Кане корсо италиано
Публикувано: 20 February 2008 - 07:41 PM
За жалост при нас, в градинките между блоковете е ужасно мръсно :( Хората са изхвърляли боклуците си направо с торби и чак мен ме е гнус да стъпвам там :( а малкия ръфа ли ръфа,дори изрови някакви грижливо заровени от друго куче кокали. Карам му се,бъркам в устата, вадя и хвърлям на далеч...
Направо е ужас! :rolleyes:
С нетърпение чакам разходката в парка!..просто в квартала е супер гадно! :(
Публикувано: 21 February 2008 - 11:16 PM
My english is very bad that sorry :izcherven:
А за уикенда ще се разбираме ли нещо за разходка? До колкото знам twoofo няма да може в събота, но ние можем да се съберем? Рамон,elrisha, chilly...и който още иска за компания? :)
Публикувано: 22 February 2008 - 11:29 AM
I did not occur that we talk for you because my english is not good and I worry to talk :izcherven: :blink: But next time I'll do... :)
Публикувано: 22 February 2008 - 12:54 PM
Публикувано: 22 February 2008 - 06:45 PM
Ние днес ходихме на ветеринар да вземем обезпаразитяващо преди да направим втора ваксина. И стана дума за чип да слагаме на моето бебе. Кажете ми, моля какво е по-добре според вас за България: чип, медальон или татуировката? Защото не знам какво представлява нито едно от тях. :blink:
А в колата направо ни е мъка. Всеки път повръща, дали ще свърши някога това? :'(
Иначе толкова й хареса лекарят на нея, че не е спряла да го целува и въртя опашката като хеликоптер през цялото време! :yahoo:
Кога ще станем и ние на 3 месеца та да ходиме на разходките с вас ... :rolleyes:
И какво е по-добре за първите ни разходки - шлейка или нашийник? Къде да си купим това, посъветвайте ни, моля!
Публикувано: 22 February 2008 - 06:53 PM
А за чипа, да каже някой друг. Мисля, че вече е задължителен и се слага на кучо, като се регистрира в общината. Процедурата не е болезнена. Но може и да бъркам.
Поздрави и целувки по нослето на Кази! :blink:
Публикувано: 22 February 2008 - 07:07 PM
И ние ви пращаме целувки! :wub:
Публикувано: 22 February 2008 - 07:12 PM
1.Ветеринарният лекар на Вашето куче му имплантира микрочип (чипа е задължителен !!!)
2.Плащате данък - 24 лв на куче в данъчните служби по местожителство ( не се плаща данък за кучета , собственост на инвалиди; служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка; кучета, използвани за опитни цели; кучета, използвани от Българския червен кръст;кастрирани кучета; ловни кучета ).
3. Представяте на ветеринарния лекар , имплантирал чипа (най-добре според мен - и ксеракопие) документа за платен данък . Ветеринарният лекар извършва ежемесечно регистрацията (на всички кучетата , на които е имплантирал микрочипове) в РВМС.
Публикувано: 22 February 2008 - 08:30 PM
Това шлейка не знам какво е, но предполагам, че е нагръдник... :) И според мен е по-добре с нашийник и да го слагате от време на време и вкъщи, за да може да свикне, както каза шадоу... :) Аз първоначално (2-3седмици) му бях взела кожен, защото ми се струва най-мекичък :)
А за разходката - ок 14ч сме там :)
Публикувано: 22 February 2008 - 10:56 PM
Цитат
I did not occur that we talk for you because my english is not good and I worry to talk :izcherven: :blink: But next time I'll do... :)
my english is not so good also ;) .......so dont worrie .....next time try to talk ;D
Публикувано: 23 February 2008 - 12:15 AM
ритка: Ами ела де, какво мрънкаш само :P Те разходките не са само за кучетата, а и за нас.Като бебка не може да излиза още, ти ела да се запознаеш с нашите кучовци и да видиш какво те очаква :P Айде чакаме те утре в 14ч в Борисовата градина на езерото с лилиите....и времето е страхотно и ти обещавам да си прекараш приятно в нашата чаровна компания :P въпреки, че утре ще сме без дамското присъствие на Алирка и ако искаш да видиш и нея може да дойдеш в неделя, когато надявам се ще сме пълен комплект - Алира, Рамон, Реди, Тангра и Кхан :)
Публикувано: 23 February 2008 - 02:44 AM
Цитат
1.Ветеринарният лекар на Вашето куче му имплантира микрочип (чипа е задължителен !!!)
2.Плащате данък - 24 лв на куче в данъчните служби по местожителство ( не се плаща данък за кучета , собственост на инвалиди; служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка; кучета, използвани за опитни цели; кучета, използвани от Българския червен кръст;кастрирани кучета; ловни кучета ).
3. Представяте на ветеринарния лекар , имплантирал чипа (най-добре според мен - и ксеракопие) документа за платен данък . Ветеринарният лекар извършва ежемесечно регистрацията (на всички кучетата , на които е имплантирал микрочипове) в РВМС.
И аз благодаря, инфото и за мен е наистина полезно