Кане корсо италиано
Публикувано: 22 February 2008 - 06:53 PM
:wub: :wub: Малка сладка бебка! Последната снимка е уникална- бръчки+ушички! :yahoo: Аз ти препоръчвам нашийник, за да свиква с него. Даже може да й го слагаш вкъщи, за да привикне към нещото на вратлето си. :blink:
А за чипа, да каже някой друг. Мисля, че вече е задължителен и се слага на кучо, като се регистрира в общината. Процедурата не е болезнена. Но може и да бъркам.
Поздрави и целувки по нослето на Кази! :blink:
А за чипа, да каже някой друг. Мисля, че вече е задължителен и се слага на кучо, като се регистрира в общината. Процедурата не е болезнена. Но може и да бъркам.
Поздрави и целувки по нослето на Кази! :blink:
Публикувано: 22 February 2008 - 07:07 PM
Мерси! Ще й купим на малката нашийник, само да разберем какъв по-добре да й взимаме и къде. Ще чакам някой да ни каже и за чипа със сигурност. А как се регистрира куче в общината? Просто се отива и се показва ветеринарен паспорт ли?
И ние ви пращаме целувки! :wub:
И ние ви пращаме целувки! :wub:
Публикувано: 22 February 2008 - 07:12 PM
http://dog.bg/forum/...pic,6863.0.html Тук има тема за това. Най-важното мисля е това:
1.Ветеринарният лекар на Вашето куче му имплантира микрочип (чипа е задължителен !!!)
2.Плащате данък - 24 лв на куче в данъчните служби по местожителство ( не се плаща данък за кучета , собственост на инвалиди; служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка; кучета, използвани за опитни цели; кучета, използвани от Българския червен кръст;кастрирани кучета; ловни кучета ).
3. Представяте на ветеринарния лекар , имплантирал чипа (най-добре според мен - и ксеракопие) документа за платен данък . Ветеринарният лекар извършва ежемесечно регистрацията (на всички кучетата , на които е имплантирал микрочипове) в РВМС.
1.Ветеринарният лекар на Вашето куче му имплантира микрочип (чипа е задължителен !!!)
2.Плащате данък - 24 лв на куче в данъчните служби по местожителство ( не се плаща данък за кучета , собственост на инвалиди; служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка; кучета, използвани за опитни цели; кучета, използвани от Българския червен кръст;кастрирани кучета; ловни кучета ).
3. Представяте на ветеринарния лекар , имплантирал чипа (най-добре според мен - и ксеракопие) документа за платен данък . Ветеринарният лекар извършва ежемесечно регистрацията (на всички кучетата , на които е имплантирал микрочипове) в РВМС.
Публикувано: 22 February 2008 - 08:30 PM
ритка: Чипа е задължителен, слага се със специална инжекция, в която се намира чипа и се вкарва от ляво (май беше) на вратлето - става за секунди и попринцип не е болезнено, ама си е дебелата иглата де :) Струва някъде около 30лв, ако не се лъжа...Идеята му е да може да се идентифицира кучето.А за колата - да не би да е яла преди да се вози или да се е напила с вода?Ако е това от друскането е нормално да повърне.... :) Медалиона си го слагаш по желание и той е в случай, че не дай си Боже, кучо се изгуби и попадне в добри хора да могат да се свържат с теб и да ти го върнат...продава се по зоомагазини и има най-различни видове, които се закачат за нашийника :) За татуировките не знам нищо :)
Това шлейка не знам какво е, но предполагам, че е нагръдник... :) И според мен е по-добре с нашийник и да го слагате от време на време и вкъщи, за да може да свикне, както каза шадоу... :) Аз първоначално (2-3седмици) му бях взела кожен, защото ми се струва най-мекичък :)
А за разходката - ок 14ч сме там :)
Това шлейка не знам какво е, но предполагам, че е нагръдник... :) И според мен е по-добре с нашийник и да го слагате от време на време и вкъщи, за да може да свикне, както каза шадоу... :) Аз първоначално (2-3седмици) му бях взела кожен, защото ми се струва най-мекичък :)
А за разходката - ок 14ч сме там :)
Публикувано: 22 February 2008 - 10:56 PM
Цитат
I know that you existed. I as well existed- I reveled as well in your lovely dogs. I was there with Mira
I did not occur that we talk for you because my english is not good and I worry to talk :izcherven: :blink: But next time I'll do... :)
I did not occur that we talk for you because my english is not good and I worry to talk :izcherven: :blink: But next time I'll do... :)
my english is not so good also ;) .......so dont worrie .....next time try to talk ;D
Публикувано: 23 February 2008 - 12:15 AM
denis_ali: I will be happy to meet to our future exhibition and you tell me detail for your great dogs and we to will say only to agree :P :blink:
ритка: Ами ела де, какво мрънкаш само :P Те разходките не са само за кучетата, а и за нас.Като бебка не може да излиза още, ти ела да се запознаеш с нашите кучовци и да видиш какво те очаква :P Айде чакаме те утре в 14ч в Борисовата градина на езерото с лилиите....и времето е страхотно и ти обещавам да си прекараш приятно в нашата чаровна компания :P въпреки, че утре ще сме без дамското присъствие на Алирка и ако искаш да видиш и нея може да дойдеш в неделя, когато надявам се ще сме пълен комплект - Алира, Рамон, Реди, Тангра и Кхан :)
ритка: Ами ела де, какво мрънкаш само :P Те разходките не са само за кучетата, а и за нас.Като бебка не може да излиза още, ти ела да се запознаеш с нашите кучовци и да видиш какво те очаква :P Айде чакаме те утре в 14ч в Борисовата градина на езерото с лилиите....и времето е страхотно и ти обещавам да си прекараш приятно в нашата чаровна компания :P въпреки, че утре ще сме без дамското присъствие на Алирка и ако искаш да видиш и нея може да дойдеш в неделя, когато надявам се ще сме пълен комплект - Алира, Рамон, Реди, Тангра и Кхан :)
Публикувано: 23 February 2008 - 02:44 AM
Цитат
http://dog.bg/forum/...pic,6863.0.html Тук има тема за това. Най-важното мисля е това:
И аз благодаря, инфото и за мен е наистина полезно
Публикувано: 23 February 2008 - 09:06 AM
Редика, благодаря за поканата!Наистина ще съм щаслива да ви видя,корсовците! За днес не съм сигурна, че вече уговорих една среща по това време, но утре ще се опитам да дойда. Проблема е точно в малката, че още не я оставяме сама за дълго. ;) Но ще се постарая да дойда и да ви видя красавците!
Публикувано: 23 February 2008 - 12:33 PM
ще дойдемеееееее..да ви сбориме малко ;D ;D ;D ;D