Dog.bg Форуми : Дакел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (204 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дакел

#201 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 October 2005 - 08:33 AM

HERZ, не знам защо продължаваш да ги сравняваш.. та те са толкова различни.

Цитат

това малко диваче имам чувството, че изобщо на нищо не иска да се научи

Дакелът е много своенравно куче. Трябва търпение. Пък и са много обидчиви, ако нещо в държанието и към нея не и хареса може да те направи луда, НО това въобще не означава да я оставиш да си прави каквото иска. Бъди по-търпелива, хвали я много като те слуша, давай и наградки. Все пак е на 2 месеца - ще се научи! r) А за разходките - за къде си се разбързала. Изчакай, ще почне да излиза и ще видиш колко бързо ще свикне само навън. r)

#202 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 05:50 PM

Надявам се b) Не ми пречи като си ходи в нас, но все пак всичко е до време, не може само из нас да пишка. Но както казваш, като започнат разходките ще свикне.
Да те питам сега - днес реших да ида до този магазин на Граф Игнатиев, който ти препоръча, но нещо не го намерих bl) Да нямаш предвид този, който е до Славейков, на ъгъла има музикален магазин и малко след него е и Зоомагазинът?? Защото по самия Игнатиев нищо не видях да има. А този до Славейков го знам и много ми харесва, затова сега от там й купих храна и лакомства за награди! super
Като стане време за каишки и дрешки пак там мисля да идем, готин е магазина.

User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#203 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 05:58 PM

d) d) ехо здравейте. Видях че си говорехте за дрешки и затова ще ви питам вие откъде им ги взимате!!! Понеже мойто дакелче е мини и дрешките му ги плете моята баба. Спокойно и мойто дакелче също се научи трудно да пишка навън е тя и сега понякога се изпуска но за щастие само във банята.А искам да ви питам вие на колко време ги къпете?А вашите дакелчета вече излизат нали? d) d) d)
А къде ги извеждате??? b) b) b) d) d) d)

#204 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 06:05 PM

Магазина е на Графа срещу пазара. Този за който ми говориш е на Солунска. Мисля че няма значение от къде ще купиш каквото и да е. От където си го харесаш b)

#205 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 06:19 PM

о да аз тоя на графа го знам. А твойто дакелче е много сладичко!!!!!! w) d) d) d) b)

#206 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 06:23 PM

Аз така и не разбрах как да публикувам снимки на мойто дакелче във форума!!!!!! Много ще съм благодарна ако някои ми каже как става? d) d) d) b)

#207 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 06:39 PM

Ами ние Шели все още не я извеждаме и не сме й търсили дрешка :-) И понеже е много малка, не сме я и къпали все още. Казаха ни поне до 6-7 месец да не я къпем. Тоест чак на лято ;)
User's Signature

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#208 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 06:49 PM

Ааа а ти кога горе долу ще почнеш да го извеждаш??? И мойта дакелка (Леа) също е мини!!! Много е непослушна....!!!Но е страшно сладка!!!!! ако мога ще ви пратя снимки да я видите ама тя е кака на всички дакели тука във форума!!!!!! През август стана на 6 години!!!!! но е като бебе..... играе си , гони коткиете (любимото и)!!!!! b) d) d) d)

#209 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 07:13 PM

Морти черното петно:
Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 08:35 PM

Цитат

Ааа а ти кога горе долу ще почнеш да го извеждаш??? И мойта дакелка (Леа) също е мини!!! Много е непослушна....!!!Но е страшно сладка!!!!! ако мога ще ви пратя снимки да я видите ама тя е кака на всички дакели тука във форума!!!!!! През август стана на 6 години!!!!! но е като бебе..... играе си , гони коткиете (любимото и)!!!!! b) d) d) d)

Здравей! Моята дакелка честно казано вече не съм сигурна че е мини точно, но се надявам да е така :-) За такава я взехме все пак! Но е от зоомагазин, а ми казаха, че те не са много надеждни при продажбите и много често ставали измами. А как да разберем дали едно бебе дакелче е мини или нормален дакел?!?!? bl) Но в крайна сметка, няма значение. Ние си я обичаме и сега няма да тръгнем да я сменяме само щото не била мини! b)
А ако има снимки на компютъра си, можеш да ни ги пратиш по мейлите. Моят например е: sisherz@mail.bg Ще се радвам да я видя твоята сладурана! :-) Сигурна съм, че е такава. И дано още дълго време те радва!
М/у другото до колко години живеят дакелите??? Знам, че колкото по-малка е породата, толкова по-дълго живеят представителите й!!! Зависи, разбира се, и от хранене, начин на живот, но това са вече подробности...

User's Signature

Качена снимка

#211 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 08:38 PM

Ето това е линк към албумчето на Шели! :-) Има доста нови снимки!
http://bgphoto.net/P...7&AlbumId=26345
User's Signature

Качена снимка

#212 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2005 - 11:27 PM

Днес минахме през магазина на Солунска - и там има много хубави пуловерчета, но мен на Морти по-ми харесва!!1 w) Искам да попитам нещо всички с дакели - знам, че по принцип е желателно дакелчетата да не скачат от високо, да не слизат по стълби и т.н. Е да, обаче Елмо се научи да се катери по диваните и се хвърля отгоре като луд. Никой не е в състояние да го спре. Гледаме ние да го сваляме, ама той не ни чака ами сам скача s) Опасно ли е това? n) Много се притеснявам, но просто не знам как да го предпазя s) w)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#213 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 07:38 AM

Това е много кофти наситина, особено ако диваните са по-височки s) Наша Шели също иска да се качва, но още не може сама и сега я учим да не припарва до тях. Иначе ако някой друг я качи и тя се мята долу на земята. И гледам голям й е кеф, чак със засилка го прави! Но дано не свиква, че все пак си е риск!!! Гледайте да го отучите от тоя навик. Може и нищо да не му стане, но ... по-добре сигурното пред риска! Щом става въпрос за нашите любимци!!! w) w) w) w)
Аз не знам от леглото как ще я отучим. Понеже нашите дивани са нисички, но леглото е по-високо. Тя засега от там не може да слезе сама, но още месец-два и е готова. Ще с есправя като нищо и ме е страх да не си направи нещо!!! Преди една вечер бяхме решили да я оставим да спи в нейната къщичка, но направо ни провали съня и ноща. Е, такъв инат!!!! Просто отива ляга за малко и пак идва, обикаля земята, дига лапи на леглото, скимти. Ти й викаш не и леко я гоним с вестник, тя пак си знае нейното. Направо ужас... На мен лично не ми пречи да си спи при нас, но порасне ли първо няма оттърване, после сама ще вземе да се катери по кревата и да слиза и това ме плаши!!! s) s) s)

User's Signature

Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 01:17 PM

Вредни са тези скоци от легла, дивани и прочие.. вредно е и да слиза и да се качва по стълби както и много други работи, но за съжаление не можем да ги предпазим от всичко! s) Споменавала съм и друг път.. преди Морти имах друго дакелче, той правеше всички забранени неща.. научи се и това е. С него никакъв проблем не сме имали относно гръбнака, но.. все пак е голям риск. Морти не може сам да се качва и слиза.. т.е. той може, но може би разбра, че не трябва.. За всяко слизане (което е най-обасно всъщност) чака някой да го свали.. седи скимти, лае ако никой не го чуе, но сам не скача.. по стълбите вече се научи да ме чака преди да го гушна и да слезем. Много съм доволна от него - ПУ ПУ да не го урочасам! w) l) Не знам научи ли се 1 път ще може ли да се отучи.. защото те разберат ли че могат сами.. едва ли ще чакат някой да ги сваля и вдига.. не знам поне аз съм на това мнение. Дори и да се научат, че трябва някой да им помага, когато останат сами - сами ще си помагат s)

#215 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 01:53 PM

Искам да ви кажа , аз имам дакел вече 6 години. Тя е много умна, понякога се разхожда сама , на двора , на блока , който е заграден! Ние живеем на 3 етаж , и Леа понякога се налага да ивкачи 3 етажа и засега и няма нищо. И тя от време на време се качва по дивани ,столове , но засега не е имала никакви проблеми! ! Между другото като се замисля Леа никога през живота си не е боледувала (да не и е уруки) w) !!!Според мен не е толкова страшно стига да си предпазлив!!! Спокойно нищо няма да и стане стига да не я претоварваш прекалено!!!
Такаче не я спирайте като щурее ,добре е за нея,а и тя е мъничка , игреи и се!!!!! d) d) d) b)

#216 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 02:10 PM

Както вече казах и моя дакел нищо му нямаше! Не мисля,че разсъждаваш правилно..

Цитат

Такаче не я спирайте като щурее или се качва по дивани, по добре е за нея!!!!

На дакелите гръбнака им е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО слабо място.. не казвам, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще им стане нещо.. но при условие, че е така защо трябва да си правиме експерименти с животните??? Нали много ги обичаме?! Един път ще скочи, ще се сецне и не се знае какво ще стане.. за съжаление на близки приятели познавам дакел, който така нищо му нямаше.. и от едно скачене стана белята a) Както казах вече - мое лично мнение, но аз ще си пазя кучето и съм много доволна от факта, че той не се мята от дивани и т.н. А за това, че като го вдигам аз да се качи и аз го свалям като трябва да слезне ще стане мързелив.. мога много да поспоря!!! cl)

#217 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 02:21 PM

И аз съм на мнение, че трябва да се пазят от травми. Ама диването като разбра, че може да скача и вече нищо не може да го спре. А е високо s) Винаги, когато го усетя, го свалям аз, но много често се случва да се качи сам и после скок...долу. За стълбите няма страшно, имаме асансьор. Спим на матраци, така че и това не е препятствие - нисичко е много. Пък и той спи при нас само като награда, по изключение. Само тоя пуст диван........ще видим как ще се отучваме, ама ми се вижда невъзможно чак a)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#218 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 October 2005 - 02:21 PM

Цитат

Един път ще скочи, ще се сецне и не се знае какво ще стане.. за съжаление на близки приятели познавам дакел, който така нищо му нямаше.. и от едно скачене стана белята.

Много, ама ужасно много съм съгласна. това, че досега нищо не му е станало на кучето изобщо не означава, че и на следващото скачане ще е така. Като при храната - някои кучета цял живот ядат само кокали и нищо им няма, това означава ли че веднага всички ще започнат да дават кокали на кучетата си, като пренебрегнат огромния риск от перфорация на червата?

Мойта препоръка към всички собственици на дакели: пазете си ужасно много кучетата, защото наисти от едно скачане от дивана може да стане огромна беля. Била съм свидетелка как дакел на 6 години, ужасно здрав и енергичен се превръща в развалина, която не може да ходи сам.

Пазете си ги, те разчитат на вас.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#219 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 03:08 PM

естествено ,че трябва да се внимава, аз си обожавам кучето и никога не бих си позволила да си правя експерименти със здравето и. Вие май не ме разбрахте правилно , не съм казала ,че трябва да ги поощряваме , като скачат по легла и тн., просто смятам ,че не суперстрашно ако скочи 1 път на легло примерно!!! Факт е ,че гръбнака им е слабото място ,защото при дакелите той е неестествено дълъг!!!Трябва да се внимава естествено!!!! Не мисля , че трябва да се оставя на произвола на съдбата ,тяхното здраве или по точно те непрекъснато да скачат. имах предвид , че от един скок няма да им стане нищо!!!И не съдете от това мое мнение,че не ми пука за Дакелчето ми!!! d) d) d) b)

#220 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2005 - 03:44 PM

Не искам да се заяждам или нещо подобно, не е и тук мястото .. ще си позволя да те цитирам :

Цитат

Такаче не я спирайте като щурее или се качва по дивани, по добре е за нея!!!!

По какъв начин е добре за нея/него?

Цитат

А и нека свиква ...

Хем да свиква да се мята нагоре - надолу, хем говориш за 1 скачане.. 2'те ти мнения са абсолютно противоречиви. Никой не е казал, че не ти пука за здравето на кучето ти. Казах, а и не само аз, че това че 1 куче нищо му няма след ежедневни скачания от дивани, слизане по стълби и т.н. не означава, че другите дакели ще са добре.
И както казах.. то и от едно скачане може да стане беля.. никога нищо не се знае! Кучетата трябва да се пазят..

• (204 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни