Кане корсо италиано
Публикувано: 30 January 2007 - 04:25 PM
Публикувано: 30 January 2007 - 04:38 PM
като го видях е веднага си помислих че е от Плевен
Хан днес беше на ветеринар за да му изтискат жлезите,тежи 51кг,и се лигави само когато пие вода,инече постоянно е след бате
а за спане и дума неможе да става,голяма борба пада докато се нагодят кой,как да спи l) l)
Прикачени файлове
-
malko_mi_se_spi.JPG (29.35K)
Брой сваляния: 107
Публикувано: 30 January 2007 - 05:11 PM
Публикувано: 30 January 2007 - 05:27 PM
Цитат
трудна порода е туй кане корсото wink
Публикувано: 30 January 2007 - 05:35 PM
Иначе Ханк е голям сладур 1super Личи си че го гледате супер! bravoS
Публикувано: 30 January 2007 - 05:58 PM
Цитат
благодаря за думите
искам да попитма един въпрос
нормално ли е Хан сам да си намалява храната ,и да продължава да трупа маса
за около 2 седмици качи 7кг ,данеби да се дължи на дългите разходки,и натрупването на мускули,инече килата нему се личат толкова,но е много мускулест
а какви скоци прави само bl) bl) bl)
Публикувано: 30 January 2007 - 06:13 PM
Публикувано: 30 January 2007 - 06:13 PM
Цитат
И за напред ще се увеличават r)
Няма да изоставаме от ръстежа на нюфската полулация я dribble
Цитат
Цитат
Публикувано: 30 January 2007 - 06:28 PM
Като сме тръгнали с образност, да продължим.
Важна за самоизпразването на околоаналните сакове е консистенцията на изпражненията - да не са кашести. За да бъде така е достатъчно храната да съдържа влакнини, които могат да се набавят и без опасните кости.
Друго важно е движението. Куче, което се движи достатъчно, рядко има проблеми с тези така наречени жлези.
Акълът ми не побира защо изстискването им се смята за панацея, било му криво един ден - айде, изстискване и после цял живот така!
Коментирано е доста подробно във Ветеринарен кабинет, сега ще потърся линка и ще го добавя в този пост.
Публикувано: 30 January 2007 - 06:31 PM
Един съвет (или по-скоро препоръка) от мен, който не е свързан с поставеният въпрос, но понеже стана дума за кокали... Телешкият кокал е мехлем за стомашночревния тракт на кучето. По възможност да е от бедрената кост на телето и добре сварен. Ако не се хване в тенджерата го разсичам на две половини, но е по добре да е цял, защото така се запазват соковете и веществата съдържащи се в костния мозък, който е особено полезен за организма. Откъде да си вмете такъв кокал ли? В месарските магазини с удоволстие ще се отърват от тях срещу няколко лева b) Същите пари бихте дали и за кокал от свинска кожа wink
П.П. Добре е да се прави веднъж-два месечно. Нямам предвид, че с това трябва да се храни кучето. Не давайте пилешки и свински кости на кучетата си, защото са опасни, заради структурата си. Структурата на телешкият кокал е различна, което не го прави опасен за стомаха на кучето.
Публикувано: 30 January 2007 - 06:38 PM
после дигна опашката и натисна и то цикна гнои,проми го и кучето си промени настроението коренно
инече по цел ден играе,тича,се некоя пръчка лапа
сутрин една разходка около 5км
следобет още една-15км по гората
когато е хубаво времете по цела ден е с бате и други кучета
Публикувано: 30 January 2007 - 06:38 PM
Както един лекар тук просто го обясни - костите се смилат в стомаха та кучето до пясък (беше дадено и химическото наименование на въпросното вещество), който остъргва лигавицата на стомаха и стените на червата и причинява непрекъснати проблеми. Кости и мехлем е оксиморон.
Публикувано: 30 January 2007 - 06:39 PM
Цитат
Като сме тръгнали с образност, да продължим.
Важна за самоизпразването на околоаналните сакове е консистенцията на изпражненията - да не са кашести. За да бъде така е достатъчно храната да съдържа влакнини, които могат да се набавят и без опасните кости.
Друго важно е движението. Куче, което се движи достатъчно, рядко има проблеми с тези така наречени жлези.
Акълът ми не побира защо изстискването им се смята за панацея, било му криво един ден - айде, изстискване и после цял живот така!
Коментирано е доста подробно във Ветеринарен кабинет, сега ще потърся линка и ще го добавя в този пост.
Ахам, и моят акъл не го побира защо все това е универсалният лек. Мислех че е отживелица, наистина преди 7-8 години където и да идех още преди да са изслушали проблемите ми казваха "Давайте да стискаме жлези". Според мен има нещо в гледането на кучето като цяло, което не е наред, сега знам какво съм правила грешно аз с моето тогава. А защо този хляб вечер??? Хрането си го с гранули, колкото по-качествени, толкова по-добре и може да си спестите тоя "процедури". Наистина е неприятно, да не говорим кучето какво изживява при "изстискването"..... За телешкия кокъл съм съгласна, ама всичко друго какалесто тц....
Ето тема за жлезите, май не е единствената във ветеринарния кабинет.... тук