Дакел
Публикувано: 24 March 2006 - 09:07 PM
Публикувано: 24 March 2006 - 10:24 PM
Цитат
Поздрави на всички сладурчета дакелчета!!!
Преди да съм прочела какво пише по-долу, искам да ти кажа лично моето мнение! То е все едно да вържеш едно дете! Куче на едно място не стои! И аз съм все на тръни тия дни заради Шели, още повече че тя е оперирана и наистина не е шега работа! Но в края на краищата ако я боли ще се спре. Щом е весела и игрива, значи всичко е наред. Можеш само да се радваш, че Елмо е толкова игриво, жизнено и дори буйно куче. Това означава само едно, а именно че е здраво и силно куче. Добре гледано и обичано w)
Не мисля, че играта с по-големи кучета, та дори ротвайлери и НОК, могат да му навредят в здравословно отношение! Навън го оставяй да тича, да лудува, колкото му сърце иска. Виж вкъщи вече може малко да го възпирате по отношение на скачането и то от високо! Това е кофтито. Иначе на нас още в началото ни казаха - не я спирайте, нека тича колкото иска. Това не им пречи! А и това куче все някакси трябва да си изразходи енергията!!!
---------------
Вие поне сте мъжкарчета и ви подхожда с големите кучета да се мерите b) Ами ние уж госпожица, ама на всички се нахвърля! oleeee Куче ли е, игра да е! Грам страх няма тва куче l) Но по-добре така d)
Хайде да става топло и вече да се събираме всички, че крайно време е да се запознаем с тези луди кучета super best

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 24 March 2006 - 11:24 PM
Аз също нямам търпение вече да се стопля това време. Няколко дни като беше слънчево толкова хубаво се разхождахме. А днес a) едвам половин час и умряхме от студ. Искам вече слънчице и много дакелчета на разходка w)
Публикувано: 24 March 2006 - 11:38 PM

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 25 March 2006 - 08:46 PM
---
Ох, завиждам ви за ваще диваци! Наща знаете ли каква е плашлива..! Вечно е с подвита опашка!!! Херц, знаеш ли Шели ми напомня за сестричката на Леа - Шери, която беше такава дивачка!!! Едно време, като ги срещахме сички кученца тя идваше при Леа и я сабаря и си слага лапата на нея!!! Бяха много сладички...! то и сега са си де, ама отдавна не сме ги срещали, че нали отидоха при различни стопани...! и така се разделиха...за жалост!
---
ааа да ви кажа днес в Заимовата , видях чисто черен дългокосмест дакел!!! dribble никога не бях виждала на живо..! а и не знаех, че има в БГ! много му се зарадвах! w)
Публикувано: 25 March 2006 - 10:59 PM
Това поне е моето мнение!

Публикувано: 25 March 2006 - 11:11 PM
Цитат
имам предвид , както примерно хората привикват на натоварване, те могат ли да се тренира гръбнака и да не е толкова уязвим! има ли такъв вариант?!
вниманието естествено е задължително ,затова не съм го споменала...!
Но според мен по-малка е вероятността на подвижен дакел да получи травма, отколкото дакелите които са много много предпазвани! лично мнение! може на всеки да се случи ,дори и на тренирани, на всеки...
Публикувано: 26 March 2006 - 10:16 AM
Но не мисля, че постоянното движение, слизане-качване по стълби и подскоци ще направят Леа по-издръжлива по отношение на гръбнака. Него няма кой да го тренира, там нещата са на съдба!

Публикувано: 26 March 2006 - 01:03 PM
ама ние никога не сме я карали да скача, не сме я тенирали, но тя просто сама си се качва на дивани и други...! това ше прозвучи като приказка ,но понякога когато ям и Леа скача почти до рамото ми! n) как отскача така не ми е ясно!!!
-
другите имате ли мнение по въпроса...
Публикувано: 26 March 2006 - 05:11 PM
Кучетата са слаби в гръбнака.. напоследък все повече дакели имат проблеми. Толкова са се изродили нещата, че и едно напълно здраво куче може да се тръшне.. Факт е, че кучетата трябва да се пазят! Не означава да ги вържам за дървото докато всички тичат и лудеят, но винаги трябва да имаме едно на ум! А и все пак да не забравяме, че това са животни, не могат без игри! r)
Публикувано: 27 March 2006 - 11:29 AM
Публикувано: 27 March 2006 - 02:13 PM
Публикувано: 27 March 2006 - 04:34 PM
Цитат
Да ви е живо и здраво и много да ви радва!!
Давайте снимки l)
От къде го взехте? Черен ли е? Мъжки/ женски?! l)
Публикувано: 27 March 2006 - 05:11 PM
Публикувано: 27 March 2006 - 05:24 PM
Цитат
Много е малък.. s)
Ще помагам разбира се! Винаги насреща, ако имаш проблеми, нужда от съвети и изобщо всичко пиши. И аз взех Морти малъм на 35 дни.. ама твоя Бъди още по-малък.. сигурно още е слепичък l) Морти беше още със синкави очи и много неориентиран като го взех oleeee
Публикувано: 27 March 2006 - 05:37 PM
Публикувано: 27 March 2006 - 05:55 PM
Цитат
Виж си личните съобщения 1super