Цитат
Здравейте, искам да ви питам нещо. Елмо е много буен, играе с ротвайлери и НОК, само се премята и е много бесен. По принцип това не е лошо, в смисъл нека играе детето. Притеснявам се само да не е вредно за него. Все ми казват пазете го, да не играе така и т.н. ама как да го спра милото и да го вържа. Гледа като дете, на което са му взели играчката s) Много е енергичен, сутрин се разхождаме по час и половина и просто не мога да си представя да го лишавам от игри и да го водя на каишка постоянно. Но ако така трябва да е и ако е за негово добро ще го направя n) Дайте ми съвет моля ви!!
Поздрави на всички сладурчета дакелчета!!!
Попринцип като се замислиш за дакел много полезни неща няма. От всякъде са застрашени и всичко опира до гръбнака.. Говори ли сме и преди на тази тема. Всеки скок може да бъде фатален, независимо дали е ор 0.5м или от 1м, 1.5м. Просто са слаби.. Играта с големите кучета също е нож с 2 остриета.. кучетата не могат да се пазят сами.. може в играта нещо да го натисне примерно.. НО не можеш да си спреш кучето! cl) Има дакели, които им започват проблемите и без да са подскачали насам - натам. Скоро си говорих с една приятелка.. 6-7 годишно, сега са му направили количка и го лекуват.. Както съм казвала и преди.. Джери (предишното ми куче) почина на 8 години, почти 9, и не е имал признаци да има някакви проблеми с гръбнака, а по- енергично куче нямаше. Играеше само с големи кучета, защото другите имаше някакфа омраза към тях и не го пусках.. изяде на хората кучетата в квартала oleeee Сега същите тези кучета акто видят Морти и бягат.. сигурно си мислят, че пак е той и Морти пати щото няма с кой да играе l) Малко се отклоних.. Та,
little_mil, не мисля че трябва да спреш кучето да си играе.. винаги можеш да си го викнеш и хванеш когато видиш, че почват по-грубо. Но това се едно да не водиш детето си при другите деца и да гледа само през прозореца как си играят в пясъчника..
А и бебе дакел.. без да тича и играе е ад в къщи.. ние с Морти почваме кросчета.. то и това не е полезно много, ама не може да си седи все в градинката и да дъвче пръчки. Трябва малко енергия да изразходва. Така и аз ще тренирам и той с мен l) Днес вече пробвахме.. разходихме се първо и после малко потичахме. Като тръгнах да тичам и той ме настигна и почна да ми хапе кецовете, сигурно си помисли, че му бягам, но после се успокои и си тичаше с мен.. спираше душеше и после ме настигаше. Направо си беше весело! И сега познайте какво прави... Спи? НЕЕЕЕ!!! Тича и лае като побъркан, все едно не е тичал 1 час до сега.. от къде толкова енергия не ми е ясно! oleeee