Малиноа
Публикувано: 03 April 2013 - 06:52 PM
http://pet-show.net/...zine/view/70/22
Интересна статия за малиноа-за разликата между FCI кучетата и тези в NVBK
Интересна статия за малиноа-за разликата между FCI кучетата и тези в NVBK
Публикувано: 09 April 2013 - 09:06 PM
Тенденцията е такава - разваля се характера на всяка една порода . Все още ми е примера пред очите - кавказец дисквалифициран заради лаене по съдята . Че то нали за това е направено това куче :) . За такива работи като nvbk и подобни ще сме далеч дълго време защото България няма скоро да кани хора/треньори от други държави за семинари и като цяло развитие в рингспортовете . Тук нещата за момента започват с ИПО и свършват с ИПО . Специално тест за характер на кучето да е само замахване на палка над главата на кучето не е задоволителен в моите очи . Когато "меките" кучета станат прекалено голям % хората ще почнат да се сещат че нещо не е наред и чак тогава ще започне осезаема градация . Първо каруцата трябва да отиде в реката за да се сетим че трябва да се построи мост :) .
Публикувано: 06 June 2013 - 08:19 AM
Айде родиха ми се бебета !! Очаквам честитки :)
Публикувано: 06 June 2013 - 06:56 PM
Направих сборно клипче на кучката (избрани моменти)
Публикувано: 06 June 2013 - 07:19 PM
Уникално! Браво, страхотна работа сте свършили.

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net
Публикувано: 07 June 2013 - 08:50 AM
На Литов е бащата . Стара белгийска кръв . Бившо граничарско куче с доказана репутация :) . Бих го снимал но е на 12 години ...
Син на небезизвестната Таня - първата белгийска овчарка в България със страхотен характер и красота .
Син на небезизвестната Таня - първата белгийска овчарка в България със страхотен характер и красота .
Публикувано: 18 August 2013 - 08:35 PM
Бебетата с хвърлено парцалче за пръв път . 70 дена .
Публикувано: 19 September 2013 - 08:21 AM
Здравейте,
собственик съм на малиноа от 22 дена и тъй като никога не съм отглеждал тази порода, бих искал да попитам дали е нормално да се опитва да хапе ръката ми и то доста силно,смисъл като не захапе ръката ми или нещо друго като играчка и тн. се чуват как му тракат зъбите(което звучи леко плашещо дори и да се чува от бебе).Преди моя НОК не хапеше толкова(може би 5-6 пъти се е заигравал и почвал да хапе) като бебе.Реших да питам как точнода го отуча защото при него "не" не работи и дори и да не му давам да хапе при първа възможност той почва.Кучето е на 2 месеца и половина.Също така, някой ако има опит в отглеждането на Малиноа и котка в една къща да сподели.Благодаря предварително!
собственик съм на малиноа от 22 дена и тъй като никога не съм отглеждал тази порода, бих искал да попитам дали е нормално да се опитва да хапе ръката ми и то доста силно,смисъл като не захапе ръката ми или нещо друго като играчка и тн. се чуват как му тракат зъбите(което звучи леко плашещо дори и да се чува от бебе).Преди моя НОК не хапеше толкова(може би 5-6 пъти се е заигравал и почвал да хапе) като бебе.Реших да питам как точнода го отуча защото при него "не" не работи и дори и да не му давам да хапе при първа възможност той почва.Кучето е на 2 месеца и половина.Също така, някой ако има опит в отглеждането на Малиноа и котка в една къща да сподели.Благодаря предварително!
Публикувано: 30 September 2013 - 09:37 AM
Често срещано явление . Трябва само да пренасочваш това хапане на ръката към играчка . Ако не можеш да се справиш пробвай просто всеки път когато почне да го прави да го гушнеш и да го дъриш така известно време . Ако се наложи повтаряш процедурата докато не се откаже . Има и други техники но пробвай това на първо четене .