КАСТРАЦИЯТА
Публикувано: 15 October 2010 - 10:06 AM

Публикувано: 26 January 2011 - 11:16 AM
Публикувано: 26 January 2011 - 12:49 PM
Аз вече съм по-спокоина и се надявам кастрацията да помогне с проблемите с агресията.За сега няма никаква промяна в нея.
Публикувано: 26 January 2011 - 01:29 PM
На пролет и нашият момък ще бъде кастриран, но имам няколко въпроса отностно кастрация на вече порастнало мъжко куче. Той полудява при поява женски, след процедурата ще спре ли? Също да очакваме ли някакви поведенчески промени към положителна страна? Имаме кастрирана женскка котка и при нея нямаше никаква промяна, същата дивачка си е даже и повече.

Публикувано: 26 January 2011 - 02:23 PM
Публикувано: 26 January 2011 - 04:05 PM
(archy), в 26 January 2011 - 12:34 PM, написа:
На пролет и нашият момък ще бъде кастриран, но имам няколко въпроса отностно кастрация на вече порастнало мъжко куче. Той полудява при поява женски, след процедурата ще спре ли? Също да очакваме ли някакви поведенчески промени към положителна страна? Имаме кастрирана женскка котка и при нея нямаше никаква промяна, същата дивачка си е даже и повече.

Нашият женкар спря след кастрацията да се побърква покрай женски, слава Богу. Сега те са му най-добрите приятели. Усещат, сякаш, че той няма "лоши" намерения, приемат го, играят си с него, не го пъдят, не го лаят. Той стана маааалко по-спокоен, ама съвсем малко. Вече не хуква като луд, когато надуши разгонена женска.
Публикувано: 23 February 2011 - 05:56 AM
Вчера кастрирахме нашата сладурана Айра. Оставих я в 9 в клиниката, към 12 ми се обадиха, че всичко е минало добре и мога да отида да я видя. Когато отидах, милата беше завита в пелени, трепереше и се напишка легнала. Въпреки стреса, когато усети, че съм там, започна да маха с опашка. Взехме си я вечерта. Беше отпусната и не искаше да яде, водичка пийваше само от шепите ми, но когато й се доходи до тоалетна ставаше и отиваше в банята(като малка я научихме там да се изхожда). Забелязахме, че в урината й има съсирана кръвчица, но доктора каза, че това е нормално. Раната й е напръскана с бронзов спрей, който играел ролята на превръзка. Антибиотик не ни дадоха, в четвъртак ни викат на контролен и казаха, че тогава ще ни дадът антибиотик. Доктора каза, че й е поставил инжекция, която действала 72 часа, но в еуфорията не разбрах дали е антибиотик или обезболяващо.... не знам защо съм си втълпила, че каза обезболяващо. Сложиха й и яка, но ни казаха, че ако е под наблюдение няма смисъл от нея.... въпреки това си стои с нея, защото като я свалихме, веднага започна да си ближе раната. Обясниха ни, че самия конец не минава над кожата, но има отвън възелчета, които при непрестанно лизане може да развърже. Днес цял ден беше добре, разхожда се (само вкъщи, защото навън е много студено, а доктора каза, че трябва да стои на топло), яде и пие вода вече сама, изака се, но видимо беше трудно.... доста се помъчи, имаше запек. Втория път изхождането й беше по-лесно. Вече без проблем се качва на леглото, на дивана.... Дойдоха ни на гости приятели, за да я видят как е и тя много се зарадва, вреше се в тях и махаше с опашка.
Всичко беше нормално до преди няколко часа.... Започна да ходи много често до тоалетна и като казвам често имам предвид, че пишка между 5 и 10 пъти за няколко минутки. Първо пишка повечко, завърта се, прави няколко крачки и пак кляка... пуска няколко капки и пак няколко крачки и така минимум 5-6 пъти. Извеждам я от банята... известно време стои и пак отива в банята и пак се повтаря същото :( Звъняхме на доктора и той каза утре да я заведем, но това нямало нищо общо с кастрацията, а най-вероятно било цистит. Но като чета за цистита не ми прилича на това.... няма вече кръв в урината, нито гной (както е типично за цистита), няма силна миризма на амоняк... От друга страна се хванах за репликата "няма нищо общо с кастрацията" и прочетах, че и цистита може да се дължи на възпаление на матката и много се притесних да не възникнат усложнения :(
Нямам представа на какво може да се дължи. Сега успях да я накарам да влезе в стаята, гушках я и тя заспа... може би спи повече от час и дано като се събуди не е пак така, защото ми е много криво като я гледам как се мъчи и постоянно чака пред банята.
Какво мислите, може ли да е усложнение от операцията и ако не на какво може да се дължи? Утре отиваме на доктор, но до тогава..... не знам още колко неща ще ми минат през главата.
И още нещо... утре като отидем на доктор на какъв преглед да държа, на какви изследвания?
Публикувано: 23 February 2011 - 12:41 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 23 February 2011 - 12:51 PM
elsss, в 24 September 2010 - 09:43 PM, написа:
това е цитат :
................имам си кокерка, шпаньол. Та кокерката си хареса един самоед и докато разбера, че се е разгонила, направили каквото направили. Бях се уплашил, че ще си погине кокерката, все пак разликата между самоеда и кокера си е бая голяма. Ама нищо, окучи се кучката му с кучка, четири прекрасни кученца се окучи. Подарих ги на мераклии. Станаха страхотни кучета, на ръст като самоеда, на цвят леко кремави, ушите им клепнали, но само малко по големи от тези на самоед. Та тази подобрена порода някои я бъркат със златен ретриивър, такива се получиха. На другата година- пак. Този път само три. ........

Ха ха-точно вчера моя позната ми разказваше за тези стопани и кокерката им.Тя всяка година си ражда,без оглед кой е бащата.Важното е да ражда-за здраве.Познатата ми е с дакел и....не може да скрие възмущението си.Ама имали напредък-търсели вече мъжки кокер за тяхната.Бре!

Публикувано: 23 February 2011 - 07:04 PM
Снощи цяла нощ беше така... стане ли да ходи до банята стои доста време там и много трудно я накарвам да се върне обратно в леглото. Тази сутрин (да чукна на дърво) нямаше такива проблеми. Изпишка се обилно (имаше малко съсирече), след това и ака, хапна, пийна водичка и сега пак спи. Странно защо доктора ни каза да я заведем след обяд... но както и да е още 2-3 часа ще издържа напрежението.
Само се моля да не е нещо сериозно!
Публикувано: 23 February 2011 - 09:13 PM
ShiBumi_GirL, в 26 January 2011 - 01:28 PM, написа:
при нас няма промяна никкава , нито намали агресията , нито стана по-ленива , нито пък надебеля ....
може и да трябва повечко време за промени
Публикувано: 24 February 2011 - 01:02 AM
Ходихме на доктор и той й изписа Биофлоксавет Д за възпаление на пикочно-половата система. Когато се прибрах и прочетах листовката в нея пишеше "Да не се прилага при бременни и подрастващи животни, до завършване на растежа", а тя е още на 7 месеца. И още нещо ме притесни: "Да не се прилага едновременно с теофилин и нестероидни противовъзпалителни средства", а на нея й е бита изнжекция против възпаления след операцията, но не ми стана ясно дали е нестероидна.
Сега вече се замислям дали да й ги давам?!
Публикувано: 25 February 2011 - 02:45 AM