Dog.bg Форуми : КАСТРАЦИЯТА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

КАСТРАЦИЯТА

#101 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 September 2009 - 11:07 PM

Цитат(bushkata @ Sep 29 2009, 10:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Skipper @ Sep 29 2009, 11:25 AM) <{POST_SNAPBACK}>
специалист по поведение dh_188.gif

Не е ли по-добре да започнеш с това? Другото е необратимо.

Не е необратимо, химическата кастрация с този препарат е с трайност 6 месеца, колкото да преценя според Док дали има положителен ефект върху поведението му.
За специалиста си напълно права, стига да намеря човек, на когото мога да се доверя. Иначе нямам никакви проблеми с кучето, слуша ме и се разбираме, само този проблем да го нямаше, щяхме да си живеем страхотно. Сега за съжаление го ограничавам силно къде щъка, а ми е жал за животинката.
User's Signature

Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 September 2009 - 11:24 AM

Цитат(Skipper @ Sep 30 2009, 12:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
химическата кастрация

Става чрез хормонална намеса в организма.
Разбира се, възпитанието изисква участието и усилие от страна и на стопани и на куче, докато другите методи се прилагат само на кучето, т.е. по-лесно е. Но аз не бих вредила на здравето му, ако не съм опитала преди това да го превъзпитам. А ми се струва, че проблема, както е казал и вапият лекар - е поведенчески и всякакви видове кастрация няма да помогнат.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#103 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2009 - 01:54 PM

Вече bushka не знам и аз, чета непрестанно, занимаваме се, имаме напредък и хоп промяна и всичко отначало. Сега имаме нов човек вкъщи за известно време и малкият си показва рогата. После ще имаме пътуване и пак разбиване на режима. Снощи пак имахме инцидент докато вечеряхме (аз съм виновна, защото го пуснах да се разхожда, без да го наблюдавам), промъкнал се в кабинета и скришно се облекчил на тайно място, което стана много бързо явно като светнахме лампата. Успокоително ми действа само мисълта, че това му е в природата и то не може да не й се подчинява, което съвсем не ме оневинява и мен като собственик за грешките във възпитанието. Сори за офф-а, май прелях в друга тема.
User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   julianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2009 - 07:44 AM

Предстои кастрарация на Джули женски дакел и искам да попитам дали това не е изкуствено състаряване на организма като правя сравнение между куче и човек тоест преждевремена менопауза
и да попитам дали специализирана храна която е с намелени мазнини за дакели която ползвам и сега ще бъде ефективна за подържана на теглото и след кастрацията
и също какво ви е мнението за кастрация на мъжко куче понеже имам и мъжки дакел но за него все още се чудя потеже съм виждала мъжкари кастрирани и естетически не изглежда добре но това е наи малкия проблем по скоро с какво би му помогнала в бъдеще чисто здравословно?

#105 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 27 October 2009 - 06:53 PM

Цитат(julianas @ Oct 25 2009, 07:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Предстои кастрарация на Джули женски дакел и искам да попитам дали това не е изкуствено състаряване на организма като правя сравнение между куче и човек тоест преждевремена менопауза
Не е. Нищо няма да й стане след кастрацията, просто ще спре да се разгонва. Все същата ще си е.
и да попитам дали специализирана храна която е с намелени мазнини за дакели която ползвам и сега ще бъде ефективна за подържана на теглото и след кастрацията
Би трябвало да върши работа, ако наистина е с намалени мазнини. Разбира се ако не се опитате да се "реванширате" за кастрацията с даване на повече храна.
и също какво ви е мнението за кастрация на мъжко куче понеже имам и мъжки дакел но за него все още се чудя потеже съм виждала мъжкари кастрирани и естетически не изглежда добре но това е наи малкия проблем по скоро с какво би му помогнала в бъдеще чисто здравословно?
Би му помогнало да не се впечатлява повече от разгонени женски /което често води до глад, измъчване, бягане, агресия/ и би си заживял една идея по-спокойно. Чисто естетически няма да му личи чак толкова фрапантно, колкото си мислите.

User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#106 Потребителят е офлайн   julianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2009 - 06:17 AM

Благодаря за отговора!

#107 Потребителят е офлайн   julianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2009 - 06:56 PM

някои да ми обясни за киста на матката?

#108 Потребителят е офлайн   shalimar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 10:16 AM

Здравейте, имам мъжко куче и обмислям да го кастрирам, но не съм сигурна дали това е възможно , тък като е на 5 години. Кай не е чиста порода, кръстовка е между Кавказка овчарка и Санбернар, тежи около 70-80 кг. и се страхува от доктори. От доста време в квартала има много женски и той направо се побърква, бяга, нервен е и тъй като е голям хората се страхуват от него. Обмислях химическата кастрация, но се страхувам от страничните ефекти на препарата. Моля Ви за съвет как да постъпя.

#109 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 November 2009 - 10:25 AM

Кастрирайте го, но при вет, който има опит. Говоря за обикновена кастрация.
Напишете откъде сте, може би някой ще ви посъветва добър ветеринар.
Само да попитам - кучето само ли се разхожда?

#110 Потребителят е офлайн   shalimar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 11:34 AM

Никога не съм го пускала да се разхожда сам, това би било безотговорно. Дори в последната година се разхожда само в двора ми. Живея в София, но имам къща с голям двор. Имах страхотни проблеми с хората в квартала докато се разхождах вечер с Кай, тъй като той лае и маркира кофите за боклук постоянно се карах с разни индивиди.

#111 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 23 November 2009 - 04:51 PM

Това че е на 5 години не е проблем за кастрация, нито пък размера му!
Какво ви кара да мислите че не е възможно?
Не мисля че химическата кастрация е по-добър вариант!

#112 Потребителят е офлайн   CaRrY Икона

• Крадец на души
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 05:00 PM

И аз имам въпрос. Моето куче е йоркшир териер на 1 и 3 месеца, тежи кило и шестотин грама. Има криптохизъм - единият тестис е в корема, а другия не се знае къде е. Страх ме е да го кастрирам, но трябва. Искам да знам има ли риск.

#113 Потребителят е офлайн   shalimar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 05:07 PM

tedito един от докторите, с които съм имала контакт ми обясни колко опасно било поставянето на упойка на куче като моето и че можело да не се събуди. Според него е трябвало да го кастрирам още когато е бил на 20 дни. Това е и причината да попитам дали е възможно да бъде кастриран и да се замисля за химическата кастрация в краен случай. Все пак исках да прочета мненията и на други хора с повече опит, както и на други ветеринари.

#114 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 05:35 PM

Цитат(shalimar @ Nov 23 2009, 05:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Според него е трябвало да го кастрирам още когато е бил на 20 дни.

Определено нещо не сте разбрали, кастрация на 20 дневно куче е...смехотворно твърдение.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#115 Потребителят е офлайн   shalimar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 05:47 PM

Напротив, точно това каза доктора. Обоснова се с това, че всяко куче с тегло над 1 кг е подходящо за кастрация, а Кай тежеше 4 килограма по това време.

#116 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 05:50 PM

Как се казва този доктор, който препоръчва кастрация на 20-дневно кутре?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 05:59 PM

Цитат
Най-общо казано, когато кученцето е в расеж, има риск основно от 2 неща:
1. Всичко е много мъничко. Образно казано няма място; просто е адски трудно да си ... пъхнеш ръцете и инструментите в мъничко телце. Трудно се отстраняват тъкани. Може да остане част, което означава по-нататъшно възпаление и засташаване на живота му.
2. Дори да се отстрани прецизно цялата тъкан,когато е в растеж има сериозна опастност от разраствне на неразвитата до момента тъкан. Води пак до различни следоперативни усложнения.

Позволявам си да цитирам нещо точно за крипторхизма, от друг форум. Т.е. кастрация при този проблем се препоръчва след навършена година най-рано!
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#118 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 06:04 PM

Цитат(shadow @ Nov 23 2009, 05:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Как се казва този доктор, който препоръчва кастрация на 20-дневно кутре?

Дам, много искам да разбера и аз.
User's Signature

#119 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2009 - 08:28 PM

Цитат(shalimar @ Nov 23 2009, 04:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
tedito един от докторите, с които съм имала контакт ми обясни колко опасно било поставянето на упойка на куче като моето и че можело да не се събуди. Според него е трябвало да го кастрирам още когато е бил на 20 дни. Това е и причината да попитам дали е възможно да бъде кастриран и да се замисля за химическата кастрация в краен случай. Все пак исках да прочета мненията и на други хора с повече опит, както и на други ветеринари.

oтидете при вет, който има опит с кастрациите..

моят куч е на 5 години вече (малко повече най-вероятно).. кастрирах го сравнително наскоро.. тоест на прилична възраст -- 4 години че и отгоре.. куч тежи 50тина килца и като цяло е едричък (е.. не колкото вашия сладур, но все пак...)..
нашият вет, когато обсъждахме кастрацията, ни обясни че когато куч е вече пораснал, освен че вече е полово съзрял, единствената по-значима разлика е че кръвоносните съдове са "по-големи".. няма никакъв проблем за кастрацията като цяло.. самата процедура е сравнително кратка -- 20-30мин може би.. две разрезчета от по 1см... след това кучи се изчаква да излезе от упойката и си го прибирате.. още същата вечер куч се разхождаше.. а след седмица вече си беше съвсем добре (почти или съвсем беше спрял да се лиже дори)..

вашето куче има ли някакви здравословни проблеми или нещо, което да предполага, че има опасност от упойка?
User's Signature

Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   shalimar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 November 2009 - 09:44 PM

shadow, bushkata доктора, който препоръча кастрацията на 20 дневно кученце има луксозен кабинет в "Лозенец", или поне имаше преди около 1 година, но не си спомням името. sin_zaek кучето ми няма никакви здравословни проблеми и ще съм благодарна ако ми кажете къде кастрирахте Вашето куче.

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни