Torida Del Cavdillo
Публикувано: 14 November 2008 - 08:53 PM
Публикувано: 14 November 2008 - 08:55 PM
Публикувано: 14 November 2008 - 08:57 PM
Публикувано: 14 November 2008 - 08:58 PM
Публикувано: 17 November 2008 - 12:58 AM
Отново,браво Тори!!!
Не сме се и съмнявали в теб! :->)

Публикувано: 20 November 2008 - 03:08 PM
Цитат
Задължително ли е кучето да се тествува?И при двата пола ли се прави?/мъжки,женски?/
ПП:за шоу кучета,това няма да е много уместно според мен... B)

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com
Публикувано: 20 November 2008 - 03:17 PM
Цитат
А от хуманна гледна точка ще е още по-неуместно!

Публикувано: 20 November 2008 - 03:22 PM
Какво пише над -"Български Доберман клуб"?
И за да не се трудиш много, веднага ще ти отговоря,пише-"Клубни форуми".Т.е говорим за кинология.
Къде в правилника на клуба за Дого Аржентино България пише, че това е задължително ,че съм нарушил разпоредбите,като за мен не е хуманно да си тествам,както казваш ти кучетата на прасета.
Надявам се знаеш какво е тестване!За да не се налага и това да ти го обяснявам.
Цялото това звучи тъпо.Като да напишеш във форума точно под този-БКК "Американски Стафордшир Териер",да си тестват кучетата по предназначение.Т.е. те са бойна порода и трябва да ги пускат на битки :huh:
:huh:
Публикувано: 20 November 2008 - 03:38 PM
Цитат
И за да не се трудиш много, веднага ще ти отговоря,пише-"Клубни форуми".Т.е говорим за кинология.
Къде в правилника на клуба за Дого Аржентино България пише, че това е задължително ,че съм нарушил разпоредбите,като за мен не е хуманно да си тествам,както казваш ти кучетата на прасета.
Цялото това звучи тъпо.Като да напишеш във форума точно под този-БКК "Американски Стафордшир Териер",да си тестват кучетата по предназначение.Т.е. те са бойна порода и трябва да ги пускат на битки :huh:
:huh:
Споко-не се ядосвай.
Поздрави и продължавай все така добре!
:->) :->) :->)

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com
Публикувано: 21 November 2008 - 09:34 AM
Не виждам какво толкова некоректно видяхте във въпроса на Kamenagi .
Той дори е похвалил кучето
Цитат
Въпросът му е съвсем информативен, все пак в стандарта на породата пише:
Цитат
Произход: Аржентина
Дата на публикуване на стандарта: 29.01.1999 г.
Приложение: Куче за лов на едър дивеч
Така че тук не виждам място за сравнение с БКК "Американски Стафордшир Териер".
Какво заподскачахте като "ощипани ученички" ?

"EL CABALLERO BLANCO"
Публикувано: 21 November 2008 - 09:53 AM
Цитат
Чакай сега, какви добермани, какви стафове? Говорим за дого. Дого е ловно куче, за лов на едър дивече по-точно. Зачети си стандарта. Спуни го е цитирал по-горе, за ваше удобство. Така че не виждам какво странно има във въпроса ми. Просто попитах, какво лошо има? Нито съм казал, че е задължително, нито, че сте нарушили някакви разпоредби....не разбирам защо реагирате така. Ако на вас това ви е някаква болна тема или имате комплекс, че кучето ви е красиво, но не и работно си е ваш проблем. Не ми приписвайте нещо, което не съм казал!
Ясно е, че кучката не е тествана. Това исках да разбера. Лично мое мнение е, че с развъждането на такива кучета - екстериорни, но без никакви работни качества, не се допринася ни най-малко за развитието на породата. Но това, както казах, си е лично мое мнение.
А относно тестовете - аз ако не знам какво представляват.... Мисля, че съм видял и участвал в доста повече от теб, за да ми обясняваш точно ти.
Поздрави,
Камен
Публикувано: 21 November 2008 - 10:08 AM
В сила от 31.01.2008 г.
Обн. ДВ. бр.13 от 8 Февруари 2008г.
Цитат
(2) Защитата на животните се изразява в опазване на техния живот, здраве и добро състояние, предпазването им от нехуманно, жестоко и особено жестоко отношение, осигуряване на подходящи грижи и условия за живот, съобразени с техните физиологични и поведенчески особености.
Цитат
(2) За нехуманно отношение към животните се смята причиняване на болка или страдание на животно или предизвикване на силен страх.
Цитат
(2) За жестокост се смятат:
1.всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание на животното, или трайно увреждане на здравето му или стрес;
....
4. увеличаване агресивността на животните чрез селекция или обучение в агресивност към други животни и хора;
Цитат
(2) За особена жестокост се смятат:
1. умишленото причиняване на смърт на животни;
2. умишленото причиняване на тежко и трайно увреждане на животни;
3. организирането на боеве с животни;
Чл. 35. (1) Собственикът на животно-компаньон взема мерки да не допуска животното само да напуска мястото на отглеждане, да навлиза в чужда собственост или на обществени места.
(2) Собственикът е длъжен да предотврати всяка проява на необоснована агресия на кучето, проявена на обществени места и при ситуации, застрашаващи живота или здравето на хора и животни.
spuni прочети внимателно интелигентно момче си и си на ясно, какво искам да кажа...всички тези тестове на прасе са меко казано извън закона.
Същото се отнася и до възгледите на потребителя Kamenagi.
Ето от сега вече знам, че ще ме обвините, че тъй като съм приятел на Кръстьо го защитавам, но това си е и мое мнение и не споделям свахащето на такива "любители" на животните като вас. Приемам този риск и искренно съжалявам кучетата, които са Ваша собственост и подлагате на подобни "тестове" на прасе.
Допускам, че и другите "тъпаци" в Евпора са на моето интелектуално ниво и за това не приемат този вид тест за нормален. Нищо дерзайте и спазвайте тестовете на ловните инстинкти на догото по този начин.
Публикувано: 21 November 2008 - 10:22 AM
Цитат
Скъпи приятелю преди да мислиш прочети внимателно написаното - НАРЕДБАТА Е ПОДЗАКОНОВ НОРМАТИВЕН АКТ И НЕ МОЖЕ ДА Е СПЕЦИАЛНА ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЗАКОНА. ЗАКОНА Е С ПО-ВИСШ ЮРИДИЧЕСКИ РАНГ И НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПОДЗАКОНОВИ РАЗПОРЕДБИ, КОИТО ДА МУ ПРОТИВОРЕЧАТ.
Пишете и давайте мнение, но преди това помислете малко, моля Ви. Не го приемайте за заяждане, но е елементарно. Допълнително от това тук няма място за личен избор - закона е категоричен и го забранява!
Публикувано: 21 November 2008 - 10:34 AM
Цитат
Да НЕЗАКОННИ СА и то не според мен, а са такива съобразно разпоредбите на закона. Ако ще си говорим с юридически термини разбира се. Допълнително от това дори и да го нямаше този закон съгласно разпоредбите на Конституцията намират приложение съответните нормативни международни актове, по които България е страна непосредството в българското законодателство и ако им противоречат български такива се прилагат международните.
Цитат
(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
(2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.
.....
(4) Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат.
Както се казва просто и ясно като фасул!