръчвам лекари и ще се въздържа, просто всичко е прекалено субективно и този, който е добър за мен, за друг може да не е, понеже не препоръчва калций примерно  ;)

Ето една статия по въпроса за храненето и добавките при едрите породи (включително калция): ТУК
User's Signature

Качена снимка

#2280 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 08:48 PM

Да, разбирам, че е субективно за лекаря. Но искам все пак да пробваме с твоя. Защото този, при който днес бяхме, не знаеше даже, че има такава порода кане корсо. А все пак искам да чуя мнението на другия лекар, това е абсолютно на моя отговорност, и ще съм ти много благодарна. Благодаря за статията, ще я прочета внимателно сега. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#2281 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 February 2008 - 08:50 PM

Леелелел бебката е страхотна...и с тия бебешки очички :))) Да и изпапкаш сладката муцунка.А за лекар...мога да ти дам на лично съобщение коордиантите на моя лекар...аз съм доволна засега от него, но се придържам към това, което каза twoofo, че е много субективно...:)
User's Signature

Качена снимка

#2282 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 09:11 PM

Благодаря ви, хора! Много сте отзивчиви, наистина ми помагате.  :palec: Надявам се, че ще мога и аз с нещо да ви бъда полезна някой ден. Винаги съм на разположение.
Този лекар не ни е казал предварително за обезпаразитяването. Днес й сложи и лекарството за това и ваксината. Тя горката обаче след 10 минути всичко повърна и не знам какво й остана от това лекарство за обезпаразитяване.
Поздрави на всички от нас с Казя!
User's Signature

Качена снимка

#2283 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 09:56 PM

И аз дадох координати. Обезпаразитяващо и ваксина в един ден ми се струва странно, мисля, че не е точно такава практиката  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#2284 Потребителят е офлайн   Chilly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 10:35 AM

Ритка здравей, обезпаразитяването означава третиране против глисти! Това е задължително да се направи веднага. Понеже споменаваш че твоя лекар и е сложил препарат за обезпаразитяване, ми се струва че го бъркаш с третирането против бълхи (обикновено Фронтлайн). Това са различни неща. Ако не си третирала кучето против ГЛИСТИ, направи го. Има схема, всеки ще ти я каже, независимо какво твърдят тези от които си взела кучето.

#2285 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 February 2008 - 01:21 PM

Аз до колкото разбирам ти е дал от пастичката за обезпаразитяване на бебета...но тя се дава няколко дни преди това, за да се види дали ще изкара нещо и ако изкара се повтаря пак след 2 седмици и чак тогава се слага ваксина...не знам какво е направил този лекар....аз поне знам, че така се прави...Сега ако изкара глисти може и да се наложи пак да се ваксинирате....за първи път чувам да се обезпаразитява и ваксинира в един ден....някаква нова практика може би :)
User's Signature

Качена снимка

#2286 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2008 - 04:36 PM

Не смея да се похваля направо, но..след 2 часа борба  - пишнахме и акахме на тревата!получихме много похвали и награди ,но преди това се борихме здраво,дърпахме към къщи,скачахме,молихме се...но лошата мама не ни пусна да се прибереме преди мечтаните нужди да се извършат на вън! ;D :yahoo:

Като си помисля още колко по 2 часа трябват..лекинко  ми прилошава :rolleyes:

Хора,кажете,нормално ли е кучето да се страхува от другите кучета?без значение колко са големи..само като ги чуе и хуква към входа или се сгушва в мен. Голямо шубе е!

#2287 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 February 2008 - 04:44 PM

Спред мен той още се страхува от всичко...много стрес му се е насъбрало на бебето...Ред също го беше страх в началото, но от едно конкретно куче пред нашия блок...като го чуеше да излайва и на бегом вкъщи...но свикна вече.Просто бъди толерантна и не го натоварвай много с нови емоции, за да свикне с теб, обстановката и въобще новия живот... а за пишкането има време да се научи още е малък и приоритет трябва да ти е това да успокои и да му дойде самочувствието, че си в вкъщи с новата мама, пък след това ще се учите на хигиена... :) Занимавай го с нещо като сте навън...носи му играчки, мятайте пръчки или тичайте...нещо което му харесва, за да види че на вън е весело и приятно, а не изпълнено с чудовища дето искат да го хапнат за закуска :)И го хвали за всяко хубаво нещо което направи...всеки път като дойде при теб, всеки път, когато не се изплаши от някое куче и естествено като си "свеъши работата". Питай twoofo Алирка как преяждаше на всяка разходка в началото    :P хихихи и Ред се опитвах така, ама редовно забравях... :) Нали съм си блондинка по рождение... :)
User's Signature

Качена снимка

#2288 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2008 - 05:11 PM

редика, първоначално го разхождах без каишка,но като хукне и нито ме чува,нито разбира..страх ме е да не го сгази нещо..
и затова сега сме вързани...
носих играчки - не им обръща внимание,на пръчките -също.Само се ослушва,седи на дупето и ако стане - започва да се дърпа към входа.
Днес имахме лек напредък - стигнахме до края на блока,но не по тревата, а по улицата..после бъркаше всеки вход с нашия :rolleyes:
Ох.....

#2289 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 February 2008 - 05:23 PM

Ооооо, моля те недей без каишка!Опасно е не само заради колите...ти още нямш контрол над кучето и не знаеш кога ще се стресне и ще забегне на някъде и дали ще го видиш повече...дръж го с нашийника и вкъщи, за да свикне поне с него...един фактор-страх по-малко.И се замисли тогава дали да не останете няколко дни вкъщи за да се пооспокои и след това лека по-лека да започнете с разходките....по често и по по-малко.Например 4-5 днвено за по 15-20 мин...на мен ми се струва вариант за да свикне...явно е доста стресиран миличкия бебо...прикотквай го с думи и лакомства да излиза, но за целта той трябва да е свикнал вече с теб и да идва с желание и въртеливо дупе към теб :)
Според мен трябва да останете няколко дни вкъщи, да се опознаете и т.н. Повечето кучета имат време да свикнат със стопаните си до като чакат третата ваксина и много по-бързо свикват и на вън, но вие нямахте това време, за това си го "откраднете". Няколко дни вкъщи няма да му навредат, даже напротив... е ти ще ходиш с парцала, но това е част от удоволствието да имаш бебе :)
Не знам.... да изкажат мнение и другите "колеги" ;), но на мен това ми се струва най-добре за момента.Страхът му ще отмине, но за целта му трябва спокойствие и стабилност.А и ти самата гледай да не се паникьосваш от другите кучета, за да не го притесняваш...дръж се спокойно все едно няма нищо...трудно е, на мен и до сега ми е трудно и от вътре всичко ми ври и кипи, да не ми пипне някой бебето случйно, но се старая да го правя...
Ако трябва тези дни на почивка от разходка започнете да излизате от вас само на площадката на етажа и се прибирайте, после до стълбите, после малко надолу и така постепенно до като стигнете навън...:) И през цялото време го карай сам да върви, а не да го влачиш...с някакво лакомство, с пляскане и весело викане...клякай и го викай при теб и като дойде го гушкай...
Дали е правилно да се изкажат и другите...
User's Signature

Качена снимка

#2290 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 05:38 PM

О, колко интересни неща ви се случват, разходките навън! Кога ще го дочакаме и ние?..
За лекарството - точно това беше, за глисти. Но не намерих нищо, може би не знам, как трябва до изглеждат.
Благодаря ви за координатите на лекарите, утре си записахме час за единия, да види нашата бебка. Защото вчера направо като парцалче беше, гореща, само плачеше и спеше. Много се притесних за нея.
Днес обаче е много по-добре, тича, играе, яде с апетит.
  Голям смях беше, като й донесохме първа кучешка играчка - гиричка със звънче. Тя я лаеше и скачаше до нея, никак не можеше да разбере откъде е този звук. ;D :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

• (255 Страници) +
  • « Първа
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема