Dog.bg Форуми : КАСТРАЦИЯТА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

КАСТРАЦИЯТА

#301 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 June 2011 - 10:47 PM

Показване на мнениетоSilverBrilliance, в 06 April 2011 - 08:55 PM, написа:

Здравейте :) Тъй като смятам да кастрирам кучето си до месец, а по същото време трябва да сменя препарата против бълхи и кърлежи, искам да попитам дали е по-добре да купя каишка или спот он ?

Не виждам връзката.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#302 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2011 - 10:54 PM

Показване на мнениетоБРУНО, в 19 April 2011 - 04:48 PM, написа:

Искам да попитам кога отшумяват симптомите на разгонване ако кучката е кастрирана докато е разгонена? Кварталната ни кучка я кастрираха в петък в разгара на разгонването си , днес я върнаха но мъжкарите не спират да и' досаждат , може ли някой запознат да каже кога ще отмине тоя период и няма да я преследват вече?

Наскоро чух,че практикуват по някои градове от Екото кастрация,при която няма матка вече,но яйчниците са си на место,съответно кучката се разгонва.В такъв случай...сещайте се!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#303 Потребителят е офлайн   Адриана Станчева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2011 - 01:41 AM

Показване на мнениетоFi_Re, в 12 January 2009 - 07:45 AM, написа:

Токио,
нека го кастрира преди първото разгонване, дори е желателно да побърза, защото то ще бъде много скоро. Ето защо:
От медицинска гледна точка кастрираните женски животни живеят по- дълго и са по-здрави, защото се избягват редица заболявания , свързани с функцията на половите жлези.

Ранната кастрация може да предпази или намали риска от следните заболявания :

1.тумори на млечните жлези

2. тумори на матката и яйчниците

3. пиометра

4. диабет

5.хормонално свързани анемии

6. псевдо бременност

7. хормонални кожни заболявания

8. нежелано поведение (агресия и др).

Държим да подчертаем , че ранната кастарция, преди първото разгонване, води до незначителен риск ( около 0,5 % при кастрираните животни) за развитие на тумори на млечната жлеза. Само при едно разгонване риска се увеличава на 23%, или 40 пъти!!! Причината са високите нива естрогени, които се отделят по време на разгонване (еструс). А само след третото разгонване  риска си остава около 32%, независимо дали ще се извърши кастрация. Това са статистически данни , но за съжаление те отговарят на действителността - едни от честите операции , извършвани  в нашите клиники са имено такива по отстраняване на тумори на млечната жлеза. Хирургичното премахване не винаги решава проблема- 90 % от туморите при котките и 60 % при кучетата са злокачествени и могат да дадат фатални метастази в жизненоважни органи.

Друго често заболявне при възрастните некатсрирани женски животни е пиометрата (гнойно възпаление на матката). Това хормонално заболяване е животозастрашаващо и изисква спешно хирургично лечение. За съжаление в нашата клиника изключително често се налага да извършваме оварихистректомия поради пиометра, като често състоянието на пациентите е тежко и  има опасност за живота, поради септичното състояние. С кастрация се премахва риска от това заболяване.

http://www.zoomania....t/view/3463/52/

Може ли някой да ми каже дали се е сблъсквал някога с тумор на млечната железа на 1-годишно куче ???Четейки този пост и още няколко такива оставам с впечатлението, че ако изтървеш първото разгонване няма голям смисъл вече да си кастрираш девойката, защото едва ли не има голям процент да се разболее от рак и други страшни болести. Лично аз имам помиарче на 7 месеца и половина и преди няколко дни се разгони. Можех да я кастрирам по-рано, но аз самата не пожелах, защото исках да съм сигурна, че тя е полово узряла и че всъщност има какво да й се оперира вече. Не знам защо това не се спомена досега, но аз лично знам за случай, в който кучето е умряло на операционната маса, защото не е било достатъчно голямо. Беше улична и никой не знаеше на колко месеца е и тъй като беше доста височка си помислихме, че е готова за кастрация. Обадихме се да я вземат и кастрират и повече не ни я върнаха като обяснението, което получихме бе, че е била прекалено малка и е умряла. Дали наистина е така или са ни излъгали не мога да кажа, но фактът, че излязоха с това становище означава, че и друг път им се е случвало подобен случай. От тогава се зарекох, че ако имам женско куче ще изчакам да се разгони поне веднъж и тогава ще я кастрирам. Моят ветеринар, който е един от най-добрите в града, също ме посъветва да я заведа края на август, началото на септември месец.Тогава тя ще е вече на 9 месеца, разгонването й ще е отшумяло и ще е готова за операцията. Лично моят съвет към другите стопани е да не бързат с кастрацията, а да се консултират преди това с професионалист, защото доколкото чета от коментиралите хора тук, които са се допитали до ветеринар 95 % от тях получават отговор, че трябва да изчакат първото разгонване. Вие си правете сметката на кого да вярвате и на кого не :rc_036:

#304 Потребителят е офлайн   BellaGerry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2011 - 07:50 AM

Здравейте, днес ще кастрираме Бела. Часът и е за 13.00 на обед. Адски съм притеснена и започвам да се разколебавам, въпреки че бях сигурна. Страх ме да не и стане нещо и започнах пак да препрочитам всичко написано. Освен това на предната страница видях снимка на кученце с опрерация :ud_009: Това е огромен разрез и изглежда все едно с ятаган е правен-ужасно. Представях си нещо много по-малко.

#305 Потребителят е офлайн   BellaGerry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2011 - 09:28 AM

Искам да се извиня, защото в ужаса си не съм дочела, че изобщо не става въпрос за кастрация, а за друга операция

#306 Потребителят е офлайн   BellaGerry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2011 - 12:46 PM

Здравейте на всички отново. Кастрацията мина и сега се възстановяваме. Честно казно доста зле се почуствах, като я видях миличката след операцията. Вече е много по-добре. Искам да попитам как да процедирам с храненето. Тя е на 6,5 месеца и ми се вижда рано да започнем да и даваме храна за кастрирани животни. Все пак още разсте. Да продължаваме да и давме тази за малки кученца ли е по-добре?

#307 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 06 July 2011 - 01:12 PM

Давайте и храната подходяща за нея,движете я повече и няма да имате проблеми.
П.П.Да уточня,не за кастрирани кучета, а с тази с, която я храните сега.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#308 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2011 - 09:52 AM

Аз искам да кастрирам моето пале. И имам няколко въпроса. Четох статии по въпроса, но ми се иска и мнение на хора от опит.
1. Чета различни прагове във възрастта за кастрация на мъжко куче. Кой е най - подходящият праг? Сега е на 4 месеца и още си е бебешор.
2. Оздравителния период е няколко дни. Но как протичат при мъжките? С женската бяха тежички. Особено първия, но пък става дума са операция правена преди най - малко 12-15 години. Естествено упойките други...
3. Кой лекар в Бургас да предпочета? Ако разбира се има запознати. Имам опит с др. Стойнов. Прави операция на предишната ми кучка. Добра работа. Все пак тя беше на 15г. когато се наложи. Не е лека задачата.
Благодаря.

#309 Потребителят е офлайн   tasty Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 August 2011 - 04:08 PM

Здравейте, имам женско кастрирано куче на 1 година и нещо. Кучетата, които до сега съм имала също бяха кастрирани. Предишната ми кучка, в доста напреднала възраст, започна да се напикава докато спи. Някой ми каза, че при кастрирани женски кучета това се случвало често, макар че изпускането започна много години след кастрацията. Дали има връзка това напикаване с кастрацията и как може да се предотврати?
В момента кучето ми се чувства много добре, не допуснахме да напълнее, а хигиенните й навици са перфектни. Имам ли изобщо причина да се притеснявам за здравето й в по-късна възраст?

#310 Потребителят е офлайн   Делфин Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2011 - 08:46 AM

Обръщам се за съвет. Грижим се за бездомно женско кученце, което преди 3 седмици кастрираха, забелязвам че операцията е възпалена, цялата операция е червена и от единия шев тече някакъв секрет, който тя постоянно си ближе. Опасявам се , че от жегите може повече да се инфектира , а виждам че и постоянно на мястото от където изтича секрета я кацат мухи. Да ми препоръчате някакво лекарство и каква му е ориентировъчно цената.
User's Signature

Качена снимка

#311 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 August 2011 - 08:52 AM

Добре е да я заведете на лекар - възможно е да има конец, който изхвърля или е предизвикал реакция. Може да се наложи да се махне. Възможно е възпалението да е по-голямо от това, което виждате. Може да се наложи прилагане на антибиотик.
След това лекаря ще ви каже с какво да продължите да мажете/промивате.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#312 Потребителят е офлайн   Делфин Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2011 - 09:45 AM

Точно на място от което изтича секрета стърчи един конец и мисля че той е причината
User's Signature

Качена снимка

#313 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2011 - 10:25 AM

Значи ще се оправи след махането му. Възможно е да се случи пак - при следващият конец.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#314 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2011 - 10:33 AM

Имах същия проблем, след като кастрирахме моето куче. Раната и беше зачервена и подута и изтичаше секрет. Заведох я на лекар и се оказа, че при някои кучета се получава такава реакция към конците. Изписаха ни антибиотик за 5 дни, за да видят дали ще и мине напълно, но възпалението само се успокои леко. На контролния преглед след тези 5 дни ни казаха, че тъй като не е разминало възпалението, единият вариант е да продължим да и даваме антибиотик, докато всичко отшуми (което може да продължи с месеци - трябва да се изхвърлят конците от тялото), а другият вариант (който избрахме) беше да се направи ревизия - т.е. с лека упойка да се извадят конците оперативно.
След ревизията, кучето се оправи за няма и седмица, а сега дори няма белег. Въпросът беше точно времето, за което ще мине всичко - дали да чакаме да се изхвърлят от организма или да ги махнем.
User's Signature

Качена снимка

http://www.balkanpet.net/index.php - Регистър за домашни любимци.

#315 Потребителят е офлайн   iamphand Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2011 - 01:19 PM

Показване на мнениетоsesana, в 09 August 2011 - 09:52 AM, написа:

Аз искам да кастрирам моето пале. И имам няколко въпроса. Четох статии по въпроса, но ми се иска и мнение на хора от опит.
1. Чета различни прагове във възрастта за кастрация на мъжко куче. Кой е най - подходящият праг? Сега е на 4 месеца и още си е бебешор.
2. Оздравителния период е няколко дни. Но как протичат при мъжките? С женската бяха тежички. Особено първия, но пък става дума са операция правена преди най - малко 12-15 години. Естествено упойките други...
3. Кой лекар в Бургас да предпочета? Ако разбира се има запознати. Имам опит с др. Стойнов. Прави операция на предишната ми кучка. Добра работа. Все пак тя беше на 15г. когато се наложи. Не е лека задачата.
Благодаря.

Сигурно ще се обадя след дъжда качулка, ама все пак. Нашият джак беше кастриран от д-р Стоян Николов и колегата му д-р Иво Паничков в клиниката на изхода на бившото кино Септември и всичко мина безпроблемно. Беше на една година и един месец и тъкмо беше започнал да разбира, че е мъж, че съществуват разгонени женски и врагове-конкуренти мъжки. След кастрацията се родихме. Сега имаме игриво и забавно куче, но много по-спокойно и управляемо. Оздравителният период? Още на следващия ден бяхме на разходка, а след 2-3 дни като се махнаха конците нямаше и спомен за операцията.

#316 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 August 2011 - 09:50 PM

Показване на мнениетоtasty, в 12 August 2011 - 02:08 PM, написа:

Здравейте, имам женско кастрирано куче на 1 година и нещо. Кучетата, които до сега съм имала също бяха кастрирани. Предишната ми кучка, в доста напреднала възраст, започна да се напикава докато спи. Някой ми каза, че при кастрирани женски кучета това се случвало често, макар че изпускането започна много години след кастрацията. Дали има връзка това напикаване с кастрацията и как може да се предотврати?
В момента кучето ми се чувства много добре, не допуснахме да напълнее, а хигиенните й навици са перфектни. Имам ли изобщо причина да се притеснявам за здравето й в по-късна възраст?

причината се нарича инконтиненция(ако правилно съм запомнила),не съм вет,но мисля,че предишното Ви куче не се е изпускало заради кастрацията.За сегашното мисля няма нужда да се притеснявате доколкото знам това се случва изклщчително рядко.Дават се някакви хормонални препарати ако се появи.Не съм вет така,че не е зле да се посъветвате с някой вет.лекар по въпроса.Поне от това ,което ми обясниха на мен това разбрах :)
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#317 Потребителят е офлайн   sesana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2011 - 06:50 AM

Показване на мнениетоiamphand, в 26 August 2011 - 01:19 PM, написа:

Показване на мнениетоsesana, в 09 August 2011 - 09:52 AM, написа:

Благодаря.

Сигурно ще се обадя след дъжда качулка, ама все пак. Нашият джак беше кастриран от д-р Стоян Николов и колегата му д-р Иво Паничков в клиниката на изхода на бившото кино Септември и всичко мина безпроблемно. Беше на една година и един месец и тъкмо беше започнал да разбира, че е мъж, че съществуват разгонени женски и врагове-конкуренти мъжки. След кастрацията се родихме. Сега имаме игриво и забавно куче, но много по-спокойно и управляемо. Оздравителният период? Още на следващия ден бяхме на разходка, а след 2-3 дни като се махнаха конците нямаше и спомен за операцията.

Благодаря ти. Аз говорих с няколко вет-а по въпроса. И съм силно раздвоена вече. Един ми казва не, друг да. оказа се, че за мъжките кастрацията не е чак толкова "желана". Но има време. Едно нещо обаче и според двамата съвпада, ако реша да кастрирам, то сега е рано. Благодаря ти отново за информацията. До сега все женски съм гледала и сега съм в небрано лозе. :ba_025:

#318 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2011 - 10:38 AM

С мъжките нещата много по-лесни. Моето го взех след час и си го прибрах на ход(даже вдигаше крак и маркираше :ab_041: ) Няма място за притеснение. Не знам защо не е "желана" според единия лекар. Кучето си остава същото, само че избягваш някои проблеми, които в бъдеще може да се появят. Аз заради подобни проблеми го кастрирах на две години.

#319 Потребителят е офлайн   Vessy cc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 10:46 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 24 September 2010 - 10:03 PM, написа:

Показване на мнениетоlucky_forever, в 24 September 2010 - 02:54 PM, написа:

Колко време след като кучето е родило , може д абъде кастрирано. Понеже се грижа за едно бездомно кученце, което роди 7 малки , вече минаха може би около 2 месеца и се чудя кога мога да я заведа да я кастрират и колко струва това. Благодаря Ви предварително :)

За бездомни кучета има безплатни кастрации.

bushkata, къде има безплатни кастрации за бездомни? Искам да кастрирам една бездомна кучица и 2 котки.

#320 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2011 - 11:05 AM

http://forum.dog.bg/...82%D0%BA%D0%B8/ :ba_025:
User's Signature

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема