Кане корсо италиано
Публикувано: 05 February 2008 - 02:00 PM
За храна според мен на тази възраст най-добре ще е да го храниш със starter на Royal Canin - тя си е за съвсем малки кученца.А какви са тези консерви с които я храниш?И каква суха храна и даваш?Консервите да не са Belkando? И жената от която си я взела с какво ти каза, че я хранила (въпреки че тя е била толкова мъничка)? Най-добре е да не я храниш с консерви... и аз се присъединявам към shadow за това....много по-вкусни са им, но не до там полезни...а сега, особено, до като е малко бебето има нужда от хубава храна(и след това де).А и само едно пояснение - няма нужда да даваш калций, ако храниш кучето с хубава храна, в която има необходимите съсътавки (като изброението от shadow), а ако го храниш с консерви или по-нисък клас храна си трябва и калций и витаминни добавки...:) Това е моето мнение де, ако някой не е съгласен нека ме поправи :)
А то това малко сладкишче е още със сини очички и сигурно мирише на бебенце....лелелеле как ти завиждам, че си имаш едно толкова мъничко чоче вкъщи...мойто магаре вече ми се струва много далече от бебето и в същото време си го възприемам като на мама чоченцето...смахната работа :) И послушай twoofo да си я снимаш много, защото няма да се осетиш как ще порасне и ще се окаже, че имаш 2-3 нейни бебешки снимки...:) То това и за други бебета се отнася де :)
Нацелувай малката красавица :)
Публикувано: 05 February 2008 - 03:15 PM
За толкова малко бебе съм на мнение, че една подходяща храна е Стартер на РК, гранулите се дават разкиснати, лесно поемат доста влага и омекват. Храните изброени от shadow също са супер премиум и към края минават в премиум клас. Разликата между класовете храни е в съставките и усвояемостта, нормално супер премиум е по-скъпа но дозите са по-ниски, така че нещата се уравновесяват. Не давай нищо допълнително, никакъв калций на 40 дни :o Радвам се, че и другите са ти го казали, да не излезе че говоря пълни глупости (както някои преди си помислиха) но аз не съм привърженик на блъскането с калций ако кучето се храни със супер премиум храна, с адекватни дажби. Калций за профилактика - не е нужно при нормално развиващо се и здраво куче, това че едрите породи се нуждаели от Х таблетки калций на ден за мен може да е много опасно твърдение при все че кучето се храни оптимално. Потърсете и литература по въпроса, аз намерих достатъчно уважавани източници, за да не давам калций на кучето си, въпреки твърденията на всеки втори кучкар и лекар. Може да се добавя в малки количества в периода на смяна на зъбките само. Адекватни дажби нормално се оказват малко по-ниски от тези на чувала. Алира яде около 80гр по-малко от написанато на опаковката, просто ако и давам пълна дажба качва над оптималното тегло. За сега кученцето е бебче и е нормално тумбачето му да е закръглено, но започне ли да се издължава наблюдавайте теглото му стриктно, трябва да не е дебело (трудно се напипват ребрата с натиск) и да не е мършаво. По-добре е да е в долната граница, отколкото в горната. Не се водете по лакомията му.
Специални играчки - такива, който не може да глътне или разкъса на пърченца + глътне. ВНимавайте с ябълките - може да си докара разстройство, особено ако са със семки. Като цяло се сдържайте да и давате човешка храна и не сменяйте нейната всекидневно - това разваля баланса, постигнат при добрите храни и разклаща съотношението на хранителните вещества, като капак и бебешките чувствителни стомаси често реагират бурно на смяната на храната.
Бебешочето е много сладко!
Публикувано: 05 February 2008 - 03:37 PM
Публикувано: 05 February 2008 - 06:55 PM
днес комшийката дойде да ни гали и ние като започнахме да лаеме,да ръмжиме..лелеееей!Очертаваме се с лош нрав :o
Публикувано: 05 February 2008 - 07:13 PM
От сега нататък ще й давам от RC starter. Иначе консервите й се казват Rokus, холандски са. Самите бившите й стопани ни ги препоръчаха и са хранили бебета с това преди да я вземем.
Още веднъж ви благодаря всички за помощта!
Публикувано: 05 February 2008 - 07:39 PM
Моята Казя наистина още мирише на бебе, обожавам този мирис! Не мога да повярвам, че ще стане като Кхан голяма, или като Алира.
Ето днешните й снимки, тя се върти непрекъснато и качествени снимки стават само когато спи. :blink:
Публикувано: 05 February 2008 - 07:59 PM
много ти е миличко бебчето! :wub:
Кхан е на 3 мес. още и вече започва да прилича на куче ;) ;DАма и той прави едни физиономии... ;D
Публикувано: 05 February 2008 - 08:06 PM
Аз не обичам да препоръчвам лекари и ще се въздържа, просто всичко е прекалено субективно и този, който е добър за мен, за друг може да не е, понеже не препоръчва калций примерно ;)
Ето една статия по въпроса за храненето и добавките при едрите породи (включително калция): ТУК
Публикувано: 05 February 2008 - 08:48 PM
Публикувано: 05 February 2008 - 08:50 PM
Публикувано: 05 February 2008 - 09:11 PM
Този лекар не ни е казал предварително за обезпаразитяването. Днес й сложи и лекарството за това и ваксината. Тя горката обаче след 10 минути всичко повърна и не знам какво й остана от това лекарство за обезпаразитяване.
Поздрави на всички от нас с Казя!
Публикувано: 06 February 2008 - 10:35 AM
Публикувано: 06 February 2008 - 01:21 PM
Публикувано: 06 February 2008 - 04:36 PM
Като си помисля още колко по 2 часа трябват..лекинко ми прилошава :rolleyes:
Хора,кажете,нормално ли е кучето да се страхува от другите кучета?без значение колко са големи..само като ги чуе и хуква към входа или се сгушва в мен. Голямо шубе е!
Публикувано: 06 February 2008 - 04:44 PM
Публикувано: 06 February 2008 - 05:11 PM
и затова сега сме вързани...
носих играчки - не им обръща внимание,на пръчките -също.Само се ослушва,седи на дупето и ако стане - започва да се дърпа към входа.
Днес имахме лек напредък - стигнахме до края на блока,но не по тревата, а по улицата..после бъркаше всеки вход с нашия :rolleyes:
Ох.....
Публикувано: 06 February 2008 - 05:23 PM
Според мен трябва да останете няколко дни вкъщи, да се опознаете и т.н. Повечето кучета имат време да свикнат със стопаните си до като чакат третата ваксина и много по-бързо свикват и на вън, но вие нямахте това време, за това си го "откраднете". Няколко дни вкъщи няма да му навредат, даже напротив... е ти ще ходиш с парцала, но това е част от удоволствието да имаш бебе :)
Не знам.... да изкажат мнение и другите "колеги" ;), но на мен това ми се струва най-добре за момента.Страхът му ще отмине, но за целта му трябва спокойствие и стабилност.А и ти самата гледай да не се паникьосваш от другите кучета, за да не го притесняваш...дръж се спокойно все едно няма нищо...трудно е, на мен и до сега ми е трудно и от вътре всичко ми ври и кипи, да не ми пипне някой бебето случйно, но се старая да го правя...
Ако трябва тези дни на почивка от разходка започнете да излизате от вас само на площадката на етажа и се прибирайте, после до стълбите, после малко надолу и така постепенно до като стигнете навън...:) И през цялото време го карай сам да върви, а не да го влачиш...с някакво лакомство, с пляскане и весело викане...клякай и го викай при теб и като дойде го гушкай...
Дали е правилно да се изкажат и другите...
Публикувано: 06 February 2008 - 05:38 PM
За лекарството - точно това беше, за глисти. Но не намерих нищо, може би не знам, как трябва до изглеждат.
Благодаря ви за координатите на лекарите, утре си записахме час за единия, да види нашата бебка. Защото вчера направо като парцалче беше, гореща, само плачеше и спеше. Много се притесних за нея.
Днес обаче е много по-добре, тича, играе, яде с апетит.
Голям смях беше, като й донесохме първа кучешка играчка - гиричка със звънче. Тя я лаеше и скачаше до нея, никак не можеше да разбере откъде е този звук. ;D :yahoo: