Подарявам - търся дом /котки/
Публикувано: 16 July 2010 - 04:14 PM

Публикувано: 22 July 2010 - 11:07 PM
Днес се обзаведохме с още един мъник, на който търсим постоянен дом в Плевен. Котето е женско, на около месец и половина, много кротко, добро и гальовно. Ще кача утре и снимки, но е тип черно тигърче с малко по-дълъг от обичайното косъм.
Добре, че го видели моите приятели защото е много слабо и едва ли е щяло да оцелее още дълго. Вероятно е хапано от други котки / едва ли куче/- липсва малка част от едното уше, има белег на малката си главичка и не може да стъпва на едното краче, а, има и раничка на едната устна. Утре ще я водим на доктор за пълен преглед. Засега ще остане у нас докато се пооправи, но и ние сме с две котки и още един куп други животни и предпочитам да я задомим. Моля, ако някой тук от Плевен си търси котенце да ми пише на лс.
Публикувано: 26 July 2010 - 06:12 PM

Публикувано: 26 July 2010 - 11:31 PM
Дейди преди манипулациите:

Сега вече оченките са по-добре, но милата е страшно изтощена...Да се надяваме, че бързо ще се възстанови и ще зарадва с красотата си някой!
Публикувано: 27 July 2010 - 12:15 PM
http://forum.dog.bg/...B4%D0%BE%D0%BC/
Публикувано: 27 July 2010 - 03:04 PM
Публикувано: 01 August 2010 - 03:28 AM
Рия я намерихме буквално като подхвърлено бебе - оставена пред вратата на входа ни, една миниатюрна сива топчца, сгушена в ъгъла, която само хъскаше и не ни даваше да я докосваме. Съдейки по разни признаци, трябва да е била отделена от майка си същия ден или най-много на преднишния. Според нас майка й е била домашна котка.
Поради невъзможност да го вземем вкъщи, настанихме същественцето в задния двор на блока, в едно почти напълно заградено пространство 2х2 метра. Засега Рия е в безопасност - докато все още не е открила пролуките към външния свят. Има си и импровизирана къщичка, и покрив над главата. Храним я с бисквитки за големи котки, които тя приема добре. Обезпаразитена е вътрешно; външно не сме я пудрили, защото не сме сигурни дали има 2 месеца, макар че на толкова някъде изглежда. Видимо е напълно здрава.
За тази седмица, през която сме се грижили за нея, имам чувството, че е пораснала два пъти

Моля, ако някой се е влюбил в тази малка красавица, да се свърже с нас на тел. 0899449827 или на ЛС. Рия е от Бургас, но бихме могли да я изпратим и в друг град.
Публикувано: 08 August 2010 - 11:55 AM
във Велико Търново или областа и може да спаси тези сладури или поне едното ще съм ви благодарна. Аз живея в Павликени, но ще се намери превоз до близките градове (села). Моля ако можете помогнете, много ми е жал за тях.
П.П. По късно ако някой се интересува ще кача и снимки. Поздрави !!!
Публикувано: 16 August 2010 - 11:46 PM
Днес помогнах на едно коте да слезне от дърво.Кой го знае как се е качило и определено то самото не знаеше и как да слезне.
Та ако има наякой добър човек,който би искал да помогне на един малък,сладък и палав котарак(мисля че е момченце),който изключително много обича да си виси по дърветата,просто ей така за веселба,мърка непрекъснато(особено докато сладко,сладко похапва)и е невероятно гальовен и мекичък,и бял на оранжеви петна,с розов нос и с невероятно големи очи(които само се чудят на кое дърво да се качат)нека се свърже с мен. Ние сме от София иии в момента пак висим на клоон

Ще се опитам утре да направя снимки,защото сега е вече тъмно и може би ще ни се приспии.
Това е телефонът ми 0886672126.Звънете ми ако имате информация за лица,предлагащи уютен дом за нуждаещи се.Или ако Вие самите сте такива.

Лека нощ от нас...
Публикувано: 16 August 2010 - 11:49 PM
http://forum.dog.bg/...88&#entry854388
пускам една снимка на четирите и тук;
Публикувано: 26 August 2010 - 11:00 AM

Ако стопанина е направил нещо, не си го изкарвай на кучето му!
Не са ме хапали животни ... само ХОРА!
Публикувано: 03 September 2010 - 03:48 PM
Публикувано: 03 September 2010 - 05:06 PM

Но сега
Поредното домашно коте, изхвърлено от грижовни стопани.
Намерихме го тази сутрин, в центъра на Бургас. Кръстихме го Каспер (на Каспер от "Лиекса!"; име като име!

Възраст: около 5-6 месеца може би.
Цвят: невероятно сиво.
Козина: къса и гладка, напомня ми на синя руска котка.
Очи: прекрасни...

Каспер не е само изключително красив, но и изключително социален. Въобще не се страхува от хора. Не обича да стои сам и все се умилква в краката ми. Много е нежен и гальовен и още по много послушен

Освен това познава, като го викат и идва, като му кажеш "Ела". Разпознава и името си, даже леко измърква, като го чуе, но то е, защото от сутринта до сега съм му го повторила около 1000 пъти - как няма да го научи!

Имаше бълхички, но ги унищожихме с пудра. Предстои ни вътрешно обезпаразитяване. Иначе Каспер изглежда абсолютно здрав, само е малко слабичък, но това не е нелечимо. Дали е кастриран - представа нямам; и двете ни котки са женски, а от котараци нищо не разбирам...
Прибрахме го временно вкъщи, но можем да го задържим само до понеделник-вторник (6-7 септември). Ако някой от Бургас или околностите си го хареса, нека да ми пише на ЛС или да ми се обади на 0899449827. Ако някой от по-далеч се влюби в Каспер - нека и той да пише, може да измислим вариант за транспорт.
Публикувано: 08 September 2010 - 12:58 PM
Спасихме го от неминуема гибел на пътя миналата седмица: то ще донесе късмет и на Вас!
Веднага го занесохме на ветеринар -прегледано и обезпаразитено е!
Чисто черно, мъжко, на около 1 1/2 мес. Много умно и чисто: може би е приучавано.
Направете си подарък и Направете една добрина!
Николай, 0899 369 332 (София), vet_chap@abv.bg
Публикувано: 13 September 2010 - 02:24 PM
Спешно е !!! ако някой може да осигури дом на мъниците дори за седмица/две ,ще ми помогне много!!! идва 15 септември,тръгвам на училище,малките ще гладуват по цяла нощ до обяд,а като се прибера,ще имам много уроци.тази година ми е особено важна!предполагам всеки е зает с нещо,но ако някой може да осинови котенце дори и временно ,докато котето стане самостоятелно ще съм му задължена !
Публикувано: 22 September 2010 - 11:02 AM
Публикувано: 25 September 2010 - 10:43 PM
Пантелей е коте без майка, изхвърлен в кашон.
Макар и бебе, той е смел и устремен, не е спрял за миг да търси своя човек.
Непрекъснато е в движение, пренебрегва котешките компании, върви упорито след хората и чака.
Е, намери приемен дом, сега остава и - стопанин завинаги. Обезпаразитен и ваксиниран, с перфектни хигиенни навици. Живее с куче и заек без проблеми.
Ако някой го хареса и го иска за свой домашен любимец, може да пише на dikari@abv.bg, или да звъни на 042/68-07-85.