Дакел
Публикувано: 14 November 2005 - 07:13 PM
Цитат
Тук няма как да сгрешиш много - или ще сбъркаш или не! В случая - БИНГОО bravo Разконспирирани сме! Как успя? l)
Публикувано: 15 November 2005 - 09:39 AM
Какво става с Шели? Излиза ли вече? Ако да - как и понася външния свят, а ако не - кога ще почне?
Публикувано: 15 November 2005 - 09:46 AM
А вие преди да излезете правихте ли някакви подхотовки? Сега се учим с повод и елеченце да обикаляме из къщи. Каишката и повода си ги търпи де, там вече няма проблеми, но дрехатааааааа - тя понеже от един вълнен чорап и не знам боцка ли й, какво е, но изобщо не я търпи! Само я дърпа и хапе! А за готова дрешка е още малка, никоя не й става, както между другото е и ситуацията с каишките. Всичките са й големи, затова с домашно-изработени ще сме в началото b)
Чакам вече с нетърпение тоя петък, аз откога съм го зачакала, но дойде почти! Най-после super Как си лети времето, сякаш вчера я взехме, а вече голяма мадама ... хихи d) d) d)

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 15 November 2005 - 09:54 AM
А има и още нещо което си е наумила, че трябва да прави, когато ни няма! Голяма калпазанка е! Като отмъщение, че я оставяме! a) Значи нейната къщичка нали е от типа на олекотените юргани и е закрита. Та може да се мачка и тя се научила да ляга върху къщичката. Намачква я и се мята отгоре! a) Карам й се да не прави така, а да си влезе като куче вътре и да се настани удобно! И пак като сме в нас, няма проблеми, но оставим ли я..... глей майтапи! Или на дивана, или в/у къщата! Ужас!

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 15 November 2005 - 09:57 AM
Публикувано: 15 November 2005 - 10:17 AM
Цитат
Ами дано като излезем и тя да забрави дрешката и да оглежда какво има навън! :-) А до магазина ще идем, но наистина мисля че няма да й станат, като ги гледах доста големи са. А сега да взема малка, а после след 2-3 месеца да й купувам нова cl) малко ...

Публикувано: 15 November 2005 - 10:27 AM
Публикувано: 15 November 2005 - 10:31 AM
Цитат
Ами аз не съм го учила.. просто от бебе го качвах и свалях и той си свикна, че така трябва. Даже сега се мъчи понякоа да се качи.. ама подскача малко и се откаже.. нещо не може, а и по-добре! За скачането като е мноооого буен вече може и да скочи сам a) , ама като му се скарам и го кча пак на леглото .. може да скимти, лае, но не слиза докато аз не го сваля r)
Публикувано: 15 November 2005 - 10:38 AM

Публикувано: 15 November 2005 - 10:39 AM
ШЕЛИ

Публикувано: 15 November 2005 - 10:40 AM
Публикувано: 15 November 2005 - 10:42 AM
Цитат
хехе, ти кога усщя да я видиш, аз з апроба само, ама не става, разваля се страницата, затова с линк най-добре. Митко е фенът, а Шели поради малка шия се накичи с тая гривна l) l) l)

Публикувано: 15 November 2005 - 10:46 AM
Цитат
Опасно е не качването върху леглата и диваните, ами самото слизане.
Тогава се появява реалната опастност да се прещипе прешлен или да се появи дисплазия. Затова дакелите е необходимо да се пазят и от продължително изкачване и слизане по стълби. Най-добре е да слизате с асансьор или да ги вземате в ръце по стълбите r)
Публикувано: 15 November 2005 - 10:46 AM
Между другото има мног малки нашийници и нагръдници (зависи какво искате). Има такива които се регулират и ще и станат! r)
Публикувано: 15 November 2005 - 10:48 AM
Цитат
Между другото има мног малки нашийници и нагръдници (зависи какво искате). Има такива които се регулират и ще и станат! r)
Да бе, на мен както ми падне така й я слагам, да свиква там. Леле в началото беше луда борба! l) l) l) Обърна къщата, голямо ръмжене, мятане, битка голяма! Но за 15 мин. се измори и това беше. Повече нямаше проблеми с нашийника b)

Публикувано: 15 November 2005 - 10:52 AM
Цитат
Тогава се появява реалната опастност да се прещипе прешлен или да се появи дисплазия. Затова дакелите е необходимо да се пазят и от продължително изкачване и слизане по стълби. Най-добре е да слизате с асансьор или да ги вземате в ръце по стълбите r)
Да знам, много кофти работа е това с грубнака им! Гледаме да я пазим възможно най-добре, но знаеш как е! Куче-бебе, то стои ли мирно, а и като ни няма просто няма къде другаде да я затворим, че да не се катери! s) Дано миряса с времето!
Аз м/у другото мислех да пусна в някой форум тема по въпроса с гръбнаците! Защо само при дакелите ги има тези генетични проблеми?!?!? bl) Не са единствената издължена порода. Има такива шпаньоли, басета е същия... но не съм чувала при тях да има тези проблеми! Как мислите???

Публикувано: 15 November 2005 - 11:27 AM
има ги тези проблеми и при други породи
дори примерно на лабрадорите им правят генетични тестове още докато са съвсем бебета на няколко дни
просто при дакелите може би да най-разпространени, защото са нежни създания w)
не смятам, че може да се предпази едно бебе, прави сте, те са толкова лудички и не разбират защо искаме да ги ограничаваме l)
Публикувано: 15 November 2005 - 01:04 PM