Dog.bg Форуми : КАСТРАЦИЯТА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

КАСТРАЦИЯТА

#241 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 September 2010 - 10:35 AM

Сакън-само три!!!А какви подобрени почна да ги вади.Малко пресилено,но тоя идиот плаче за....кастрация,барабар с кучето си.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#242 Потребителят е офлайн   Grey Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 03:17 PM

Всеки, който има мнение би трябвало и да е чел достатъчно по въпроса и да има добра култура.Каго гледам някои надали са чели нещо, освен правилника за движение и овчарчето Калитко, то и за тия не е сигурно де :md_064:
User's Signature

Dum spiro spero

#243 Потребителят е офлайн   iamphand Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 10:06 AM

Кучо е мъжки, на година и един месец. Вчера го кастрирахме и сме доволни. Трябваше ни малко време да се преборим с балканските си предразсъдъци, но успяхме. Споделях с приятели намерението си и най-смешно ми беше, че на двама от тях първата ужасена реакция беше: А на теб хубаво ли ще ти е да ти отрежат топките? :ab_041: Знам, че взехме решение, което е добро за кучо: той ще живее по-здрав и по-дълго, ако статистиките не лъжат и ще бъде по-спокоен и уравновесен; добро е и за нас: по-малко нерви, притеснения и неудобства; добро е и защото няма да допринесем за безкрайния брой не добре гледани кучета. Мисля, че кастрацията трябва да се популяризира и насърчава от държавата, общините, ветеринарите, любителите, природозащитниците ...

#244 Потребителят е офлайн   Desi_H Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 11:38 AM

:ba_025:

#245 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 26 January 2011 - 11:16 AM

На 9 ти януари кастрирах Зина, много се радвам че го реших сега вече няма да се притеснявам понеже месец преди това се разгони и беше някакъв ужас...Имаме и мъжко куче което нашите не искат да кастрирам...но имам въпрос- Чарли претърпя инцидент в неделя: избягал от двора и се сдавил с някакви кучета не бях там но когато се прибра милия едвам креташе.... Има раничка на тестисите...та възможно ли е от травма там да стане стерилен?!?!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#246 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 January 2011 - 11:50 AM

Нуше, и половин тестис да му остане здрав и функциониращ, пак ще си е напълно способен да се размножава. :smile:
User's Signature

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one

#247 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 January 2011 - 12:49 PM

Онзи ден кастрирах моята кучка(американски булдог) ,още на следващия ден тя беше мн. добре вече е игрива , ядлива всичко е ок.
Аз вече съм по-спокоина и се надявам кастрацията да помогне с проблемите с агресията.За сега няма никаква промяна в нея.
User's Signature

Качена снимка

#248 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2011 - 01:29 PM

Здравейте!
На пролет и нашият момък ще бъде кастриран, но имам няколко въпроса отностно кастрация на вече порастнало мъжко куче. Той полудява при поява женски, след процедурата ще спре ли? Също да очакваме ли някакви поведенчески промени към положителна страна? Имаме кастрирана женскка котка и при нея нямаше никаква промяна, същата дивачка си е даже и повече. :smile:

#249 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 January 2011 - 02:23 PM

не е задължително да има промяна.Имах мъжкар ,който кастриран пак ревеше по женските.Единствено може,но не винаги да намали агресия.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#250 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2011 - 03:40 PM

Дано да е от случаите, в които спират да ревят по женски, защото това сериозно ни затвуднява.

#251 Потребителят е офлайн   iamphand Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2011 - 04:05 PM

Показване на мнението(archy), в 26 January 2011 - 12:34 PM, написа:

Здравейте!
На пролет и нашият момък ще бъде кастриран, но имам няколко въпроса отностно кастрация на вече порастнало мъжко куче. Той полудява при поява женски, след процедурата ще спре ли? Също да очакваме ли някакви поведенчески промени към положителна страна? Имаме кастрирана женскка котка и при нея нямаше никаква промяна, същата дивачка си е даже и повече. :smile:

Нашият женкар спря след кастрацията да се побърква покрай женски, слава Богу. Сега те са му най-добрите приятели. Усещат, сякаш, че той няма "лоши" намерения, приемат го, играят си с него, не го пъдят, не го лаят. Той стана маааалко по-спокоен, ама съвсем малко. Вече не хуква като луд, когато надуши разгонена женска.

#252 Потребителят е офлайн   Feralieva88 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 05:56 AM

Здравейте!
Вчера кастрирахме нашата сладурана Айра. Оставих я в 9 в клиниката, към 12 ми се обадиха, че всичко е минало добре и мога да отида да я видя. Когато отидах, милата беше завита в пелени, трепереше и се напишка легнала. Въпреки стреса, когато усети, че съм там, започна да маха с опашка. Взехме си я вечерта. Беше отпусната и не искаше да яде, водичка пийваше само от шепите ми, но когато й се доходи до тоалетна ставаше и отиваше в банята(като малка я научихме там да се изхожда). Забелязахме, че в урината й има съсирана кръвчица, но доктора каза, че това е нормално. Раната й е напръскана с бронзов спрей, който играел ролята на превръзка. Антибиотик не ни дадоха, в четвъртак ни викат на контролен и казаха, че тогава ще ни дадът антибиотик. Доктора каза, че й е поставил инжекция, която действала 72 часа, но в еуфорията не разбрах дали е антибиотик или обезболяващо.... не знам защо съм си втълпила, че каза обезболяващо. Сложиха й и яка, но ни казаха, че ако е под наблюдение няма смисъл от нея.... въпреки това си стои с нея, защото като я свалихме, веднага започна да си ближе раната. Обясниха ни, че самия конец не минава над кожата, но има отвън възелчета, които при непрестанно лизане може да развърже. Днес цял ден беше добре, разхожда се (само вкъщи, защото навън е много студено, а доктора каза, че трябва да стои на топло), яде и пие вода вече сама, изака се, но видимо беше трудно.... доста се помъчи, имаше запек. Втория път изхождането й беше по-лесно. Вече без проблем се качва на леглото, на дивана.... Дойдоха ни на гости приятели, за да я видят как е и тя много се зарадва, вреше се в тях и махаше с опашка.

Всичко беше нормално до преди няколко часа.... Започна да ходи много често до тоалетна и като казвам често имам предвид, че пишка между 5 и 10 пъти за няколко минутки. Първо пишка повечко, завърта се, прави няколко крачки и пак кляка... пуска няколко капки и пак няколко крачки и така минимум 5-6 пъти. Извеждам я от банята... известно време стои и пак отива в банята и пак се повтаря същото :( Звъняхме на доктора и той каза утре да я заведем, но това нямало нищо общо с кастрацията, а най-вероятно било цистит. Но като чета за цистита не ми прилича на това.... няма вече кръв в урината, нито гной (както е типично за цистита), няма силна миризма на амоняк... От друга страна се хванах за репликата "няма нищо общо с кастрацията" и прочетах, че и цистита може да се дължи на възпаление на матката и много се притесних да не възникнат усложнения :(
Нямам представа на какво може да се дължи. Сега успях да я накарам да влезе в стаята, гушках я и тя заспа... може би спи повече от час и дано като се събуди не е пак така, защото ми е много криво като я гледам как се мъчи и постоянно чака пред банята.
Какво мислите, може ли да е усложнение от операцията и ако не на какво може да се дължи? Утре отиваме на доктор, но до тогава..... не знам още колко неща ще ми минат през главата.
И още нещо... утре като отидем на доктор на какъв преглед да държа, на какви изследвания?
User's Signature

Качена снимка

#253 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 12:41 PM

Сефте чувам един от симптомите на цистита да е изтечение на гной.А и не е задължително да се вижда кръв-понякога тя се размива в урината и трудно се забелязва.Толкова рано да се развие след кастрация?-мне.А и това заболяване е урологично,а не гинекологично.Съдя и по собствен опит,и по колегите,които лекуваха цистит на кучетата си.Общото е само честото уриниране,но това може да е свързано с коремната операция и още да не се усеща добре,а може и да е психосоматично-от прекарания стрес.Все пак си е коремна операция и животното е изстрадало.Не съм лекар,но една проба на урина ще отсее възможния цистит бързо.Обадете се на вета,дали да донесете и такава.
User's Signature

#254 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 12:51 PM

Показване на мнениетоelsss, в 24 September 2010 - 09:43 PM, написа:

Ето за това трябва да има кастрация!!!

това е цитат :

................имам си кокерка, шпаньол. Та кокерката си хареса един самоед и докато разбера, че се е разгонила, направили каквото направили. Бях се уплашил, че ще си погине кокерката, все пак разликата между самоеда и кокера си е бая голяма. Ама нищо, окучи се кучката му с кучка, четири прекрасни кученца се окучи. Подарих ги на мераклии. Станаха страхотни кучета, на ръст като самоеда, на цвят леко кремави, ушите им клепнали, но само малко по големи от тези на самоед. Та тази подобрена порода някои я бъркат със златен ретриивър, такива се получиха. На другата година- пак. Този път само три. ........

:ud_009: :ud_009: :ud_009:

Ха ха-точно вчера моя позната ми разказваше за тези стопани и кокерката им.Тя всяка година си ражда,без оглед кой е бащата.Важното е да ражда-за здраве.Познатата ми е с дакел и....не може да скрие възмущението си.Ама имали напредък-търсели вече мъжки кокер за тяхната.Бре!
User's Signature

#255 Потребителят е офлайн   Feralieva88 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2011 - 07:04 PM

Благодаря много за бързия отговор!
Снощи цяла нощ беше така... стане ли да ходи до банята стои доста време там и много трудно я накарвам да се върне обратно в леглото. Тази сутрин (да чукна на дърво) нямаше такива проблеми. Изпишка се обилно (имаше малко съсирече), след това и ака, хапна, пийна водичка и сега пак спи. Странно защо доктора ни каза да я заведем след обяд... но както и да е още 2-3 часа ще издържа напрежението.
Само се моля да не е нещо сериозно!
User's Signature

Качена снимка

#256 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 February 2011 - 09:13 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 26 January 2011 - 01:28 PM, написа:

не е задължително да има промяна.Имах мъжкар ,който кастриран пак ревеше по женските.Единствено може,но не винаги да намали агресия.

при нас няма промяна никкава , нито намали агресията , нито стана по-ленива , нито пък надебеля ....
може и да трябва повечко време за промени
User's Signature

Качена снимка

#257 Потребителят е офлайн   Feralieva88 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 01:02 AM

Пак проблем....
Ходихме на доктор и той й изписа Биофлоксавет Д за възпаление на пикочно-половата система. Когато се прибрах и прочетах листовката в нея пишеше "Да не се прилага при бременни и подрастващи животни, до завършване на растежа", а тя е още на 7 месеца. И още нещо ме притесни: "Да не се прилага едновременно с теофилин и нестероидни противовъзпалителни средства", а на нея й е бита изнжекция против възпаления след операцията, но не ми стана ясно дали е нестероидна.
Сега вече се замислям дали да й ги давам?!
User's Signature

Качена снимка

#258 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2011 - 02:45 AM

Вместо да се замисляш.поискай второ мнение.Тя е вече кастрирана-не го мисли растежа,А нагонът при мъжкарите намалява след 3-4 месеца.Но със сигурност няма вече да реват за женско.Може само ей така,за престиж,да пожелаят да покачат някоя разгонена,но ще е доста вяло.
User's Signature

#259 Потребителят е офлайн   Frantz Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 March 2011 - 06:36 PM

изправен съм пред следната дилема и търся съвет от вас - имам женско куче и смятам да го обучавам за лов, но искам и да го кастрирам - интересува ме дали кастрацията ще намали по някакъв начин ловните му инстинкти?

#260 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 07:16 PM

Попитайте и във подфорума за вашата порода(ловна),но моето мнение е,че кастрацията не влияе на ловния инстинкт и уменията.
User's Signature

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема