Кане корсо италиано
Публикувано: 09 September 2008 - 03:52 PM
Трети пост ми се губи.... кое грешно копче натискам ...... :rolleyes: :o :angry:
Исках пак да върна старата тема за ВИТАМИНИТЕ
Нашият "производител" Денис Али при всеки контакт ми напомня и настоява да даваме витамини за ставите (по-конкретно "dont forget about vitamins for joints ....not calcium ....joint vitamins like K9 complete motion or caniviton or aplazyl").
Засега не даваме, но дали не грешим?? Искаше ми се да чуя вашите мнения - и за самите медикаменти, и за идеята като цяло
Благодаря предварително
Публикувано: 09 September 2008 - 03:58 PM
Калций давах около един месец докато си сменяше зъбите. Вече го спрях, взехме й кръвна проба - съотношението калций/фосфор си е в нормата. След известно време пак ще вземем проба и калций ще давам само ако има нужда.
Давахме Мегадерм, беше изписан от лекар съпътстващо към лечението на кожен проблем.
Други добавки не давам и не смятам да давам профилактично, без да има доказана нужда от тях.
Публикувано: 09 September 2008 - 04:12 PM
Цитат
А СА37? ;D Бъзикам се! :P
Сърчо и Ред са разкошни заедно!! :wub: Ма малкия вярно много мънечък до батко си. ;D Иначе все голям ми изглеждаше...
Публикувано: 09 September 2008 - 04:23 PM
Цитат
Публикувано: 09 September 2008 - 04:34 PM
Цитат
А Денис явно му препоръчва да дава глюкозамин ;) Както и нашият развъдчик между другото, както и доста литература достъпна в нет-а. Според други източници пък, ако храниш с хубава храна -няма нужда от добавки. В крайна сметка всеки е отговорен за кучето си и решава с какво да храни и какви добавки да дава, като е добре избора да е информиран все пак. Винаги споделям само и единствено личен опит и мнение за да не въведа в заблуда някой.
Публикувано: 09 September 2008 - 04:35 PM
Бела, колкото до глюкозамина - да трябва да се дава. Но в някои храни го има и това трябва да се вземе предвид. Морски, ако не се лъжа храните с Адванс. Прочетете колко е глюкозамина и преценете дали да се добавя.
Публикувано: 09 September 2008 - 08:16 PM
Цитат
Наистина е симпатичен този бебок :P
Току що видях и клипчетата му, качени са
Сър и Джак
Първи ден на Сър вкъщи
Породата ви е много красива и всички кучета, които показвате тук - също.
Искрено ви се възхищавам, не само заради страхотните любимци, но и все пак си е сериозна и отговорна работа да отгледаш и възпиташ такова куче. :palec:
Публикувано: 09 September 2008 - 09:39 PM
След кратко затишие да си кажем за нас: Много дрискахме тия дни. Щото си възпалихме гърлото от дърпане и ходихме с нагръдник. Та използвахме намалението да плюскаме всичко - главно клечки и царевични кочани. Та бате Владе беше притеснен и не пишеше. Ама сега сме добре. Сега пак сме с нашийник и кофти работа. Няма кльопачка. Та даже май и строг нашийник ще си имаме ако не почнем да слушаме... Иначе вече хапваме малко завишена дажба, че малко да налеем за Стара Загора, че с това дрискане свалихме половин кило.
Айде сполай ви: Веселата Сополанка
Публикувано: 09 September 2008 - 09:50 PM
Цитат
След кратко затишие да си кажем за нас: Много дрискахме тия дни. Щото си възпалихме гърлото от дърпане и ходихме с нагръдник. Та използвахме намалението да плюскаме всичко - главно клечки и царевични кочани. Та бате Владе беше притеснен и не пишеше. Ама сега сме добре. Сега пак сме с нашийник и кофти работа. Няма кльопачка. Та даже май и строг нашийник ще си имаме ако не почнем да слушаме... Иначе вече хапваме малко завишена дажба, че малко да налеем за Стара Загора, че с това дрискане свалихме половин кило.
Айде сполай ви: Веселата Сополанка
Супер, че малката красавица вече е добре :wub:
Аз сега малко се притесних-вече 3-4 дни на задните лапи имаме ранички и не минават, а даваме хапчета упорито :(
проблема с козинката е решен отдавна, всичко ни е наред. Само се чудя дали да не мажем с нещо раните :sos:
п.с. съжалявам, че пиша за това тук, но някой ако е имал същия проблем, ще се радвам да ми пише адекватно решение, че пробвах бая мазила, но ефект няма :(

Successful people never worry about what others are doing!
Публикувано: 09 September 2008 - 10:31 PM
Морски, освен Глюкозамин аз също не съм давала никакви допълнителни витамини или минерали, особено калций, така реших за Алира както по препоръка на развъдчици, така и според щателното онлайн разследване, което предприех. Мисля, че Денис има предвид Глюкозамин и въобще хондропротекори под това негово тромаво "витамини за стави" - той така си се изказва, не особено точно, но като не ти е ясно го питай отново и отново.
Владо, брех таз мома те държи на нокти постоянно, няма да се отпускаш я ;) Бебешки му работи! Явно се опитва да те принуди ти да я слушаш - строги мерки, никакво поддаване на кадифения поглед - оставаш непоклатим в това което си казал и искаш да направи и туй то! С теб сме, не се давай! ;D Ще видим резултата от диетата на красивото бебе в Стара Загора :blink:
Целувки на Сър-а :wub:
Victoria - благодаря ти за интереса и впечатленията!
Публикувано: 09 September 2008 - 11:33 PM
Публикувано: 10 September 2008 - 08:46 AM
гледах тази сутрин, че има подобрения. Не е на възглавничките, ами на самата лапа, но минава. Хапчета давахме по предписание на вет-а :rolleyes:
pyts, това е страхотно :yahoo:
кога пристига бебо?
разкажи малко ако може :blink:

Successful people never worry about what others are doing!
Публикувано: 10 September 2008 - 09:35 AM
Pyts, кое е бебето - Корсо Империум? Айде ще чакаме да се похвалят новите собственици. Както и да чуем нещо за Чочко, предполагам това ще се случи уикенда обаче.
Хайде, бързо да се подобряват Айк и Фиона!

Вход

Горе
Цитиране +