Dog.bg Форуми : Дакел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (204 Страници) +
  • « Първа
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дакел

#1381 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 March 2006 - 03:57 PM

s) може и аз да пробвам r)
тогава просто беше тъмно и не можах да видя какво точно се е случило...

#1382 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 09:07 PM

Рози, мерси за мнението, аз също го споделям. Не мога да го спирам да си играе, най-малкото, защото после вкъщи е ужас. То и сега е така, а представям си ако не си изразходва енергията. Иначе аз гледам доста да се движи, когато няма други кучета го юркам да върви бързо и му мятам пръчки, гони ги като луд. Абе поддържаме форма w)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1383 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 10:24 PM

Цитат

Здравейте, искам да ви питам нещо. Елмо е много буен, играе с ротвайлери и НОК, само се премята и е много бесен. По принцип това не е лошо, в смисъл нека играе детето. Притеснявам се само да не е вредно за него. Все ми казват пазете го, да не играе така и т.н. ама как да го спра милото и да го вържа. Гледа като дете, на което са му взели играчката s) Много е енергичен, сутрин се разхождаме по час и половина и просто не мога да си представя да го лишавам от игри и да го водя на каишка постоянно. Но ако така трябва да е и ако е за негово добро ще го направя n) Дайте ми съвет моля ви!!
Поздрави на всички сладурчета дакелчета!!!

Преди да съм прочела какво пише по-долу, искам да ти кажа лично моето мнение! То е все едно да вържеш едно дете! Куче на едно място не стои! И аз съм все на тръни тия дни заради Шели, още повече че тя е оперирана и наистина не е шега работа! Но в края на краищата ако я боли ще се спре. Щом е весела и игрива, значи всичко е наред. Можеш само да се радваш, че Елмо е толкова игриво, жизнено и дори буйно куче. Това означава само едно, а именно че е здраво и силно куче. Добре гледано и обичано w)
Не мисля, че играта с по-големи кучета, та дори ротвайлери и НОК, могат да му навредят в здравословно отношение! Навън го оставяй да тича, да лудува, колкото му сърце иска. Виж вкъщи вече може малко да го възпирате по отношение на скачането и то от високо! Това е кофтито. Иначе на нас още в началото ни казаха - не я спирайте, нека тича колкото иска. Това не им пречи! А и това куче все някакси трябва да си изразходи енергията!!!
---------------
Вие поне сте мъжкарчета и ви подхожда с големите кучета да се мерите b) Ами ние уж госпожица, ама на всички се нахвърля! oleeee Куче ли е, игра да е! Грам страх няма тва куче l) Но по-добре така d)

Хайде да става топло и вече да се събираме всички, че крайно време е да се запознаем с тези луди кучета super best

User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#1384 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 11:24 PM

Радвам се, че мислиш като мен, Херц!!! Аз също мисля, че е това, че кучето е игриво и буйно значи, че е здраво. Стреснаха ме онзи ден на поляната собственици на други кучета, казаха, че дакелите така не играели, да съм го пазела и т.н. Аман от разбирачи!!! Аз обяснявам, че той е буен, че така играе, ама не!!! Не вярват хората. Малко са тези, които му се радват искрено колко е енергичен и здрав. А аз го пазя, няма да го оставя да се убие. Просто както вие казвате, все едно дете да спреш да не беснее.
Аз също нямам търпение вече да се стопля това време. Няколко дни като беше слънчево толкова хубаво се разхождахме. А днес a) едвам половин час и умряхме от студ. Искам вече слънчице и много дакелчета на разходка w)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1385 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2006 - 11:38 PM

Ами така е, кучето си е куче и не може да разбере що го спират да тича. Нашата лекарка още в началото ни предопреди, че сега едни "разбирачи" ще се навъдят, дето всеки акъл ще дава. Но на никого да не обръщаме внимание!!!! Дакелите не са чак толкова кекави създания, така че ... нека лудуват на воля. С малко отклонение - сега не искам да кажа давай да ги оставяме да се претрепат, но ... не и да ги спираме от бягане, тичане, игра...
User's Signature

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#1386 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2006 - 08:46 PM

Мил 1super на същото мнение съм , затова няма да повтарям!!! И Леа ме притеснява, сега със свинчето...! то нали стои на бюрото и Леа , скача...скача! Аз да ви питам може ли дакела по някакъв начин да привикне! bl) смисъл наща скача без проблем на столове доста високички и обратно слиза! bl) не се фукам, че мойта е невероятна, но ми е странно!? Нали не е хубаво и по стълби да се качва ,ама наща изкачва и слиза секи ден...!Знам, че не важи за всички! Та според вас възможно ли е това да се преодолее с тренировки!???
---
Ох, завиждам ви за ваще диваци! Наща знаете ли каква е плашлива..! Вечно е с подвита опашка!!! Херц, знаеш ли Шели ми напомня за сестричката на Леа - Шери, която беше такава дивачка!!! Едно време, като ги срещахме сички кученца тя идваше при Леа и я сабаря и си слага лапата на нея!!! Бяха много сладички...! то и сега са си де, ама отдавна не сме ги срещали, че нали отидоха при различни стопани...! и така се разделиха...за жалост!
---
ааа да ви кажа днес в Заимовата , видях чисто черен дългокосмест дакел!!! dribble никога не бях виждала на живо..! а и не знаех, че има в БГ! много му се зарадвах! w)

#1387 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2006 - 10:59 PM

Не знам точно какво имаш предвид под "привикване" при скачане и тичане. Тренировките са хубаво нещо, но дори и при най-великите спортисти се случват нещастни случаи и ... понякога завършват фатално! Така че доза внимание винаги трябва да има и да сме малко нащрек. Но не и да прекаляваме, все пак живи същества са, не става да ги затворим в клетка и да ги пазим като стъклени кукли, само защото може евентуално нещо да се случи ...
Това поне е моето мнение!

User's Signature

Качена снимка

#1388 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2006 - 11:11 PM

Цитат

Не знам точно какво имаш предвид под "привикване" при скачане и тичане

имам предвид , както примерно хората привикват на натоварване, те могат ли да се тренира гръбнака и да не е толкова уязвим! има ли такъв вариант?!
вниманието естествено е задължително ,затова не съм го споменала...!
Но според мен по-малка е вероятността на подвижен дакел да получи травма, отколкото дакелите които са много много предпазвани! лично мнение! може на всеки да се случи ,дори и на тренирани, на всеки...

#1389 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2006 - 10:16 AM

Не съм много запозната, затова и не искам да правя някакви неподготвени изказвания, но ... според мен по-скоро на по-подвижни дакели има опастност да се случи нещо, отколкото на такива които са по-кротки и не толкова луди в игрите! Но за всяко куче нещата са строго индивидуални! Ето предишното дакелче на Розалия е било голям "спортист" и нищо не му се е случило, но пък има други, които още в ранна възраст без каквито и да било големи каскади се разболяват... Така че много зависи и няма точни рецепти.
Но не мисля, че постоянното движение, слизане-качване по стълби и подскоци ще направят Леа по-издръжлива по отношение на гръбнака. Него няма кой да го тренира, там нещата са на съдба!

User's Signature

Качена снимка

#1390 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2006 - 01:03 PM

много си права! мерси за отговора! w)
ама ние никога не сме я карали да скача, не сме я тенирали, но тя просто сама си се качва на дивани и други...! това ше прозвучи като приказка ,но понякога когато ям и Леа скача почти до рамото ми! n) как отскача така не ми е ясно!!!
-
другите имате ли мнение по въпроса...

#1391 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2006 - 05:11 PM

Честно казано, тази тема малко ми е писнало да я дъвчем.. така, че това ще ми е последно изказване по нея. cl)
Кучетата са слаби в гръбнака.. напоследък все повече дакели имат проблеми. Толкова са се изродили нещата, че и едно напълно здраво куче може да се тръшне.. Факт е, че кучетата трябва да се пазят! Не означава да ги вържам за дървото докато всички тичат и лудеят, но винаги трябва да имаме едно на ум! А и все пак да не забравяме, че това са животни, не могат без игри! r)

#1392 Потребителят е офлайн   loriche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 11:29 AM

bl) Да се изкажа и аз. b) Според мен няма как да ги вържем а и да има аз не искам.Лорито никога не съм я спирала от игра.Винаги лудее,качва се на дивани,легла,маси дори:).Не ми дава сърце да я спирам,а ако опитам мисля че няма да има ефект.Не знам за вас но аз не мога да запся без тя да е в краката ми или понякога на възглавницата.Искам да ви питам не ви ли е страх да ги пускате без каишкс?Аз един път пуснах Лорито и тя не поиска да се върне когато я викнах.Страх ме е от другите кучета и от колите.А за лудостта,Лориче е доста луда и го намирам за нормално.Изяла е доста неща през живота си-телефони,легла,чехли,важни документи за кандидатсване и много други:)))но аз много я ОБИчАМ::)

#1393 Потребителят е офлайн   deni03 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 01:06 PM

Розалия вече си имаме дакелче като твойто красивичко

#1394 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 02:13 PM

Ето това е сайта , който направих за Дакелите : dackhund.bg ! r) Все още не е довършен, но сигурно довечера ще се позанимавам още! Ако имате някое интересно инфо за Дакелите дайте! d)

#1395 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 04:34 PM

Цитат

Розалия вече си имаме дакелче като твойто красивичко

Да ви е живо и здраво и много да ви радва!!
Давайте снимки l)
От къде го взехте? Черен ли е? Мъжки/ женски?! l)

#1396 Потребителят е офлайн   deni03 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 05:11 PM

От един зоомагазин го взехме днес ,мъжко е и се казва Бъди,но е много мъничък на 21 дни е толкова харесах Морти че дори не можех да спя .Голям сладур е този Морти направо си е невероятен .Аз се казвам Светослав(Светльо)и се надявам да ми помагаш със някой и друг съвет.като го снимам ще кача някоя снимчица да го видиш .Целувки за Морти надявам се като попорастне Бъди да си станат приятелчета. r) w)

#1397 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 05:24 PM

Цитат

От един зоомагазин го взехме днес ,мъжко е и се казва Бъди,но е много мъничък на 21 дни е толкова харесах Морти че дори не можех да спя .Голям сладур е този Морти направо си е невероятен .Аз се казвам Светослав(Светлио)и се надявам да ми помагаш със някой и друг съвет.като го снимам ще кача някоя снимчица да го видиш .Целувки за Морти надявам се като попорастне Бъди да си станат приятелчета. r) w)

Много е малък.. s)
Ще помагам разбира се! Винаги насреща, ако имаш проблеми, нужда от съвети и изобщо всичко пиши. И аз взех Морти малъм на 35 дни.. ама твоя Бъди още по-малък.. сигурно още е слепичък l) Морти беше още със синкави очи и много неориентиран като го взех oleeee

#1398 Потребителят е офлайн   deni03 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 05:37 PM

Да залита като ходи и не може да да яде добре затова мислех да те попитам как е по добре да го храня с биберон или да се учи да лочи и само си спи за сега .Изкам и да ти благодаря че си толкова добра да ми отговаряш,ще се старая да не досаждам много.Как е сладура Морти w) b)

#1399 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 05:55 PM

Цитат

Да залита като ходи и не може да да яде добре затова мислех да те попитам как е по добре да го храня с биберон или да се учи да лочи и само си спи за сега .Изкам и да ти благодаря че си толкова добра да ми отговаряш,ще се старая да не досаждам много.Как е сладура Морти w) b)

Виж си личните съобщения 1super

#1400 Потребителят е офлайн   deni03 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 06:00 PM

ок благодаря

• (204 Страници) +
  • « Първа
  • 68
  • 69
  • 70