Dog.bg Форуми : Дакел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (204 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дакел

#241 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 October 2005 - 07:02 PM

Цитат

ок аз ще мина от там , предполагам че самия магазин се вижда така че ще го открия !!!! Много благодаря все пак!!! l) l) l) d)

Ами да, те на Ломско са няколко магазините, като минеш през всички и все ще намериш нещо super А аз ако утре ходя натам, ще се погрижа да го видя кой номер е!
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#242 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2005 - 07:16 PM

Имам един въпрос - забелязахме при Шели, че на коремчето има едно петънце, което много леко е подуто. Също като цицките, само че малко по-голямо! Не я боли като го натискаме, нито дава някакви признаци, че я сърби, да й пречи или нещо такова... Но все пак се притесняваме да не е нещо сериозно, някоя кожна болест или нещо друго от сорта!
Моля ви ако някой знае нещо по въпроса да каже!
Вие по-горе бяхте говорили за някакви гъбички при вашите дакели! За какво по-точно става въпрос? Къде се появяват тези гъбички и бързо ли се разпространяват? А лесно ли се лекуват??? Моля ви пишете повечко затова
s)
User's Signature

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#243 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2005 - 08:16 PM

ами и на Леа и се появяват такива гъбички! То по-точно е едно, като екзема,но то се лекува със едни специални мехлемчета!!!!! b) b) Но на мойто дакелче специално му се появяват,ако има контакти с котки , и обикновенно се появяват по края на ушите или над тях!!! d) l)

#244 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2005 - 09:45 PM

Значи не е нещо сериозно? Ние сме при ветеринаря чак другата седмица, затова се поинтересувах тук във форума. А можеш ли да ми кажеш име на това мехлемче??? Или има различни лекарства???
User's Signature

Качена снимка

#245 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2005 - 08:08 AM

Здравейте отново от мен! Да споделя опита си и тази нощ с Шели b) Беше много по-добре, доста по-послушна от вчера. Пак се събуди към 3 и нещо и малко скимтя, но бързо се ориентира към къщичката си. А като си лягахме пък, направих един номер super Дадох и една причица от тези по зоомагазините да си хрупа и тя така се съсредоточи в нея, че изобщо не разбра кога сме легнали, кога сме изгасили лампите и сме я оставили долу l) И чак след 3 се раздвижи и събуди. Много бях доволна от нея. После като заспя, към 5 и нещо пак започна да скимти и подосажда малко повечко, но пак беше в рамките на приличното b) И на сутринта вече, не знам гладна ли беше, омръзна й да лежи и спи ... и аз не знам, но взе да нервничи доста, даже в къщичката си скимтеше и аз вече станах с нея. Беше към 8 де, не толкова късно, че да е прегладняла. Яде чак в 9. Но като цяло беше по-добре!
w)

User's Signature

Качена снимка

#246 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2005 - 02:55 PM

ами мисля че не е сериозно, но щом имаш час при доктора той със сигурност ще ти каже какво е това!!! Ами има различни такива мехлеми , но предполагам че ,ако им кажеш (във зоомагазина) че ти трябва нещо за екзема , но естествено щом ще ходите на доктор той със сигурност ще ви предпи6е някое от тези мехлемчета!!! Но според мен не е много сериозно! Като отидете на лекар той ще ви каже най-точно какво му има!??? b) l) d)
d) d) l)

#247 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2005 - 03:54 PM

Да, днес бяхме при доктора, казаха че е като гъбичките и ни дадохо едно жълто мехлемче, трябва да я мажим през ден и ако до 10 дни не се махне, да идем пак и ще я изследват! М/у другото говорих и с д-р Чернева от форума, тя също ни покани на консултация, така че ще видим какво ще се окаже в края на краищата. Само да не е сериозно!
User's Signature

Качена снимка

#248 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2005 - 12:32 PM

как е има ли подобрение??? ама нея сърби ли я, боли ли я, или нищо?! d) d) d) d)

#249 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2005 - 12:33 PM

а Шели ,кога ще почне да излиза???!!! r) d) nok

#250 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2005 - 12:44 PM

Цитат

как е има ли подобрение??? ама нея сърби ли я, боли ли я, или нищо?! d) d) d) d)

Шели има само една ваксина все още, така че ще си постои в нас още време. Може би към края на ноември ще я изведем вече.
А иначе кожният й проблем, като че ли има развитие bl) Нещо като белене се образува, тоест все едно се бели кожата и аз не знам точно как да го обясня. Мажим я с мехлема. Пък ще видим...

User's Signature

Качена снимка

#251 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2005 - 07:44 PM

Да се похвалим - Елмо вече има всички ваксини и в Неделя ще направим първата си разходка!! Щастиеее!
Относно гъбичките - при нас се появиха по врата му във формата на голи петна. Мисля, че ги хвана от морските ни свинчета, защото и те имаха по същото време. Излекуваха се за около две седмици.
Одеалцето вече не мога да се сетя от къде го взехме, но има такива в бебешките магазини и тези за спално бельо.
И за Шели - казах ти, че ще се научи да си спинка сама. За разлика от нашия дивчо, който тази нощ рева и ви ужасно. Не знам защо, лигльото му с лигльо. Ама и ние бяхме твърди - не го пуснахме при нас и спря. Не знам какво ще го правим, големи са глезотии напоследък.
Айде бебета дакели, ние влизаме в отбора, скоро ще има игри w)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#252 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2005 - 08:54 PM

е супер, начи скоро ще се запознае и с други дакели!!!! А относно Шели, явно е по-добре!!! Значи , че скоро ще се опражи напълно!!! Спокойно докато са бебета ще правят доста бели...! r) w) !!! Днес Леа влиза във килеара и си взима ябълка от една щайга ,която беше на земята и започва да си играе, аз я гледам щото досега не беше правила така, след не много време, престана да си играе с нея ,и почна да я яде ,ама като човек (между временно аз стоя и гледам с голямо учудване!!!) b) е просто това го виждам за първи път,но беше много сладичко!!! w) r) d) nok

#253 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2005 - 09:58 PM

d) Здравейте ние сме от друга порода (пинчер) но като гледам сме на една възраст с вашите бебета ние сме на 50дни .Искам да ви питам в какви часове храните вашите бебета нашата Сара започна да се гевизи и не иска да яде в определен час а винаги по късно от определеното последното ви хранене в колко часа е ние ядем в 11 часа.Иначе си ляга вечер без да прави проблем но сутрин в 5 часа се събужда и голямо скимтене пада в началото си мислех че е гладна но като я гушна повърти се малко и заспива .Тя ни е първо d) и много си я обичаме но още не можем дасе оправяме както трябва с нея затова чета сайта и попивам информация даже в къщи ми се смеят че се шашкам прекалено много b). Приемам всякакви съвети .
Поздрави на вас и малките сладури много смяхме на снимките нашата Сара спи също като вашите бебчовци . w) w) super best

#254 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2005 - 08:52 AM

То и аз не съм много голям спец по малките кученца, понеже първото ми куче - немската овчарка, ми я подариха на 6 месеца и ... разбирате съвсем друго беше :-)
Но сега с тази мъничката, малко и на мен ми е като ново всичко, но пък човек бързо се учи, щом има желание :-)
Значи аз Шели я храня все още по 4 пъти на ден, но последното й ядене е в 9 вечерта! Нямам предста дали е рано, но пък тя не се оплаква, а сутрин никога не е плакала за храна. Сутрешното хранене също е в 9 часа, после в 1 и в 5 часа. Постепенно мисля като направи 3 месеца да ги направя само 3 пъти, че вече си яде спокойно Роял Канин само и 4 пъти ще идват много. Това си е достатъчно хранителна и пълноценна храна, няма смисъл да я тъпча. А да разделям порцията за целия ден на 4 малки, идва малко кофти, а и на 3 месеца ще е свикнала вече.
Вие с какво храните малкия пинчер? А м/у другото наша Шели също сутрин иска да се гушка, но не й даваме, щото да свиква че трябва да си стои в къщичката.
Днес мина пак добре ноща, много малко скимтене имаше super d)

User's Signature

Качена снимка

#255 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2005 - 05:22 PM

Нашата Сара d) много обича ориз с пилешко извара моркови мляко с обикновенни бисквити обикновено ги ядем за следобедна закуска и гранулки най вече в началото и ги навлажнявах но не и харесаха .Понеже сутрин тръгваме по задачи в 7,30 я храня в 7,00 на обед в12 след това в 17 и вечер между 10и 11часа понеже понякога заспива и чак като се събуди вечеря .Но е много сладка като чуе че микровълновата работи и си мисли че ще яде от нея не можем да си стоплим да ядем . b) Много ми хареса палтенцето от снимките като стане време и ние да се разхождаме ще направя опит да и оплета не съм виждала такива в Казанлък b) нашата беба много трепери не знам зимата как ще излизаме навън . Ако не и обърнем внимание като се събуди оревава света и цялата къща става с нея . b)

#256 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2005 - 08:10 PM

еее кво е сладурче!!!! d)

#257 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2005 - 04:37 PM

Време е да се похвалим - Елмо днес направи първата си разходка w) l) b) Мина учудващо добре - много е смел, не се плаши от нищо, направо е страхотен. И от кученцата не го е страх, само една булонка го подгони да си играят и от нея се изплаши. Имаме си и палтенце, като на Морти, но в розово и тъмно синьо. Ще кача снимки в най-скоро време.
Относно храненето. До съвсем скоро хранехме Елмо по 4 пъти дневно - 8ч, 12ч, 16ч, 20ч. От както стана на три месеца обаче намалихме на три пъти като обедното и следобедното обединихме в 14ч. Свикна и не е протестирал. За сега му правим специално на него манджа - пилешки фенери, морковче, бъбреци му даваме, каймичка. Пробвахме също Педигрий Пауч Джуниър за спасяване на положението и му харесва, но знам, че не е от най-качествената храна. Сега планираме да му вземем Юкануба и да го свикваме с нея, хем е по-полезно, хем е по-качествено, хем е по-удобно.
Поздрави от Елмичко на вашите мъници и нямам търпение да се срещнем w)
User's Signature

#258 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2005 - 02:03 PM

Бравооооооооо d) d) d) Елмо е вече шампион. И ние съвсем скоро ще можем да излизаме :-) Утре сме за ваксина и май след 2 седмици, ще бягаме по поляните b)
А да ви се похваля наша Шели вече си спинка по цяла нощ и чак на сутринта идва да ни досажда да я вземем при нас. Но разбира вече че не може и си играе самичка в къщичката! А като си лягаме е много послушна, сама се прибира и си заспива. Обикновено вечер е толкова изморена, че май й е все едно къде ще спи l)
И самичка вече стои вкъщи, не скимти, когато излизаме! А като се върнееееееееем, е голямата радост! Много е сладка тогава :-)

User's Signature

Качена снимка

#259 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2005 - 04:08 PM

пишете за вашите дакели по-често, много се радвам да чета за лудориите им

w) d)

#260 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2005 - 04:26 PM

Браво на Шели, много е умничка тя! Много бързо се научи!! Елмо е много сладък, по цяла нощ спи на мястото си и сутрин като закуси, приятеля ми преди да отиде на работа го пуска при мене. Голяма е радост, гушваме се и си спинкаме до към 10ч, след което отиваме на разходка. Вече си знае и сутрин като се напапка чака да го пуснем при нас да се гушкаме. Голям е образ! w)
User's Signature

• (204 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема