Публикувано: 29 March 2008 - 09:18 PM
:(Аз съм скапана - ще разгледам снимките утре. Много ме изнервят и изтощават тези неорганизации - 2 ринга, съдиите се сменят в ринга по породи - дано доживеем посещаемост по изложбите, която би позволила и по-добра организация и всичко както си му е редът. Иначе Алира - Отличен + Bеst Junior in Class. Видяхме се с Буда и Хали, Алира определени развива симпатии към Буда, Хали пък несимпатии към Алира ;D Като латиноамерикански сериал сме. Тиара също уважи събитието, за което много се радвам - единствено съжалявам, че не ми беше добре в петък и не можах да я наснимам - страхотна тиквуца има ;)
Относно мненията за родословия и т.н - смятам, че конкретното куче има по-голямо значение от потеклото му, но също смятам и че произходът е важен за да има развиване на породата като цяло. Не е тайна че прекрасно на вид куче може да дава поколение с елиминационни белези - ако е ясен произходът му става ясно и къде е проблемът и той се изолира. Не трябва да има борба на родословия, а сравнение на кучетата зад тях, но излизайки от рамките на индивида - кръвните линии определено не мисля, че са за подценяване. Също като pyts не мисля, че кучета с недоказана принадлежност към дадена порода трябва да бъдат развъждани на всяка цена. Всяко куче заслужава правилно отглеждане независимо от принадлежност към порода. Не всичко е гени, отлеждането е от голямо значение, но за добро или лошо гените играят водещата роля. Относно характера - абсолютно съм сигласна с Chilly че човек може да съсипе всяко куче било то и с добри генетични заложби.
"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"