Това момче го видях и аз на семинара миналата година , много е добър, а....... хердера......просто нямам думи.....за малко щях да си взимам такъв , но в карайна сметка се спрях на малинка и не съжалявам
Малиноа

Публикувано: 23 December 2009 - 04:48 PM
Това момче го видях и аз на семинара миналата година , много е добър, а....... хердера......просто нямам думи.....за малко щях да си взимам такъв , но в карайна сметка се спрях на малинка и не съжалявам

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!

Публикувано: 23 December 2009 - 07:11 PM

Публикувано: 23 December 2009 - 08:28 PM
Ами ти поне си в София и има хора дето точно идват от "м*йната си" и го правят щото искат нещо от първа ръка и никой няма да те покани" Обаче аз си търся официално индивидуални тренировки от някой също токова добър ама не познавам"-ами света не се върти около теб!

Публикувано: 25 December 2009 - 04:50 PM

Публикувано: 25 December 2009 - 05:41 PM

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!

Публикувано: 26 December 2009 - 08:01 AM

Публикувано: 31 December 2009 - 03:14 PM

Публикувано: 03 January 2010 - 04:28 PM

Публикувано: 05 January 2010 - 11:02 AM

Публикувано: 05 January 2010 - 05:01 PM

Публикувано: 05 January 2010 - 10:09 PM
С времето,ако й обръщаш достатъчно внимание,изразено в игра с топка,дърпане на парцалче и подобни ще започне да игнорира непознатите.Ще се изрази в това,че няма да ги търси толкова за ласки,но няма да стане недоверчива.Недоверчиви стават несоциализираните кучета,а домашен любимец воден на разходка сред хора не е добре да е такъв.Ако вече си създал интерес към игра /с теб,не сама да си гризе играчки/можеш да го използваш за отвличане на вниманието от чужди хора и насочването му към теб.
У вас кучето ще започне да охранява,когато добие самочувствие за това.

Публикувано: 05 January 2010 - 10:34 PM

Публикувано: 05 January 2010 - 10:46 PM
В твоя случай отвличане на вниманието също много ще помогне.Също така смени тактиката за обучение в защита.Четох в някой твои пост,че я раздразвали с парцал.Знаеш мястото,там ще видиш как се прави това на база ловен и инстинкт за борба без да се притеснява кучето.

Публикувано: 06 January 2010 - 12:53 PM
В твоя случай отвличане на вниманието също много ще помогне.Също така смени тактиката за обучение в защита.Четох в някой твои пост,че я раздразвали с парцал.Знаеш мястото,там ще видиш как се прави това на база ловен и инстинкт за борба без да се притеснява кучето.
Това беше няколко пъти и беше имно с цел да мога да я "спирам" когато това стане а не да се озлобява кучето . Имахме минималнен прогрес но според тренери вряли и кипяли в тия работи е грешно и за това са спряни . Дадена ми е схема по която да работя за социализацията и работя аквитно по нея .
Не разбрах за отвличането на вниманието . Това ли имаш предивд - идва човек до мен , тя започва да лае и аз започвам да й отвличам вниманието от него ? Ако е така мисля че сегашният подход е по-добър - основното е вързана за да може да се прави рязка и строга корекция и забрана последвна със същата строга команда . Другото са детайли за да види кучето че ръка подадена към нас (мене и кучето) не е толкова заплашително нещо .

Публикувано: 06 January 2010 - 01:51 PM
Не ти трябва да си "една крачка пред това което ще се случи" тоест не чакаш човека да дойде и тя да изперка от лай а виждайки човека ти вече трябва да си почнал с нещо което ще я концентрира върху теб -топка лакомство-да и задължително на повод нека нещата да се случват на дистанция на която постепенно ще започнеш да скъсяваш с времето.
Ако е така мисля че сегашният подход е по-добър - основното е вързана за да може да се прави рязка и строга корекция и забрана последвна със същата строга команда . Другото са детайли за да види кучето че ръка подадена към нас (мене и кучето) не е толкова заплашително нещо .
Абе някой май е ходил при Ники

Вход

Горе
 Цитиране +