Dog.bg Форуми : КАСТРАЦИЯТА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

КАСТРАЦИЯТА

#341 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 January 2012 - 06:42 PM

Вчера е повръщал по-скоро от упойката.
Няколко капчици кръв , по-скоро кървава течност също може да има.
Да не яде обаче не е съвсе нормално. Може би го боли.Пробвайте с нещо апетитно- пастет или малко сварено месце, извара ако обича.
User's Signature

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one

#342 Потребителят е офлайн   Ruva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 January 2012 - 09:06 PM

При мен с мойта кучка имахме същия проблем беше се скрила под спалнята и не излзиаше вечерта и взех нещо много апетитно и вкусно за да я изкуша. Слава Бого хапна малко на сутринта вече хапна малко повече и на вечерта вечерта си ядеше нормално. За кръвта на нас поне една седмица ни капваше защото въпреки яката през нощ си я сваляше докато спиме случваше се да не спа цяла нощ или на земята с нея понеже и беше трудно да се качва на спалнята. Мажех я с реванол или купих един дезифектант за рани за животни. А за Болка нали изписваха антибиотици не казвам че не ги боли но именно за да не е толкова голяма болката?
User's Signature

Качена снимка Рува

Качена снимка

#343 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 06 January 2012 - 10:25 PM

Ние вече сме по-добре :) Точно след като писах му сложих малко пауч-и го изяде....и сега цял ден си хапваме по нещо.
Само ме притеснява дали трябва да си ближе раната ???? Защото сега почна да я ближе усилено ???? Защото при женските казвате яки слагате,а на мен нищо не ми казаха ???
User's Signature

Качена снимка

#344 Потребителят е офлайн   Ruva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2012 - 11:22 PM

Не му давайте да ближе може да се възпали не може а направо ако често го прави направо си се възпалява. Ми като я кастрирах не ми дадоха казаха да видя дали през ноща ще се ближе или не. Уви тя не си отделяше езика от раната и цял;а нощ не спахме и на другия добре че си я знам какво е магаре и си купих предварително . Не му даваите ние точно така си я възпалихме и по трудно зарастна раната
User's Signature

Качена снимка Рува

Качена снимка

#345 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 07 January 2012 - 05:44 PM

Valka, не бива да ближе раната, не бива и да се опитва да дърпа конците - не само може да се възпали, ами може и да се отвори раната. Най-добре му сложете яка за 2-3 дена, ще си спестите неприятности.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#346 Потребителят е офлайн   elena_78_78 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2012 - 08:28 PM

нас когато ни кастрираха ни изписаха един тъмен спрей с цвят на йод и с тежка миризма/забравила съм името/,пръскахме три пъти на ден и от него две седмици Сара не се облиза нито веднъж,на вас нищо ли не ви дадоха за пръскане за дезинфекция и заздравяване на раната?

#347 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 January 2012 - 09:50 PM

elena_78_78 не нищо не ни изписаха. Няколко пъти попитах,но ми казаха с нищо да не мажа. Тази вечер ще варя тетра и с памуче без да го докосвам само ще го намокря с нея. Но това сама го реших,надявам се няма да навреди. Ако можеш да ми кажеш за името на този спрей ще е добре,искам да взема нещо.
User's Signature

Качена снимка

#348 Потребителят е офлайн   моли-и-аз Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2012 - 11:17 PM

Здравейте.
Имам лабрадорка на близо три години и пинчи на седем месеца.
Бихте ли ми препоръчали вет при който да ги кастрирам.Доста се притеснявам но мисля,че е нормално : ) Много бихте ми помогнали ако ми дадете мнение.
Благодаря!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#349 Потребителят е офлайн   Ruva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2012 - 09:12 AM

От кои град сте? Ако сте от София препоръчвам '' Добро Хрумване''
User's Signature

Качена снимка Рува

Качена снимка

#350 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 January 2012 - 09:50 PM

моли-и-аз не се притеснявайте, всичко ще е наред. И аз много се притеснявах,но накрая се престраших. При нас проблем стана .че не ни казаха да му сложим яка за да не си ближе операцията и я възпали, но му сложиха 2 инжекции, купихме яка и всичко се оправи. Миналата седмица се кастрирахме, вече си е същия дивак. Грам промяна няма,същото диване :)
User's Signature

Качена снимка

#351 Потребителят е офлайн   моли-и-аз Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2012 - 12:43 PM

Valka,радвам се за хубавото развитие на нещата при Вас.Благодаря и за подкрепата..Чувала съм,че при момиченцата е по-сложно.Затова малко ме е страх но за тяхно здраве и аз ще се престраша.Да Ви е жив и здрав мъника!

Ruva, да от София съм.Ще проверя мястото което ми препоръчахте.Благодаря Ви!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#352 Потребителят е офлайн   BellaGerry Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2012 - 05:11 PM

И аз да споделя нашия опит. Ние кастрирахме Белла (кавалер кинг чарлз) в Централна ветеринарна клиника при д-р Георгиев. Обясниха ни всичко и бяха много внимателни и отговаряха на всички въпроси, които имахме. Бяхме притеснени (нормално), но се радвам, че се престрашихме. За сега не виждаме никакъв отрицателен ефект. Беше неприятно за нея първите 2 дни. След около седмица всичко мина и дивееше като преди. Промяна в характера не виждаме, в теглото също. Кастрирахме я на 6 месеца, преди първо разгонване. Дано сме били полезни.

#353 Потребителят е офлайн   моли-и-аз Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2012 - 12:19 PM

Да,полезни сте.Друго е като човек знае какво да очаква,какво се случва и дали е нормално или не.
Благодаря и на Вас! Белла си има много хубаво име : ) Да Ви радва дълги години!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#354 Потребителят е офлайн   DESINCETO Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:Животни,растения,музика,древни езици и култури.

Публикувано: 17 January 2012 - 08:49 PM

Здравейте.
Имаме френски булдог на почти 8 месеца. Както и се очакваше,е много своенравен,буен и палав (на моменти). Преди 2-3 месеца започна да става все по-буен. Бързам да подчертая,че нищо не му липсва - разходка,качествена храна,грижи,баня,играчки и много любов. Проблемът е следния,и много ме тревожи...така,че ще съм благодарна на някого,ако ме посъветва какво да направя. Бременна съм почти вече в 7-ми месец и тъй като аз гледам основно кучето (не съм на работа от началото на бременността),вече много ми тежи. Постоянно ми хапе краката и ме събува,и това постоянно навеждане ми идва в повече. Има си секс-играчка,която вече използва няколко пъти дневно. Въпросът ми е следния: една кастрация в този момент,би ли помогнала за неговото уравновесяване (кучето е мъжко)? Ще стане ли по-улегнало и мързеливо,или няма смисъл от това,защото няма да настъпят големи промени? От гледна точка на моето състояние,вече ми е почти невъзможно да се справям с него,когато съм сама (а това е времето в почти целия ден). Благодаря Ви предварително и приветствам всеки един Ваш съвет :re_037:

#355 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 January 2012 - 07:14 PM

DESINCETO моето куче също е френски булдог. Както вече писах по горе, при нас няма никаква промяна. Беше омърлушен точно 3 дена и след като му мина болката всичко си беше същото. Пък и до колкото съм запозната при мъжките е добре да завършат напълно развитието си и тогава да се кастрират. В случая твоето е малко . Моят е на год. и 8 месеца . Но за промяната всичко си е строго индивидуално....гаранции ,че ще се кротне няма !!!
User's Signature

Качена снимка

#356 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 19 January 2012 - 12:06 PM

Показване на мнениетоDESINCETO, в 17 January 2012 - 09:49 PM, написа:

Бързам да подчертая,че нищо не му липсва - разходка,качествена храна,грижи,баня,играчки и много любов.

Липсва му едно нещо -строга ръка. Кучето се опитва да доминира. Младо е и проблемът може да бъде решен лесно. Просто трябва да се обадите на треньор, който да ви помогне като ви каже какво и къде бъркате в комуникацията с него.
Кастрацията не е безсмислена, но засега е рано за нея, а и тя няма да доведе сама по себе си до някаква промяна, ако не се наблегне на обучението.
Успех!
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#357 Потребителят е офлайн   Pepi71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2012 - 11:56 AM

Здравейте! Има улично куче в квартала, което е много страхливо. Два пъти идват от Екоравновесие, но не могат да я хванат, защото, след като я стрелят, тя бяга и се скрива и не можем да я открием. Непременно трябва да бъде кастрирана, защото всеки момент ще се разгони. Хрумна ми да извикам Екоравновесие, като преди това я упоя. Та, въпросът ми е, с какво лекарство и каква доза да упоя 20-тина килограмово куче и за колко време приблизително ще задейства лекарството, за да уговоря точен час с ловците. Благодаря предварително!

#358 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2012 - 04:46 PM

Показване на мнениетоPepi71, в 12 February 2012 - 09:56 AM, написа:

Здравейте! Има улично куче в квартала, което е много страхливо. Два пъти идват от Екоравновесие, но не могат да я хванат, защото, след като я стрелят, тя бяга и се скрива и не можем да я открием. Непременно трябва да бъде кастрирана, защото всеки момент ще се разгони. Хрумна ми да извикам Екоравновесие, като преди това я упоя. Та, въпросът ми е, с какво лекарство и каква доза да упоя 20-тина килограмово куче и за колко време приблизително ще задейства лекарството, за да уговоря точен час с ловците. Благодаря предварително!

Става с паста седалин, но много зависи от състоянието на кучето. Аз съм давала на бременна и според указанията за доза не стана. Сложих в пъти повече и чак тогава се поунесе. Но най-добре с вет консултация. Иначе това е средството за нехващаеми кучета.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#359 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2012 - 10:37 PM

Възможно ли е мъжко куче в следствие на кастрация да започне да се напикава.....т.е да не стиска колкото обикновено,а да се изтърва често вкъщи ?????
Мина месец след кастрацията и сега имаме този проблем, свързан ли е с нея ????????????????? След като се възстанови нямахме проблеми и сега изведнъж започна да се изтърва. Вчера се изтърва пред входната врата ,в момента в който излезнахме от къщи, днес в асансьора и вкъщи (2 пъти за ден), вчера също и вкъщи.
User's Signature

Качена снимка

#360 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2012 - 08:02 AM

Да, възможно е да е получил инфекция.Бегом при вета!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема